Frozen cheesecake med lime och daim

 
Ett fikatips inför helgen kanske?
 
Gjorde en frozen cheesecake som jag gärna delar med mig receptet på. Det här är en återkommande favorit som jag brukar slänga ihop och det är både superenkelt och smidigt att göra den. Bra att förbereda dagen innan eller på förmiddagen om man får besök/ska bort på kvällen eftersom den ska stå i frysen ca 7 timmar.
 
Du behöver:
4 st 
 
1 st lime
Daim, ca 2 st dubbelbitar
(Valfria bär)
 
 
8-10 portioner:
1. Smula digestivekex i botten på en form.
2. Skilj på äggulor och vitor i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret poröst. Blanda sedan i philadelphiaost, vaniljsocker och saft från en lime.
4. Vispa grädden i en egen skål. rör försiktigt ner den i skålen med ägg-ostblandningen.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner i smeten så att luften inte går ur skummet.
6. Häll i smeten i formen med digestivekexsmulor. Strö ett lager krossad daim över, ställ in i frysen minst 7 timmar innan servering.

Servera cheesecaken med tex frusna bär som fått tina och blivit saftiga, häll gärna lite av saftspadet på.Låt den gärna stå framme 20 min innan servering.
 

Födelsedagspresenten



Jag lovade att visa vad som gömde sig i den bruna väskan, vad jag fått för fint i födelsedagspresent, och tadaaa, här är den! En gammal lådkamera från 50-talet Så häftig! Så snygg!
 
Och tänk... Ja tänk om den hade kunnat tala om sin historia för mig, om ett nött kantstött inbundet album med gulnade fotografier följt med kameran... Skvallrat om alla de åren då den som flitigast användes ... Tänk, vilka ögonblick den kan ha fångat, jag undrar just vilken historia den gömmer på, vilka bilder den en gång fotograferat...  Nu bor den hemma hos mig, mest som ett vackert blickfång och som en symbol för det jag brinner för mest, fotografi. Men tänk vad spännande det vore att fotografera med den på riktigt en dag...

Outfit spring/summer -13

 
Hittade en så fin outfit, den här är verkligen jag från topp till tå, så jag rakt igenom! Någon som vet vart liknande plagg, framför allt klänningen, finns att hitta? Outfitsbilden hittade jag på we heart it så den är inte min, men himla inspirerande! I sommar skulle jag vilja gå i klänning varje dag, är en riktigt kjol och klänningstjej och varit sen barnsben. :)
 
Tips, någon!?

Hudvårdsserie Apoliva Sensitive, nyhet!

 


Om ni är ute efter nya hudvårdsprodukter så tipsar jag gärna er att prova Apotekets hudvårdsserie Apoliva Sensitive!
 
Genom Bloggpanelen för Apoteket som jag sitter med i så har jag denna gång fått möjlighet att utvädera Apolivas nya Sensitive serie. Har hunnit prova produkterna nu under 1-2 veckor och tycker helt klart de är prisvärda, fräscha och återfuktande. De är oparfymerade och utvecklade för torr och känslig hud. Upplever att huden får en fin lyster och känns pigg. Sen tycker jag det är bra att man har samma märke på de hudvårdsprodukterna man använder så att huden får en bra och jämn balans, kan uppleva att det blir irreterat när man blandar olika märken så för mig är det toppen att man kan få allt man behöver till ansiktet i en och samma serie.

Så dagens tips till er från mig, ni som provat/provar får gärna återkomma om vad ni själva tycker! Alltid kul o höra tycker jag :)
 

Ljusslinga i barnrummet

 
Hemma i barnrummet hänger en festlig ljusslinga som blev en dekorativ och glad detalj. Gillar att blanda in pigga färger i barnens rum, det ska kännas lekfullt och glatt! Matchade vimpeln som jag har hängt i hissgardinen så bra...! Ljusslingan är i rispapper och köptes på Indiska för ynka 99 kr! Desutom hade jag två stycken presentkort om vardera 50 kr så slingan för mig var gratis, det gillas!
 
Kändes lite jobbigt att hänga upp slingan i fönstret idag, att gå in i ett mörkt rum där två tomma sängar står fick längtan att bubbla upp i mig enormt... Vissa stunder är sakanden efter sina små extra påtaglig och ibland vill man bara ha dem extra mycket i sin famn... ♥
 
 

Trådkorg


Hemma hos mig, snygg och praktisk förvaring åt mitt beroende, värmeljus!

En av mina fina fynd från Stockholmsresan jag gjorde för en vecka sedan var denna trådkorg från Granit. Den fick följa med mig hem till Norrköping och fungerar nu som förvaring åt alla värmeljus. Perfekt att ta korgen i handen och gå min runda när ljusen ska ställas fram och snygg att ha framme.

Nyponrosen

Från idag, glad Nyponros i ny favoritklänning (ska visa mer sen) och med hemmagjord strutglass!
 
Nu har jag suttit och bildredigerat ett par timmar så här på kvällen när man får en stund över, har massa bildmaterial från denna vecka att gå igenom och det är så vansinigt kul! Ibland kommer det extra inspiration och fotolust över än och det finns liksom ingen hejd på det! Just nu har jag kommit in i en sån flow och att helgen var en glädjebomb hjälpte säkert bildskapandet på traven!
 
Trots mina ryggproblem så hade jag en fin helg med skatterna. Vi bakade scoens, frozen cheesecake (tänkte bjuda på recept längre fram), gräddade våfflor, var ute och gick i härligt solsken, busade, fotade, hade tacosmys, mellokväll, gjort egna glassstrutar, kramats och pussats för en hel vecka och bara myst!

Scones heeela helgen!

 
Om mina skatter (och jag) får välja så blir det nygräddade, färska varma scones till frukost. Och helgen man har sina små vill man så klart lyxa till det och mysa till det så där extra mycket som det bara går! Så jag slog till på att bjusa på nybakat både lördag och söndag. På söndag provade jag att göra scoenshjärtan! Blev ju riktigt bra, så det kommer jag göra flera gånger. Använde ett pepparkakshjärta och plattade till degen ca 1 cm tjock, sen in i ugnen ca 9 min istället för 12 enligt det recept jag följer. Men sonen rynkade lite missnöjt på ögonbrynen när han fick se mina fina hjärtan och tyckte det hade varit bättre om jag gjort dödskalleformade scoens, haha! Ja, blir väl upp till bevis för mig nästa gång då!
 
Klicka på länken!
 
 
 
 
 
 

Gomorron


Helgen ligger redo, vi laddar med frulle och sen får vi se vart lördagen tar oss. Vet att sonen har biobesök att se fram emot, så lillan o jag får ordna med tjejmys och något roligt på egen hand. Något som inte är för krävande för min nacke och rygg som blivit heeelt paj. Fick panikont igår efter att ha dragits med problem en längre tid och mår i ärilghetens namn just nu inte alls så bra, har så där ont att jag går på piller och lipar och mår illa om vart annat... Men fått en tid till måndag för att bråka ordning på det onda så ska det väl bli bättre...!

Funderar lite på vad ni andrar som kikar in i bloggen har för roligheter för er i helgen, någon som kanske till och med har ett roligt tips? Kommentera gärna!
 
Kramar och gomorron!

Vad är det för dag idag?

Freeeeeedag!!
 
En riktigt färgglad happy happy fredag och finfin start på helgen önskas er!
 

Torsdag!

Happy Nyponros i finaste Bambiklänning märke Mim-Pi från LillaTussilago.se
 
 
Wiiihoo, liten skatt på språng i vardagsrummet som nu fått upp tavellist med ramar ovanför soffan! Hemmet börjar som sagt ta sin slutliga form och projekt som legat vilandes på grund av en ork som inte funnits har nu sats i rullning. Så roligt och det ger mig sån energi och glädje nu när jag börjar känna riktig hemtrevnad. Små detaljer här o var som börjar bli en fin helhet, roligt och jag går runt och småmyser hemma!
 
 

Tokiga familjen i soffan

 
Sportlovsdag hemma med skatterna kan se ut så här, vi kan vara rätt galna och busiga av oss bara av o hänga i soffan. För vi kände för en lugn dag hemma, bara mys... Oj vad många bilder jag har från denna vecka att dela med mig av, födelsedag, skatter som tokar sig, blommor, inredning... jisses! Bloggen kommer bli bildbombad så fort jag får några minuter till övers, så var redooo!

FAB birthday!

Smörgåstårta gjorde jag, klicka på länken för recept!
Efter att gästerna gått och kalaset plockats undan
Ett tjusigt fågelbo fick jag bland alla blomster och blad... Gillar idén!
Finaste, finaste presenten fick jag, juuuublande glad!! Den bruna väskan innehöll något mycket uppskattat, ska visa er senare men så länge kan ni ju försöka gissa!
På kvällen varvade jag ned med kex med blåmögelost, toppad med valnötskross och honung. Sköljde ned det med bubblande skumpa! 


En mysig, rolig, glad och trevlig födelsdedag hade jag igår som firades med närmsta familjen hemma. Var rikgit härligt att få bjuda in alla till min nya lya, första gången vi alla var samlade här. Ja, en toppendag hade jag och tack så jättemycket för all uppvaktning som jag fått både här o där!
 
Är sprudlande glad dessa dagar, idag har jag fått mycket nytt gjort i hemmet med, sååå himla glad över att se mitt nya hem börjar bli helt klart!! Toktrivs verkligen här och känner det ännu mer ju mer som blir klart.
 
Nu tänkte jag ta en kopp te och förflytta mig till soffan, ha en härlig kväll alla fina!
 
 
Kramar!!

Min morgon...



Sovmorgon med tårta till fukost, sämre kan man ha det, faktiskt...!

Födelsedagsfirad i STHLM


Jag fotad med mobilen i fredags när jag var på väg mot STHLM, har haft en helg som varit så FAB!
 
Egentligen hade jag tänkt gå och lägga mig för 3 timmar sedan, somnade på soffan till en film och var så trött. Men konstigt nog fick jag för mig att dra igång projket stortstädning av busfrönas rum så här mitt i natten istället! Vilka idéer man kan få för sig...! Men, nu ger jag upp och efter några rader i bloggen så är det natti!
 
Helgen ja! Hälsade på vänner och flyttade in ett par nätter i storstaden. Det blev finfin shopping (visar sen!), gravidfotografering, middag på Hard Rock Café, sena och långa frukostar med hotellkänsla, Mello och filmkväll med tacomys och ett sjukt stort snacksutbud! Tror jag har lagt på mig 5 trivselkilon eller så under dessa dagar, haha...! Och så mitt i allt på lördagskvällen så kom stora överraskningen, helt plötsligt så kom mina vänner ut med en fyrverkerisprakande födelsedagstårta, paket, skumpa och gratulationskort!! Sååå här överraksad till födelsedagen har jag inte blivit förr, jätteglad och tagen. Fina L som stått i smyg och bakat en tårta till mig! Jo, för det är födelsedag idag (31 år) 18/2 så jag blev firad i förskott! Taaaaack!!
 
Bilder från STHLM och tårtan finns på instagram @myhappydays_se

Fredagens tänkvärda

 
En tanke att ta med sig in i helgen tycker jag, hoppas ni alla får en trevlig sådan! Själv är jag just på språng och ska iväg, har ett inplanerat möte att rusa till och därefter direkt mot huvudstaden och fina vänner. Har en gravidfotografering bland annat som jag ska plåta där och så ser jag fram emot snack, skvaller, trevliga middagar, kanske lite shopping och en hel del skratt.
 
Kramar och trevlig helg!! Vet inte om jag hinner uppdatera bloggen när jag är iväg, ska försöka men bli inte ledsnaom ni får vänta med spänning tills måndag. Måndag är lite speciell förresten, någon som kan lista ut varför...? ;-)
 
 
Ps, tack så himla mycket fina ni för att ni gav så positiv feedback på mobilbilden på mig o lillsmulan häromdagen, glad jag blir, tack tack!! Kanske man tom vågar lägga ut lite fler bilder av den karaktären om det uppskattas!
 
 
Hörrni, ta han om er, ha en fab helg och hoppas ni får fylla den med massa skojigheter och skratt!!
 
 
Love!

Kärlek till alla

 
Vill bara skicka en tanke och massa kärlek till alla de som behöver det som allra mest idag.

Längtan och saknaden

 
 
Jag skulle precis titta igenom mina bildmappar och se om jag hittar något att bjuda trogna Happy Days-läsare på ikväll när blicken fastnar på denna mobilbild. Fylls med desamma av sån värme och längtan... Blickar tillbaka på den allt för korta sommaren men som trots sina minimala soltimmar var helt underbar... Jag blundar och minns... Jag längtar och saknar... Men det kommer en ny sommar, snart...!
 
(Och varje gång jag väljer att publicerar en inte allt för perfekt bild, tagen med en mobilkamera och avsaknaden av magsikt bländande ljus och kort skärpedjup sticker det till och prestationsångesten infinner sig. För på något sätt känns det som att jag orsakar besvikelse och inte lever upp till någon förväntade kvalité eller nivå, att man som besökare fick mindre än vad man förväntat sig. Är det så?)

Fina skatter

 
 
 
 
 
Så var helgen till ända, en helg som innebar en hel del mys och glada känslor! Vi hade en härlig helg även om den även var tålamodsprövande emellanåt, är helt slut nu på söndagskvällen om jag ska vara ärlig och tänkte sjunka ned i soffan utslagen... Lillan var inte helt piggelin och drog på sig feber igen samt fick ont i ena örat till och från, tyckte synd om mitt lilla hjärta... ♥
 
Nu, soffläge och film!!
 
 
 

Kväll med skatterna

 
Barnen kom nyss in rödrosiga om kinderna efter att ha lekt på gården med iver i nysnön. Plogbilen hade just kört en sväng i skymningen och vallat upp högar som de inte kunde motstå att provhoppa i. Snön har yrt över hela lördagen och bäddat in oss i ett februari som forstätter påminna om att vintern än inte är slut. Men för första gången på länge så kändes det ändå helt okej, ja nästan lite mysigt till och med, med de dalande flingorna. För mig har februari alltid något hoppfullt över sig, det är vetskapen om slutet på en lång vinter som närmar sig och lätt spirande vårkänslor som börjar knoppa.
 
Nu blir det att ta ett varv i hemmet och tända upp ljus med Lana Del Rey på i bakgrunden.Senare ska vi boa upp oss i soffan framför mello med lördagsgodis. Ha en fin lördagskväll alla läsare som kikar in! ♥
 
Vill ni hitta tillbaka hit till bloggen får ni gärna lägga till Happy Days som favorit.
 

Happy Saturday!!


Bild direkt levererad från Instagram myhappydays_se, iphone only!
 
Det här kommer bli en bra helg, det har jag på känn, är så laddad med positiv energi att jag nästan spricker! Och det behöver jag, bra dagar har varit sällsynta denna långa vinter, ett tag var jag på väg in i något grått och jag kände inte riktigt igen mig själv... Men nu känns det ljusare igen och jag har börjat få fäste under fötterna, känner en glädje sprida sig i mitt inre...!
 
 

Anonym kärlek ikväll...!


 
Kärlek, är den inte fantastisk!!! Jag kände mig lite ensam av saknad efter någons varma famn ikväll och när jag behövde en kram som mest så kom ett helt anonymt lass i mailen, från avsändaren "Anonym Nätkärlek"!! Så himla gulligt! Och straxt därefter så kom ett till och sen ett till anonymt kärleksbrev!! Dessa fina rader ovan har några gulliga människor valt att skicka mig. TACK!! Jag blir så ofantligt glad och full av värme när jag tänker på att det finns fina människor där ute som tänker på lilla mig...! ♥
 
 
♥ Kärlek på nätet, underbart!!! Spread the love, gör det du med! ♥
 
 

Hjärtan till mina hjärtan



Nu är det freeeedagsmyyyys.... Hos oss åker godisskålen fram i denna minut till mina skatter. Denna fredag är den fylld med en nyhet som jag sprang på inne på närköpet, osthjärtan från OLW. Nu ska jag fortsätta att umgås med mina små, krama om dem och önskar er andra en fin fredagskväll! ♥
 

Semlor var det här...!

 
Våra egna semlor som jag och lillskatten gjorde igår, men på ett "fuskigt" sätt. Vi köpte färdiga semlebröd, färdig fyllning och sen var det bara att vispa grädde, i med fyllningen och pudra på florsocker. Enkelt, smidigt, lagom mycket bak med en sjukling och gott!

Happy Friday!!!
 
Nu ska jag ta med en feberfri liten skatt på en nypa frisk luft ute, fredagskänslorna spritter i kroppen och jag känner mig galet glad idag!!
 
Love!
 
 

Fiskbensfläta



En bättre bild på Mejas fiskbensfläta som jag gjorde idag, (ni får bara ignorera kvalitén eftersom jag fotade med mobilen). Superenkelt, man delar bara upp håret i två delar, tar en liten slinga från höger och flyttar över till vänster och en ny liten slinga från vänster och flyttar över till höger och så fortsätter man. Man flätar alltså som vanligt kan man säga fast man har bara två delar istället för tre att jobba med. Så snyggt!
 
Synd jag inte provade att göra på mig själv när jag ännu hade extensions i, hade säkert blivit fint med mer längd. Tog ur min förlägning för snart en månad sedan, mitt eget hår hade växt så mycket att löshåret började hänga ned. Sen tyckte jag kvalitén på det håret inte var det bästa då det trasslade sig lätt och vart i slutändan jobbigt att underhålla. Så nu får jag jobba på att få ut min egen längd istället, spara spara!


Vabruari fortsätter

Den söta pippi-tröjan har min mormor stickat, lilla Nyponrosen fick den i julklapp och den passar så bra så! På bilderna hjälper hon till att vispa grädden till semlorna vi är på gång att göra här. (När man är lite ynklig och febrig får man lov att ha en tröstande napp mitt på dagen även om vi försöker jobba bort den nu.) Stolen på bilden har jag gjort i en teknik som heter decoupage, klicka på länken så hittar du det inlägget.. Gjorde även idag mitt livs första fiskbensfläta, riktigt lätt ju! Och så himla fint och roligt! Lillan så söt som socker i den även om den är lite ruffsig på bild efter mössan. ;-)


Vabruari fortsätter och febern håller i sig men inte lika hög idag. Meja orkade ta sig från soffan och ville gå ut i friska luften så vi tog en sväng till ån och matade fåglarna. På hemvägen stannade vi till vid närköpet och köpte med oss ingredienser för dagens nästa projekt... Pannkakor enligt lilla damerns önskemål till lunch och så hoppade även en sats till att göra egna semlor med i påsen hem... Hoppla!

Vabelivab

 
Febrig och hostig liten fröken Nyponros hemma hos mig på soffan idag. Februari sägs visst vara vab-andets månad. Håller ni med om det, ni med små?
 
 

Nyhet, nu hittar ni oss lättare!

 
Vill uppmärksamma er på en nyhet på min blogg Happy Days, nu hittar ni lättare in till mina Everyday-kollegor från min blogg genom en smart widget. Ni hittar den i menyspalten till höger, klicka gärna in till de andra fina bloggarna och låt er inspireras av allt från vardag, småbarnsliv, mode, glam, inredning och lite av livets goda!

Köpte med mig vårkänslor hem


Eftersom vintern är envis och inte riktigt vill ge upp än så fick en ny bukett ranunkelblommor med videkvistar flytta in i hemmet idag, Det känns skönt att ha lite av våren inom räckhåll på köksbordet, piggar upp!


Lite hemma hos mig



Glimtar från hemmet, hallen med skatterna, köket som agerar arbetsplats ibland och vardagsrummet...
 
Har kommit på mig själv med att jag inte visat så mycket från mitt nya hem och jag vet att många frågar efter en "rundvandring" i Nya Lyan. Så ikväll bjuder jag på några glimtar. Önskar jag får en spark i baken och orkar ta tag i de projket jag har kvar i hemmet så att det kan bli så fint som jag ser det framför mig att det kommer bli en dag. Barnens rum ska få ett skrivbord och tavelhyllor ska upp, våningssängen målas vit... Vardagsrummet ska få tavlor på väggarna, mina egna fotografier som jag ska förstora. Känns som ett stort projekt att välja ut vilka bara, därför jag inte orkat ta tag i det ännu men svartvita bilder kommer det bli bakom svarta ramar. Och mitt lilla sovrum som egentligen är en klädkammare borde få ny färg på väggarna, en tavellist ovanför sängen och en lampa... Det finns som sagt var en del smått att ta tag i, inga stora förändringar så det borde inte vara så svårt bara man får den där sparken i baken så...!
 
Inredningsstil? Jag kör gott och blandat! Det är ärvda och nya ting, skalan är ljus med mörka kontraster här och var. Gammalt och nött möter nytt stramt och stilrent. Gillar när det blir en personlig mix, inredning för mig får gärna ta tid, bara den känns "rätt".
 
Trivs fortfarande väldigt bra här i alla fall, älskar att planlösningen känns luftig och öppen, att jag har både en balkong, en entréterass samt en egen liten trädgård. Just nu när det snöar känns kanske just de fördelarna avlägsna att utnytja, men till vår och sommar kommer det bli underbart! Mmm, känner att jag hittat en skön plats att mellanlanda på, för en dag hoppas jag så klart på ett liv i hus...

Hej våren!

Vårkäsnlor, sol och snö som smälter bort!!!


Den här helgen var just precis vad jag behövde, batterierna laddade inför en ny vecka!
 
Helgen bestod av biomys med stora hjärtat på lördagen, kvalitétstid och han kan verkligen få mitt hjärta skratta! Vad vi hade roligt och mysigt båda två. Fortsatte lördagkvällen med att umgås med vänner och det blev en spontan liten pubrunda på det! Var länge sedan jag skrattat så mycket som i lördags, trevligt och tack alla inblandade!
 
Idag sken solen över Norrköping och jag tog en härlig fotopromenad på Himmelstalund, bilderna ovan är från promenaden och ligger påi Instagram under myhappydays_se. Nu ska jag fortsätta helgen med en lugn och mysig söndagskväll.., ♥

RSS 2.0