Myshelg

Haft en fin helg! 
 
 
En underbar myshelg har lämnat efter sig massor energi och jag har fått chans att varva ned ordentligt. Minns ni att jag skrev om min stress, hur mycket det varit sista tiden med allt och framförallt skolan? I helgen fick jag det lugn inom mig som jag behövde i mysigaste sällskapet och med god mat, massor motion och sol. Pappa fyllde år också så blev kalas med energipåfyllning även där tillsammans med familjen. Känner lugn inom mig igen och en enorm glädje.
 
Tacksam! 
 
 

Dinkelbröd med pekannötter och aprikos

Dinkelbröd med pekannötter och aprikos, så gott och enkelt att laga! 
 
 
Lagade ett såå gott bröd häromdagen då jag använde mig av två recept som jag sedan gjorde en egen variant av efter eget tycke. Resultatet blev en klar succé och givetivs vill jag dela receptet med er, det här är vad jag kommer att baka även nästa gång jag gör bröd. Så så gott!! NI MÅSTE PROVA!!! 
 
Dinkelbrödet blev luftigt, smakrikt, mättande och fyllt med goda nötter och aprikoser. Aprikoserna jag fick tag på var ekologiska från Icas egna sortiment vilka jag måste slå ett slag för, för de var så färska, mjuka och saftiga och gifte sig så bra med brödet! Sen blandade jag i frön och nötter efter vad jag hade hemma vilket var som följer nedan i receptet.
 
Om ni har andra nätter/fröer kan ni prova att byta ut! Just att experimentera när man bakar och lagar mat tycker jag är så roligt, jag kommer då fram till nya rätter och goda smakupplevelser som blir nya familjefavoriter. Älskar verkligen att stå i köket och baka och laga mat, för mig är det avslappning och avkoppling, då mår jag bra! 
 
 
Här kommer receptet på mitt dinkelbröd med pekannöter och aprikos! 
 
Du behöver:
4 dl dinkelmjöl 

1 dl bovetemjöl

1 dl havregryn

0,5 dl hela linfrön

0,5 dl solrosfrön (naturella)

1 dl blandade nötter

1 dl pecannötter 

2 tsk bikarbonat

1,3 tsk salt (ev havssalt)

1 dl torkade aprikoser

0,5 dl honung

4,5 dl naturell yoghurt 

 

 Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Dela nötter om det behövs

Klipp/skär aprikoserna i små bitar.

Rör ner honung, yoghurt och aprikoser.

Häll smeten i en smord och mjölad form ca 30x10 cm (för 1 bröd). 

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.

Ta ut brödet, låt det svalan av på ett galler under duk.

 

 

Hoppas att du kommer uppskatta receptet lika mycket som oss här hemma, blev en favorit hos både liten och stor! Skriv gärna en kommentar om du tänker prova och hur resultatet blev! Glöm inte att gilla inlägget, tryck på hjärtat! 

 

Kramar


Fredagsfin

 
Röda läppar kan vara det enklaste trolleriknepet för att piffa till sig själv.
 
Den senaste tiden har varit otroligt tuff och stressig, högtryck i skolan samt en envis förkylning som nu äntligen verkar ha gett med sig. Så jag har mest gått runt i en slarvig toffs och sköna myskläder, tur jag pluggar på distans, haha! Men nu är samtliga skolarbeten inlämnade och redovisning i "projektledning och projektmetodik" gjord, skönt! Jag kände därför för att piffa till mig idag, för en gångs skull. Det blev nytt band i håret, en ny blus i fin rostfärg med prickar på och så lite rött på läppar och lockar i håret. Små knep som gör så mycker för självkänsla och mående, faktiskt! Har alltid tyckt att fredagar är extra roliga att fixa till sig på, håller ni med?
 
Ha en fin fredag! 

Våfflor till lunch

Ett torn av våfflor dukades upp till lunch igår. 
 
 
Vilken härlig dag vi bjöds på under söndagen! Vaknade till klarblå himmel och en sol som var på väg upp. Startade igång dagen med en promenad i solen ute på landet, det var länge sedan jag promenerade under en klarblå himmel och kunde känna solen värma både ansikte och sinnet. Fick så bra feeling i kroppen efter det och kände att idag ska vi fira en skön söndag som visar sig från sin bästa sida med våfflor till lunch! 
 
Sagt och gjort, tog promenad nummer två för dagen över till affären för att fixa de tillbehör som behövdes till våfflorna. Dukade upp med allt möjligt gottit men även nyttigt som banan, jordgubbar, och blåbär. 
 
Hoppas ni har haft en fin helg! 
 

Lördagsmorgon med nybakat frukostbröd

 
Nybakat och rykande varm serverade jag alldeles färskt frukostbröd på lördagsmorgonen, direkt från ugnen upp på köksbordet.
 
Är det inte lite extra lyxigt att äta nybakat bröd på morgonen? Om helgerna tycker jag det är mysigt att fixa i köket innan barnen tassar upp och ordna med mysiga frukostar. Många gånger blir det barnens favorit scones men denna morgon valde jag att baka bovetelimpa med aprikos och frön.
 
Jag blev också sugen på att baka ett bröd med valnötter i, någon läsare som möjligtvis har ett gott recept på valnötsbröd eller likande att rekoemdera? 
 
Ha en härlig söndag! 
 

I maj tar jag examen

 
Hej torsdag och en januaridag med halv storm!


Började mig morgon med utvecklingssamtal i skolan, det går bra för Nyponrosen och det är så klart glädjande att höra. Passade på att ta en skön men blåsig promenad på landet efter mötet och hade sällskap av en brinnande himmel i soluppgången, vackert. 

Föresten, det där var inte helt sant, jag började egentligen min dag med att vakna strax efter 2 på natten och hade inte ro att somna om, klarvaken som jag var. Så istället fortsatte jag med en uppgift om projektarbete, mitt i natten. Kunde lika gärna få lite nytta gjord istället för att vrida på mig tänkte jag. Så min dag började ju egentligen där, men sen blev det möte och promenad. 

Är så rastlös numera samtigit som jag är stressad vilket leder till att det är svårt att varva ned och få sömnen som jag behöver. Tror jag ärligt talat blir stressad av vardagen som student på distans, jag behöver rutiner och arbetsdagar nu. Är verkligen enormt taggad på att börja min praktik i februari som även kommer avsluta min tid som student till Digital Marknadskommunikatör. I maj tar jag examen!!
 
Ha en fin torsdag och var rädda om er! 
 
Kram

Går vi redan mot vår?

Känner ni som jag att det redan är vår på väg i luften?
 
Helgen, fina dagar med mys, god mat och utflykter. Jag hade ambitionen att fota mycket med systemkameran men den blev liggandes och mobilen användes istället. Under lördagen åkte vi ut mot Kvarsebo och gick en promenad längs Bråviken, fick skärgårdskänsla av havet, båthus, båtar och byggor kantad av vass. 
 
 
Söndag bröt solen fram genom evighetsdagars molntäcke vilket skapade vårkänslor tillsammans med 7 varma grader. Går vi redan mot vår? Det känns som att det inte blir någon snö mer denna vinter, vad tror ni?
 
Vi passade på att ta en långpromenad i januarisolen och besökte bland annat ett marborbrott som jag tidigare fotat bröllopsbilder vid. Tycker det är roligt att fota i annorlunda miljöer, särskilt där det ger kontraster. Drömmen, om jag får drömma stort, vore att fota bröllop i ett övergivet hus, ett växthus, nedlagd fabrik eller liknande! 

Familjefotografering vinter i solnedgång

Familjefotografering, vinter i solnedgång!
 
Jag slår fast vid att det är vackert med porträtt året om oavsett årstid och väder! Jag menar, titta bara på dessa bilder med vinterporträtt utan snö! Den här fotograferingen blev väldigt spontan men jag är så otroligt tacksam över att jag bestämde mig ta med mig min systemkamera ut på vår vinterpromenad, för det blev så underbra bilder som jag bara älskar! 
 
Jag och barnen skulle bara gå en promenad och ta med oss bröd att mata änderna med vid ån denna kalla januaridag. En vinter utan snö som mest ser färglös och småtrist ut, kan det verkligen bli fint på bild? Jo för eftermiddagens brinnande solnedgång förvandlade landskapet till något helt fantastiskt som satte ett så magisk varmt ljus som bagrund till porträtt. 
 
Hade den här vinterpromenaden i tanken och hopp om nya fina bilder när vi skulle gå iväg till bron och ån med änderna. Men från att ha varit klarblå himmel så började det mulna på lagom tills vi skulle gå. Jag tappade därmed modet och hoppet om bra bilder då ljuset är så viktigt! Men i sista sekund innan vi lämnade dörren greppade jag ändå tag i min kamera, vilket jag är så GLAD över!!! 
 
Vi blev överraskade av en helt otroligt vacker solnedgång som bröt sig fram mellan molnen och satte hela himlen i brand. Varmt orangeguldfärgat ljus som bryter genom mörka trädgrenar gav en otroligt fin värme, mysik och livfull känsla i bilderna, gillar det mörka mot det varma. Hade inte ens tänkt ta portättbilder utan mest fota lite blandat från promenaden och ån med änderna. Men så blev det prortätt istället, det passade ju så himla bra med denna kuliss!
 
Ska snart börja pyssla med en ny fotobok, några av dessa bilder kommer absolut att få plats i den! 
 
Vad tycker ni? Gilla gärna inlägget om ni tycker om porträtten och bilderna! 
 
 

Mer tulpaner!

Ytterligare en vacker tulpanbukett, denna från R:s föräldrar.
 
Innan jul blev jag överraskad med inte mindre än två buketter fina tulpaner inom loppet av några dagar, hur glad blir man inte då!? Tulpaner är ju en riktig vårblomma och det känns fint när de börjar dyka upp i affärerna för då känns det som vi går mot ljusare tider igen. Tackar ödmjukast för båda buketterna!
 
Tänkte med dessa bilder även passa på att hylla en fin kommentar som tog sig in i mitt hjärta och gjorde mig så glad. Det värmer när läsare lägger märke till saker som är av betydelse för mig, detta gjorde Lina. Tack för dina ord! 
 
"Hej! Jag tycker att det är så himla fint med en blogg som INTE handlar om att köpa en massa saker. Det är bara vackra bilder och andra värden än yta och konsumtion i din blogg. Det syns att det finns mycket kärlek. Tusen tack för vackra bilder och inspiration att se det lilla och vackra (en kopp te när kölden rasar ute, ett glas kallt vin på en sommarljum balkong i kvällningen, utflykter och promenader med barnen). Lycka till 2020 med ditt nya jobb! // Vänliga hälsningar från Lina"
 
Blir rörd över hur fina kommentarer som ni läsare lämnar mellan varven och vill tacka er alla som tar er tid att skriva till mig och tack till er som troget följer bloggen.  Kram på er!  

Lugn nyårsafton

 
En vacker bukett tulpaner som mina rara föräldrar kom med stod fin på bordet under juldagarna.
 
 
Gott Nytt År!
Hoppas att ni har haft en fin nyårshelg och firade in 2020 med glädje! Jag var genomförkyld så för mig blev det en lugn och mysig nyårsafton med Rickard. Vi lagade 3-rätters, såg på en serie och vid 12-slaget gick vi ut och skålade in det nya året under en magisk stjärnhimmel och hörde alla raketer som smälldes av på avstånd. Inte varit sjuk på nära 2 år, galet länge sedan, så denna överraskande förkylning slog knock out på mig. Men vi hade en fin nyårsafton ändå och jag hade inte velat fira in det nya året på annat sätt. Behövde lugnet i skogen oavsett förkylningen.
 
 
 

RSS 2.0