Bovetelimpa med aprikos och frön
Här kommer det utlovade receptet på gott dinkelbröd med aprikos och frön som jag varmt vill rekommendera er att prova, lovar att ni inte blir besvikna! Blev själv väldigt överraskad av hur gott det var och så lättbakat. Bara att blanda ihop alla ingrediener och skjutsa in i ugnen, perfekt att baka en söndag till en mysig långfrukost. Jag kommer att baka bovetelimpa flera gånger, brödet blir något sötare tack vare aprikos och honung. Skivad gärna upp när limpan är nygräddad och ljummen, med en ostskiva ovanpå tyckter jag det blir perfekt, gör sig extra gott tillsammans med te!
Till 1 bröd behöver du:
4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
0,5 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt (ev havssalt)
1 dl torkade aprikoser
0,5 dl honung
4,5 dl naturell yoghurt (gärna ekologisk)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Klipp/skär aprikoserna i små bitar.
Rör ner honung, yoghurt och aprikoser.
Häll smeten i en smord och mjölad form ca 30x10 cm (för 1 bröd).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Ta ut brödet, låt det svalan av på ett galler under duk.
Kommentarer
Postat av: Christina
Vilket bra recept! Vill gärna göra, undrar bara om jag kanske ska strunta i aprikoserna pga vissa i familjen... Ska testa det!
Svar:
Josefin -My Happy Days-
Trackback