Hemma hos mig i detta nu

 
Här hemma pågår skönaste semesterlunk vilket förklarar att jag varit dålig på att öppna datorn senaste dagarna, vilket ni nog märkt av lite här på bloggen. Har släppt alla "måsten" och tar allt som det kommer, med ro. Semester, det är verkligen just det. För mig är semester avkoppling, njuta av nuet, ladda batterierna och fylla dagarna med glädje. Och just glädje har jag verkligen fått mina första semesterdagar, speciellt massa skratt tillsammans med härliga människor.
 
 
 
 

När solen går ned

 

På landet, i varmt motljus när solen är på väg ned, långa skuggor i varmt dis. Hästarna i hagarna, svalor som flyger över ängarna och en liten på promenad med sin hand i min. Det är stunder som dessa som är så magsika att de bildar finaste skimrande minnesstoft i hjärtat.
 
Jag samlar på fina minnen, både i hjärtat och på bild. Minnen som får mig att ta fram den där känslan, som jag hade då. Just så fotograferar jag alltid. Det tekniska går i andra hand, jag vill känna när jag ser en bild, inte bara bli fascinerad utav hur "perfekt" den är. Det är bara så jag gör, jag ser i bilder och känner med hjärtat, det jag knäpper av är taget för att fånga ögonblicket och förmedla en berättelse i varje bild.
 
 
 
 
 
 

Cadillac crusing

 
 
När onsdagkvällens soldis och hetta låg asfaltsvarm över staden ringde pappa för att ragga med oss ut på en sväng. Det blev en tur i Cadillacen med ungarna för ett fikastopp på Ninas café i Svärtinge samt en rundtur hemma i fina staden. Sommarkvällar, som dessa, som jag älskar dem. 
 
Med mig på vår åktur hade jag en ny bekantskap, nämligen ett sprillans nytt objektiv som jag passade på att testköra. Mer om objektivet kommer framöver, kanske kanske jag även har en kul suprajs på gång för er läsare då... ;-)
 
 
 
 

En julikväll berättad i bild


Draktämjaren

 
 
-Mamma, när jag blir stor vill jag bli en draktämjare och expert på att springa!
 
 
 
 
 

Stockholm i helgen

 
Min helg och starten på semestern har tillbringats i Stockholm med fina vänner bosatta där. Vi började lördagen med en tripp ut till skärgården och Fjäderholmarna. Där blev det lunchstopp på mysiga och väldigt gästvänliga Fjäderholmarnas Krog & Magasin. Vilken service, kan varmt rekommendera! Den smarriga räksalladen som fastnade på bild slog jag till på där.Vi styrde in mot innerstan och Fotografiska efter skärgården, mitt första besök där men definitivt inte det sista, jag älskar det! Så härlig mötesplats för fotointresserade och sjukt fina fotografier, fastande framförallt för Sebastião Salgados helt enormt faschinerande utställning! Vi avrundade dagen med middag på restaurang Råkultur, även där riktigt hög standard och vänlig personal, rekommerar! Jag fortsatte kvällen mot söder och hamnade på mysiga Thaibåten, sand i skorna och en kall öl i haden med trevligt sällskap i ljummen sommarnatt, inte fel!
 
Insåg att jag inte tog en enda bild med min systemkamera efter skärgården (!) så här kommer några mobilbilder jag lagt upp på Instagram (@myhappydays.se) istället.
 
Semesterfotograf, eller en fotograf på semester? ;) Två fina i kombination på Fotografiska, ett mycket trevligt ställe!
 
En bild från mysig söndag som bestod av besök på badplats, fikastopp vid glittrande hav på en småbåtshamn och avslutades med en tur på Drottningholm, bilden ovan.
 
Vackra Stockholm har alltid en speciell plats i mitt hjärta
 
Kom hem från Stockholm på söndagkvällen, vilade en stund men drog sen på mig skor och ut i spåret! Så underbar känsla, sommarens hittills bästa runda! Blir så glad av att springa och roligt när man märker resultat på kort tid! 
 
Tack för den här helgen!
 
 
 

En överraskning

Nya armbandet passar fint med mina andra på armen idag 


Kom hem från jobbet och fann ett paket i brevlådan idag. Blev väldigt överraskad och rörd när jag öppnade och fann en fin present tillsammans med vackra handskrivna ord. 

Att få en gåva så här, tack så glad jag blev! Inte bara för armbandet som var väldigt "jag" utan även för uppskattningen av mig som er bröllopsfotograf. Kommer bära armbandet med stolthet i sommar. Tack Lovisa och grattis till 2 år som gifta. 

(Armband @lovenstardesign Instagram) 

Att göra ingenting

Att inte göra någonting mer än ingenting. Skjuter på alla måsten, stannar upp i nuet, bara vara här. Är dålig på att trycka på paus, säga ifrån. Att slappna av, luta mig tillbaka och andas, släppa tankarna fritt. Men nu i sommaren låter jag allt få vara bara som det är för stunden, lever dagarna spontant och oplanerat. Jag behöver den, min egen tid som jag inte lägger på annat än mig själv.
 
 
 
 
 

Good Morning Saturday



Solen väckte mig för en stund sedan, drar mig kvar i sängen med mina tankar. Tyst i hemmet, hungriga svalungar  utanför fönstret och suset från ventilationen är det enda som hörs. Rofylld och stilla morgon. 

Lördagen ska få fortsätta att vakna stilla och försiktigt, om en stund kommer en liten Nyponros att studsa ned i min säng för morgonmys. Sen bjuds på frukost i förmiddagssolen och lite skön musik på trappan. 

Till kvällen blir det äventyr med en av mina närmsta vänner i grannstaden för lite fest. Det blir trevligt! 

Ha en skön lördag ni fina! 

Gamla Linköping

 
 När man låter bilderna tala för sig själv. 

Julinatt på balkongen

 
Mitt kontor för natten, ja jag sitter uppe i skrivande stund 01:19 och går igenom bilder från dagens utflykt till Gamla Linköping samt finputsar på bröllopsporträtt. Måste säga att jag trivs enormt fint här ute i julinatten med värmen som dröjer sig kvar, levande ljus, ett glas saft med bär i och en rofylld musiklista att lyssna på i tystnaden, Touch my heart.
 
It's those hours in the night just before a light
Run your hand down my spine
We kiss the dusk goodnight
Goodnight
 ♥
 

Strandhäng


Klarblå himmel och stekande hetta lockade oss till picknick på stranden igår. Hittade en ny pärla till badplats som vi inte besökt förr, långgrunt och stor skojig lekplats vilket är perfekt för barnen så hit blir det fler turer i sommar. Hade extra fint sällskap med oss, mina två barndomsvänner varav den ena på blixtvisit från Dublin. Tänk att vi fortfarande håller kontakten fast det var typ 18 år sedan vi gjorde så mycket bus tillsammans! Fylls alltid av så mycket lycka när vi återförenas! 

Solen tog ordentligt igår, har en fin vit bikini på mig idag som inte går att ta av från skinnet. Så sola säkert och drick mkt vatten nu när sommaren är som bäst!

Tropisk värme

 
Det var en vägg av värme som slog emot mig när jag öppnade dörren på morgonen för att ge mig ut i spåret. Vilken härlig start på dagen! Så pepp och glad av sommaren som ä n t l i g e n kommer med sol o värme att jag blir helt pirrig och full av liv. Det blev en varm (och svettig) tur nu på morgonen så det var skönt att svalka sig med läskande iste när jag kom hem igen. Blir nog att ta fram en sommarklänning till kvällen om vädret håller i sig när jag ska ut o dansa i Norrköpingsnatten. Vad hittar ni på denna härliga lördag?

Livets snurrar på så fort

 
Dagens aktivitet ser ut som så här, solstolsläge och en kall läskande i handen. Har det bra just bara så här idag. När solen äntligen visar sig igen efter en oändligt lång regnig början av sommaren vill jag ta tillvara på de sköna strålarna. Ja jag njuter, laddar med energi och låter mig bli somrigt solkysst.
 
Festbuffé på tjejfest, vi saknade inget! ;-)
 
Jag igår i skor jag älskar!
 
Gårdagskvällen var en trevlig historia hemma hos en av mina närmsta vänner där det bjöds på tjejfest och mingel ut i sommarnatten. Behöver verkligen vara med fina människor just nu, livet har snurrat på så fort, ja det spinner på som bara den. Och efter Bråvalla så sa det bara poff, det blev lite tomt och ensamt, som att en turné tagit slut. Sista spelningen var gjord och allt var liksom redan gjort och föbi o lämnade mig kvar där i ingenting. Ja lite den känslan infann sig och jag kände en sorts ledsam ton inom mig. Men ja livet står verkligen inte stilla och jag är verkligen inte ensam.
 
Idag fick jag besked om att jag kommer medverka i något som jag inte vet om det är ok att jag skriver om än, men det kommer till hösten. I slutet på sommaren har jag även ett roligt fotoprojekt på gång för er mina läsare. Så mycket roligt framöver kommer här i bloggen!
 
Nu ska jag återgå till solstolen och till kvällen kan det bli en uteservering ni hittar mig på.
 
Have a nice sunny weekend!
 
 (Bilder från iPhone idag, sorry!)
 
 

RSS 2.0