Hemma hos mig reportage

 
Nu finns ett hemma hos mig reportage ute på my Everyday, titta gärna in och läs!

When you try your best

When you try your best, but you don't succeed

 
Den här donnan vaknar efter en reativt sömnlös natt idag, ledsen efter att ha överpresterat och lagt ned extra krydda när det senare inte visar sig vara värt något.
 
Känner ni igen känslan?
 
Okej, nu är det nya tag och ja man funderar ju faktiskt på om det ens är värt att lägga ned extra energi och krut längre. Men att göra havhjärtat ifrån sig, det är inte jag, När jag gör något, då gör jag det till 110%. Och det är ju den jag är som jag vill vara. 
 
Usch, jag är lite arg idag. Fast jag vill vara glad. Så, nu tar jag ett djupt andetag och ser fram emot en härlig torsdag, hoppas er dag blir underbar!
 
Kram

4 musikfavoriter

 
 
Blev väckt av solens strålar som letade sig klättrandes in över sovrumsväggarna och dränkte hemmet i ljus, fick mig att le och bli klarvaken trots sena småtimmar på natten.  Har sovmorgon och ligger kvar i sängen med frukost och musikfavoriter som fyller mig med ro och spirande glädje. Om en stund ska jag gå upp och ta tag i dagen, bland annat ta mig in till stan med några ärenden.
 
Glad tisdag till er! 

När man har en tokfia

 
 
Hennes fnissande, som låter thihihih-thihiiiihhihi, hela dagarna. Det som inte har ett slut. Hennes skratt som följer därefter tills hon kiknar ihop dubbelvikt. De stora djupblå ögonen som gnistrande juveler och det stora leendet som kan fyra av leenden inte utav denna värld, jag dör varje gång. Smälter och blir yr, av allt denna fnissiga virvelvind full av bus är. Min Nyponros, åh vad jag är kär i dig!.
 
 
 
 

Ner på stan

 
Lördagen tog vi oss ner på stan och gick på bio och såg Paddington. Vilken otrolig London-längtan som sköljde över mig då filmen utspelar sig där. Minnen från förra våren när jag och min vän Cissi var där ploppade upp. Filmen var annars inte riktigt min melodi men barnen tyckte den var helt ok. Mysigt bara att komma iväg och göra något tillsammans. Så bio och mellomys därefter bestod vår lördag av. Idag söndagen var vi ute och gick en halvmil i det vackra solskensvädret, det blev även en sväng att mata änderna vid bäcken på vägen. Fin helg och fin sportlovsvecka, mysigt att få spendera en hel vecka med barnen.

När man bjuder över vänner...

 
 
Jag hade en liten bjudning igår som jag nämnade i förra inlägget. Vad som hände? Jag fick konfetti slängd över mig när jag öppnade dörren och sedan det här...! Mina vänner tyckte jag skulle pimpa mig med denna snygga peruk och glasögon. Sånt som händer då man bjuder över sina vänner på plockmat och vin! Vi hade för övrigt en himla trevlig kväll, det märks på magmusklerna idag!

Nu bär det av mot bio med mina små skatter, men sonen vill att jag byter om först. Det var tydligen inte okej att gå ner på stan så här? I alla fall ville han inte gå brevid mig då, förstår inte... Tänkte köra denna frilla på måndag till jobbet jag.
 
Ha en fab lördag!
 
 
 
 
 

Mahogny i håret

 
 
Här är lite bättre bilder på min nya hårfärg, mahogny, trivs så himla bra i mörkare hår! Älskar även det varma rödlila i mahogny som reflexteras så vackert i ljus. Kommer hålla mig mer åt denna ton nu än det koppriga som jag haft tidigare. Även om jag trivdes i det med! Oj så många toningar jag haft i mitt hår denna höst/vinter, roligt att våga prova på något nytt. Intensivtoning och färgbomber som jag använder tvättas ju även ur och är skonsamt för håret, så man vågar testa sig fram. Men jag känner mig verkligen mest hemma i mörka nyanser eftersom jag tycker det smälter så fint in i mina mörka drag.
 
Sitter för övrig och fånler det största jag kan!! Ni vet när man skjuter på saker som man inte orkar ta itu med för att det är så krångligt. Men sen när man gör det och man fixar det utan problem, den känslan mina vänner, den har jag inom mig nu. Det tog mig bara 2,5 år att installera wi-fi i mitt hem men nu är det gjort och jag kan inte fatta hur befriande och underbart det skulle kännas, lycka!
 
Ha en fantastisk fin afton alla! Nu ska jag städa undan och förberada för gäster som kommer storma in för en mysig plockmatskväll hos mig.
 
 
 
 
 

Bildregn födelsedagen

 
Choklad i en ask med bud

Nyponrosen hade gjort cupcakes till fikat! 
(En parantes var att typ ett 100-tal små sockerpärlor ramlade dansade ner på köksgolvet en kvart innan gästerna kom...)
 
Min födelsedagstårta hade jag förberett dagen innan, frozen cheesecake! Supersmidigt, supergott och såå lyckad! Klicka på länken för receptet! Jag dekorerade med färska jordgubbar och kiwi runt om och daim ovanpå. Innuti har jag smaksatt med lime för att få en syrlig sötma.
 
Mor och dotter
 
Presenter
 
Halvmånebordet blev ett presentbord
 
Ranunkel i motljus utav stearinljusens sken.
 
Fikabordet
 
Jag provade att festa till min cheesecake med tomtebloss, vilket resulterade i att jag fick två brännmärken i köksbordet så jag använde inte tomtebloss när gästerna kom. Tyckte det fick räcka med två brännmräken. Så nu måste jag fundera ut en lösning på att snygga till mitt bord, dekorpalst i marmor??
 
En ny gammal kamera till min samling vitnagekameror! Såå snygg!! Nu är det bara ett gammalt vintrinskåp som saknas så jag kan ställa fram alla kameror. Ser framför mig ett äldre svartmålat skåp, inte så högt. Innuti tänkte jag förvara inredningstidningar, fotoböcker och mina kameror som ett dekorativt blickfång.
 
 
 
 
 

Födelsedag idag


Ett år rikare och visare, idag är det min födelsedag! Har en himla härlig dag med mina busfrön, glatt humör och uppvaktad med massa hälsningar som strömar in. Det ringde även ett samtal på morgonen men jag var nära att slänga på, för det var bara någon som mumlade något ohörbart först. Tänkte att någon var på bushumör och ville skoja, men så fel jag hade för det visade sig att det var ett blomsterbud på väg till mig på min födelsedag!

Blommor, choklad och att bli överraskad, bästa som finns typ!

Docklek och schackspel roade sig mina frön med på morgonen efter att ha grattat mig.

Puss på lillasyster! En mobilbild med dålig kvalité då det var mörkt i sovrummet på morgonen. Vill visa er hur fina busfrön jag har som kom in med en frukostbricka och sjöng för mig på morgonen, måste vara lyckligast lottad i världen!

När jag vaknade badade hemmet i ett varmt ljus, så jag bara var tvungen att smyga upp och fota den vackra himlen som hälsade mig god morgon på födelsedagen. Blev helt varm och glad i kroppen! Nu ska jag fortsätta min födelsedag med att laga en kycklinggryta i jordnötsås till mig och barnen, senare i eftermiddag blir det fika med familjen.
 
 
 
 

Fotokväll i hemmet

 
Det är kväll i hemmet när jag får för mig att fotografer min ranunkelbukett med enbart stearinljusets fladrande stämmningsfulla hjälp. Kanske inte det man ser som optimalt fotoljus men väldigt effektfullt och vackert, speciellt när man tar till motljus och med stor bländaröppning fångar man in mycket ljus! Jag höjde även ISO och sänkte slutartiden så lågt jag vågade med tanke på att jag fotade på frihand. Man ska inte vara feg för att våga att prova nya ljuskällor, ta fram kameran och utmana gärna er själva.
 
Har ni några egna bilder ni vill visa som ni fotat i ett annorlunda ljus? Lämna gärna en kommentar med länk!
 
(Foton ovan tagna med 24-70 mm objektiv, bländare 3,2, ISO 1000, slutartid 1/50)
 
 
 
 

Mirakelkur för hår, ge mig ditt bästa tips!

Från igår har jag startat projket rädda mitt hår! Det är i så dåligt och risigt skick som det aldrig never ever varit förr. Har tänkt att prova stärka håret med Ricinolja och Panto-3, har ni några egna erfaranheter att dela med er av? Ge mig era bästa tips!! Vad fungerar för er??
 
Mitt hår idag, ja det skulle behöva klippas en heeel del för att jämna till. Som ni ser har jag en svagare sida, den vänstra som håret bara går av och går av på, snart finns väl inget kvar? Bara tanken ger mig sjuk ångest, när ska det bli bra?? Har ni också upplevt att håret är svagare på ena sidan än den andra? Enligt min frisör är detta vanligt, men har inte själv upplevt detta tidigare. Varför går håret bara av?
 
Har fått tips om att Ricinolja ska vara rena dunderkuren för håret som kan komma att växa upp till 4 centimeter på en månad!! Jaaaa, tack!! Har ni provat, fungerar det?
 
I hälsokostbutiken tipsar de om Panto-3 som är en riktig fullproppad vitaminboost för hår, hud och naglar. Två tabletter om dagen, från nu!
 
Jag återkommer om hur det går för mig så att jag kan rekommendera något om det fungerar, ni får som sagt även tipsa mig om annat bra hårnyttigt som kan få mitt hår i rätt balans igen.

Nya träningskläder!

 
 
Sedan jag färgade mitt hår i höstas har jag haft flera olika kopparfärgade och röda nyanser, Vilket inte riktigt går ihop sig med alla mina rosa plagg. Jag är en rosa tjej som gärna faller för den färgen och har upptäckt att det syns på mina träningskläder. Eftersom jag vill komma igång med träningen mer nu igen och insett att jag behöver lite nytt blev jag väldigt glad då jag spontant sprang på denna leopardmönstrade snygga sportbh och detta sportlinne på New Yorker
 
 
 
 

När man gör en önskelista

När en födelsedag närmar sig (på onsdag) kan det vara lite roligt att titta på fina saker som man skulle kunna önska. Det var länge sedan jag satte ihop ett kollage med vackra ting nu, men tyckte det vore roligt att visa lite fint som jag skulle kunna tänka mig att köpa till mig själv.
 
Vackra kuddfodral från Lucky Lina med handtryckt paisleymönster, en ögonblicklig förälskelse! Så även de tuffa hornörringarna från danska designern Jane Kønig, like it a lot! Eftersom jag även gillar att ta avkopplande bad gör jag gärna det med härliga badprodukter från miljötänkande och ekologiska Lush! En droppe vatten, tycker den gasskulpturen i formen av en vattendroppe med vatten inuti designad av en av Ingegerd Råman är så vacker. Den säljs på Indiska och till förmån för WaterAid. Indiska har även mycket annat fint inom inredning, som ljuslyktor, dekorationer, osv. Att bli bortskämd med choklad och vackra blommor är heller aldrig fel, något jag uppskattar väldigt mycket. Tipsar gärna om Jolla som tillverkar ekologisk choklad här i Norrköping, mysig buitk med fantastiskt utbud!
 
Bilderna ovan har jag hittat på respektive hemsida

A Lovely Friday

 
Fredag den 13:e idag, är ni skrockfulla?
 
Jag har laddat min fredag med en massa roligheter så jag tror faktiskt att detta kommer bli en väldigt bra fredag, har en fin känsla av det i alla fall. Har lite skakiga oroskänslor inom mig dock ändå, men det har o göra med att jag varit sjuk senaste 5 dagar, även om jag kämpade mig igenom måndagen på jobbet ändå.
 
Jag vet inte om jag är redo att skriva om detta än, men det finns ett sparat inlägg på lut som ligger lite och mognar. Behöver finna lugnet inom mig nu och göra det tillsammans med vänner, så idag ska jag börja med en lunchdejt på stan tillsammans med min fina pingla Linda. Det blir middag med två andra fina bönor ikväll på ett mysigt ställe och avslutningsvis blir det nog några glas på en skön pub. Vi lämnar fredagskvällen lite oplanerad och ser vad som händer.
 
 
Jag behövde en förändring! Så från igår är min hårfärg numera mahogny, och jag stortrivs!

Minnesboken

 
 
-Mamma, vi borde ha en minnesbok!
 
Min nyponros kom med en spontan och bra idé förra veckan, klart vi ska ha en minnesbok! Jag kom att tänka på en vacker ljusblå bok gjord av återvunnet papper, med hårda pärmar klädd i sidentyg och broderade pärlor på som jag sparat i så många år till något speciellt. Jag köpte den när jag själv var barn för jag blev helt fängslad av hur vacker den var, det var bara kärlek vid första ögonkastet. Så även om jag inte visste vad jag kunde behöva den till så fick den följa med hem. Sen låg den och bara väntade på att fyllas med något vackert och alldeles speciellt. Dagar gick, år gick, glömskan kom... Men när Meja kom med sitt förslag då visste jag, att det var just den här uppgiften som den väntat på i alla år. Att fyllas utav våra minnen, mina och barnens. 

-Vad ska vi börja med? frågade jag.
-Nickies!
svaret kom direkt och givet från Meja.
 
 
 
 

Att ha gått flera maraton

 
 
Som jag tidigare berättat så använder jag just nu Nutriletts stegräknare med syfte att gå ett maraton (42,195 meter). Samtidigt har jag fått chans att prova och recensera deras produkter. Idag kan jag stolt säga att jag inte bara gått ett maraton, jag har nästan gått fyra stycken! 

Jag har gått 152752 steg fram tills nu och har provat ytterligare en produkt som ett bra mellanmål. Alltså inte i syfte som middagsersättning och viktnedgång. Utan just som ett gott och näringsrikt mellanmål. Har denna gång provat deras goda chokladdryck, Rich chocolate flavoured drink. Den var liksom deras andra produtker jag testat både väldigt god och mättande!
 
Jag har faktiskt fått ett väldigt positivt syn på Nutrilett som mellanmål, just att det är så smidigt att ha med sig i väskan när man är iväg. Kan själv tänka mig att stoppa med mig till exempel en bar när jag är ute på långa fotograferingar och man inte vet när man har chans att få i sig en matbit. Det kan vara bra att ha något nyttigt, gott och näringsrikt inom snabbt räckhåll.
 
Nu undrar jag nyfiket så klart hur det går för er!? För ni har väl hoppat på utmaningen och laddat ned appen ni med? Ni vet väl att man blir belönad för antal steg man tar?
 
Detta är ett samarbete med Nutrilett

Att ta sig ur en våldsam relation

 
För några veckor sedan fick jag en förfrågna om en viktig fotografering. Pernilla ville ha bilder till sin hemsida, där hon skriver om våldet hon upplevde i en nära relation. Idag 4 år senare ska hon börja jobba med föreläsningar om kvinnovåld. Det är imponerande, så starkt gjort att ta sig ur en vardag av våld och aktivt jobba med att belysa ämnet. Besök gärna henns hemsida som hon även bloggar på för att ta del av denna starka kvinnas berättelse.
 
Vi möttes upp ute i vinterlandskapet för att ta bland annat dessa bilder. Innan fotograferingen förklarade Pernilla hur jobbigt hon tyckte det är att vara med på bild, men jag tyckte att det gick jättebra! Tricket är nog att få personen framför kameran att känna sig avslappand. Men jag är ganska lättsam, lugn och kan bjuda på mig själv så jag försöker bara vara mig själv och få personen att känna sig bekväm och avstressad. Då brukar det gå vägen.

Nyckelpickan Nickies

 
 
Det var en lördag för två veckor sedan som jag såg henne första gången. Något rörde sig på fruktfatet och jag fick till min förvåning se att det var en nyckelpiga! Vilket tidigt vårtecken, men vad skulle jag göra med den lilla stackaren?
 
Jag släpte ut henne på balkongen och tänkte att hon skulle hitta någon vrå att krypa in i och gömma sig från kylan. Men dagen därpå fann jag henne på nytt, inne på toaletten! Hon hade lyckats ta sig in i värmen igen. Då tänkte jag, ok du får stanna. Så jag la henne i en blomkruka och såg inte skymten av den lilla nyckelpigan på en vecka. Tills jag fann barnen stå och ropa vid ett fönster. Där! Där var hon igen. Meja gav henne namnat Nickies, så säg hej till vårt nya och första husdjur. Spännande att se om hon är kvar även nästa vecka barnen kommer.
 
 
 
 

Surdegspizza á la slapp söndag

 
 
 
Det är isblå himmel och strålande sol ute över vita gnistrande vinterlandskap, så himla skönt väder som ger sån glad energi även om jag är en utslagen hjälte idag. Vi sov borta hos våra vänner inatt och hade mellokväll, suuuupermysigt, vi får göra om det snart igen Anna! ♥
 
Såg ni första omgången? Hade ni någon favorit? Jag fastande för Daniel Gildenlöw men annars tyckte jag inte det fanns mycket att gilla denna gång. Får se om det blir bättre kommande program!

Men det blev rätt sent för den här mamman igår, med prat och magknipskratt sent inpå natten efter att 5 ungar somnat huller om buller i soffan för att sedan stoppas om i sängarna. Så idag är vi alla lite sega och tar en riktig slapp söndag med hemlagad pizza. Vill tipsa er om att göra surdegspizza, herrejisses så himla gott!! Köpte en färdig degsats på närköpet och sedan hade jag oliver, fetaost, körsbärstormater, chorizo, rucola och pizzasås på! Smakade som en äkta Italiensk stenungsbakad pizza, den blev så där krispig och inte seg och degig som pizzor ofta kan vara.
 

Ägg och bacon

Tidigare i veckan sa Pontus "Någon gång skulle det vara gott att äta ägg och bacon till fukost."  Något jag tog till mig och överraskade barnen med denna morgon!
 
Till det serverades det massor utav frukt eftersom det blev kvar en hel del från gårdagens fruktfredag
 
Melon, jordgubbar, vindruvor, kiwi, äpplen och päron
 
Utanför vårt köksfönstren ett vintervitt landskap där solens uppgång fick himlen att brinna i vackraste varma färger. Vilken utsikt att äta frukost till!
 
Nu är vi på gång att fånga dagens olika aktiviteter. Först ut är skidåkning för Meja som ska åka lilla vasaloppet. I eftermiddag väntar kalas och på kvällen blir det mys och övernattning hos vänner framför Mello. Har en känsla av att det här kommer bli en fantastik helg!

Kram och kärlek till er, happy weekend!

Hur går det?

Ordagrant så går det bra, ja jättebra till och med! Jag har redan hunnit gå ett maraton (42,195 steg) och mer därtill. Stegen håller jag full koll på med hjälp av Nutriletts stegräknar-app.
 
Hur många av er har hängt på utmaningen att gå ett maraton?
Hur långt har ni kommit?

Ni andra, häng på i utmaningen nu!
Perfekt att komma igång med vardagsmotionen och få frisk luft tex under en lunchpromenad.
 
Sedan jag la ut bilden ovan (komiskt tal jag hade på mobilen när jag skulle kolla av hur jag låg till) för ett par dagar sedan har jag hunnit komma uppp i samanlagt 100372 steg! Det går fort för mig, men jag går ju väldigt mycket i vardagen med.
 
Har även provat ett nytt mellanmål från Nutrilett, vill pängtera att det är just som mellanmål jag äter Nutriletts produkter och inte för att gå ned i vikt. Denna gång var det deras goda smoothie, Nordic Berries. Den var faktiskt riktigt mättande och god, jag blev överrakad ännu en gång.
 
Detta är ett samarbete med Nutrilett

Plötsligt händer det!

Fredags feeling här hos mig idag, kanske beror på att jag och lilla Nyponrosen har en ledig dag med massor mys. Vi har bland annat varit ute på äventyr som slutade på Honeycomb, (youghurtglass är ju bara så gott) och med mig hem från Mirum fick jag denna färgglada bukett! Ser ni?!

 
Har gömt Carolina Gynnings kudde i en korg här hemma, la upp en bild på mitt Instagram som hon snabbt kommenterade, vilken överraskning! Men oj så kul och smickrande, hon är ju grym!
Plötsligt händer det!
 
Min Nyponros hittade jag under halvmånebordet, busfina då!
 
 
Och ni, fantastiska kommentarer ni lämnat efter er i förra inlägger, det är så jag blir knäsvag och hjärtat slår extraslag!!
 
Vilka fantastiska läsare jag har, världsklass!! Tack för att ni tittar ochtack för all värme jag fick av era ord!
 
Nu kom sonen hem efter något som verkar ha varit en jobbig dag i skolan. Bäst jag tittar till honom och hör vad som hänt..

Kram på er!

Jag är hon med prestationsångest

 
Hittade en tjusig glasflaksa idag som passade bra som ljusstake, så här fint blev det hemma hos mig ikväll. Sitter med ljusen tända och funderar över en väldigt fin och lång kommentar som jag fick idag, den började så här:
 
"Hej Josefin! Jag hittade din blogg för ett par veckor sedan av en slump och blev förälskad i den på en gång! Grattis! Viken otroligt härlig, inspirerande, elegant och glädje spridande blogg! Nu när det känns lite trist och grått ibland, öppnar jag din fina sida för att få en positiv kick av dina härliga bilder :)"
 
Wow... Paff! TACK!!!

Jag startade My Happy Days från början just som en inspirationsboost med glädje, feel good känsla och bilder på det för mig vackra i livet. Men, sen jag började jobba efter mammaledighet så känner jag ibland att jag inte når samma nivå, samma kvalité som jag en gång kunde leverera. Eller kort och gott, att jag inte hinner med. Jag får sån sjuk ångest. Ångest att jag ibland inte alls kan skriva på ett par dagar. Jag vill inte slänga iväg ett halvhjärtat nånsensinlägg, men ändå så känns det som att det just är det jag gör mellan varven för att bloggen inte ska bli tyst.

Sen kommer en sån här kommentar, som dimper ned från ingenstans och ruskar om mig. Kanske är jag bara för hård och kritisk mot mig själv? Jag möts inte längre av den kommentarstorm á 50 kommentarer per inlägg som jag gjorde förr. Då jag verkligen kände att jag gjorde något stort och bra som fick andra att må bra, jag vill ju så gärna sprida glädje runt mig. Men å andra sidan så har jag uppfattning om att bloggläsandet minskat mer o mer idag efter att Instagram blivit vardag, har jag fel eller hur tycker ni?
 
Så jag kanske bara skulle försöka trolla bort det dåliga samvetet över att inte hinna och försöka att inte skapa så mycket prestationsångest. Det är bara det, att jag vill så mycket mer. Vill bjuda på mer inpiration och ännu finare bilder, jag vill fängsla mina besökare på ett eller annat sätt. Vill ha den känslan som jag hade förr, att jag fortfarande göra något bra.

Så, vad tycker ni om med min blogg idag och vad får er att vilja komma tillbaka hit? Eller besöker ni mig mer på Instagram @myhappydays.se idag än läser bloggen?
 

RSS 2.0