Mirakelkur för hår, ge mig ditt bästa tips!

Från igår har jag startat projket rädda mitt hår! Det är i så dåligt och risigt skick som det aldrig never ever varit förr. Har tänkt att prova stärka håret med Ricinolja och Panto-3, har ni några egna erfaranheter att dela med er av? Ge mig era bästa tips!! Vad fungerar för er??
 
Mitt hår idag, ja det skulle behöva klippas en heeel del för att jämna till. Som ni ser har jag en svagare sida, den vänstra som håret bara går av och går av på, snart finns väl inget kvar? Bara tanken ger mig sjuk ångest, när ska det bli bra?? Har ni också upplevt att håret är svagare på ena sidan än den andra? Enligt min frisör är detta vanligt, men har inte själv upplevt detta tidigare. Varför går håret bara av?
 
Har fått tips om att Ricinolja ska vara rena dunderkuren för håret som kan komma att växa upp till 4 centimeter på en månad!! Jaaaa, tack!! Har ni provat, fungerar det?
 
I hälsokostbutiken tipsar de om Panto-3 som är en riktig fullproppad vitaminboost för hår, hud och naglar. Två tabletter om dagen, från nu!
 
Jag återkommer om hur det går för mig så att jag kan rekommendera något om det fungerar, ni får som sagt även tipsa mig om annat bra hårnyttigt som kan få mitt hår i rätt balans igen.

Kommentarer
Postat av: Ivy

Ät mycket nötter & frön. B-vitamin och det hälsosamma fettet gör underverk för hår, hud och naglar.
Sen ska man undvika att föna håret. Låt det alltid självtorka.
Undvik uttorkade stylingprodukter.
Tvätta inte håret för ofta. Använd gärna torrschampo.
Och såklart vårdande produkter till ett färgat hår.
Om håret är mycket stressat ska man inte färga alls. Använd toning istället.
Så får man kämpa på. Tillslut ger det med sig. =)

Svar: Tack Ivy! Jag gör precis allt det du nämner, slutat med slitsamma blekningen och använder bara intensivtoning. Fönar aldrig håret, är sparsam med användning utav plattång. Tvättar håret 2-3 ggr veckan. Använder enbart frisörprodukter i håret, har varit extremt petig och noga med att ta hand om året senaste året, men det verkar inte hjälpa. Känner mig hopplös. 😔
Josefin -Happy Days-

2015-02-17 @ 11:00:18
Postat av: Anonym

Ricin olja har jag provat själv på ögonbryn och det funkar. Fast det tar ganska lång tid innan man märker effekten. Och man måste massera in den i hårbotten varje kväll. Verkligen kunde själva massagen redan hjälpa. När man masserar hårbotten så ökar man blodcirkulation, som bidrar till att håret får mer näring och blir friskare. Det finns ju info och korta filmer om hur man gör på nätet.
Vitaminer och kosttillskott, tror jag, funkar också bra. Man måste prova och se till vad passar just dig. Berätta gärna vad tycker du om både ricin olja och vitaminer.

Svar: Tack för dina råd, jag återkommer. Just det ang massagen tänkte jag på med. Hoppas att något hjälper nu så det kan bli slut på dena troliga hårhistoria, viull bara ha tillbaka mitt vanliga välmående hår igen.
Josefin -Happy Days-

2015-02-17 @ 14:17:12
Postat av: Hanna

Jag testade ricinolja för några år sedan när jag hade klippt av håret i en Septemberliknandefrisyr och saknade längden mycket.. Jag läste på om hur man skulle göra för bästa resultat och tittade på mycket före och efter-bilder.

Tyvärr blev inte mitt resultat lika bra, efter bara två veckor fick jag stora sår i hårbotten som kliade och blödde. Så klart kan jag ha varit allergisk eller fått en reaktion.. Men var försiktig :)

Svar: Oj, det lät absolut inte bra! Ja man bör nog vara försiktig med allt nytt man testar eftersom man inte vet hur man reagerar.
Josefin -Happy Days-

2015-02-17 @ 14:19:45
URL: http://hanshine.blogg.se
Postat av: Therese

Kan tipsa om Moroccanoil ,fungerar superbra för mitt hår som var slitet och hemsk förut. Finns både hårolja, schampoo och andra produkter i det märket. Testa :)

Svar: Tack Therese, jag använder det annars men nu när jag har tonat håret har jag hårvård för färgat hår.
Josefin -Happy Days-

2015-02-17 @ 16:36:08
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

Jag har olivolja i mitt, bara en droppe räcker för hela håret och gör särskilt topparna gladare. Hemma brukade jag göra inpackningar en gång i veckan, medan jag låg i badet. Mitt hår var underbart då. Nu är det torrare, bor ju i ett varmt och torrt klimat, och här hittar jag inga inpackningar. Men oljan fungerar fint. Sen undvik att borsta det. Fläta håret, det är skonsammare. Sov med flätor, så sliter du av färre strån. Det är så man gör på hästar för att få lång man, man flätar så att det inte slits av. Fungerar bra på människor också. :-) Undvik produkter med silikon i. Lush har jättebra produkter, deras torrschampo är det bästa jag någonsin provat.

Svar: Tack Annie, så mycket bra tips du kommer med! Jag sov alltid med fläta förr om åren när jag hade riktigt långt hår, mest för att det blev så fint fall på det. Har provat sova med fläta nu med men det är för kort, blir bara lustigt krusigt på morgonen. Så då slutar det med att jag sliter mer på håret för att få bort kruset på och så känns det risigt istället.
Josefin -Happy Days-

2015-02-17 @ 19:03:15
URL: http://narannie.se
Postat av: Lina

Kokosolja! Packa in håret i det och gå med det flera timmar eller sov med det minst 1 gång i veckan. Håret blir så klart otroligt flottigt och äckligt men är betydligt lättare att duscha ur än vanlig olja. Mitt hår är precis som ditt även fast jag gör precis allt för att inte slita på det. Har nu läst på om det här och ska ge det ett ärligt försök efter att ha läst om många som tycker deras hår blivit bättre av det. Min frisörs kollega tipsade även om det och då borde det vara något att ha tänker jag :-)

Svar: Hm! Ja det kan vara ett alternativ värt att prova, som det är nu är jag villig att göra typ vad som helst! 😔
Josefin -Happy Days-

2015-02-17 @ 22:01:41
Postat av: Jenny

B-vitamin och hårkontroll tycker jag funkar bra!
Skippa fönen & plattången ett tag.

I somras såg mitt hår ut som döden själv, och jag köpte ett jättebra balsam och shampo som gjorde underverk!

http://www.lyko.se/pureology/pureology-strength-cure-shampoo-250ml?gclid=CKGmjIHL7sMCFeL3cgodckQA4w#tab=more-about-product

Svar: Toppenbra tips Jenny, måste spana in hårprodukterna. Tack snälla!! ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-02-19 @ 19:01:11
URL: http://borninjanuari.blogg.se
Postat av: Louise

Ricinolja funkar grymt bra på mitt hår! Vuxit lite mer än 4 cm på 1,5 månad!

2015-03-01 @ 18:22:53


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0