Bröllopet (del 2)


Det började fredagen den 1/10 2010:
Jonas friar (per mail, romantiker där) och undrar om vi ska gifta oss om 10 dagar (t-i-o dagar!). Jag ringer skattekontoret direkt efter Darlings förslag och ordnar så vi kan springa ned o göra hindersprövning hos dem samma eftermiddag. Normalt sett tar det ca 10-14 dgr fick jag höra men vi fick dispens! Ringer sedan och bokar in vigsel i Kärleksporten 101010. När Darling slutat jobbet hämtar han upp oss och så åker vi in mot stan. Klockan 15:55 springer vi in på skattekontoret hela familjen med andan i halsen och skriver under papper så att de ska hinna godkännas i tid! Med 5 minuters marginal hann vi alltså innan stängning! På kontoret skrattade de gott åt oss, hehe... Därefter åker vi hem till mina föräldrar med firarfika och släpper bomben;

 

"Vi ska gifta oss (de blir glatt jätteöverraskade) på Gotland (de blir fundersamma) nästa söndag (de tappar hakan)! Hahaha! Ordnar så att de kan vara barnvakt dessa dagar. Mina föräldrar och min bästa vän (som jag pratade med i telefon när jag fick Jonas mail) var de enda som fick veta våra vigselplaner i förväg. Vi bestämde oss för att hålla det hemligt och göra en surpriese!  ;-)

 

På kvällen skickade vi ut förfrågningar ang fotografering och blommor samt bokade bröllopssvit för två nätter med champangepaket och frukost på sängen på vackra och mysiga Medeltidshotellet! Sen firade vi det kommande bröllopet med fredagsmys, vin, godis o film till sena timmen.

 

Lördag 2/10:
Klickade jag runt på nätet o beställde slutligen hem en bröllopsklänning som var nedsatt till bara 199 kr (kan ni förstå vilket fyndpris!!!). MEN! När jag gjort beställningen står det helt plötligt att den ska skickas till Norge, ehh va!? Nej inte riktigt! Så jag slänger iväg ett mail i desperation o möts av ett automatiskt svarsmail om att de tidigast återkommet med svar om 3 dygn, nervöst!

 


Söndag 3/10:
Vi åkte runt o tittade efter kläder, jag hittade inget men Darling fick tag på skjorta och skor. Hade familjefotografering ute bland löven sedan på eftermiddagen med en familj som jag egentligen från början hade bokat in 101010, men de ringde o bad få flytta fram fotograferingen en vecka. Tänkte på det under tiden jag plåtade, var det ödet som ville detta för att jag skulle kunna gifta mig 101010? ;-)

 

Måndag 4/10:
Jag tar en runda inne i city på förmiddagen med Meja, finkammar var enda butik efter en reservklänning om min brudklänning inte skulle hinna dyka upp. Inte gott om vita klänningar denna årstid konstaterades snabbt. I sista butiken hittar jag dock en som var vacker och hade fint fall samt glittrande strassstenar broderade i midjan, jättefin som reserv... Tyckte dock att den var lite pösig i sin passform när jag provade den hemma. Får svar från Stylebystars som jag beställt hem den riktiga bröllopsklänningen från att det inte är någon fara med adressen som blivit fel utan de skickar min klänning omgående hem till mig! Skönt!

 

Tisdag 5/10:
Jag får ett mail, ett mkt roligt mail!!! Jag är vinnaren av en kärleksresan till Gotland som jag tävlade om här för mig o min Darling. Färjan över och två nätter på nybyggda lyxiga hotellet Tott i taksvit ingår!!! Oj, wow, trodde jag skulle smälla av, vilken vinst! Synd att jag inte hann få mailet några dagar tidigare för då hade vi kunnat boka in vinsten på en gång!! Men nu får vi tillfälle att åka tillbaka igen till våren, underbart! Kan ni förstå vilken grej, vilken vinst! VILKEN VINST MITT I BRÖLLOPSYRAN!!!


Onsdag 6/10:
Köper skor, smycken, strass- och pärldiadem och smink på en shoppingtur i Världens Centrum. Älskar att shoppa där, alla i butikerna är så himla glada, trevliga, tillmötesgående, villiga att hjälpa till eller bara småprata. Stort tack speciellt till Deicman, Glitter, Mist och Lindex!!

 

Torsdag 7/10:
Jagar efter en fjärrutlösare till min kamera så att jag kan ta bröllopskorten själv. Grejen med mig är att jag alltid ska överbevisa mig själv och har enda sedan jag var en trotsig liten småunge naglat mig fast vid orden "kan själv!". Så jag bestämde mig efter några dagars betänketid för att jag kan vara min egen bröllopsfotograf på mitt bröllop med, klart jag kan! Finkammade hela stan utan resultat på fjärrutlösare men så hittade jag en annons på blocket som leder mig till mina barndomskvarter där en återförsäljare (tvspelsweb) finns, jippie!!!!!!!

 

Fredag 8/10:
Klänningen kommer, paketet jag bloggade om den dagen, hahaha! Ni var bra nyfikna då på innehållet va?! ;-D Måste verkligen verkligen ge Stylebystars det största varmaste TACK! Kundservicen var helt suverän, vilket proffesionelt och trevligt bemötande! De expresssände till och med klänningen hem till mig pga bröllpet så det kom framkört med bil till min entré! STORT STORT VARMASTE TACK, klänningen gjorde min dag o framförallt mitt bröllop!!! Den satt perfekt med, det är ju lite av en chansning när man beställer från nätet men den satt hur snyggt som helst!!! Helt enkelt gjord för mig o bröllopet, hihi! ;-)

 

Samma dag fixade jag även naglar (köpte jättebra och urfina lösnaglar från Depend, såg så äkta ut o satt bra!), undies, kappa, lämnade tillbaka reservklänningen och Darling köpte ny slips.  Sen hämtade jag även min fjärrutlösare, yes! På kvällen packade vi och gjorde oss klara för att resa på morgonen dagen därpå!

 

Fortsättningen följer...!

 


Mina skor, naglar och brudukett, slipsen och mina klänningar (vänster den som jag köpte i reserv och den högra The one and only".


Kommentarer
Postat av: Linda

helt fantastiskt, MERA MERA MERA!!



puss

2010-10-20 @ 11:03:00
URL: http://lindasxtravaganza.blogg.se/
Postat av: Anna

Det var så lite :)

Tack så mycket! :D

Gud vad mysigt med Medeltidshotellet! Det skulle jag vilja göra nån gång :)

2010-10-20 @ 11:14:41
URL: http://aannabelle.blogg.se/
Postat av: Hanna

Så lämnar du oss på sträckbänken! Vill höra mer nu :-)

2010-10-20 @ 11:33:06
URL: http://mamzterblog.soclog.se
Postat av: Sandra

åh, man vill bara läsa mer!

2010-10-20 @ 11:56:06
URL: http://sandranilsson.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Vilken underbar berättelse. Jag kommer ihåg att du tävlade om en Gotlandsresa och trodde att du vunnit den, att det var hemligheten, men absolut inte att ni skulle gifta er. Ser fram emot fortsättningen, du skriver så bra och intressant, nu vill ju jag också gifta mig! :)

2010-10-20 @ 13:19:43
Postat av: Viktoria

Underbart!!! Så glad för att ni fick det som ni ville!! Å himla häftigt att vara sin egen bröllopsfotograf!

Sv : Ja du, de där med att få alla att vara still är ju ett äventyr i sig... sen att skratta, titta in i kameran osv är ju bara ett plus i kanten om man lyckas med ;)

Kram

2010-10-20 @ 22:17:27
URL: http://vickiz.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

WOW! Vilket äventyr! Stort grattis till vinsten med! :)

2010-10-21 @ 11:00:04
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Pernilla

Jättefina..

2010-10-22 @ 10:59:56
URL: http://lillapia.blogg.se/
Postat av: Curious

Vart hittade du den vänstra klänningen?

Blev förälskad

2011-01-02 @ 23:14:37
URL: http://curiousme.blogg.se/
Postat av: nicolina

galet fint alltihopa, så himla kul o läsa! :) lite nyfiken på vart du fick tag på din fina kappa?

2011-10-21 @ 15:17:43
URL: http://somettbrevutanslut.wordpress.com/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0