Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka med vit choklad och mandelmassa
 
2 1/2 dl strösocker
1  dl riven mandelmassa
2  dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
 

Jag svänge ihop den där saffranskladdkakan igår som jag blev tipsad om av en vän. Den är väldigt mäktigt och vääääldigt söt, man klarar bara en mindre bit. Om jag ska vara ärlig, nej den var alldeles för söt för min smak. Men så har jag senaste tiden blivit allt mindre sugen på sötsaker, jag klarar bara småmängder. Vet inte vad det är? Kanske smaklökarna som ändrats eller så är jag i en period av något slag. Just nu är det salt, salt, salt som jag vill ha.

Nåja, jag tror ändå att det här skulle kunna bli riktigt gott! Om man minskar ner mängd socker och vaniljsocker samt skippar den vita chokladen i smeten. Allt det söta tog bort för mycket av saffransmaken. Mandelmassan i sig är ju bara den väldigt söt. Kanske det räcker med att bara hyvla lite chokladspån över som dekoration? Nej jag tror att jag ska ändra om lite i detta recept, kanske redan i helgen!


Men för er som vill prova standarreceptet är måtten som ovan och så här gör ni:

Sätt ugnen på 200 grader.
Välj en bakform med avtagbar botten, smörj med smör och bröa den.
Smält choklad (och ev smör om inte flytande form används), blanda i saffran.

Blanda alla torra ingredienserna, tillsätt chokladblandningen och sist äggen.
Häll smeten i formen, grädda 30-35 minuter i mitten av ugnen.
Kakan ska vara lite kladdig när den är klar, servera med en kula vaniljglass eller vispad grädde till.

Tips, dekorera kakan med en stjärna! Klipp ut en stjärna av papper, lägg ovanpå kakan och pudra florsocker över.


Kommentarer
Postat av: Sara

Men det LÄT ju i alla fall väldigt gott, älskar saffran och kladdkaka :) men kan tänka mig att den är väldigt söt! Kom gärna med en ny version av receptet om du testar på den igen :)

Svar: Absolut, jag lovar att uppdaterar om det blir bra :)
Josefin -Happy Days-

2013-12-12 @ 11:05:16
URL: http://www.saralene.blogg.se
Postat av: Marie

Smaskens, och tack för raderna hos mig
kramar

Svar: Kram ❤️
Josefin -Happy Days-

2013-12-12 @ 22:18:05
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Sriwanna Salomonsson

Du den kladdekakan lät inte helt fel den :) muuums!

Svar: Du får prova o se om du gillar den mer :)
Josefin -Happy Days-

2013-12-13 @ 01:08:10
URL: http://sriwanna.blogg.se/
Postat av: Gunilla T

Måste jag testa! Gillar kladdiga bakverk med choklad!

Svar: Den smakade bättre andra gången jag bjöd på kakan, märkligt...
Josefin -Happy Days-

2013-12-13 @ 19:59:15
Postat av: isabellasfoto.nu

Väldigt fin blogg du har :)

Svar: Det glädjer mig att du gillar den :)
Josefin -Happy Days-

2013-12-14 @ 14:56:31
URL: http://www.isabellasfoto.nu
Postat av: Katarina

Åh, men det lät ju så gott tills jag läste att den var söt. Det fixar inte jag heller ;)

Svar: Jag frös in och tog fram till igår när jag hade gäster. Serverade den upptinad med vaniljglass och bär i saftsås, då var den helt ok när man blandade i lite syrligt. :)
Josefin -Happy Days-

2013-12-14 @ 19:02:26
URL: http://brakat.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vad roligt, för jag skulle göra en mycket liknande kaka idag, var det tänkt. Det är en smördegsbotten, fylld med en madelmassafyllning med ägg och saffran. Jag skulle ha gjort den till en knytis på jobbet i fredags men var sjuk så tänkte att jag gör den idag istället, för att ta med imorrn. Och så hittar jag detta receptet! Kanske ska prova ditt istället, vit choklad i låter ju ännu lyxigare... :)

Svar: Prova gärna för det är väldigt enkelt och en perfekt ta med o bjuda på kaka. Jag hade själv tänkt ta med till jobbet men någon annan hann före o anmälde sig som kakbakerska inför vårt knytis nästa vecka.
Josefin -Happy Days-

2013-12-15 @ 10:58:51
URL: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0