Svar på frågorna!

 Hemma hos mig kollage, något måste jag ju pynta detta inlägg med. ;-)
 
 
 
-Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag jobbar heltid som kundrådgivare på ett elförtag och har varierande kontorsuppgifter under dagens gång. Allt från administrativa tjänster till kundkontakt och sociala medier. När jag kommer hem är inte min arbetsdag slut. Då har jag oftast fotouppdrag liggandes som jag behöver gå igenom och så har jag bloggen. Försöker att få iväg minst ett blogginlägg om dagen men ibland räcker inte tiden till. Är det min vecka med barnen tar jag på mig så lite som möjligt när jag är hemma och låter mina privata intressen vila.
 
-Vad har du för favorit-vardagsrätter?
Mina bsoluta favoriträtt är min pappas dillkött, den slår inget. När jag lagar mat i vardagen brukar det oftast bli något som jag slänger ihop spontant utefter vad som finns hemma, som denna heta kycklingrätt. Något väldigt enkelt och gott är att steka färskt hamburgerkött och servera med fräsch sallad och limeaioli. Prova det, mm!

-Dina bästa tips för att slippa höst och mörker depressionen?
Har själv drabbats av vinterdepression för några år sedan så jag vet hur otroligt tufft och jobbigt det är. Mitt bästa tips är att ta vara på dagsljuset, gå ut mitt på dagen, ta promenader. Ha det så ljust som möjligt inne, släpp in dagsljuset och tänd upp. Ett rent hem med ljus och luftig inredning mår jag bra av. Färgglada kläder som tex en röd tröja kan pigga upp! Köp med dig en bukett vackra snittblommor hem och ställ på bordet. Gör dig lite extra fin och piffig mitt i veckan och se till att skratta och le, var med vänner, gå till jobbet, sitt inte ensam hemma.
 
-Har du någon utbildning ?
Inte mer än gymnasieutbildning, då gick jag Bild- och Formgivning med fotografisk inriktning sista året. Men jag är öppen för att plugga kurser på distans nu inom tex grafisk design, bildredigering, foto, media...

-Vad äter du helst en fredag kväll?
Får jag välja helt fritt? Då blir jag gärna utbjuden på resturang av trevligt och snyggt sällskap, haha! ;-) Men hemma blir det oftast något fredagsmysigt som grillad kyckling, tacos eller egen pizza. Tapas, ost och vin är gott med, o färska räkor!
 
-Vad gör du för att få guldkant på vardagen?
Hemma brukar jag tända upp med ljus denna årstid och ha mysigt om kvällarna. Eftersom jag älskar blommor brukar jag skämma bort mig med fräscha färgglada snittblommor.     
 
-Vad har du för drömresemål?
Åh, jag har så många! Skulle vilja ta med mig kameran och bara dra ut i värlen och fånga den bakom min lins! Min största resedröm är att åka till Japan under sakuratiden när körsbärsträden blommar. Drömmer även om att få ta häftiga skylinebilder över storstäder... Uppleva storstadspulsen i New York, London. Men att bli uppassad av en svalkande drink på stranden är inte heller helt fel. Har även haft galna drömmar om att åka till fattiga länder och dokumentera med min kamera. Eller åka till regnskogen. Skulle vilja besöka så många platser, se och uppleva... Och så klart, i vår planerar jag att resa med mina barn, vi vann ju Drömfångaren för att kunna åka till Turkiet.
 
-Vill du göra fler tatueringar, vad i sådana fall?
Ja det vill jag. Ett motiv som jag funderat på i många år är en fjäril. För mig skulle den för stå att fånga lyckan, som Lars Winnerbäck sjunger om i "Att fånga en fjäril".


Kommentarer
Postat av: Michael Engholm

Ser mycket trevligt och fräscht ut.Du har god smak :-)
Ja Japan har jag varit i många gånger när jag jobbade inom flyget. Fantastiskt vackert och intressant på många sätt. Jag är mycket för Asien och mycket av deras livsfilosofi tilltalar mej. Har sett en del även i Indien, Kina och Thailand. Skulle jag tatuera mej skulle det nog bli en Koifisk och en Lotusblomma.Mycket symbolik i dem. Men en fjäril skulle kläda dej fint.

Svar: Tack Michael! Vad häftigt att du varit runt och rest i världen och fått se dig omkring, där är jag avis. :) Fina motiv du skulle välja, de brukar göra sig fina som tatueringar. Har funderat på fler motiv, bla en blommande körsbärskvist eller något mer old school. Vi får se vad det blir o när. :)
Josefin -Happy Days-

2013-11-12 @ 14:00:33
URL: http://michaelengholm.com
Postat av: Nana

Åh kul och läsa dina svar! Började idag anta utmaningen med bwnovemer13 fina bilder det fanns under hashtaggen

Svar: Tack Nana! :-) Och superskojigt att du hakar på #bwnovemer13, visst är det roligt o inspirerande att följa alla bilder där? :) Kram på dig
Josefin -Happy Days-

2013-11-12 @ 19:04:18
URL: http://claranovalie.se
Postat av: Frida

Kika gärna in på vår nystartade blogg Blöjor och bus 8 :)

2013-11-12 @ 19:37:48
URL: http://blojorochbus.blogg.se/
Postat av: biktbloggen.blogg.se

Har du ngt du vill berätta eller dela med dig av? Vill du läsa om andras upplevelser och berättelser?

Bikta dig hos biktbloggen! Du får alltid vara anonym!

Let the confession begin!

2013-11-12 @ 21:51:23
URL: http://biktbloggen.blogg.se/
Postat av: EMMAWHO

Kyckling blir sällan fel! Skulle kunna äta och variera kyckling in i oändlighet... Himla fint du har hemma :)

Svar: Tack snälla Emmawho, håller med dig om kyckling är gott och lättvarierat. :)
Josefin -Happy Days-

2013-11-13 @ 13:00:30
URL: http://emmawho.se
Postat av: Jojo

Jätte fin blogg!

Svar: Tack så mkt Jojo, härligt o höra!
Josefin -Happy Days-

2013-11-13 @ 16:22:40
URL: http://www.jojosmind.blogg.se
Postat av: o l i v i a - smyckesblogg

Åh gud så vackert hem du har!

Svar: Vad gullig du är, tack, jo jag trivs finfint! :)
Josefin -Happy Days-

2013-11-14 @ 09:10:45
URL: http://sweetlittlepearls.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0