Köksrenovering, halvfärdigt kök

Bänkskivorna på plats!
 
Köket växer sakta men säkert fram mer och mer. Förra veckan monterades våra stenskivor på plats och i måndags installerades den nya spisen, en svart pjäs som har en gameldags stil med mässingdetaljer.
 
Det som vi har kvar i köket är nu:
  • Att montera lådor, luckor och dörrar när de väl kommer. Hälften av dessa var nämligen restade och beräknas komma in om ett par veckor i lager. På bilden ovan ses de vita utdragslådorna som ska sitta på insidan som gömda extralådor. 
  • Kakla
  • Montera belysning
  • Sätta dit sockel och bygga in fläktelementet som syns under ena stommen. Vi hade ett element under fönstret där tidigare men den har vi ersatt med detta låga som byggs in och blåser ut varm luft. 
  • Några lister ska dit
  • Tapetsering, inte valt tapet än
  • Bygga in mikro i frukostskåpet, men även mikron är restnoterad.
  • En del finsnickeri
  • En del målning
  • Strömbrytare ska installeras med dimmer i gameldagsstil 
Det var nog allt tror jag! Det är skönt att ta saker lite pö om pö för det har lett till inte bara mindre stress utan även att vi fått nya idéer längs vägen. Bland annat har vi byggt in en egensnickrad vinhylla i en vägg och i ett avslut vid köksön kom vi häromdagen på att vi kunde göra två fack för kokböcker. Det är kul att addera de där detaljerna som tycks små men som i sin helhet blir fint ihop med köket och ger det mer liv.
 
Det här fönstret! Är så glad för att ha denna vackra plats med utikt ut i trädgården att stå vid och baka. Vi satsade på väldigt mycket arbetsyta i köket då jag tycker det är viktigt att kunna få ordentliga ytor att laga mat och baka på. 
 
Pumpan i keramik är mitt senaste loppisfynd då vi var på höstmarknad i helgen.
 
Ettt halvfärdigt kök men här ser ni hur luckorna kommer att se ut. Köksluckorna som är ljusgrå kommer från Ikea och heter Lerhyttan, en tidlös och fin design som vi kände passar husets karaktär så bra. På frukostskåpet längst till vänster som står på stenskivan kommer ytterligare ett skåp att placeras ovanpå. 
 
 
 
Nu fick ni en tjuvkik på hur halva köket ser ut just nu, den andra halvan som jag står med ryggen åt när jag fotar får ni se framöver då köket börjar bli mer färdigt. Är det förresten inte vackert hur den färgglada hösten utanför lyser in genom våra spröjsade gamla fönster? Öppnar jag ytterdörren ut mot berget så är det verkligen en magisk syn som vi möter! Tänk, för snart prick ett år sedan så upptäckte vi huset, att det låg där uppe på berget var en av många saker som talade till mig lite extra. 

Kommentarer
Postat av: Emelie

Men alltså guud så fint 😍

2021-10-06 @ 15:41:58
URL: http://www.nouw.com/emelivet
Postat av: Hanna Karlsson

Det ser fantastiskt fint ut! Ljust och fräscht.

2021-10-06 @ 16:58:56
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Jennie

Jättefint kök

2021-10-09 @ 16:11:39
URL: http://minbloggblogg.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0