Whiskeyfilé
Fångade en bild på tallriken i farten till bordet, ville ju äta maten varm! Hade inte tid o leka ordentlig matfotograf o ställa upp tallriken fint tillsammans med tjusig dukning när magen skrek. ;-)
Nu kommer ett efterfrågat recept, det är en riktig vinnare här hemma som brukar tillagas på söndagar för att den känns lite lyxigare men är ändå så snabblagad! Så varsågod Erica M, Linda, Lottiz och Pernilla som efterfrågade det. O givetsvis ni andra också om ni blir sugna! ;-)
Du behöver:
4 st filéer (tex kyckling alt fläskfilé, oxfilé blir superdupergott till också om man vill ha en festligare måltid)
1 dl creme fraiche
ca ½ dl soya (smaka av för att få det rätt)
2 msk whiskey (jag brukar hälla i på en höft och smaka av)
2½ dl matlagningsgrädde
riven ost
+sallad och ris/potatis och ev svamp till servering
Gör så här:
Stek filéerna lätt på båda sidor (bara så att de får fin färg), salta och peppra.
Lägg i ugnsfast form.
Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över köttet.
Strö sist lite riven ost på ovan på och ställ in i ugnen 200° i 20 minuter.
Stek gärna lite svamp till och servera med en god sallad av det du gillar samt potatis/ris/klyftpotatis/pomme/potatisgratäng eller vad du helst vill äta till!
Bon Appétit
gud vad gott:D^
Det förstår ja det, att du inte hade tid att stanna till och fotografera maten!! Ser ju gudomligt gott ut!!! Mums!
Tack för receptet förresten!!
Ha en bra dag!!
Mums! Vad godt det ser ut! Måste prova det receptet nån dag :D
Va smaskigt det ser ut, blir hungrig direkt.
jag är kär i din blogg!
cheap wow gold:http://my4game.com/