Tävlingsdags, vinn produktpaket!!
1.) Lykopen
2.) Detta receptet upptäckte jag helt nyligen då jag var på jakt efter nya ideér till storkok. Jättegod chili som passar för kyliga höstkvällar:
För ca 12-14 portioner behöver du:
2 gula lökar
1 msk olja
3 krm cayennepeppar
1 solovitlök
850 g köttfärs
4 fasta fina plommontomater, 65 g st
425 ml Mutti krossade tomater
425 ml vatten
2 st Ica Bönmix på tetra á 230 g
50 g/ ½ dl torkade röda linser
3 tsk oregano
2 krm spiskummin
2 buljongtärningar, kött
1 tsk salt
3 krm vitpeppar
2 msk paprikapulver
1 msk soja
Hetta upp en kastrull på spisen. Tillsätt rapsolja och cayennepeppar till kastrullen. Finhacka och stek löken mjuk. Pressa i vitlöken. Tillsätt köttfärsen och stekt tills den inte är röd längre och hackad. Tärna tomaterna fint och tillsätt till grytan. Häll över de krossade tomaterna och höj värmen till högsta. Fyll burken med vatten och häll i. Tillsätt linser och bönor till kastrullen. Låt stormkoka i ca 30 minuter. Krydda under tiden. Salta i omgångar och smaka så det inte blir för salt. Är den inte stark nog? Tillsätt mer cayenne. 1 krm i taget. Glöm inte att smaka av. Koka ris (basmatiris är min favorit) eller värm vitlöksbröd under tiden. Servera rykande varmt med goda tillbehör. Vissa vill ha majs i, vill du det så ha i det i grytan!
Receptet hittade jag här: http://ulrikasmat.blogspot.se/2011/02/alska-storkok.html
För en extra vinstchans har jag delat med mig av tävlingen i min blogg: http://nikitasplace.wordpress.com/2012/10/21/tavla-hos-happy-days/
Har du tips på baby internet-sidor med finare leksaker/inredning? Du verkar ha koll på sånt :) Menar i ljusa, naturliga färger osv.
Jag är gärna med!
1. Lykopen
2. Jag gör alltid en röra med krossade tomater och lök som jag har i botten på en ugnsfast form när jag gör falukorv i ugn. Saftigt och smakfullt.
Har länkat.
http://care69.blogspot.se/2012/10/vinn-produktpaket.html
1. Lykopen
2. Mitt favoritrecept innehållande tomat måste vara detta:
Stek ägg med kryddor i smör eller olja och gör det till en äggröra. Skiva en tomat. Salta dem. Lägg upp äggröran på en tallrik och stek tomatskivorna i stekpannan tills de har blivit brynta på båda sidor. Lägg dem på äggröran och ät med bröd!! (detta är ett frukost-recept) Enkelt - gott - och gott!!
- Jag följer på bloglovin!
1. Lykopen
2. Korvstroganoff med körsbärstomater på burk. Blir faktiskt mycket godare än med krossade tomater :)
3.Tipsar och länkar till tävlingen på fb Pernilla Wamsjö
Hej!
1: Lykopen
2: Min tomatsoppa med örtcremé
Som går snabbt att laga till, och är både god
och billig, med ingredienser som i regel finns
hemma.
2 gula lökar finhackade
3 vitlöksklyftor finhackade
1 fänkål fint strimlad
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 burk körsbärstomater
5 dl vatten
3-4 msk grönsaksfond/ 1 tärning
1 msk socker
1 dl gott vitt vin (kan uteslutas)
salt o peppar "efter behag"
4 msk strimlad basilika
Fräs lök och fänkål i ngr msk olivolja
ca 5 min, tills det mjuknat, tillsätt
tomatpuré o fräs ytterligare ngn minut.
Häll i de olika tomatsorterna, och grönsaks-
fond, krydda med socker, salt och peppar,
basilika och ev vin.
Låt puttra ca 25 minuter och mixa gärna om
en slät soppa önskas.
Under tiden soppan puttrar, så gör man
örtcremén, som består av
3 msk finhackad basilika
3 msk finhackad timjan
som blandas med 2 dl creme fraiche
eller 2 dl färskost, smaka av med
lite salt och peppar.
Servera soppan med en klick örtcremé
ät och njut!
3: Blivit följare på bloglovin
Vilken härlig tävling! Klart jag vill vara med!
1: Lykopen
2. Bruscetta är nog min favoriträtt med tomat.
5 kvisttomater
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
1/2 baguette
lite olivolja
Tärna kvisttomaterna grovt. Skär en vitlöksklyfta i tunna skivor. Strimla basilikan.
Skär baguetten i ca 2 cm tjocka skivor lite på snedden. Gnid skivorna med den andra vitlöksklyftan och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen 250 grader tills de får gyllenbrun färg.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek vitlöken hastigt utan att den tar färg, lägg i tomaterna och vänd runt tills de bli varma. Avsluta med basilikan, salt och peppar.
Lägg den varma tomatröran på de rostade bröden och njut!
Servera gärna med parmaskinka och någon god italiensk salami.
Gillar inlägget på Bloglovin också :)
Åå det här var en tävling i min smak!
1. Lykopen
2. Mitt favoritrecept med tomat är min mans lasagne. Det var den första rätten han lagade till mig och han gör alltid köttfärssåsen lika god och med mycket kärlek. Mycket krossade tomater, tomatpuré, rödvin, soltorkade tomater, gärna färska örter och ibland oliver. Det får gärna koka länge och väl. När han har varvat ihop lasagnen så toppar han den alltid med 6-8 st skivor tomat för att den ska se lite extra fin ut. Behöver jag säga att jag totalt smälte när han lagade det här till mig första gången? Nu står den alltid högst upp på min önskelista över maträtter :)
3. Jag har gillat inlägget på bloglovin och berättar om tävlingen i min blogg. Lånade din bild, hoppas det var okej.
Kramis :)
Åh vilken bra tävling. Jag bor själv i Milano och har ständig tillgång till fantastiska råvaror, men jag skulle ändå vilja delta förom jag vinner vill jag att priset går till mina försäldrar som också är väl värda att äta lika god mat som jag gör här - och då krävs MUTTI!
1) Lykopen
2) Jag älskar smaken av solmogen tomat och anser helst inte att man ska göra förmycket med den. jag vill behålla ursprungssmaken så gott det går. Därför vill jag skriva att mitt favoritrecept innehållandes tomat är en simpel insalata caprese. Det vill säga skivor av tomat och mozzarella varvade med basilka och lite olja och peppar. Här nere byter jag gärna ut mozzarellan mot Burrata vilket är en mycket krämigare variant av mozzarella, men jag tror den är svår att få tag på i Sverige. :)
Buon appetito!
1.)Lykopen
2.) Mitt favoritrecept är en tomatsoppa med sötpotatis och röda linser. Tomatsoppa kan oftast inte bli fel, och det är ju bara för gott att äta till middag en ruggig höstkväll tillsammans med ett gott surdegsbröd.
Åh vilken gärlig tävling! Tomatsoppa nu på hösten är det godaste som finns :)
1) Lykopen
2) Enkel, snabb och god höstsoppa att värma sig med mysiga hemmakvällar:
1. Koka pasta -> jag gillar roliga former som snäckor eller fjärilsmakaroner
2. Stek lök och vitlök mjukt
3. Bryn korv -> efter smak, falukorv för vardagen och en hetare korv på fredagkvällen!
3. Värm upp passerade tomater i en gryta
4. Häll i pastan, löken och korven i grytan, krydda efter smak.
5. Servera med en klick kesella.
Mums!!
Lykopen är det.
Det är många många rätter som blir goda med tomat, men finkrossade tomater och en bra tomatpure i köttfärssås är ändå bäst=))
1) Lykopen
2) Här är receptet på en fantastiskt god pastasås!
Vodkasås med penne och mozzarella:
- Koka pasta
- Värm ca 2 msk olivolja i en stor stekpanna. Lägg i 2 finhackade vitlöksklyftor tillsammans med 1/2 tsk krossad torkad peperoncini(små chilifrukter)och fräs tills du börjar känna vitlöksdoften, ska pannan då och då.
- Ta pannan från plattan och häll i 1/2 dl vodka, försiktigt. När den har slutat koka ställer du tillbaka pannan på värmen och rör i 3 dl Mutti's passerade tomater.
- Krydda med salt och låt sjuda i ca 5 minuter.
- Stäng av värmen och rör i 1 dl matlagningsgrädde.
- Servera med pastan,mozzarellakuber och riven parmesan.
Mums! :)
1. Lykopen
2. Favoriten är pizza helt klart ;)
Gör en vanlig pizzadeg och på den har jag ofta chilisås, färska skrivade tomater, mozzarella och svamp. Sen serveras det med ruccola och lite aioli till :)
Gott och enormt enkelt!
mitt recepet är från igår fast det var soltorkadetomater i Skär ett snitt i en kycklingfile soltorkadetomater cremefresch ,och mosade Apetina ostar och bind en bacon skiva runt om stek sen i ugnen .
Då det är Lchf som jag kör just nu ,då skulle det passa perfa med ett kitt :) Så håller tummarna .
Ps så fint du har fått det .
ps glömde fråga nr 1 så här kommer den .LYKOPEN
den lilla vimiga i Blacka ;)
1. I huvudsak består tomater av lykopen som är en karotenoid.
2. Blanda kokad pasta med pesto, blanda i bitar av kycklingfile (stekt på olivolja) och oliver. Garnera med färska tomater och parmesanost! Servera med nybakat vitt brör, salt och olivolja. Finito!
Lykopen
Mitt bästa recept måste nog bli en klassisk tomatsoppa som får koka i evigheter så smakerna koncentreras. Det viktiga är att hälla honung på den oljefrästa löken tillsammans med en skvätt vitvinsvinäger, gudomligt!
1. Lykopen
2. Fyllda paprikor med köttfärsås och feta ost.
Koka ihop en "vanlig" köttfärsås med en god tomatsås alt. krossade tomater. Dela en paprika på mitten och gröp ur kärnorna. Fyll paprikohalvorna med köttfärsås och strö över lite feta ost. In med det i ugnen i några minter och tada! Riktigt mumsigt :)
Följer på bloglovin.
1. Lykopen
2. Lasagne, hemlagad med färska plattor, köttfärssås med mycket tomater, bechamelsås - mums. - det är så grymt gott :-)
Har länkat i min blogg
http://spacegirl.blogg.se/tavlingsblogg/2012/october/28-oktober-vinn-produktpaket-fran-mutti.html
1. Lykopen
2. Spagetti ock köttfärssås! Varje gång jag gör köttfärssås (som jag precis lärt mig göra) så har jag i muttis krossade tomater. Smaken blir alltid hur bra som helst! Tack för denna roliga tävling Med vänlig hälsning, Lina 14 år!
Och*
1. Lykopen
2. Jag brukar göra en "gratäng" av falukorv, krossade tomater, purjolök och majs. Rör ihop allt och strö över ost. Gratinera sedan i ugn! Perfekt vardagsmat. Snabbt och gott!
1. Lykopen
2. Att vinna denna låda vore fräckt,
för det skulle ge min meny en ketchupeffekt,
fast med så mycket to-matnyttigt att välja på,
blir middagsvalet ett fasligt sjå.
En Bolognese går dock hem i allas magar,
och det är vad jag allra helst med tomater lagar,
till gäster som får njuta av min servering,
om jag har turen att du gillar min Mutti-vering!
Vad kul! :D
1. Ämnet heter Lykopen.
2. Ska man behöva välja ut ett recept innehållandes tomat? Det är ju jättesvårt, det finns ju så mycket gott!! Men spagetti med äkta italiensk köttfärsås är alltid gott, även en kikärtsgryta är riktigt mumsig :)
allt låter så gott!
1. Lykopen
2. Åh mitt favorit recept innehållande tomat är enkelt! Det är (inte som alla andra ungdomar) Chili con carne, får jag chansen att laga grytan så gör jag det. Jag har mina knåp och knep för att få fram det där lilla "extra" olika kryddor eller pröva strö på lite riven ost tex, eller servera med flera olika brödsorter var av en är hemgjorda vitlöksbröd i ugnen. Det är super jag lovar!
1.Lykopen.
2.Tomatsoppa innehållande: 1 burk/ask passerade tomater, vatten (ca 3 ggr mer än tomaterna), 1 tsk flytande honung, 2 msk tomatpuré, 1 grönsaksbuljong, basilika (torkad), 1 msk olja, salt. Koka upp och häll i valfri pasta.
MUMS!
1. Lykopen!
2. Haha jag är grek så jag måste ju säga en av dem mest grekiska rätterna som finns- jo mousaka! Min absoluta favoriträtt!
Jag är inte med men har tipsat här
http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/10/26/mutti-2810/
1. Lykopen :)
2. Jag tycker inte om att äta tomat "rå" utan har gärna tomatpuré eller krossadetomater i min mat. Något jag tycker väldigt mycket om är krossadetomater i pappas köttfärssås, så himla gott! Det är någonting som aldrig sitter fel :) Med extra myckket ketchup på också såklart!
1. Lykopen
2. Köttfärssås såklarrt! så jävla gott,
1.Lykopen
2. Tunnbrödspizza
Blanda tomatpure med vatten, olivolja, socker och oregano. Bred på ett tunnbröd. Halvera körsbärstomater och lägg på brödet. På med riven ost och in i ugnen på 250 grader i fem minuter. På den varma pizzan lägger du skivad avocado och parmaskinka i småbitar. ät och njut!
1) Lykopen
2) Det är min klassiska bolognese som får koka i minst två timmar så att den blir precis sådär mustig och smakrik. Hemligheten, förutom den långa koktiden, är vitt vin, sardellfiléer, rotselleri och högrevsfärs.
1. Lykopen
2. En riktigt god lasagne
1) Lykopen
2)Min favorit är en rökig tomatsås som passar perfekt till grillat. Jag brukar koka en rejäl sats när jag gör den eftersom den går åt! Man börjar med att svetta en finhackad gul lök och minst en vitlöksklyfta i lite olja i en kastrull. Sedan slår man över 2 burkar krossade tomater, sambal oelek efter smak, lite honung, en halv tesked liquid smoke och en buljongtärning av grönsaksbuljong. Det får koka på utan lock i cirka 20 minuter. Smakas av med balsamvinäger och ev lite salt. MUMS!
Är gärna med och tävlar!
1. Lykopen
2. En enkel tomatsallad är underbart gott, tomater, fetaost, vinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Tröttnar aldrig på detta.
Har gillat inlägget somnr 4 på bloglovin.
Jag är gärna med och tävlar!
1. Lykopen
2. Hur ska man kunna välja bland alla recept. Jag bidrar med något riktigt enkelt, men gott. Helt enkelt en kanonsås när tiden är knapp.
En burk bra tomatkross, lite tomatpuré, en pressad vitlöksklyfta, nästan en burk creme fraiche, en burk tonfisk, god olivolja, hackade fina svarta oliver, svartpeppar, lite salt och gärna någon färsk krydda tex basilika. Bara att koka upp lite lätt och sedan servera med fullkornscouscous eller fullkornsbulgur. Går hem hos barnen också- klart på under 15 minuter :)
Må gott!
/Hanna
1. Lykopen
2.Använder krossade tomater till väldigt mycket, men favoriten just nu är Biff Stroganoff Yummie,
ca 1 kg picnic bog
7 dl vatten
2 gula lökar
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
250 g krossade tomater från Mutti
3 dl vispgrädde
salvia och oregano
salt,peppar
Låt köttet få rumstemperatur och skär det i strimlor.
Bryn strimlorna i omgångar
Häll på vattnet, lägg i grönsakerna,låt koka upp och koka på medeltemp ca 1 h
Skumma vid behov och späd med mer vätska
Häll i Mutti tomater och grädde och låt koka ca 15 min till. Krydda med salvia och oregano
Servera med potatis
Barnen slickade sina tallrikar här hemma kan jag lova! :)