Fotografering i höst

 
Eftersom jag har ett ordinarie heltidsjobb att sköta, två små söta barn boende hos mig varannan vecka som jag vill passa på att pussa extra mycket på då, ett vardagligt liv mitt i allt och en B12-brist som gör sig påmind dagligen så blir bildredigering och fotojobb något som tyvärr kommit lite på efterkälken. Men mina modeller har som tur var varit väldigt tålmodiga och medvetna om detta då de anlitat mig. Här är lite bilder på senaste bröllopet jag plåtade, Lisa & Niclas som gifte sig ute på landet och hade bröllopsfest i en lada.
 
Det skulle underlätta för mig om jag hade ett smart och bra sätt att skicka över bilderna typ i en länk eller zipfil så att man enkelt och snabbt själva ska kan välja ut sina favoriter. Men jag har inte hittat något riktigt bra sätt än. Hur gör ni andra fotografer? Eller någon annan som har bra idé? Alla gör ju så olika så massa tips mottages gärna!
 
I höst har jag tackat nej till så gott som alla förfrågningar, jag behöver vara ledig och rå om mig själv nu. Jag fotar gärna, när jag vill o det jag vill, men jag gör det i så fall på mina vilkor och om jag tycker det verkar som en rolig utmaning. Jag fotar gärna för bloggens räkning och för min egen skull. Men det är klart, skulle det trilla in en extra rolig bröllopsbokning bland höstlöven eller en nyföddsfotografering, ja då skulle det nog gå att lösa. :)

Kommentarer
Postat av: Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Åh, vilket härligt ljus de var i bilderna!

2013-08-21 @ 20:09:18
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Becca

Härliga bilder !

2013-08-21 @ 21:54:01
URL: http://fotobex.blogg.se
Postat av: Mira

Dropbox är suveränt bra! Då skickar du länken till bilderna - via sms eller mail. Enbart de du skickar till kan se bilderna.
(Man kan alltså ha flera olika mappar, skicka länkar på en mapp eller flera, en bild eller flera).
Kram Mira

Svar: Jo jag använder Dropbox men det verkar som att det i vissa fall måste var så att man själv är användare av programmet för att se länken... Tack Mira
Josefin -Happy Days-

2013-08-21 @ 22:09:05
Postat av: Pernilla

Jag använder crimsons pro tjänst för att visa urval för kunder. Du behöver ha ett konto hos crimson - dvs ha beställt därifrån någon gång- för att kunna registrera dig. Väl inne är det lätt att ladda upp portfolio mappar som du sedan skickar som en länk till kunden. De väljer och klickar i de bilder de vill beställa och klickar på svara, varpå en lista kommer till din mail. Otroligt bra tjänst!

Svar: Jaha, vad smart! Jag har ju alltid använt Crimson i alla år men detta var nytt för mig, tack så mkt för tipset Pernilla! :)
Josefin -Happy Days-

2013-08-21 @ 22:44:52
URL: http://foto.lycklig.org
Postat av: Mia

Vilka fina bilder..

Jag använder mig av Frontweb när jag skickar bilder för utväljning..
Jag drar ner dem i storlek och lägger in en zipfil i Frontweb.. Sen är det bara för personen och klicka i de bilder den vill ha och skicka tillbaka till dig..

Ha en fin dag..

Kram Mia

Svar: Tack, jag måste kolla närmre på det :)
Josefin -Happy Days-

2013-08-22 @ 07:26:24
URL: http://nattmia.blogspot.com
Postat av: Mia

Frontweb är genom Crimson =)

//Mia =)

Svar: Tack, ska kolla upp det!
Josefin -Happy Days-

2013-08-22 @ 07:27:46
URL: http://nattmia.blogspot.com
Postat av: Jenny

Hej hej!
Här kommer ett annat tips från min kollega som jobbar mycket med både bröllop och porträtt:

http://shop.theturninggate.net/collections/core-elements-3/products/client-response-gallery


Vi måste ses snart igen och kolla bilder över en flaska vin!

Kram

Svar: Tack Jenny! Jag kollade tipset som hastigast o det verkar som att det är en betaltjänst, men kan ha fel. Vi måste absolut ta flaskan vin och bilderna snart, jag vet att nästa vecka är tjock men om två kommande veckor, v 38 kan vi nog få till en träff :)
Kram på dig!
Josefin -Happy Days-

2013-08-22 @ 09:45:35
Postat av: J.J.A.

Vilka fina bilder!!

2013-08-25 @ 18:16:01
URL: http://jja.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0