Vinn lyxig middag för 4 personer
Tävlingen avslutas den 24 mars
Såg ju jättegott ut!! :)
Wow! Aldrig fått en sån kommentar. Hihi, tack! :D
Vill du vara med och tävla? I Chans om att vinna en länkning? Eller kanske göra ett länkbyte? ;)
Åhh, härligt med tävling! Jag skulle använda Whiskey-reduktionen till ankbröst med kronärtskockspuré, hasselbackspotatis och en fräsch sallad garnerad med granatäpplekärnor. Jag tycker Whiskey-såser brukar göra sig ganska bra med anka som är fågelkött men ändå ganska mörkt och mustigt. Så det skulle vara fint att vinna och få testa den idén!
Vissa gånger behöver man inte krångla till det för mycket.
En god bit nötkött (som steks till den är rare) och en sås på pepparreduktionen. Hasselbackspotatis till det. Den enda lilla twisten på rätten blir att strö lite frysta lingon på såsen direkt på tallriken. Den smakbrytningen gillar jag verkligen!
Ser himla gott ut! :D
Jag är gärna med och tävlar, och skulle använda mig utav pepper tillsammans med fläskfilé, potatiskroketter och en härlig och fräsch sallad.
Kram Sanna
Bara sådär fick jag en hjortsadel av min far och det första jag skulle laga vore givetvis en stek av den med färska enbärskvistar som får koka med. Till det skulle Kantarellsåsen var ljuvlig och serveras med pressad mandelpotatis och smörkokta sockerärter. En middag att minnas mycket länge!
Annars är det mest vardagsmatlagningen jag skulle förgylla med Bongs underbara såser.. Wow,tänk kycklingfilé med ris och kantarellsåsen och fräsch grönsallad…Mmmums!
Jag skulle steka på en köttbit poch servera med kantarellsåsen och en stor sallad. Mums!
När jag i höstas bjöd hem goda vänner för att äta den fina vildsvinsstek jag haft i frysen ett tag valde jag att försöka göra egen rödvinssås för första gången... Ingen bra ide! Det blev efter lång tids väntan en konstigt sås som mer påminde om glöggsås än rödvinssås, gästerna sa snällt att den var god men jag förstod att det inte var riktigt vad de tänkt sig... Själv tyckte jag den vara ätbar men såklart inte alls som en god rödvinssås ska vara. Katastrof med andra ord! Så därför skulle jag mer än gärna använda rödvinssås reduktionen och denna gång bjuda min vänner på en god rödvinssås och inte en glöggsås, till en ny vildsvinsstek! Vildsvinssteken var iallafall super god!
Kram!
Eftersom min Älskade är väldigt mycket för whiskey, så skulle jag färsöka mig på helstekt oxfilé med någon gräddig whiskeysås, potatiskaka och en god blandsallad med valnötter. Älskar när salladen innehåller annat än just grönsaker. Nötter är perfekta för att få in en mer spännande 'konsistens'.. Och så ett fylligt glas rött då - självklart ♥
Jag skulle köpa nötytterfilé som är en favorit här hemma. Rödvinsmarinera den och helsteka och sen låta den bli lagom färdig i ugnen. Till det jordärtskockspuré som gratineras med parmesanost. Lättkokta sparris och så rödvinsreduktionen från touch and taste. Pricket över i skulle bli en chokladsufflé till efterrätt... oj nu vattnas det i munnen på mig....
Vilka perfekta tidssparare att ha i köket! Jag skulle göra en klassiker -Filé Black &White, och då använda rödvinsreduktionen till ena såsen. Toppenbra då har jag tid att göra Bearnaisesåsen själv! Använder fläskfilé och serverar ugnsbakade potatisklyftor till!
Önskar dig en härlig resa! Jag skulle också kunna åka själv, få tänka egna tankar och höra precis som man vill! Njut!
Kramar
Jag skulle använda mig utav rödvinsreduktionen för att göra en härlig sås till någon god köttbit och ungsrostade rotfrukter, till det en god grekisk sallad och hembakat vitlöksbröd!
Jag har aldrig lyckats med en bra rödvinssås. Nu skall jag bjuda mannens vänner på överraskningsmiddag på hans födelsedag och vad hade inte varit bättre än att kunna använda rödvinsreduktionen då. (Om inte annat så för att impa på maken och ge honom något att prata om när jag åkt till mormor med barnen).
Åh, jag glömde skriva att det hade serverats hjortfilé med hasselbackspotatis och avokadosallad till.
Har gillat inlägget på Bloglovin (är följare 754).
Åh, jag skulle göra en gräddig variant av en av mina italienska favoriter: ”Scaloppine al Marsala con fungi”. Vänd kalvinnanlår i vetemjöl blandat med salt och peppar. Stek gyllenbruna på båda sidor i smör & olivolja och lägg upp på ett fat. Stek skivade skogschampinjoner och ostronskivling tills all vätska stekt in. Häll över Rödvin- och Marsalasåsreduktion och späd med grädde; reducera till önskad konsistens och värm köttet i såsen. Servera med pressad potatis och vitlöksslungad haricot verts.
*funghi ;)
Här kommer mitt förslag:
Parmesanpanerad kyckling:
½ dl vetemjöl
½ dl parmesanost
Salt
Svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 äggvita
1 msk olivolja
1 burk Bong Touch of Taste såsreduktion rödvin/marsala
2 dl grädde
Blanda mjölet med riven parmesanost och svartpeppar. Doppa kycklingfiléerna i äggvita och sen i mjölblandningen.
Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek kycklingarn tills de har blivit gyllenbruna och helt vita i köttet.
Koka ihop såsen.
Servera med Rotfrukter bakade i ugn och ett härligt glas rött vin.
Vi är rödvinsälskare här hemma så det hade fått bli vitlöksgratinerad oxfile med potatispuré och baconinbakad sparris och en sås gjord på Touch of taste rödvin marsala.