

Bjuder på ett recept idag på en kycklinggryt som jag och barnen provade förra veckan. Perfekt vardagsrätt som även går att göra till en festlig bjudrätt, till exempel med klyftpotatis och en fräsch sallad.
För 4-6 portioner behövs:
För 4-6 portioner behövs:
- 500 g kycklingfilé
- 2 små gula lökar
- 2 st morötter
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk smör eller rapsolja
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 2 1⁄2 dl mellangrädde
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 tsk timjan
- 10 st katrinplommon
- 1⁄2 dl valnötter
- 1 msk lingonsylt för extra sötma (hade jag i, behvös ej)
- Färsk timjan (går att strunta i)
Dela kycklingen i stora bitar och skär morötterna i tunna slantar. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör/rapsolja i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vatten, grädde, buljongtärning och timjan. Häll det i grytan och låt koka 5 min under lock. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna, ev lingonsylt och koka 5 min till.
Garnera med färsk timjan och servera grytan gärna med smörstekt svamp, hade bulgur till men potatis går lika bra.
Tatjana
Mmmm... Det låter smaskigt :)
Har du flera goda recepter att tipsa, som skulle passa för barn i trotsålder som vill inte äta någonting? :)
Svar:
Josefin -Happy Days-
jaana- hälso och kostcoach
Låter mumsigt. Måste testa.
JUNITJEJ
Vad det ser gott ut!

4