Alternativa juldekorationer

 Jag har pyntat med alternativa dekorationer som ändå för tanken och känslan till jul. Som dessa söta små babyfårskinnstofflor. De var en julklapp till mig från barnens pappa som skickades från Gotland när jag var gravid med Pontus. Blev så himla glad över dem och de betyder än idag så mycket för mig. Även huset som skymtar bakom är gotländskt och köpt där på en resa för några år sedan. 
 
 En bricka i mörkt träslag (Lagerhaus) och höga ljusstakar i mässing från Indiska (köpt för många år sedan) utgör ett fint julstileben på mitt halvmånebord. ÄLG-tavlan som står lutad mot väggen åker alltid fram till jul, tycker den passar så bra då.
 
Stor ljuslykta från Indiska står framme året runt och passar alla årstider och högtider. 

Julstjärna är förvisso en traditionell juldekoration men i mina fönster har de lyst med sin frånvaro tills i år. Det är nämligen första julen sedan 2011 som julstjärnorna hittat plats i fönstren. Sen separationen från barnens pappa försvann min julkänsla helt, första året pyntade jag inget alls. Antar jag behövde tid att ställa om från alla traditioner i familjelivet vi hade då, hitta min egen julkänsla och skapa nya traditioner. Sakta har julkänslan kommit åter lite för varje jul, förra året och i år har vi till och med slagit till på julgran!! Känns helt fantastiskt bra att se stjärnorna i fönstren igen, i mitt nya hem och nya liv.

En dromdar i trä från en resa till Tunisien för många år sedan plockas alltid fram till julen. 

Kopparfärgade kottar som jag själv sprayfärgat blir fint blickfång på bordet. Bredvid står en liten gran i en glaskruka med silverdekor. 

Kommentarer
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

Åh, så mysigt!!! :-D Älskar Gotland!

2015-12-21 @ 20:16:37
URL: http://narannie.se
Postat av: Karin O

Åh så fint du gjort!

2015-12-22 @ 09:57:57
URL: http://kakansemlanoliven.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0