Husdrömmar

 
Pigg och pepp var jag halv sex imorse då mina mörkgröna ögon vaknade upp i en lägenhet där onsdagsmorgonens ljus började sila sig in genom mina fönster. Åh som jag älskar detta ljus som hela mitt hem flödar av från morgon till kväll! Den vackra muggen på bordet fick jag i en present igår för bra insatser på jobbet, blev så glad! För att den är så otroligt fin och så "jag"! Väldigt Josefin-ig! Det nya våriga iphone-skalet fick även åka på idag, nu kör vi vår ända ut i fingertopparna!
 
Igår var jag försjunken i tankar, djupa tankar om ett hus som jag hittat. Ja ett litet litet hus med vita knutar, en uppvuxen gamaldags fruktträdgård med ett vildvuxet hav utav av pioner, smultronjasmine, rosor, syrener, äppelträd och rhododendron, gullvivor, violer och prästkragar. Precis så som jag vill ha det! En lantlig känsla ganska nära stan faktiskt, ja på en alldeles perfekt plats till och med. Det där huset har inte kunnat släppa mina tankar. Jag har tänkt mig in i varje vår, försökt att känna in exakt hur det skulle vara att bo där. Skulle det här kunna vara ett hem för oss?
 
Ni kanske minns att jag var nära på att slå till på ett hus utanför stan i början utav förra sommaren? Jag tror det var helt rätt att låta bli, för vi vill inte bo just där, jag tror det hade blivit lite galet för oss hur underbart huset än var. Ja det huset har jag fortfrande inte kunnat släppa. Eller mina husdrömmar om något litet med vackra gamla golv, något att elda i och med en härlig trädgård. 
 
Men, jag tror, att det här nyfunna huset kan vara för litet för oss, det som jag nu hittat. Och så tänker jag på ljuset, ljuset som är så viktigt för mig och mitt välmående. Kanske det skulle bli lite för mörkt? Skulle vi trivas där i alla fall? Även om det är något trångt och mörkt? Känner mig väldigt hemma här där jag är idag, så vill ju känna att nästa hem är helt rätt så att man känner att det är "lätt" att släppa nuvarande hemmet. Men ibland kanske man måste chansa? Nåja, jag tänker i alla fall inte släppa min dröm om ett litet hus till mig och barnen en dag. 

 

Kommentarer
Postat av: Anna

Ville bara säga, då jag läste först idag, att det var fint och bra gjort att lämna in plånboken och mobilen. Föredömme för barnen också. Tror säkert att Du 'får' digt hus en dag. Tycker Du verkar vara en väldigt bra mamma. Lycka till med allt! Varm kram Anna

Svar: Tusen tack för din peppande och glada kommentar Anna, vad gullig du är! Jag tänker att om jag hade tappat en plånbok med pengar och mobil hade jag uppskattat att någon lämnade in den åt mig. Det är viktigt att visa barnen också, tror ärlighet varar längst. Hoppas med att drömmen om det lilla huset blir sann en dag, gärna inte allt för långt bort, haha! Kram på dig
Josefin -Happy Days-

2015-03-25 @ 15:15:47
Postat av: Madde

Jag fick ett fint tips av en kompis när vi letade hus - och det var att man framförallt ska välja efter läge. Allt annat kan man ändra på. Man kan öppna upp väggar för att få in mer ljus, man kan byta plats på sovrum och vardagsrum osv osv, men läget kan man ju inte ändra på :) Hoppas du hittar ditt drömhus snart!

Svar: Precis Madde, så är det absolut. Därför förra huset föll bort som jag tittade på i somras. När jag byggde hus med barnens pappa för några år sedan var det just läget vi gick på. :) Tack snälla för pepp, kram!
Josefin -Happy Days-

2015-03-26 @ 13:13:47
URL: http://pixiebob.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0