
Här kommer ett tips på en Halloweentårta som jag gjorde förra året. Receptet bygger på en klassiska kladdkaka som jag sedan dekorerade.
- Vispa 2 ägg och 2,5 dl socker poröst
- Tillsätt 3 msk kakao (Ibland byter ut en msk till chilikakao från Santa Maria för mer sting och hetta i). Blanda i 1,25 dl vetemjöl, 125 g smält smör och blanda till en jämn smet.
- Smöra en ungsfast form och täck med ströbröd
- Häll i smeten och in i ugnen 175 grader i 25 minuter.
- Gör chokladglasyr när kakan är klar och fått svala något:
Rör ner 100 g hackad mörk choklad i en varm kastrull med 1 dl vispgrädde. Låt det tjockna, jag hade i lite florsocker och smör också, så det blev extra gottigt. ;) - Bred över chokladglasyren på kladdkakan. Stick sedan ner kex som påminner om gravstenar och dekorera med skelettben och skelettarmar som kommer från Crazy Bones godisklubbor (finns att köpa på ÖoB, en påse kostar en tia!). Vi brukar även ha dessa klubbor att ge barnen som ringer på och frågar "Bus eller godis!"
- Servera gärna med vispad grädde till
Jeanette
Oj vad smarrigt. Väldigt kreativt må jag säga :)
Roomly.se
Vilken häftig Halloweentårta! Den ser riktigt god ut!
Hälsningar,
Roomly.se
Anna
Tusen tack för tipset! Varit på ÖoB o köpt skelletten idag!👌🏻
Svar:
Josefin -Happy Days-

6