Stockholm dag 1

Selfie med lillhjärtat på Globens topp, 130 meter över havet!

 
Hej hur mår ni alla? Jag har varit fortsatt yrslig och vilande, hade räknat med o vara tillbaka på jobbet men så blev det inte. Kom dock idag ut på en promenad i solen i alla fall, så skönt med frisk luft! Tänkte bjuda er på första delen av Stockholmsresan idag. Valt att dela upp resan dag för dag eftersom inlägget skulle bli så lååångt annars.


 
I höstas frågade jag efter tips på vad man kunde hitta på i Stockholm tillsammans med Nyponrosen. Amanda tipsade då om SkyView. I en glasgondol åker man uppför Globen med svindlande milsvid utsikt över Stockholm. Jag som inte alls gillar höjder blev lite svajig på benen när vi åkte upp och klarade inte att titta neråt, så hiskligt högt! Men tyckte trots min höjdrädsla att det var en häftig upplevelse som jag är glad att vi gjorde, helt klart värd att rekommendera! 
 
 
 
 
Efter att ha börjat vår weekend med att se Stockholm från ovan tog vi en lunch i Gamla stan. Hittade det mysigaste fiket och lunchrestauranden ever, Café Kaffekoppen. Där fick vi plats i källarvalvet som var upplyst med levande ljus. Jag gillade verkligen väggarna, som var ingraverade med kärleksförklaringar.
 
 
Jag slog till på dagens soppa men Nyponrosen var mer sugen på deras jättestora bullar än vanlig lunch. Låt gå för att vi var på resa och hon verkligen ville ha en! 
 
I Gamla Stan var det vackert som vanligt och våren började ta plats! 
 

 
Vi hann med en del shopping med och fram till kvällen tog vi plats på Jensens Böfhus, en restaurang som jag fick tips om från en läsare, kan tyvärr inte hitta vem du var nu! Meja klädde upp sig inför middagen och tog på sin ny rosa pliserade favoritkjol, shoppad samma dag på Zara. Zara är en butik mitt lilla busfrö länge längtat efter att få besöka, lika klädtokig som sin mamma, haha! Restaurangbesöket var mysigt, men maten var jag tyvärr inte imponerad av. Pommen mjölig och ljummen, köttet tort och maten över lag smaklös. Tyvärr så saltade de även min nota och la på mer än vad jag beställt, vilket jag upptäckte när jag kom tillbaka till hotellet. Trist miss av restaurangen men jag och Nyponrosen hade en fin kväll tillsammans i alla fall. 
 
 Trevlig helg finisar!
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Så mysigt med en Stockholmstur med dottern men tråkigt med så dålig restaurang. Kram Suss

2017-03-24 @ 21:19:31
URL: http://www.hemmapasjuan.blogspot.com


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0