Öppen spis utan rök

 
Gjorde en egen julgirlang till min öppna spis att hänga på dess spiselkrans. Det är en grön grangirlang som jag har virat in en grönklädd ljusslinga i och pyntat med röd roset och ett hjärta. Tycker det blev himla fint och så lyser det så vackert i mörkret.
 
 
Vid min renovering bestämde jag mig för att förverkliga en dröm, att skaffa en öppen spis! Något jag saknat så enormt är att kunna njuta av en brasa i hemmet på vinterhalvåret, att kura ihop sig framför och värma sig vid. Det är något speciellt med öppen spis, jag har alltid drömt om att ha det i mitt hem. Men bor man i lägenhet så är det inte en möjlighet (i många fall) att installera en egen kamin eller liknande. Så jag letade efter ett alterantiv och fann Cambridge, en öppen spis i snygg design som påminner om en engelsk gammal klassisk öppen spis. Vet ni vad det bästa är?? Den går att elda i på riktigt!!! Ja det är sant, det kommer riktiga lågor men ingen rök! Den värmer upp rummet och skapar den där mysfaktorn som jag ville åt. Hur fungerar det? Jo det finns tre behållare som man fyller på med spisbränsle och sen tänder man på. Elden brinner tills dess att bränslet är slut eller man släcker elden (finns ett vertyg för det). 

Ni anar inte hur lycklig jag är nu, jag bara älskar mitt vardagsrum och mysfaktorn som sprider sig där inne när jag eldar! Jag tänder min spis flera gånger i veckan, på helgerna är det ett måste! Så mysigt att sitta framför brasan med varm choklad eller lite bubbel tillsammans med kex och ost. Jag fyndade min Cambrige på Blocket (i finaste nyskick för bara 700 kr, en ny ligger runt 4500kr). Vill man köpa direkt från butik vet jag att bland annat Ellos och Bauhaus har denna modell.

Kommentarer
Postat av: När Annie fotograferar på Gotland

Jättefin! <3 Eld är ju det mysigaste som finns. de där var jättevanliga borta i Californien när vi bodde där. Så praktiska om man inte har möjlighet med "vanlig" men framförallt mer lätta att sköta och hålla efter!

Svar: Åh vad kul att de används mer där! Här ser vi dem inte lika ofta, tycker det är så mysigt alternativ för oss utan möjlighet till riktig spis. ❤️
Josefin -My Happy Days-

2018-12-09 @ 16:58:30
URL: http://narannie.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0