Fri som fågeln

Kvällsljuset, varma vackra sommarkvällsljuset
 
Harmoniska jag
 
Cykelutlykt till landet, det är så vackert! 
 
Provade att köra åkgräsklippare och klippte typ en hel fotbollsplan i storlek i helgen. Så jäkla kul, min nya karriär, haha! 
 
Såå vackert med äppelblom, träden är som fluffiga tjocka moln av blommor nu. Det är en helt magisk känsla att vara ute i nauten, åka ute i öppna lanskap och se gårdar med blommande äppelträd. Sagolikt vackert, älskar verkligen hur allt blommar och får liv nu. 
 
En fantastiskt god och nyttig äppelpaj bakades i helgen. Fyllde hela stugan med doften av nybakat, luktar så hemtrevligt! 
 
 
Så var den här, måndagen som jag räknat den till, den första dagen på mitt nya liv, lite så är det ju faktiskt. Det känns bra, rätt och nu är jag på väg mot något nytt. Checkade ut och tog helg redan innan lunch i fredags. Startade upp med en härlig cykelutflykt till landet intill och njöt av solen, fågelkviter, vatten i bäcken, vajande strån för vinden över ängen och en rusande lyckokänsla inom mig. Kände mig som en fågel som släpts ut ur en bur, på väg att möta världen utanför. 
 
Helgen har fortsatt fint, tillbringat den mestadels utanför stan och i naturen. Varit på upptäcksfärd, sett fina platser och mått bra. Har även blivit bjuden på grekiskt hos vännerna som jag ska till Grekland med nästa (!!) vecka. Så underbart gott och en försmak av vad som komma skall. Bilderna direkt från mobilen. Den goda och nyttiga äppelpajen som bakades i helgen måste jag ju dela med mig receptet på! 
 
 

Recept nyttig äppelpaj:
 
3 äpplen
1 msk malen kanel 
1 dl fiberhavregryn
1 dl hackade nötter (pecannöt och cashew hade vi)
2 msk kokosolja
1 msk flytande honung


Gör så här:

1. Smörj pajformen med kokosolja

2. Skiva äpplebitar. lägg i formen och krydda dessa med kanel

3. Blanda ihop fiberhavregryn med nötter, kokosolja och honung. 

4. Smula degen över äpplena

5. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (tills äpplena blivit mjuka och att smulpajen fått färg)


Kommentarer
Postat av: Marjorie

Beautiful spring photos!
xx

http://www.mybeautrip.com

2018-05-21 @ 14:10:51
URL: http://www.mybeautrip.com


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0