Sovalkov eller bäddsoffa?

 
 
Jag håller ju som bäst på att renovera i min lägenhet nu, men jag har ett dilemma. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska bygga en sovalkov i vardagsrummet eller investera i en bäddsoffa. Ju mer jag landar i detta så känner jag att jag vill ha mitt vardagsrum som det är, känslan av att det är luftigt och rymligt.
 
Ni vet inte detta men jag har faktsikt levt i ett och ett halvt år (oj vad tiden går fort!!) nu med min säng i vardagsrummet, jag har sovit bakom soffan, där jag haft tanken på att bygga upp en vägg för att få en riktigt sovalkov. Det började med att jag ville provmöblera och "bo in mig" för att få en känsla för om jag ville bygga upp väggen där sen. Har trivts jättebra med denna lösning fram tills nu när jag tänker att jag saknar mitt stora vardagsrum, vill ha tillbaka rymden. 

Om jag bygger en sovalkov så tänker jag mig en vägg som kommer att ha fönster i, så att det blir ett ljusinsläpp och känslan av att rummet forstätter och det kommer nog göra mycket för att rummet inte ska "krympa" allt för mycket. Min sängplats hade jag tänkt piffa till riktigt lyxigt! Med en sänggavel i sammet, fina bäddlakan, stora pluffsiga kuddar och filt, få hotellkänsla att växa fram. Tänkt mig smart platsbyggd säng med förvaring inunder, snygg sänglampa på väggen och en tavellist med mina skatter inramade. Har verkligen tänkt igenom allt i detalj hur det ska se ut.

Men den enklaste lösningen, är ju egentligen att köpa en bäddsoffa. Behålla rymden i vardagsrummet och slippa lägga tid, pengar och energi på att göra få klart projekt sovalkov. Soffa behöver jag köpa en ny oavsett. Problemet där känner jag nog mer är att jag inte har suttit eller sovit i en enda skön bäddsoffa. De brukar vara stenhårda och jag gillar ju mysiga soffor som är mjuka och sköna att sitta i. Väldigt viktigt även att sängfunktionen fungerar och inte ger ont i kroppen. Har ni något tips på en bra och skön bäddsoffa?

Jag tänker ju bara bo kvar här i max två år, tills mina studier är klara. Så den här lösningen med sovalkov kanske inte är optimal den dag då jag säljer? Vill ju så klart att hemmet ska kännas stort och luftigt då hemmet ligger ute till försäljning och vardagsrummet kommer ju krympa om jag bygger upp en avdelare. Jag känner inte för att hänga upp gardiner, eller ställa upp någon vikskärm eller liknande. 

Vet varken ut eller in just nu, har ni några idéer att bolla med mig? Hur tycker ni jag ska lösa detta?? 

Kommentarer
Postat av: Josefine

Oj, svårt val! Jag hade ju nog valt bäddsoffa, tror jag .. för rymdens skull, gillar när det är minimalitsiskt och luftigt. samtiigt tänker jag att man kanske inte alltid orkar bädda undan en bäddsoffa, då kanske sovalkov är lämpligare? tror nog ändå jag valt en bäddsoffa, om jag hittat en där man kan enkelt gömma undan sängkläderna utan att det blir ett "stort" projekt varje gång (dvs varje morgon) att bädda undan :) jag gillar å andra sidan fasta soffor och sängar och har svårt när det blir för mjukt, och har nog inte stött på en sådär supermjuk bäddsoffa faktiskt, det kanske är svårt att hitta sådana? Lycka till oavsett du väljer, ska bli kul att se :)

Svar: Tack snälla, din synpunkt uppskattas jättemycket! Jag tror likt dig att en riktigt skön och mjuk bäddsoffa kan vara svår att finna, av de jag hunnit provsitta har man typ studsat upp direkt för de varit stenhårda. Men jag hoppas så klart att det finns någon som både är skön att sitta och sova i och så klart även passar in i hemmet. :) Vilka krav jag har, haha! Vi får se vart det landar!
Josefin -My Happy Days-

2018-09-06 @ 20:32:45
URL: http://myllenberg.se
Postat av: ullie

hej hej alltid ett jätte svårt val men bäddsoffa är ju smidigt men ändå ifall man vill ha separat kan du ha ett draperi ?
har du instagram ? kika in på denna
https://www.instagram.com/31kvadrat/
hoppas jag visar rätt nu hon har super mysigt för att va en liten etta så ja..
det va så mysigt hos dej så ja tänkte lite mera inspo är ju bra för olika val ?

Det finns ju ävenn en sån där "fuskvägg" som typ inte sitter fast utan står bara där eller vikvägg så ja många roliga alternativ
lycka till kika ärna in till mej ramiz ullie

Svar: Japp jag har Instagram ( @myhappydays.se ), kollade in ditt tips där och det var väldigt tjusigt. Alltid bra med inspiration, tack för att du tipsade mig! Alltid bra med lite olika alternativ. :)
Josefin -My Happy Days-

2018-09-06 @ 21:41:16
URL: http://weberskold.blogg.se
Postat av: Tess Waltenburg

Jag kan tänka mig att det är klurigt att fatta ett sådant beslut. Jag hade nog kört på en sovalkov om det fanns tid och ork, men om du hittar en bra bäddsoffa så kan det ju vara ett bra alternativ :) Jag har tyvärr inga råd men håller tummarna för att någon annan har! Kram

Svar: Tack Tess för din åsikt, ja det är inte lätt o fatta ett beslut. Jag ska titta runt om jag hittar en bra bäddsoffa och sen får vi se hur jag gör. :)
Josefin -My Happy Days-

2018-09-06 @ 22:40:51
URL: http://tesswaltenburg.com
Postat av: Ebba

Har du inte tänkt att inreda för framtiden utan max 2 år framåt i tiden, så är det nog klokt att tänka på försäljningen.
Kanske inte det roligaste alternativet sett ur kreativitet och inspiration, men nog det mest förnuftiga.
MIO har fina bäddsoffor i olika prisklasser.
Soffor man sitter bra i. Provsovit har jag dock inte.
Men hur mycket vill man lägga på en bäddsoffa om den inte ska brukas i mer än max 2 år?
Någon skrev om fuskvägg som inte sitter fast.
Kan det vara något?
Vet inte vad det är, men det låter som något som kompromissar väl med din önskan om avskildhet och den framtida försäljningen där man vill kunna visa upp en vardagsrum med rymd.
Dilemma. Verkligen.
Blev inte ett dugg klokare av det här. =)

Svar: Tack Ebba, det känns som du förstår mitt dilemma väl. Jag tänker med på att det inte känns så där jätteroligt att göra en stor förändring inför en kortare period då jag vet att jag tids nog kommer att sälja. Om jag hittar en bäddsoffa som jag trivs med så kan den ju även bli aktuell att ta med till kommande bostad men kanske främst då användas som en vanlig soffa. Jag början komma framåt i ett beslut, men än är jag inte riktigt där. Så tack för dina idéer! :)
Josefin -My Happy Days-

2018-09-07 @ 22:18:45
Postat av: Desire

Jag tycker att du själv verkar mest pepp på en sovalkov, som du dessutom beskriver väldigt mysigt, så jag skulle köra på det! Två år är två år, och du ska trivas dessa två år. Det går ju att sätta upp gipsväggar med tejp på golvet, så kan nästa ägare enkelt plocka ner väggen om denne vill ha ett större vardagsrum. Nä, tänk på dig själv istället för att tänka praktiskt 🖤

Svar: Hej Ebba och tack för ditt förslag! Jag hade precis som du skriver tänkt att bygga en vägg på det sättet, just för att nästa ägare lätt ska kunna plocka ned väggen om så önskas. Jag fortsätter att fundera lite till! ❤️☺️👍🏻
Josefin -My Happy Days-

2018-09-08 @ 22:50:54
Postat av: Charlotte

Jag hade inte byggt om för så kort tid men förstår att du är sugen på ett eget krypin. Kanske avgränsa med en fin skärm? Finns ju många olika varianter. Blir inte så hårt och gott som en vägg men ger ändå avskildhet.

Svar: Tack för din kommentar, jag har landat i ett beslut om hur jag vill ha det nu. Tror jag. :-) Men som det ser ut just nu blir det inte en skärmvägg då jag tyvärr inte är så förtjust i just den lösningen.
Josefin -My Happy Days-

2018-09-09 @ 16:27:47
Postat av: Maria

Hade nog sagt sovalkov. Har själv bäddsoffa nu och man behöver oftast ganska tjocka extra madrasser för att få de mjukt och då passar dessa oftast inte inne i soffan och då behöver den förvaras någonstans när du bäddar upp till soffa.

Svar: Hej Maria, tack för att du delar med dig av egen erfarenhet, uppskattas! Jag har precis kommit fram till den lösningen nu att det blir bäddsoffa ändå. Jag kommer bara sova i den varannan vecka då dottern får ta min stora säng jag har nu, så kan jag låna den när de är hos sin pappa. :)
Josefin -My Happy Days-

2018-09-13 @ 17:56:57
URL: http://kvinnligsvetsare.blogg.se/
Postat av: AnnaSmyckeform

Svårt det där. Läste att du nu bestämt dig för bäddsoffa varannan vecka när inte barnen är där. Smart tycker jag! Och tycker du ändå inte att bäddsoffa funkar så skulle jag sätta upp skena i taket och ha en snygg gardin/draperi som avskiljare. Läste att du inte är så förtjust i den idéen men tror det kan bli supermysigt. Det går säkert att specialsy så att du får ett tyg mot vardagsrummet och ett in mot sovalkoven. Enkelt att ta ner också inför försäljning.
Kram!

Svar: Ja precis, det stämmer, jag har i princip bestämt mig för att satsa på bäddsoffa nu och sova varannan vecka där. Men än är ju inte soffan köpt, måste hitta den perfekta först! Annars var din idé ändå fin tycker jag, kram!!
Josefin -My Happy Days-

2018-09-17 @ 19:38:07
URL: http://www.annasmyckeform.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0