Bussebullar och regn hos mig


God morgon, denna gråmulna torsdag!
 
Snön försvann, regnet har spolat bort alla tecken på vinter ute men inne lyser juleljusen varmt och mysigt. Här började jag att pynta och göra fint redan i mitten på november och alla julklapparna var inköpta och inslagna redan förra veckan. Den oerhört långa och mörka november fick mig att starta igång julkänslorna extra tidigt i år.
 
 
Den öppna spisen som jag satte in efter renoveringen förra hösten är julfin med grangirlang och en gammal klocka hängandes i mitten. Den är en släktklenod, min mormors mormor Elins gamla klocka, så det känns extra fint att ha den framme i år. Jag har föresten fått mitt andranamn Elin efter henne. Visst är det något speciellt med gamla saker som gått i släkten så här kring högtider?
 
Mycket av julefixet har vi redan hunnit att checka av här hemma trots att det bara är 5 december. Vi har dekorerat, bakat pepparkakor och byggt pepparkakshus ihop med Rickard. Nyponrosen vill även att vi ska baka "bussebullar" och knäck nu i helgen, så det ska vi med göra. Tyckte det var så sött med "bussebullar" istället för "lussebullar", tokfian hade fått för sig att de verkligen heter så. <3 Så nu vill jag börja kalla dem "bussebullar" jag med, det låter så gulligt! 
 
Slutet på året är annars en rätt så stressig tid för mig ihop med mina studier, läser just nu en kurs inom juridik i min utbildning till digital marknadskommunikatör. Det är så himla kul och intressant men även enormt "tungt" att grotta ned sig i alla lagtexter, tempot är även högt. Så jag försöker att ta tid till mig själv med, stanna upp och ta hand om själen då jag märker stressen bulta fram. Skulle vilja lägga mer tid på meditiation, avslappningsövningar och yoga. Jag tar mig tid ibland men bara lite halvhjärtat, skulle verkligen vilja och behöva det mer i mitt liv. 
 
Vaknade idag upp med en låt inom mig som jag nu lyssnar sönder under tiden som jag skriver detta inlägg, Regn hos mej. För mig är det ofta så, att jag vaknar med en textrad eller låt som susar genom mig. Det är lite som att mitt inre pratar med mig, sätter genom musiken ord på känslor jag har som jag inte reflekterat över. Känner någon mer igen sig i det? "Det låter väldigt underligt, men jag har bara regn hos mig..."
 
Ha en fin dag, nu blir det yogamatta framför brasan och göra några övningar innan mina studier. 
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Åh så fint du har pyntat, riktigt hemtrevligt och juligt :)

Svar: Tack, så snällt av dig! ❤️
Josefin -My Happy Days-

2019-12-05 @ 09:41:33
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0