Cruffin semla

 
Blev det någon semla igår?
 
Det var ju fettisdag och det uppmärksammades iallafall här hemma, med en liten söt cruffin semla. Vad är då en cruffin? Jo det är en winerdegsmuffin som i det här fallet var fylld med mandelmassa och grädde, alltså som en korsning mellan winnerbröd, muffin och semla! 
 
Ni som firade semledagen, blev det den klassiska vanliga semlan eller mumsade ni på någon annan rolig variant? 
 
 
Apropå semla så måste jag berätta en rolig historia från när jag väntade sonen, då i slutet av graviditeten hade jag en galen craving efter semlor! Pga foglossning, mkt sammandragningar och hotande förtidsbörd var jag ordinerad vila. Så mina dagar var mest bundna till sängen. Men! Bodde då granne med ett konditoriet så dit klarade jag nätt och jämt att ta mig. Dit gick jag ett par gånger och köpte med mig en hel semmeltårta till bara mig. Haha, alltså gravida kvinnor och deras cravings är inte att leka med, jag skulle bara ha semla och det myyyycket!!
 
Efter denna period av semelfrosseri kunde jag faktiskt inte äta semla överhuvudtaget på väldigt många år. Än idag har jag svårt att äta en hel semla. Så denna lilla cruffin var ju precis lagom! Märkligt det där med cravings föresten, när jag väntade dottern var det precis tvärtom, kunde inte äta annat än färsk frukt, grönsaker och nylagad nyttig mat i små portioner. Klarade inget onyttigt alls och kunde inte äta rester från gårdagen. Nylagat, fräscht och nyttigt skulle det vara!
 
 Glöm inte bort att gilla inlägget, så blir det roligare för mig att blogga! <3

Kommentarer


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0