Examensarbete med fördjupning i analys av data

 
Gomorgon!
 
Solen är på väg upp och dagens första strålar har börjat dansa in i mitt kök där jag sitter och skriver på mitt examensarbete som handlar om fördjupning i analys av data (bilderna är dock från tillfället då min marknadförings film i jakt på jobb spelades in). Visst är vädret helt fantastiskt denna vecka, i hela Sverige tror jag!? Hur är vädret där du bor? 
 
Jag har jobbat mycket under min utbildning med skarpa case i att ta fram digitala marknadföringsplaner och digitala strategier. Nu senast åt Norrköpings kommun där jag fått uppdraget att sätta ut riktning och planera upp kanalstrategi och marknadsföringsinsatser för deras nya webbplats som ska lanseras inom kort. När man gör en hel marknadföringsplan är just analysen en mycket viktig och stor bit som det är särskilt noga med att man gör grundligt från början. Annars kan de insatser man tar fram slå helt fel, som att du får hem fel vara när du beställt online, inte så kul. Man måste veta vad målgruppen vill ha och behöver och hur man ger det lilla extra som överträffar förväntningar och skapar förtroende, vilket leder till framgång. Jag tycker det är himla intressant, så det är detta mitt examensprojekt nu kommer handlar om, hur man tar reda på allt detta genom analys. 
 
Jag sitter och skriver alla stunder jag kommer åt just nu även om det vackra vädret ute lockar mig med små pauser emellanåt. Vilket är bra då jag kommit in i ett flow i skrivandet och fått svårt att slita mig loss. Har en förmåga att vara noggran och engagerad i saker jag tar mig för och ja, jag är detaljnörd och perfektionist. Tycker även om att få saker gjorda direkt och att vara effektiv. Snabb och noggran alltså, två motsatser på ett sätt men det fungerar för mig. 
 
Jag gör så här hela tiden utan att jag tänker på det även i vardagen. Som igår, jag tog en lång promenad från mina föräldrar och hem, vi bor på varsin sida av stan så en snabb power walk tar mig ca 1 timme och 40 min att gå. Men trots att jag gått så långt så ville jag inte vila som en förnuftig människa när jag kommit hem. Istället så tar jag fram pensel och målar om min utomhuspall som jag hade fått med mig färg till. Så 10 minuter efter jag kommit hem var pallen ommålad från det att jag spontant igår fick för mig att slipa den för att kanske måla den någon gång, haha, typiskt mig att inte kunna låta saker bara ligga. När pallen var målad satte jag mig dock och fortsatte att skriva på mitt arbete ute på balkongen, så skönt att kunna sitta ute och skriva, det var riktigt härligt! 
 
Detta fick bli ett inlägg med mer fokus på mina studier och det jobb som en digital marknadskommunikatör kan göra. Det är vad som upptar min tid just nu, examen om 22 dagar och examensarbetet är den avslutande delen så nu är det riktigt nära! Tänk vad fort de här åren har gått, det har varit väldigt kul och jag känner på ett sätt vemod över att utbildnigen är slut men samtidgt så redo att börja jobba och praktisera alla mina kunskaper. 
 
 

Kommentarer


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0