Köksrenovering

 
 
 
Hej mitt från pågående köksrenovering!
 
I veckan har vi både haft rörmokare och elektriker på plats som hjälpt oss och nästa vecka beräknas köket levereras. På skissen ovan ser ni hur det nya köket kommer att bli, på bilden under är det samma vy. Under fönstret och längs med väggen bort kommer vi att ha en rad med bänkskåp som avslutas med ett högt frukostskåp. På andra sidan blir det en L-form med en köksö som går ut från väggen, där kommer det även bli sittplatser. Vi behåller självklart det fina gamla skafferiet längst ned. 
 
Den ursprungliga idén var dock något helt annat, jag drömde om en fristående köksö mitt i rummet bland annat. Men eftersom det är mycket att ta hänsyn till i gamla hus kom vi att få ändra och bolla idéer tusen ggr innan ritningen var klar och vi kände oss nöjda. 
 
För oss var det viktigt att ta hänsyn till husets ålder och karaktär, vi ville behålla den äldre och mysiga hemtrevliga känslan. Så vi satsar på ett klassiskt kök i ljusgrå toner med en ljus stenskiva. Det kommer ge köket harmoni och ett lugn. Detaljerna vi har plockat in har vi valt utefter att de ska se äldre ut men samtidigt ha en modern känsla i. Men även sticka ut och vara lite kaxiga, vi har valt borstad mässing tillsammans med svart som accent.
 
 
Under sommaren har vi levt med ett kök som varit utplockat och spridits ut runt om bottenvåningen. Kyl och frys har fått stå i vardagsrummet, micro och porslin samt bestick i hallen och vi har bara haft ugn, diskho samt diskmaskin i köket. Detta eftersom det krävt en massa förarbete, vi har bland annat slipat trägolvet och vitpigmenterat det. I köket då vi köpte det låg det knasigt nog 5 olika typer av golv! Ja det låter helt galet men är absolut sant. 4 olika laminatgolv rev vi ut och under kom det vackra originalgolvet fram som nu behandlats och är lika i hela köket, såväl som arbetsdelen och matplatsen. 
 
 
Tycker du att det är roligt att följa renoveringen får du gärna gilla detta inlägg, tryck på hjärtat!

Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Vill gärna se fler bilder på köket sen när det är klart. Golvet ser verkligen fantastiskt ut!

Svar: Vad kul, tack Hanna! Längtar efter att få visa när det är klart. ❤️
Josefin -My Happy Days-

2021-09-02 @ 09:23:13
URL: http://hannafialotta.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0