"Du får skylla dig själv"

 

Wow!! Vilken helt fantastisk stor respons mitt inlägg fick om cellförändringar och livmoderhallscancer fick. Jag är så otroligt glad över att detta livsviktiga ämne som drabbar så många lyfts upp i media. Blogg.se la det direkt på sin startsida vilket jag vill tack stort för. Tack för att ni tillsammans med mig vill sprida vikten av att gå på sina kontroller och inte kasta kallelserna som kommer.
 
Jag var så nervös innan jag postade inlägget, hur skulle det här tas emot? Men nu ångrar jag mig verkligen inte en sekund då jag ser vilken genomslagskraft mitt inlägg fick. Jag är tvärtom väldigt glad över att jag fann mod inom mig att ta upp ämnet. Så många som har hört av sig till mig både privat, via bloggen och ja faktiskt kommit fram till mig direkt. Inlägget är det mest lästa och kommenterade sedan, jag minns inte ens när... 

Det jag känt under mina år med återkommande cellförändringar är en enorm ensamhet och tankar som "Är det bara jag?", "Är det fel av mig att få dödsångest och bli helt kallsvettig av oro?" och "Är det okej att bryta ihop och gråta, darra som ett löv för vinden?"... Jag har satt tvivel kring mina känslor, inte haft någon att ventilera med som delat min erfarenhet och haft en annan förståelse än mina vänner. Ja vissa vänner verkar inte förstå alls vad jag går igenom tyvärr... Men efter att jag skrev mitt inlägg så var det helt plötsligt så många som började prata om det, jag kände mig inte längre fånig och fick bekräftelse i att andra drabbade känner precis som jag. Och tyvärr alldeles för många har levt med detta i det tysta och inte pratat med någon om det alls, jag blir så ledsen. Det ska inte vara så, det ska vara naturligt att prata om och inget att skämmas över.
 
Jag hoppas av djupet av mitt hjärta att ni snälla snälla snälla går på era kontroller nu! <3 
Så att ni minimerar risken att hamna i detta elände där jag befinner mig med täta kontroller och operpation. Och nej, jag tänker inte någon trycka ned mig med kommentarer som "du får skylla dig själv" som jag fick bland alla andra annars helt fantastiska kommentarer igår, så onödigt! Även om man vaccinerar och skyddar sig vid sex är det ändå möjligt att drabbas av cellförändringar. Det finns bland annat en arvsanlagsfaktor och hälsoanspecter som om man röker.  
 

Kommentarer
Postat av: S

Den som skriver att de som drabbas av cellförändringar får "skylla sig själv" - till dig har jag två saker att säga :
1. Du verkar ha problem med empati som du kanske bör söka hjälp för, dels för din egen skull och dels för omgivningens skull. Att bemöta en person som öppet skriver om stark oro och dödsångest på det sättet du gör tyder på att du har stora problem.
2. Du är okunnig. Man kan drabbas av cellförändringar av ärftliga skäl. Att skydda sig med kondom ger inte heller ett 100%igt skydd mot detta (vilket många tror, men så är det alltså inte). Dessutom så är det ovanligt att skydda sig med just kondom under ett förhållande på flera år. Och då kan man ju smittas av sin partner om denne bär på smittan.
Så läs på innan du uttalar dig och uttala dig med respekt.

Svar: ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-10-10 @ 13:14:56
Postat av: Linda

Hej
Jag brukar inte kommentera så mycket här inne hos dig.
Men jag blev upprörd då jag läste om den där E som skrev att du får skylla dig själv, ibland undrar men hur en del är funtade.
Det spelar ingen roll om man går på alla kallelser man får, för när du kommer någon gång på dessa så kan förändringen vara där även om man gjort allt man kan. Nej jag blir ledsen på sådan människor. Min mamma fick blodcancer förra sommaren och hon har levt ett bra liv skött sig på alla sätt och vis men ändå fick hon det, så vad då skylla sig själv?! det kan drabba alla.
Så lyssna inte på dessa negativa människor, jag tycker det var en jätte bra sak att ta upp på bloggen och du har säkert fått flera stycken att börja gå på kontrollerna.
Ha en fin dag
Kram Linda

Svar: Tack fina och kram till dig, ledsamt att höra att du har en närstående som är drabbad av cancer. Skickar över massa kärlek! ❤️❤️❤️❤️❤️
Josefin -Happy Days-

2015-10-10 @ 16:37:22
URL: http://stigintilloss.blogg.se
Postat av: Ivy

Det var en synnerligen osympatisk kommentar från denna någon att skriva så till dig att du får skylla dig själv.
Sånt dravel ska du verkligen inte fästa dig vid. Låt det passera bara.
Du är stark och modig och har inget att skämmas för.

Svar: ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-10-10 @ 22:30:34
Postat av: Hanna Karlsson

Helt sjukt att folk skrivit så till dig.... Kram till dig.

Svar: ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-10-11 @ 00:21:48
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

"Du får skylla dig själv?"? Vilken hjärtlös, omogen och naiv bimbo har mage att säga någonting sådant? Jag hoppas personerna/personen i fråga växer upp. NU. Världen vore en mycket bättre plats om folk hade empati.

Svar: ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-10-11 @ 08:17:20
URL: http://narannie.se
Postat av: Elin

Jag tycker att det är jättebra att du vågar ta upp detta och personligen kan jag verkligen inte förstå att det är något att skämmas över. Det drabbar många, och jag tror absolut att det finns många som kanske inte vågar gå själva och testa sig. När jag skulle gå fick min sambo följa med mig, jag är kanske feg av mig, men främst är det bara att jag tycker det är obehagligt att gå till gyn. Jag skakar alltid när jag går dit, för jag spänner mig och är nervös. I vilket fall, något extra som jag tycker är viktigt att belysa: många tjejer som fått möjlighet att vaccinera sig tror att de inte behöver gå och testa sig. De tror att vaccinet garanterat en immunitet. Jag pratade med en tjej i min klass, hon är 20 år och jag är 27, och hon trodde inte att hon kommer behöva gå på kontroller/tester i framtiden för att hon trodde att hon är immun nu. Det är ju också sååå fel att hon fått den uppfattningen. Det är ett jätteviktigt ämne att ta upp, tack för att du gör det!! 👍🏻💕

Svar: Jättebra att du tar upp även detta att vaccination inte ger fullt skydd så man inte struntar i att gå på grund utav det!
Josefin -Happy Days-

2015-10-11 @ 11:00:22
URL: http://elinsskriverier.blogg.se
Postat av: Elin

Bra att du lyfter fram viktiga ämen <333 All cred till dig! Hoppas du får en härlig kväll! KRAM

2015-10-13 @ 21:59:04
URL: http://fashionbyelin.se
Postat av: LIVSGLITTER, 25, Mamma & änglamamma

❤️

2015-10-13 @ 22:39:22
URL: http://livsglitter.for.me


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0