Geiranger, resetips!

 
Klockan hade inte slagit 6 än när jag kikade ut genom fönstret på husbilen som vi stannat på en campingplats i Geiranger. Vi hade fått platsen längst ned precis intill vattenbryten med havsutsikt. Nu när jag kisade ut möttes min blick av en förtrollad dimma som letat sig ned från berstopparna och låg tät över kuststaden nere i dalen. Jag for upp, slängde på mig kläder och sprang ut med kamera, stativ och fjärrutlösare. Var tvungen att fånga denna stilla morgon som kändes lite mystisk när allt ännu var dunkelt och stilla, bara jag var vaken... 
 
 

Vi hade åkt till Geiranger dagen innan, direkt från Galdhøpiggen. Vägen hit var verkligen en häftig upplevelse, snäva krokiga cerpentinvägar med milsvid utsikt över berg och dalar, så vackert landskap att det flera gånger for en hissnande känsla genom kroppen. På kvällen när vi kom såg vi oss runt i den charmiga lilla hamnstaden med den sötaste lilla kyrka jag sett med den vackraste av utsikten!  När vi gått runt och utforskat samt tagit in atomsfären i den nya staden så avslutade vi med en sååå god middag på takterassen på Olebuda. Beställde in lamm som var bland det godaste jag ätit och stor var portionen, ja ni ser ju, mmm!! Så åker ni till Geiranger ja då kan jag verkligen rekommendera att äta hos Olebuda, trevlig personal, vacker utsikt och världens bästa kock typ!! 
 
 
 
Efter min tidiga start med fotografering i dimman kröp jag ner o värmde mig i sängen ett tag och somnade nog om till och med. För det var inte förens senare efter en sovmorgon som vi gick in i staden och köpte supergod choklad från "Chocolate with a view" Geiranger Sjokolade. Även detta är ett måste om ni gillar choklad och besöker Geiranger. Ägaren är svensk och berättade att han just nu även jobbar på att starta upp en butik hemma i Svergige, i Gävle. Kul! Vill man se när de tillverkar chokladen så kan man gå till baksidan av huset, där finns ett panoramafönster in i köket. Det var gott att få i sig något värmande denna dag som var lite ruggig, dimman låg kvar resten av dagen och följde oss upp i bergen vidare mot vår nästa destination, Trollstigen. 
 
 
Vi gick även längst med Geirangerfjorden som rinner i staden med en vandringsled runt om att gå. 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad vackert det är 😍

Svar: Verkligen, drömmer mig tillbaka! :D
Josefin -My Happy Days-

2018-07-22 @ 17:13:36
Postat av: livetsallafarger.blogg.se

Fantastiska bilder! Magi!

Svar: Åh tack, så glad jag blir! <3
Josefin -My Happy Days-

2018-07-22 @ 17:53:22
URL: http://livetsallafarger.blogg.se/
Postat av: Ida Jansson

Wow!! Helt otroliga bilder! Vill verkligen dit! Ganska dyrt va?

Svar: Tack Ida, vad kul att du gillar mina biler! Hm, ja nu vet inte vad du menar som är dyrt? Maten som jag hört skulle vara så dyr tyckte jag låg på samma prislapp som hemma, iallafall där vi var. Resan kostar ju utefter hur man själv lägger upp det med transport och boende. :) Så det går ju att hålla ned kostnaderna om man vill! Vi mötte många turister som sov i både tält och i sina bilar tillexempel.
Josefin -My Happy Days-

2018-07-22 @ 20:58:16
URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0