Day 21 – Another moment

I ett publikhav med tusentals andra och ett virvarr av känslor som sprängde i klibbig sommarnattsvärme fylldes jag av ett obeskrivligt känslorus. Höga toner av hysteriskt jubelvrål från Kentfansen skickades ut i atmosfären och beblandades med klappandet utav händer högt upp luften som slog i takt. Kroppar som hoppande ryckte med i rytm och inte kunde stå stilla till musiken som erövrade Norrköping. Det var antiklimax, sommaren 2008:s höjdpunkt då de första tonerna ur "Mannen med den vita hatten (16 år senare)" i det extra och sista finalnummret i Kents sommarurné fredagen den 1:e august brann av.

Pirret i kroppen som jag vaknade med den morgonen förföljde mig hela dagen. Gick runt med en drömskt längtansfull blick långt borta i det blå och ett fastnålat fånleende mest hela tiden. Jag var så lycklig, som jag vore nyförälskad och allt för kvällens konsert! Med KENT! Ja hela dagen lång var jag ett lyckorus, en käslomässig berg o dalbana som hade lika nära till gråten som skrattetet och ibland både grät och skrattade jag samtidigt. Allt var high over hills och mina förväntningar för kvällen upplyftande stora. Den veckolånga värmeböljan låg kvar över Norrköping och lovade sommar på riktigt när den är som bäst! Utsikterna för kvällen var de bästa.

Jag drog raka spåret till min vän Lindis direkt efter jobbet. Typ 5 minuter efter att jag slutat ringde jag på dörren! Där var det uppvärmning med lite Kent i högtalarna och gyrostallrik ute på gården. Vi fyra i sällskapet som skulle på konserten tog oss sedan upp till Lejongroppen i Folkparken vid 18:30 då insläppet börjat. Satte oss på gräset och klunkade bira i öltältet innan, ja alla utom jag faktiskt. Jag vågade inte drick för att riskera att vara tvungen att uppsöka en bajamaja mitt i spelningen, det vore ju katastrof! Och jag vet hur lätt den där förädiska drycken rinner rakt igenom mig så jag vågade inte chansa.

Förbandet startade med lokalbon Markus Krunegård, sen kom den där långa seglivade väntan när scenen täcktes för och bygdes om... Sen jävlar vad det drog av när Kent stod där!

Jag skrek, hoppade och släpte loss alla känslor! Vi hade perfekta platser framför scenen, utan trängsel och ingen flagstång framför oss, fri sikt! Hela konserten var enorm och jag körde fullkomligt slut på mig själv där jag skrek med i text och med en kropp som inte kunde stå stilla. Så kom då extranummret där Kent som sista låt rev de av den enligt dem själva bästa låten som någonsin gjorts på svenska, och jag tror dem, Mannen i den vita hatten (16 år senare). Omvärlden fanns inte alls, alla vart som galet uppslukade och ett med musiken. Kent gav det bästa i det sista som de hade kvar att ge åt publiken och ingen ville nog att det ögonblicket någonsin skulle ta slut. Inne på slutet i de extra textradena till låten så sprack ett överraksande konfettiregn ut över oss i främre publikhavet under öronbedövande och jublande skrik. Det var höjdpunkten, vilken obeskrivbar känsla och jä-lar vad vi vrålade här. Jag hoppade och skrek in i det sista... Efteråt, jag var så darrig i hela kroppen att jag knappt kunde stå, ännu mindre gå, folkmassan skingrade sig och lämnade kvar en grop full med guldiga konfettibitar, en hade ramlat ned i min väska och fick ligga kvar. Kanske ligger den kvar där än? ;-)

"Och alla känslor slog och sprängde
Hela vardagen full med hål
I en tid då inget hände
I en stad som alltid sov "


Film från tillfället jag hittade på youtube, titta o njut. Missa inte för allt i världen konfettiregnet i slutet. :-)


Kommentarer
Postat av: Anna Mathisen - photos

KENT är en drog!! "Tillbaka till samtiden" får jag aldrig nog av :)

2010-12-03 @ 21:59:04
URL: http://annamathisen.blogg.se/
Postat av: Mirre

Förstår din lycka, var både på Coldplay och Winnerbäck nyligen och det var verkligen magiskt, man var i ett lyckorus efteråt så man inte kunde sluta le kändes det som.På Winnerbäck var vi i sommras, och vi kunde inte sluta hoppa åt musiken, såååå brahar tyvärr ej sett Kent, det är skandal, men hade gärna velat =Dkramar

2010-12-03 @ 22:01:42
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av:

O va härligt! Jag älskar Kent och Jocke Berg är min gud! Jag hoppas verkligen att jag ska få se dom live någon gång. Det har inte hänt än men jag fortsätter att hoppas och önska! Kram

2010-12-03 @ 22:22:55
URL: http://mittlilla-kaos-blogspot.com
Postat av: Anna

Underbart! Jag älskar Kent och mest av allt älskar jag "Mannen i den vita hatten (16 år senare)". Får rysningar i hela kroppen. Minns när jag precis hade köpt den skivan, "Du och jag döden". Skulle åka buss upp till Oslo och den gick varm i walkmanen hela resan. Både fram och tillbaka. Kunde inte få nog. Har sett Kent spela tre gånger och jag gör det gärna igen.Känner igen mig i varenda känsla du beskriver. Precis så känns det på deras konserter.Kram!

2010-12-04 @ 00:04:38
URL: http://annasmyckeform.blogg.se/
Postat av: Jennie

den där känslan känner jag så väl igen! Jag själv är inget Kentfan men däremot har jag alltid älskar Roxette och Gyllene Tider och dom båda har fått chansen att se. Roxette såg jag senast i Aug i år och det är en kväll jag aldrig kommer glömma!2010-12-04 @ 10:35:32
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: Linda

UNDERBART!! <3

2010-12-04 @ 10:41:48
URL: http://lindasxtravaganza.blogg.se/
Postat av: uh-huh-me.com ~ Nettan

Älskade Kent! En av mina största favoriter med. Har varit på varenda turné sen 2003. Längtar redan till de kommer med nytt!Ha en härlig måndag!

2010-12-06 @ 11:44:32
URL: http://uh-huh-me.com
Postat av: Tess

Vilken härlig läsning!

2011-01-08 @ 21:02:28
URL: http://www.egowar.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0