Fototavlor till försäljning

 
SÅLD! 1."Grind i frihet" 50x50 cm 399kr
 
 2."Stilla stund"  30x40 cm 299kr
 
3."Always bring your own sunshine" 30x40cm 199kr, ej monterad säljes som fotografi på matt fotopapper. 
 
Såld! 4."Njut i nuet" 30x40 cm 299kr
 
5."Höstglöd" 50x70 cm 599kr
 
Såld! 6."Skymningsland" 30x40 cm 199kr, ej monterad, säljes som fotografi på matt fotopapper. 

SÅLD! 7."Lilla Snigel" 50x50 cm 399kr

8."Olivträd" 30x40 cm 299kr
 
Har tavlor kvar sen min fotoutställning som står hemma nedpackade vilket jag tycker är lite synd, Har funderat på vad jag ska göra med dem. Undrar om någon skulle vara sugen på att ha min konst på väggen eller om jag ska ställa in dem i ett mörkt förråd...? Har liksom inte hur mkt plats som helst här hemma så kan inte hänga upp fler.
 
Är du intresserade utav någon tavla får du gärna slänga iväg ett mail på josefin.landhagen@gmail.com
 
Tavlorna är monterade på 10 mm spånskiva med upphägning baktill om ej annat anges inunder bilden. Ev frakt står köparen för. Först till kvarn gäller!
 

Tonfiskgryta, nyttig, billig och snabblagad

 
 

Jag sökte på billig och nyttig mat när jag ramlade över detta recept på tonfiskgryta hos Ida Warg. Igår fick det bli vår middag och jisses, vilken dunderhit! Jag har helt klart hittat en ny favorit. Den gick ju så himla fort att slänga ihop och jag åt den till en grönsallad toppad med fetaost. Barnen fick matvete till, men jag tror nog att den skulle göra sig himla bra till pasta med, så det blir att prova en annan gång.

 

Enklara än så här blir det inte! Perfekt när man kommer hem från jobb/skola och vill ha i sig mat fort. God, snabblagad, ekonomisk och även nyttig, kan det bli bättre?

 

Du behöver:
1 burk tonfisk i vatten
500g krossade tomater
1 skivad purjolök
1 riven morot
1 pressad vitlöksklyfta
salt
citronpeppar
vitpeppar

 

Gör så här:
Bryn purjolök och morötter under någon minut i smör i en kastrull eller panna med hög kant. Häll i krossade tomater, tonfisk och pressa i en vitlöksklyfta. Krydda sedan med salt, citronpeppar och vitpeppar efter smak. Låt småputtra samman en liten stund, klart! Servera till en god sallad, pasta eller matvete.

 

Smaklig Måltid!

Utflykt till berget

Jag tog med mina små på en överraskningsutflykt idag, till toppen av ett berg. "Titta mamma, jag ser ditt jobb!" Pontus visar Meja den höga bygganden där inne i stan där jag jobbar.
 
Hösten är vacker
 
Köttbullemacka stod på menyn som serverades i solen på berget.
 
Barnen smalade ihop av naturen för att skapa konst utav det när vi kom hem.
 
"Men mamma, vad gör du!?" Jo jag dricker varm choklad ur min objektivtermos.
 
Vackert på berget.
 
Meja letade vackra löv
 
Funderar på att ta in några såna här kvistar med röda bär i hemmet, så vackert!
 
Syskonkärlek!!!

Kycklingsoppa med pastaskruvar

 
Har halkat in på soppor denna höst och har redan hunnit med att prova tre olika nya recept. Titta gärna in i mitt receptregister här i bloggen om ni vill ha tips och förslag! Igår blev det en riktigt god, snabblagad och smakrik familjesoppa på kyckling och pastaskruvar. Hade en vän över på kvällen och det här blev en god bjudrätt en måndagskväll i mörka oktober.
 
Du behöver för ca 6 portioner:
2 st kycklingfiléer
1 msk rapsolja
0,5 tsk curry
Salt och peppar
1 msk tomatpuré
6 dl vatten
3 dl passerade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl majskorn, frysta
2 tärningar hönsbuljong
2 dl pastaskruvar, gärna fullkorn och dinkel
Till garnering basilika, serveras gärna med vitlöksbröd
 
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn i en gryta med rapsolja. Tillsätt curry, tomatpuré samt lite salt och peppar. Häll sedan på vatten, passerade tomater, grädde och lägg i hönsbuljong och pastaskruvar. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
Låt koka ca 15 minuter. Tillsätt sist majsen och låt koka några minuter till.

NoHate

 
 

Den 4e november är det NoHate-dagen, en dag mot hat på nätet. För att uppmärksamma NoHate-dagen har jag tänkt att jag ska lyfta upp några av alla de snälla kommentarer jag fått den senaste tiden i ett kommande inlägg. På mitt Instagram har jag även skickat vidare denna bild och nominerat tre personer som betyder lite extra för mig. Hjälp till ni med så fyller vi tillsammans både internet och instagram med kärlek! Den 4e November kommer jag även att skicka små kärleksbomber via instagram till folk som följer mig där på @myhappydays.se
 
 
Hjälp till att fylla internet med kärlek!

GÖR SÅ HÄR:

1. Forma händer till ett hjärta, ta en bild

2. Sprid i sociala medier och nominerar tre personer som funnits där för dig

3. Uppmuntra att sprida kärleken vidare

4. Tagga bilden med #NoHateSe

 

Alla bilder samlas här och där kan ni läsa mer om näthat, lyssna på podcasts samt ta del av tips mot näthat.
 

Att finna glädjen

En eftermiddag i mina föräldrars trädgård, Meja fin i kläder från Pompdelux.
 
Jag lägger fokus på de små glädjekornen i vardagen igen. Det får vara nog, jag känner mig klar och har gått vidare. Har lämnat allt bakom mig, vänder blad och börjar ett nytt kaptel i mitt liv. Nu vill jag tillbaka till den plats jag hade i mitt inre en gång i tiden med rofylldhet och harmoni. Tänker inte vara ledsen något mer, inte slösa energi när det inte betyder något och jag inte får den tillbaka. Det är viktigt, det här med att ge och ta och älska på lika vilkor. Inte bli kraftlös och tömd, all sorts kärlek handlar om att må bra tillsammans och få energi. Det känns bra idag, ja sedan helgen, jo tröttheten finns där men jag känner mig starkare än på länge.
 
Nu är det höstlov, jag sitter i köket och värmer mig med en kopp te. När jag vaknade fick jag en stark längtan efter att gå upp och lägga in ved i spisen, sen kom jag på att jag har ju ingen öppen spis! Haha, men det var verkligen en sån oktoberkänsla, lite småkallt och färglöst, en brasa hade varit mysigt o tända då. Sitter nu här och väntar på att hemmet snart kommer att fyllas med buller, bus och kiknade skratt av mina älskade skatter. Jag längtar efter dem och att få ta vara på dagarna tillsammans. Vi ska göra den här veckan till ett glädjefyllt äventyr!

En jobbig vecka med guldkorn

 
Bilder från en kväll i veckan när jag tappade upp ett varmt skumbad och myste ned mig med ett glas rött och lite mörk choklad.
 
Min vecka började dramatisk med svek i hjärtat. Flyttade in hos en av mina närmsta vänner i några dagar. Det finns så mycket hon gjort för mig, blir tårögd bara jag tänker på det. Jag mår nu okej, men det kommer dippar och jag sover dåligt och äter fortfarande nästan inget. Idag är första dagen den här veckan som jag är ensam och känner mig väl med det. Ensamheten har annars varit väldigt jobbig för mig med alla tankar och känslor som kommer. Jag tycker det är så svårt att skriva om det här. För jag skriver inte om min upplevelse för att vinna sympati, uppmärksamhet eller för att såra. Men skulle jag bara låta det pasera och fortsätta att skriva om mina Happy Days så skulle det vara att hålla uppe en fasad och det kan jag inte. Därför väljer jag att berätta kort nu och sedan sätta punkt.
 
Men, trots att veckan fick en så tuff start så fanns där även så otroligt många fina guldkorn och riktigt bra stunder tillsammans med vänner! Jag är så fylld av kärlek i hjärtat till mina vänner jag har runt mig så jag vet inte vad! Att göra saker som att gå ut och äta, lyssna på en spelning på krogen, ha tjejmyskvällar, åka och shoppa sig massa fina kläder, sitta och snacka i timmar... Jag har mått bra och glömt för stunden, detta har varit min medicin.
 
Nu har jag landat och laddat upp mig inför nästa vecka när barnen kommer och vi ska ha mysigt tillsammans då vi är lediga och har höstlov. Det ser jag fram emot! Har planerat in att vi bland annat ska på bio, eventuellt till Kolmården, ha med oss matsäck o ta en utflykt till skogen, höstpyssla lite och så klart fira Halloween... Ja vi ska se till att hitta på något roligt varje dag!
 
Mer som jag ser fram emot är ett nytt projekt som jag har kommit på. Det är en fotodokumentation utav något livsviktigt som jag vill hjälpa till att lyfta fram i ljuset. Det är inte helt klart än att det går att genomföra så jag väljer att inte skriva för mycket nu men förhoppningsvis kan jag starta igång det om någon vecka. Jag brinner verkligen för min idé och att jobba med det på min fritid, ser så mycket fram emot att få sätta igång!

 Igår blev det även en sväng ut och det var bara för roligt! Kände mig fin i mitt hår, bara älskar hårfärgen. :)
 
 
 
 

Liten uppdatering

 
Hej, jag har dragit mig tillbaka lite den här veckan då jag inte mått bra. Tänkte skriva lite senare om hur veckan varit. Jag delar med mig av två bilder från mitt Instagram så länge. Nyponrosen hade gömt sin kaninlampa under bordet, en värme spred sig i hela mig och fick mig le då jag såg spår efter henne då hon var hos sin pappa. Så himla sött! Tänk att små spår i hemmet efter sina barn kan få en så himla varm i hjärtat! Tavlan på mitt halvmånebord är min egen design men den har ni ju sett så många gånger förr. :)

Till sist, tack för all kärlek som ni visat mig!

Fotoutmaning i november

 
 
❉⇢Hope is being able to see that there is light despite all of the darkness⇠❉
 
Förra november hade jag en fotoutmaning på mitt Instagram där jag postade svartvita bilder under hela november under hashtag #bwnovember13. Alla som ville fick delta och använda taggen, de som inte använde Instagram uppmanade jag att delta i sina bloggar. Jag skulle vilja köra ett nytt tema även denna november, frågan är bara vad? Har ni några önskemål?

Ett bröllop från sommaren

 
 
Bildbomb med bröllopsbilder jag tog i somras i Nyköping då vackra paret Rebecca och Kristoffer sa "Ja!" till varandra. Har bara visat ett par stycken för er tidigare, det har liksom glömts av. Men glömmer aldrig när prästen tog fram en gitarr och spelade en sång för paret helt spontant i kyrkan under vigseln, magiskt! Bröllopsfesten höll till i Lasätter där jag fotograferade även förra sommaren. Så glad att jag fick chans att vara på plats ännu en gång i Lasätter och fotografera en bröllopsfest i ladan.
 
 
 
 

En god present

 
Fortfarande däckad i influensa och dagens att göra består i vila och att äta Dumle ur den fina godisskålen som mina föräldrar kom med igår. Mitt kylskåp ekade tomt innan de kom förbi mig här i sjuktstugn, tack snälla för hjälp och omtanke!
 

Tack även till er för stor och oväntand respons på mitt inlägg "Du kan gå din egen väg". You make me smile, tack för alla kloka och fina kommentarer! Det var länge sedan ett inlägg blev så kommenterad, trodde knappt någon alls skulle orka läsa sig igenom hela texten. Många gånger får jag ofast kommentaren "Fin bild" och inget mer på mina inlägg, oavsett vad jag skriver om. Inte för att jag vill verka negativ, klart jag blir glad över att man gillar mina foton! Men jag vill påstå att sedan Instagram har antalet läsare som verkligen läser minskat, vårt beteende har ändrats. Allt ska gå så snabbt, man bara tittar och fortsätter. I bästa fall kanske man får en kommentar på några ord, om bilden var fin. Så, jag blev väldigt glad över att så många faktiskt läst det jag skrev och ville ge några rader efter sig. Så tack!
 
Hur upplever ni bloggandet/instagrammandet idag? Är det fler än jag som uppmärksammar en förändring?

Att fånga en fjäril

 
 
 Det finns en sång och en dröm
om en lycka så öm
för oss som alltid ska till
att fånga en fjäril

Att fånga en fjäril, som vill
fälla vingarna ut över världen, en fjäril som flyger mellan oss ibland
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka
som vilken lycka som helst, vilken fjäril som helst
vilken kärlek som helst, hur som helst

Så kan vi sjunga tillsammans om en längtan som aldrig blir still
för alla oss som aldrig vet vad vi vill
Det finns en sång och en dröm
om en lycka så öm
för oss som alltid ska till
att fånga en fjäril
 
 

Min medverkan i If Stilsäkert

 
  Premiär för mig i rutan
 
Kommer ni ihåg när jag berättade i början av oktober om att jag skulle medverka i If Stilsäkert i samarbete med If? Om inte så kan jag snabbt igen nämna att det är en webbtv-serie i åtta avsnitt med olika bloggare som tillsammans med stylisten Amelia Widell och Kajsa och Petra från IF får snygga och säkra tips till olika renoveringsprojekt i hemmet. Jag är med i avsnitt 7 med min tävttstuga som behöver en makeover och nu idag är avsnittet med mig uppe på webben! Går gärna in på If Stilsäkert och ta del av alla de andra stilsäkra avsnitten för inspiration och smarta tips!
 
Jo det pirrade en del i magen den där sensommardagen då det ringde på dörren och ett proffsigt  inspelningsteam stod utanför och ville komma in i mitt hem. Det var spännande att medverka i en inspelning och en rolig annorlunda upplevelse. Jag hoppas att jag inte ser allt för nervös ut, en väldigt många "mm" klämmer jag in under inspelningen, haha! Men annars så blev det ju fint, nu är det bara tvättstugan som ska bli fin med, fick väldigt många inspirerande tips och bra råd!
 
Amelias moodboard, så mycket tjusigt man kan göra med en så "tråkig" yta!
 
Inspelningsteamet har slagit läger i mitt vardagsrum!
 

Dags att spela in, tystnad, tagning!

Nu kör vi igång, här uppe står jag o vinkar dem in i mitt hem. ;-)
 
 

Du kan gå din egen väg

 
 
För ett par dagar sedan så trillade en lång kommentar in under inlägget "Någonting annat" som skapade en våg av knotter längs armarna på mig, blev helt tagen på ett rörande sätt. Det här är ett utdrag från När Annie fotograferar i USA som skrev:
 
 
"Du är fantastiskt duktig. Jag älskar dina bilder. Du är en stor inspiration och jisses vad du inspirerar mig. Är så imponerad över hur då går din egen väg, vågar det som extremt få skulle våga (som att fota sitt eget bröllop) och att du har inställningen att se det positiva i vardagarna. Om fler vore som du skulle världen vara ett paradis. Men då skulle inte religiösa människor ha någonting att längta efter så det skulle inte fungera. Men du är du och du är helt fantastisk."
 
 
Jag fastnade i mina tankar efter Annies fina kommentar, de orden har kommit till mig flera gånger senaste åren som talar om mod, styrka och vilja, att våga och inspirera. Jag har aldrig sett på mig själv som en modig person, även om jag önskar att jag är det. Men en viljestark, envis känslomänniska är jag. Följer sällan förnuftet och lyssnar mest på mitt hjärta. Jag kan se realistisk på saker och ting, ge mig själv råd jag borde ta och följa, men i slutet så är det mitt hjärtas val. Jag har nog ett extremt stort tålamod även om mitt blod senaste åren börjat bli mer rastlöst och äventyrsfyllt. Mitt liv har inte passat in i ett vackert mönster där man går från A till B och vidare till C, trots det skulle jag beskriva mitt liv i helhet som harmoniskt och lyckligt. Jag har klarat mig bra så här långt även om jag har mina egna vägar, de snåriga undangömda stigarna som jag bara måste prova. Har en oförklarlig längtan efter att alltid göra på "mitt sätt" och bevisa att jag klarar det, så har jag alltid varit sedan trotsiga småbarnsben,
 
Jag kan på ett vis ångra ibland att jag inte gjort som man "ska" för då hade kanske livet varit lite lättare nu. Då hade jag förmodligen haft ett körkort och en fin utbildning på papper i min hand som gett mig mer valmöjligheter även om det inte är nyckeln till allt. Men jag tror helt enkelt inte att det passar alla att leva efter det mönster samhället har skapat. Jag hade en högsta dröm och önskan i ett ungt hjärta, jag följde den och bildade en familj i tidig ålder 20 år gammal. Jag ville att det skulle hålla för livet, jag kämpade och gav av mig själv tills hjärtat slutade slå och låg i tusen skärvor vid mina fötter. Då när allt var tomt och försent vände jag, gick och började ett nytt kapitel i mitt liv som jag aldrig trott skulle komma.
 
Jag var inte rädd när jag lämnade huset vi precis byggt och la av mig min ring, jag tror mest jag var sorgsen och ville bort från tyngden i mitt bröst, längtade efter ett liv där jag fick vara jag. Där inget kostar mer än det smakar och där tårar på mina kinder är av glädje framför sorg. Så jag tog steget och nu står jag här idag med ny erfarenhet utav att stå ensam med en styrka i mig själv som jag tidigare inte haft. Även om jag gått igenom så otroligt mycket senaste åren som jag inte skulle önska någon som lämnat så många sår i hjärtat har jag lärt mig att klara mig, gå vidare och börja om. Att falla, slå sig och resa sig igen. Mina drömmar har jag fortfarande med mig och jag vill färglägga dem en dag. Ibland gör det ont med längtan och med förhoppningar som inte blir vad man hoppats. Men jag tror på att följa sina drömmar, jag tror att allt fixar sig även om man inte gör det "rätt". Jag tror på att följa sitt hjärta, ta chanser när de kommer, våga fånga ögonblicken och leva här och nu. Och framförallt tror jag på ärlighet och öppenhet.
 
Och jag lever på hoppet, att en dag få ge mina barn den uppväxt jag önskar att de fick. I ett litet hus med mycket kärlek. Men jag vet att det ibland inte blir som man vill, bara man gör det bästa av det man har. Och jag kommer att slösa min kärlek i det oändliga på mina barn, för även om vi inte kan få det jag önskar rent matriellt så ska jag alltid ge dem av mig själv, min tid och min kärlek.
 
Det här var att blotta sig och skriva mycket, mycket mer än någon säkert orkar läsa. Kanske är det mod att våga gå sin egen väg? Att se framåt i det svåra och hitta något positivt i vardagarna, det måste jag. Jag måste få ha min tro på att det finns en regnbåge efter varje skur, att det här inte är slutet, att det bästa inte har hänt än.

Rastlös i influensa

 
Sörplar i mig te med smak av päron och choklad till tonerna av Little Lies. Som jag skrev igår har jag blivit sjuk i influensan så det blir att ta det lugnt och vila upp sig idag fast det värker av rastlös skaparlust inom mig. Har fått så otroligt många DIY-idéer som snurrar i mitt huvud och vill bli förverkligade. Men det får vänta tills orken samspelar bättre med kreativiteten. 

I höstljuset av guld

 
Hos mormor och morfar i deras trädgård gungar Meja i en favoritklänning och strumpbyxor från Pomdelux. Och ljuset, det är så fantastisk de vackra kvällarna så här års på hösten. Det blir liksom till guld mellan höstlöven och jag tror aldrig jag fylls av en så enorm lycka av ljust ljuset som jag gör den här årstiden... Det varma guldiga ljuset, det är m a g i s k t.

Kräftsoppa med morötter

 
Bjuder på ett recept på min goda kräftsoppa som jag gjorde i helgen. Fick receptet av en vän och det finns säkert fler som vill prova? Jättegod var den, men nästa gång vill jag ha lite mera sting och hetta i soppan så jag tror att några droppar sambal oelek kan vara på sin plats.
 
Om du är sugen på soppa, perfekt årstid för det, så är receptet som följer:

Ca 4 portioner, tillagningstid 15 min.
    2 stora morötter
    2 msk smör
    2 msk vetemjöl
    1 liter vatten
    2 fiskbuljongtärningar
    2 dl creme fraiche
    400 g kräftost
    nymald svartpeppar
    rikligt med finklippt dill
    1 burk kräftstjärtar utan spad

Gör så här
Riv morötterna grovt och fräs dem i smör i några minuter. Rör därefter ner mjöl och tillsätt vatten, buljongtärningar, creme fraiche och kräftost.
Värm under omrörning tills allt smält samman till en mustig soppa.
Smaka av med svartpeppar och dill. Häll i kräftstjärtarna precis före serveringen och låt dem bli varma.
Servera soppan som förrätt eller som en lättare måltid med brieost och ett gott bröd till.
 
 
Hoppas att det ska smaka! Status på den här donnan är inte ok idag. Precis vaknat från feberdröm, fick vika hem från jobbet idag med influensa och krashade i sängen på någon sekund när jag kom innanför dörren. Mådde så gott som prima när jag gick upp och tog mig till jobbet imorse men så pang slog det till med full kraft. Så, nu blir det kurera sig, alvedon och sömn är mina bästa vänner nu. Min son var förresten så himla gullig när han kom hem o hittade mig i sängen, "Mamma, jag går och hämtar Meja från dagis idag så kan du vila." Alltså den kille, världens bästa!!

Höstrusk och helgen

 
Ingen tvekan om att hösten är här nu, igår var det riktigt höstrusk i stan. Spöregn till seneftermiddagen bäddade för en dag inomhus med godis och tända ljus. När regnet gett sig vågade jag mig ut och det blev en spontan promenad i stan med min fina vän Cissi och det slutade med att vi hyrde en film och hade en mysig tjejkväll i hennes soffa.
 
Bilden ovan är från promenaden igår, en av Norrköpings vackra sekelskiftsbyggnader fångad i en vattenpöl genom mitt Instagram @myhappydays.se. Ibland längtar jag mig in till stan och drömmer om att bo i en vacker gammal lägenhet med högt i tak, takspröjs, höga fönser att sitta i och titta ut på stan genom. Kanske även en fungerande kakelugn som står för mysfaktorn i ett hörn... Men jag är orolig för att rastlösheten skulle börja pyra i mig efter en tid och längan efter naturen skulle ta vid.

Trevlig helg!

 
 
 
 Önskar er en trevlig helg med ett kollage från mitt hem.
 
Nu är det nedräkning till helgen och den kommer väldigt välbehövligt. Efter några dagar som jag inte känt mig helt hundra är ledighet efterlängtad. Ikväll blir det trevligheter då jag ska på en releasfest, resten av helgen är oplanerad men med två biocheckar jag fått idag så kan det bli film. Har ni något tips på vad man ska se?
 
Kramar från en fredagspepp, något trött men glad tjej!

Happy Tuesday

 
 
Önskar er den bästa av tisdagar. Min blir lugn, har en ledig hemmadag idag, men blir en dag att kurera sig på så jag orkar till jobbet imorgon. Har haft ont i huvudet ett dygn snart och på väg att dra på mig en förkylning tror jag... Så det blir filten på i soffan med en kopp te.
 
Bilden ovan på Meja är förresten mitt bidrag till Buller och skratt denna vecka, visst väcker den glädje!?

Med vänner bland höstlöven

 
Den här helgen har varit helt underbart härlig förstår ni! Idag efterlängtat möte med min barndomsvän och som jag inte sett på hela sommaren. Tror våra barn växt minst 10 cm var sedan vi sågs sist! Vi hade mycket att prata ikapp i parken när våra barn lekte av sig. Älskde vän, så här lång tid får det aldrig ta mellan våra träffar mer.

Som ni ser på bilderna kan man numera även kalla mig redhead, ooops! Fast, jag gillar det på något vis även om jag känner mig som ett stoppljus i min numera eldröda färg. Nåja, det tvättas ut rätt så fort. Jag har något som brukar kallas vid glashår, färgen har en förmåga att inte bita så länge i mitt hår, det rinner av ganska fort när jag tvättar det. Så imorse körde jag i en kopparfärgad inpackning kallad färgbomb för att tillföra vård o färg i håret då mitt nyförgade hår redan tappat färg o börjat se matt ut. Det bet, kan man säga... ;-)
 
Tack helgen, du var fantastisk och fyllde mitt hjärta med det jag behövde allra mest, glädje, lugn, skratt, vänskap, trevligheter och massa harmoni!

Höstglädje

 
 
Känner mig i skrivande stund precis lika lycklig som Meja är här ovan från när vi plåtade tidigare idag. Ni vet, när det rycker så där i smilbanden och man känner sig fulltankad av harmoni! Den här lördagen tog vi precis som den kom. Det resulterade i en sväng till loppis där vi fyndande lite följt av en tur till köpcentrumet för o fylla på i olika föråd hemma. Jag och Meja tog en promenad i skogen och så klart bakade vi även bullar! Det är ju kanelbullens dag idag o vi hjälptes åt alla tre att baka våra till bullfesten. Bilder kommer nog imorgon. För just ikväll kände jag bara för att bjuda på denna bild, som jag tycker är så härlig!!
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med mina skatter, ha en skön kväll alla! Ni gör mig så otroligt glad föresten som tittar in här och jag älskar när ni lämnar några rader efter er.
 
Åh, just det, klänningen och strumpbyxorna på bilden är från Pomdelux, visst är de fina!? Älskar färgerna, så härliga så här på hösten. Meja fick hem deras plagg tidigare i veckan för att prova i samarbete med Pomdelux. Världens lyckligaste lilla tjej när hon fick klädpaketet. Visar mer snart!
 

Happy Friday

 
~ Eat glitter for breakfast and shine all day ~
 
 
En härligt glittrig fredag önskar jag er, ni har väl inte slarvat med frukosten ? ;-)
 

Kvällsljus

 

Här har ni det bästa med höstmörkret, att man kan mysa in sig inomhus på kvällskvisten och tända upp levande ljus. Bilder direktleverenade från mitt vardagsrum ikväll. Den fina nya ljuslyktan som hittat hem till mig idag fann jag på Nillas Handelsbod.





Silverljusstakarna har ni sett förr, nu står de på sin vanliga plats ovanpå mitt halvmånebord i ett vackert stilleben.



 
Och dääär, ja mitt i soffan tänker jag ta plats nu en liten stund innan jag säger god natt.
 
 

Krämig ost- och broccolisoppa

 
Ikväll provade vi att göra krämig ost- och broccolisoppa, receptet hittade jag på tasteline. Så här års på hösten tycker jag att det är så gott med soppor och broccolisoppa är något jag varit nyfiken på att provlaga. Det var lättlagat och tog inte alls lång tid, perfekt när man kommer hem från jobb och skola och bara vill få i sig något fort.
 
Du behöver:
1 st broccolihuvud
1 st liten lök (jag hade gul)
1 msk matolja
9 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
3 msk vetemjölk
150 g riven Grevéost
50 g parmesan
sal och peppar
 
1. Börja med att skära/dela broccolin i buketter och kasta nedersta av stjälken. Koka broccolin i lättsaltat vatten under ca 2 minuter.

2. Fräs hackad lök i olja i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och buljongen. Låt koka under 3-4 minuter, red sedan av med mjöl som är utrört i lite vatten.

3. Rör i riven ost, låt  smälta under omröring.

4. Skär broccolin i småbitar och lägg ner i soppan, smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ett gott bröd, jag hade italienskt grovt landtbröd med smörstekta färska kantareller på.

Fokusera rätt



"Om du fokuserar på vad du har i livet kommer du alltid att få mer. Om du fokuserar på vad du inte har kommer inget att vara nog."
 
Veckans tänkvärda i min kalender på skrivbordet, klokt! För visst är det så, att man gärna svävar iväg och drömmer om så mycket men glömmer att se till allt det man redan har. Men det är ändå bra med drömmar och mål, det tror jag på om man vill ha förändring i sitt liv. Att sätta upp en plan men inte glömma bort det man redan har och tappa bort sig på vägen. Jag har en plan för mig som jag följer med små steg i taget, på sikt kommer jag nog dit jag vill i livet.

RSS 2.0