Stämningsfullt med HM

Vem skulle inte vilja sitta under det här inbjudande picknickträdet, tänk om man blev överraskad med en romantisk vintagepicknick i kvällsolen med sin kärlek... Kyssar, bubbel och jordgubbar, mys!

Stormlycktorna, hur fina!?

Har ni sett de fina bilderna ur H&M Home, lånade dessa från katalogen som kom hem för en tid sedan. Kunde inte slita blicken från dess lockande skönhet, ser riktigt inbjudande ut på bägge bilderna. Vad rolgit det vore att själv få fotografera sånna här produktbilder någon gång, ställa upp rekvisita och vänta in ljuset, plocka o trixa... :-)

Förresten, någon som vet vart jag kan få tag på stormlycktor som dessa på bilden? Tycker de är så vackra och skulle gärna köpa på mig några till hemmet. När vi var på Gotland i april så gick vi förbi en affär som skyltade med dessa i sina fönster men de hade inte öppet för säsongen ännu, gissa om det sved i hjärtat, så nära men ändå på andra sidan skyltfönstret inlåsta några månader tlll. Suckar lite drömmande....

Söt liten guldlock


Bilder från vår soliga eftermiddag på morsdag när lillan var ute och lekte i sandlådann på tomten. Gillar den nya toppen som jag köpte till Meja från Lindex, tycker den passar henne så bra. Den är så söt i de romantiska blommorna, den ljusa färgen och gulliga puffärmarna. Är svag för kläder i romantisk stil med vintagekänslan till min lilla tös.


Såg just att detta inlägg hade blivit extra puffad för på nya bloggportalen www.mammabloggisar.se, valt som en av de mest läsvärda för dagen! Vad roligt, glada jag, tack tack!!



Vi blir granne med landet

Vackra gamla landsvägar kantade av försommarens exploderande blomsterprakt i vårt nya område, där vi bygger hus.

Igår var vi ute på kvällen vid huset vi bygger. Darling målade balkongen och själv tog jag lillan o gick en promenad i vårt nya strövområde. Det är inte klokt så vackert det är vid Gränslandet dit vi flyttar. Vi bygger som sista klicken hus i staden innan landet tar vid. Granne med skog och åkermark, hästhagar och små slingriga grusade vägar. Bara några steg utanför tomten så finns landet, öppna vida landskap och hagar överfulla av blommande hundkex och doften utav svensk sommar. Det är landet, på rikgit! Jag kände en sån fröjd och inre lugn när vi gick där jag o lillan igår, hela hjärtat skrek att vi är där vi ska vara, vi är hemma!! Tänk att ha hittat en så vacker plats att bygga bo på. Vi gick tills vi kom fram till en utav flera hästhagar, där vart vi kvar ett tag då det var intressant att titta på lilla fölet och hans mamma som betade i hagen.

Min man är från landet och jag från stan, vi drog lite åt olika hålla för vart vi skulle sätta bo. Han hade inte haft något emot att flytta långt ut till ingenting medans jag hade haft svårt att lämna den trygga asfalten under mina fötter. Så att kunna få bygga så här vid gränsen mellan stad och land kunde inte passat oss bättre!

Där borta bygger vi hus!

Monday morning

Hoppas ni haft en fin helg och att alla mammor blivit ordentligt firade! Själv har jag fått kärleksförklaringar från barnen och några månaders prenumeration på spotify, peeerfekt! Sen var jag fräck nog att råka få med mig en vacker bukett hem med när jag var och handlade mat med makens betalkort, den tyckte jag att jag var värd, hihi... ;-)

Helgen hos oss susade förbi i alla hast, som det brukar. Partajlördag med glada gamla vänner, morsdagfika med släkten på söndag och så två varv utav visning av vårat nybygge för nyfikna vänner och släktningar. Det är så roligt nu när man har egen nyckel, kan komma hem till vårt nya hem när som helst och bara vara, drömma sig bort om livet där när allt är klart... Nu känns det verkligen mer som hem där än här, jag känner i hela kroppen att det är där vi ska vara. Det blir så fantastiskt fint vårat nybygge! Har fyllt upp kamerna med massa nytagna bilder från helgen så de kommer att rulla in i bloggen nu under veckan, håll utkik! För att inte missa mina spännande uppdateringar så lägg gärna till min blogg som favorit!

Ha en trevlig måndag, varm kram!

Tävlingsdags, vinn solskydd!!

Hej hej s☼lskyddstider! :-)

Nu när sommaren kommit oss nära så är det dags att tänka på att skydda sin kropp mot farlig strålning samt akta sig för solsveda. Så sola säkert och var extra nog med att smörja in barnens känsliga hy under soliga dagar. Som en del i ett säkert solande är jag glad över att jag fått en unik möjlighet att i samarbete med Apoteket ge mina läsare chansen att tävla om en vinst bestående av två kit med solskydd, ett för vuxen och ett för barn.

Enkla regler, alla kan vara med! Du tävlar genom att svara på följande två frågor i en kommentar till detta inlägg:

-Vilket är ditt värsta solminne?
-Hur många spf-kategorier delas solskydd in i? (Vet du inte svaret så finns det på apoteket.se)

För en extra vinstchans: Länka min tävling via din blogg/facebook med bild från detta inlägg samt texten: "Jag tävlar hos Happy Days om solskydd från Apoteket. Tävla här du också."



Tävlingen pågår under en vecka och avslutas nästa söndag, den 5 juni, lycka till!!!


I vinstpotten:
Apoliva sollotion spf20, värde 139 kr
Apoliva barbapappa sollotion spf 25, värde 125 kr
Apoliva barbapappa aftersun, värde 59 kr
Apoliva solcreme spf 25, värde 89 kr
Apoliva aftersun, värde 59 kr


Just nu har även Apoteket ett kanonerbjudande om ”Köp 2 solprodukter få 25% rabatt”, ett tips jag gärna dela med mig av!


Titta in senare ikväll!


För då har jag något spännande på gång, en ledtråd är denna bild... ;-)

Partypinglor från sent 90-tal

Tack C+K för en rolig lördagskväll med massor av skratt!!

Jag hade en toktrevlig lördagskväll då 3/4 från tonårsbravadernas
järngäng var samlade till glada skratt över gamla minnen tillsammans med förfriskningar hemma i mitt vardagsrum. Du var saknad M, vi får ta en reunion in the woods sen när jag flyttat. :-)

Ni kan kika på fler bilder i K:s blogg som för övrigt livar upp de mest gråa dagar med humoristisk skriveri!

Partylördag!!

Sitter med partytoner i högtalarna och laddar upp, för ikväll kommer mina tjejer över och minglar hemma hos mig! Klart man ställer till med lite partaj när pinglan K numera bosatt på Irland är på en roadtrip i Sverige, saknat! Det är ytterst sällan som jag går ut och roar mig nuförtiden, senast var förra sommaren. Men idag finns det ett litet sug där att komma ut o slå klackarna i taket på något av Norrköpings dansgolv... Vi får se vad som händer! Vi börjar med att chilla och softa med lite förfriskningar hemma och sen kanske vi smyger oss ut, hihi! :-)

Trevlig lördagskväll!!

Bikinifavorit!

Idag fick jag hem mitt paket som jag beställt från Lindex.se, så suverränt att kunna klicka till sig sina plagg i lugn och ro framför datorn för att bara några dagar senare hämta ut direkt i butiken utan fraktavgift, ihopplockat och klart! Passar mig alldeles utmärkt nu när jag kommit tillbaka till jobbvardagen igen och inte längre har mammalediga dagar till övers att glida runt i shoppingcentrum som tidsfördriv. Så skönt att kunna klicka till sig det man vill ha och bara hämta ut på vägen hem.

Jag shoppade lite till de små i familjen, mest till tösen, samt denna urläckra bikini till mig i sommar, gick ju inte att motstå när den tillfälligt var på kampanjepris 79:-/delen! Virkad vit favorit som sitter perfekt, happy!!


Rosa favorit

På min arm bär jag numera nästan dagligen en rosa favorit, kommer nötas på hela sommaren kan jag tro! 


Hoppas ni har en fin torsdag! Solen bjuder in sig till mitt kök där jag sitter just nu och det ser ut att bli en vacker försommardag så passa på att vara ute nu när solen tittar fram, för det hoppas jag den gör hos er andra också. Själv kommer jag jobba kvällspass idag så jag får nog ta mig ut på lunchen och ladda upp med solenergin då, kanske äter jag ute i grönskan till och med? :-)

Annars så går vårt husbygge på högfart just nu, ska straxt till huset och titta på blivande badrummet på övervåningen och bestämma lite ang el osv där. Det mesta ang el är redan klart med övervåningen nu och vi har även hunnit med att bestämma golv till hela huset! Det var ingen lätt uppgift men nu vart vi tillslut oerhört nöjda över vårt val, kommer skriva mer om det sen så klart. Har även fått köksritningen spikade, bara val av vask och bänkskiva som återstår.

Ja det är mycket som händer nu, på alla plan i livet, skriver mer sen! Nu måste jag iväg, tjing!

(Det här inlägg skrev jag i förmiddags men så gick mitt internet ned så jag hann inte posta det innan det var dags att kila iväg hemifrån, så här kommer det lite försenat, om ni tycker det verkar konstigt att jag skriver om dagen som den knappt börjat ;-) )

Grattis till...



... Nathalie, Janni och Alexandra som vinner varsit bloggsvar! Jag har skickat era inbjudningar nu. :-)


Bloggsvar till mina läsare!

Vill du ha bloggsvar?

Jag har tre inbjudnignar att dela ut, det enda du behöver göra är att lämna en kommentar till detta inlägg att du vill vara med och skriv med mailadress så är du med i utlottningen om att få ett eget bloggsvar till din blogg! :-)

Tre bloggare dras redan nu på torsdag 26/5 efter 20:00!

Bloggsvar är ett verktyg där läsare kan ställa sina frågor direkt till bloggaren eller läsa redan besvarade frågor. För att få bloggsvar krävs att du blir inbjuden. Vill du ställa frågor till mig i min blogg så lämna gärna din fråga i Bloggsvars-rutan i menyn för ett snabbare svar. :-)

Blommande dröm i syrenernas tid...


Syrener för mig är försommar på språng, studenttider som nalkas, glädjevibbar i luften och barndom. Älskar denna syrenernas tid, känner en sån lycka när jag ser hur buskarna blommar ut. Om jag får som jag vill kommer vi plantera en syrenhäck till vårt hus vi bygger. Men mannen o jag tycker olika där, så kanske blir det bara några buskar i ett hörn... Men min dröm vore att få ha dessa som blommande avgränsare vid tomten, älskar såna gammeldagsa trädgårdar man kan se i äldre villakvarter. Är själv uppvuxen med syrener runt omkring, som barn trattade vi blommorna och drog i oss den söta honungen från dess blommor, inget jag skulle göra idag men ett sött minne. Älskar syrenens drömska tid...



Porch swing på vår entré


Här har vi husets framsida och entré! Här drömmer jag om att sitta i skuggan en varm sommardag och gunga i en verandagunga liknande bilderna jag lånat till höger.

 

Tycker vår entré blir så snygg, känner riktigt hemlängtan smyga sig på när jag kommer gatan fram till vårt hus och ser hur tjusigt det blir! Kan känna känslan av hur det kommer bli när allt är klart. Ser framför mig hur det står blomkrukor utplacerade, en verandagunga med kuddar och en pläd hänger under taket på vår entré, några stormlyktor nedanför... Det blir fint! På halloween ska det prydas med pumpor ordentligt också, hihi. Längtar!!

Vi har valt att ha en öppen farstukvist vid entrén, där planerar jag alltså att hänga en amerikansk verandagunga, så kallad porch swing. En förälskelse som nött sig fast från flimriga filmminnen från idylliska New England-drömmar man sett genom åren, tycker det är så fint! Detta är något som funnits på min "vill-ha-lista" sedan jag började bygga bo i tanken i tonåren, därför är detta nu ett stort måste!!! Kommer bli såå fint, bara man kan få lite hjälp av någon händig att bygga en, om jag inte klarar ut det själv... :-)

Happy Sunny Sunday!


Sköna söndag är här med en strålande solskensmorgon, sista dagen på en hård arbetsvecka följt av en helg med putsning på huset då visning väntar nästa vecka! Önskar fylla kommande vecka full med härligt flow, positiv anda, lycka, glädje och en massa "Hakuna matata!" Inte bara för mig och min hjärtan utan även för er. ♥

Happy Sunday alla läsare!

Årets första rabarberpaj!

Igårkväll bjöd vi in oss på en snabbfika hos mina föräldrar. Vi valde rätt dag visade det sig med för mamma hade precis gräddat årets första rabarberpaj! Det var den godaste rabarberpaj jag ätit i hela mitt liv, försommarsöt och ljummen åt vi den tillsammans med glass ute i eftermiddagssolen.

Rabarber ska få en egen plats i vår trädgård sedan, längtar efter att få göra paj på mina egna rabarber. Men lika god som mammas paj kommer det nog aldrig att bli, den var helt enkelt fantastisk och ett soligt smakminne jag kommer minnas länge! Tack för pajen mamma, och för pajresterna idag! :-)


FreDAGENS

Fredagens jag i spegeln i morse. Fick för mig att göra en ny frisyr idag, gjorde som ett hårband av två flätor som jag band samman där bak, resten av håret lockades i lösa längder.

Fick förresten frågan här om dagen om jag alltid lockar mitt hår på morgonen. Ja, i 8 fall av 10 gör jag det, tycker det är så fint med lockar och trivs med det. Det är så jag på något sätt, har lockat mitt hår sen tidiga tonåren. Brukar numera använda min platttång när jag lockar, den går fort och jag får en färdig frisyr på 10-15 min.

Hoppas ni har en fin fredagskväll, så här när den är inne på sitt slut. Jag har haft en fredag som gått väldigt upp och ned. Mest upp, fick hem min första lönespec idag på typ 2 år, jippie!! Lite mer o leva på nu efter föräldrapenningen. Kanske, kanske jag kan råka shoppa mig något fint till och med, hihi!

Har förresten även knallat runt i vårt nya hus ikväll, jag låste upp med egen nyckel!! Wow vilken känsla, att låsa upp sitt nya hem för första gången. Vi kikade runt i de olika rummen, kunde till och med gå upp och beundra vår vackra utsikt, helt underbart vad fint det blir på Höjdarbacken!

Ops, nu hörde jag någon som roppade "mamma", lillan verkar ha vaknat till, bäst att kolla läget.

Kraaam!

Lyx för läpparna

Nu har jag provat två välvårdande ekologiska produkter för mina läppar, Choklad Mousse Balm och EKO & FAIRTRADE Körsbär Lip Balm. Riktiga favoriter får jag nog säga.

 

Jag som är tokig i choklad fastnade direkt för lypsylet från Scharffen, den både doftar himmelskt och är otroligt läkande och och har en riklig återfuktning som bevarar läpparna mjuka länge. Ett av de klart bästa lypsyl jag testat för mina känsliga läppar.

 

Det röda körsbärslypsylet från Hurraw lämnar en lätt fräsch lyster av rött på läpparna, räddaren i nöden när man vill se lite pigg ut på ett kick. Den är inte lika hållbar i återfuktningen då den inte innehåller bivax men den doftar sött av körsbär och ger en fin och naturligt färgton på läpparna.

 

Båda finns att köpa i http://www.loveko.se butik. 



Ett modernt och ljust hörnradhus TILL SALU!!!

"Ett ljust och modernt hörnradhus om 104 m² med genomgående smakfulla och tilltalande materialval. En trevlig planlösning i fyra etage med en härlig rymd. Här finns allt man kan önska med bl.a. ett nyare kök med rostfria maskiner, helkaklat duschrum, vardagsrum med utgång till uteplats samt tre sovrum varav ett med utgång till balkong. Lugnt och trevligt läge gränsande mot grönområde perfekt för barnfamiljen!"

Vårt kära hörnradhus ligger ute på Hemnet. Nyfikna kan klicka sig in på länken för att se hur vi bor just nu. :-)

Förvandlingen!

Ett önskeinlägg som flera läsare efterfrågat, före och efterbidler på Mejas säng! Nedesrta bilden efter kvällsvällingen som synes... ;-)


När jag såg annonsen på blocket efter att ha letat under ett halvårs tid och hunnit bli besviken ett par gånger på olika säljare såg jag en blivande pärla. Jonas undrade mest varför jag skulle släpa hem detta "åbäcke" och var nog rädd att jag mist förståndet, skulle vår dotter sova i den där? Men nu har han en helt annan uppfattning, för visst blev det fint!? Helt i orginalskick var den när jag köpte den och bara använd sparsamt av två barn trots nära på 100 år gammal så den är i väldigt bra kvalité och perfekt efter spjälsängen med sina kanter som skydd för att falla ur. Med den lilla stoeln jag renoverat i dcoupage så tar sig Meja enkelt i och ur, hon har trivst från första stund och sover där utan problem. Lycka, ibland har man tur när man hittar sånna fynd!


Har ni fler önskeinlägg, lämna gärna förslag i så fall! :-)

I morgontimmen...

Ett försök till dagens i blå morgontimme på väg till jobbet, såg nämligen en lucka med tid och ryckte åt mig kameran för att fånga min spegelbild.

Får fullständigt fotoabstinens när jag är utan min juvel om dagarna, brinner verkligen för fotografering och när jag kommer hem från jobbet vill jag bara kasta mig över datorn och leka med mina fotografier. Kan sitta och drömma mig bort med bilder för mitt inre, bilder jag vill knäppa. När jag blundar ser jag dem tagna innuti vårt färdiga hus, foton som fyller denna blogg likt ett magazin med levande ögonblick fulla av familjeliv fångade i härligt ljus och softa färger. Vackra detaljer och inredning från hemmet blandat med vardagslivet på Höjdarbacken. Jag har en vision om att driva bloggen ännu ett steg vidare som en spirande vacker inspirationskälla smittad av min optimism och drivkraft... Ni hänger väll med? ;-)

Tack för alla fina rader i förra inlägget (som jag inte hunnit publicera än men ni vet vilka ni är), jag fällde till och med några tårar för det är så otroligt vilka fina läsare jag har!! Tack för att ni fortsätter att titta in!


Mertid

 


Jag och Darling i höstas på vår bröllopsresa, tänk att man kan hitta sin stora kärlek redan i tonåren!


Mer mertid vill jag beställa, det tuffar på allt för fort och jag hamnar som oftast här vid datorn slutkörd sent på kvällen. Det gör mig ledsen, för jag älskar min blogg och jag vill gärna ge glädje och och inspiration via denna kanal, det får mig att må så bra! Vill nå ut och skapa uttryck med mitt fotograferande och lämna positiva känslor efter ett besök hos Happy Days, men just nu är pausknappen intryckt lite grann...

För jobb, husbygge, familj och vardag, alla pusselbitar ska hitta sin plats och med en dotter som börjat få spel med utbrott som duggar tätt tryter orken till bloggen den lilla stund jag har tid på kvällen. Nästa vecka har vi visning på huset med så i helgen behöver vi städa rent och få allt att skin inbjudande fint. Hoppas det går bra och att huset blir snabbt sålt så att jag kan koppla bort den biten sen. Saknar kvalitétstid med min familj så det gör ont och jag saknar bloggen och mina läsare, jag hoppas jag får lite mer ork och kan återkomma i toppform igen mycket snart!

Trött kram!

En titt in i vårt nybygge


Idag bjuder jag in er på en liten visning från insidan av vårt hus som byggs på "Höjdarbacken". Trykte näsan och kameran mot rutan i förra veckan och knäpte någa bilder. Luftig planlösning för tillfället innan ovanvåningen fått golv och entréplan tak. Den delen man skymtar på övervåningen i vänstra bilden kommer att bli allrum med full takhöjd upp till nock, en plats för soffmys och tv-spelshörna för sonen och hans kompisar. Tror det kommer att bli riktigt fint där uppe, ljust och luftigt. Har idéer om att jag ska tillverka en lång tavellist och sätta ganska högt upp på ena väggen och på den placera ut förstorningar av familjeporträtt och andra favoritbilder som jag tagit.

Inredningsmässigt kommer vi hålla oss till ljusa tidlösa toner, tex kakel och klinkers kommer vi att satsa på i vitt och grått och alla väggarna kommer bli vita i hela huset. Några väggar planerar jag att sätta upp liggande vit panel på och i sovrummen kommer vi nog att ha fondtapet mot vita väggar. Har inte hunnit kika på tapeter ännu men Mejas nuvarande tapet som hon har i sitt rum idag gillar jag faktiskt så pass skarpt att jag funderar på att ta den i hennes sovrum i nya huset med, tråkig? I sonens rum vill jag ha lite industriell känsla, har små idéer om det. Vårat sovrum vill jag ska kännas kärleksfullt och mysigt, kommer nog sätta en fondvägg som känns lite vårig och fräsch, kanske med blommande grenar i turkost alt en rosa färgskala. Mitt fotorum kommer gå i vitt helt och hållet tror jag. Vad lyxigt att ha ett helt rum åt mitt fotograferande sen! :-D

Många idéer som gror, så himla kul!!

Trotsig härmapa

Söndagen började med barnfotogrefering, hade två familjer med tillsammans 5 barn som skulle plåtas på förmiddagen. Två av barnen var små bebisar på 2 månader, tog bla roliga temakort på dem som föräldrarna själva hade önskemål om. Får se om jag får lov att visa i fotobloggen senare.

Efter första fotosessinonen så bar det av på fika och fotografering av tredje bebisen för dagen,  min bästa väns lille goding bara några veckor gammal. Men den mysiga träffen och fotograferingen fick vi tyvärr avbryta då dottern fick ett av sina hysteriskt raseriutbrått som hon avfyrat hela helgen. Hela min familj var nämligen inbjudna på fikan och dottern tappade tråden efter en stund så henne fick vi till slut ta under armen och gå ut med i bilen hej vilt fäktandes och åka hem... Jag märker dock på henne att om hon bara lyssnar så går det att försöka prata bort utbrotten innan hon morrar igång.

Annars är Meja förutom trotsandet inne i en härlig ålder då hon iaktar väldigt mycket och hämar allt vi gör. Som igår efter duchen skulle hon göra precis som mamma, smörja in med bodylotion, klippa naglarna, sätta på nagellack och sen var hon i sminkväskan och skulle ta på solpuder på kinderna. Vad jag hade roligt åt henne när hon härmade allt jag gjorde. Sen på kvällen hittade jag henne i sängen som bilderna ovan visar, med  två tandborstar fullt koncentrerad. För då skulle hon inte bara bortsa sina egna tänder utan även lära nallen att borsta sina.

Nu ska jag sluta svamla och ta något gott att äta innan jag stupar i säng, kram från mig!

Fina naglar



Hittade en video häromdagen som visar hur man kan göra vackra naglar med hjälp av trycksvärta, visst blir det läckert? Skulle vara roligt att prova någon gång!

Underbara läsare!

När solens första strålar letade sig in i sovrummet vaknade jag stilla till och låg en stund och lyssnade på tystnade, smög sedan ned till datorn. Så skönt o sätta sig i lugn och ro när man har huset för sig själv innan familjen hunnit vakna med buller och bång.

Har suttit en stund nu denna morgon med att börjat godkänna alla drygt 200 kommentnarer som kommit in de senaste 10 dagarna. Jag blir så upprymd och glad när man läser era fina hälsningar och rader till mig, vilka gulliga läsare Happy Days har! Trots att jag inte hunnit vara en aktiv bloggare på så länge klickar ni er in och lämnar nya rar hälningar efter er, jag som trodde att ni skulle tröttna på mig nu när jag varit lite anonym och självupptagen då jag inte haft tid att själv besöka mina favoritbloggar senaste tiden. NI ÄR UNDERBARA, så glad för att ni vill stanna kvar!!!

En solskenshälsning och en önskan om en trevlig helg till er alla!!

Happy Friday!!

 

Underbara helgen står på glänt, fredagsyra känslor i kroppen idag! Sett fram emot den här helgen extra mycket för kvalitetstid med familjen. Förra helgen gick ju helt bort åt arbete på hemmet från morgon till kväll så barnen var bortlånade hela helgen, gjorde ont i mitt hjärta. Tid med de man älskar är det värdefullaste man kan få!!

 

Ha en skön fredag och ta hand om er o de ni älskar!


En säng att dra ut

 


Men jag kom ju på att jag glömt visa lite mer bilder på gamla utdragssängen jag fyndade på Blocket åt vår Nyponros. så här står den i hennes rum nu, vit och underbar! Har lagom höga kanter som hindrar henne från att ramla ut och med den lilla stolen så klättrar hon snabbt i och ur.

 

Jisses vad fort den här veckan rullar på, redan torsdag imorgon och vart tar tiden vägen? Snart har två veckor av "inskolning" på jobbet gått och nästa vecka kör jag helt live, men det har känts bra redan från dag 1 och jag har tagit ikapp det jag missar väldigt snabbt, tycker jag själv. Eller vad säger du Linda? ;-)

 

Bygget löper på, taket är nästan helt på plats, eller kanske är det helt på plats nu sen vi var där med smörgåstårtan i eftermiddags? De jobbar ju på så att det rycker om det. Väldigt märklig känsla att se sitt hus byggas upp bit för bit. Att det kom som ett enda plockepinn på långtradare för bara någon vecka sedan och till början på hösten kommer allt stå helt klart invändigt som utvändigt, längtar med blandade känslor. Det är jättekul men även lite nervöst att ta detta steg i livet till större med allt som det medför. Men vågar man inte så kan man heller aldrig vinna och vi vill inte stå kvar och stampa i radhuet för all framtid, vi vill ju vidare o nu har vi fått en så otrolig möjlighet som kanske bara kommer en gång i livet så klart vi tog chansen när den kom.

 

Men dessa dagar då vi jobbat så hårt på radhuset så har man även fått en sorts seperationsångest, vi har det ju inte så tokigt här egentligen. Läget är underbart, gatan lugn med många kompisar för barnen, både skog och öppna ängar intill huset och gångavstånd till centrum. Alla rum är renoverade och när allt var i tiptopform för fotograferingen under helgen så kändes nästan som vi redan hade ett "palats". Hoppas att fler ser vårt hem ur samma perspektiv som oss nu när det läggs ut till försäljning inom ett par dagar... Väldigt nervös, känner mig lite skakig...

 

Och jag får helt enkelt be om ursäkt för att tiden inte räcker till åt bloggen denna tid då vi måste lägga stor fokus på huset vi bygger och huset vi ska sälja. Men jag kommer kika in hos er så snart jag får tid över, hoppas att alla läsare har en fin vecka så här långt iaf och att ni får mycket sol i era sinnen!

 

Kvällskramar

 


Liggande panel sätts på

Huset solar sig i det varma skenet från kvällssolen, taget för tre dagar sedan. Nu har huset nästan helt frått sina "kläder" på sig och imorgon taklagsfest med smörgåstårta till arbetarna. :-)

Nu får jag inte uppehålla mig vid datorn längre för då surnar nog mannen till som sitter o väntar på mig i soffan och vill se på desperata hemmafruar. Vi har pausat och får se programmet en timme senare än de flesta andra.

Nu är det bästa jag skyndar mig ned, tjingeling!

För er nyfikna...

 

...Glimtar från vårt nuvarande hem i hörnradhuset.


Så här har vi det just nu i vårt hörnradhus, från sovrummet med nära på 3 meter takhöjd kommer man ut på en stor balkong med en panoramavy över grönskan i tre olika stadsdelar just nu. Tycker om vårat sovrum, det är ljust och man finner ro.

 

Men i nya huset kommer vi inte ta med den moderna stilen, där blir det mer ombonat, lite blandning av lantligt, industri, shabby chick och New England, med mycket vitt, nött och gammalt! :-) Drömmer bland annat om att göra ett långbord av typ en gammal dörr som bordsskiva och ha olika modeller av vita stolar runt om. Drömmer om en vit liggande panel någon stanns i vardagsrummet med och eett tag var jag inne på att sätta in ett gammalt fönster mellan kontor och vardagsrum... Har så många planer för vårt nya hem och det är roligt att få sätta sin kreativa sida till! :-)

 

 


Tillbaka igen!

Värmen är tillbaka och när vi hämtade barnen i helgen efter husjobb så passade lillan på att busa ute i pyjamsen (igen) innan vi åkte hem.


Hoppas ni hade en fin helg och höll er borta från datorn och njöt av det fina vädret ute istället! Jag själv tog som märktes en liten timeout från bloggen men nu är jag med i matchen igen. Men trött efter flera dagars slit med huset, så trött att jag nästan gråter och snart ska jag stupa i säng för det blir en tidig morgon imorgon då jobbet väntar.

 

Jobb förestens, får väldigt ofta frågan om jag inte skulle satsa på fotograferingen på heltid... Fick den frågan idag igen (av en fotograf som ville ansluta mig till en byrå, wohoo!!) och när jag efter helgen äntligen öppnade datorn igen så hade jag inte mindre än tre mailförfrågnaingar ang fotojobb pluss att jag blev tillfrågad på gatan med i går. Nästa helg har jag både lördag och söndag med fotojobb. ;-) Roligt!!!

 

Ha en fin vecka!!


Vinnare utav "Happy days" är...


Grattis Mari till den fina Happy days-tvålen, hoppas den passar!
Maila mig postadress på josefin.landhagen@home.se så kommer leveransen.

"
Jag är med och tävlar !!!!!
Anledningen till att jag vill vinna denna tvålen är att jag som överkänslig oftast drabbas av klåda av vissa tvålar, speciellt dom i pumpflaska. Lite tråkigt, då det finns så otroligt många "goda" tvålar. Men just denna vackra tvålen kanske gör underverk, varför inte vinna den och testa den helt enkelt :). Den skulle passa enormt bra inne på mitt liiiiiilla badrum också..:) Kramar på dig."

Jobbar hårt hela helgen



Här hemma fixas och piffas det som aldrig förr, har varit i farten sedan imorse och jobbat på tills kvällen med lister, målning, städning, röjning, piffning osv... Vi landade i soffan med ungar o pizza straxt innan 20, det var första måltiden på hela dagen för mig och mannen. Barnen har som tur var blivit uppassade av sin snälla mormor hela dagen så vi tillsammans med våra pappor kunnat jobba på. Så glad över alla hjälp vi fått, tack snälla för att ni offrar av er lediga tid och ställer upp så mycket för oss!!!

Så på grund av hårt jobb med hemmet är jag så gott som onåbar denna helg och ganska så tyst på bloggen och kommentarssvar, hoppas ni har överseende och förståelse för det. Jag bortprioriterar inte någon, bara tiden som inte räcker till nu min första arbetsvecka som även kolliderar med att få klart huset för Hemnet. Man ska räcka till till så mycket... (Sen en tid tillbaka har jag varit trött Försökt att vara allt på samma gång Så mycket man kan göra och borde och vill Mitt i allt så ska man räcka till Sen en tid tillbaka har jag varit tom Och försökt att hitta spår som leder rätt Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan Och mitt i allt så ska man vara sann)

Projekt få klart radhuset till försäljning fortsätter imorgon!


Psst... Sista chansen att tävla!!!


Huset vi bygger på Höjdarbacken

Bild tagen med mobilkamerna i eftermiddags, ser ni, det är ett hus!! Vårt stora fina hus! Kan knappt fatta att vi satt på grunden som huset är byggt på och hade picknick för bara 2½ vecka sedan, galet!! Nu börjar det bli färdigt för att sätta panel, det blir liggande vit panel hela vägen och så kommer det bli en balkongen här på baksidan. Man ser altandörren där uppe på lätt glänt om man kikar noga. Där ska jag sitta o njuta av kvällsolen varma sommardagar med lite rött i ett glas... Mmm, längtar!

 


Det är många som frågar om huset, vad vi ska bygga osv. Så jag tänkte vara snäll o berätta lite mer...

 

När våra bygga-hus-drömmar slog rot för några år sedan så var det bara den moderna typen av hus vi var intressearade av att bygga, vi drömde om ett funkishus med härliga vinklar, stora fönster från golv till tak, vit putsad fasad och spännande arkitektur. Men vilken tur att vi inte fick en tomt just de första 4 åren som vi stod i kö, för oj vad vi hade ångrat oss idag då vi redan tröttnat på funkisstilen. Efter att noga ha övervägt och tänkt fram och tillbaka under dessa år så kom vi fram till att det var ett klassiskt hus vi ville ha, något som håller med åren och som inte kommer att kännas omodernt fort. Vi bygger ju för framtiden!


Jag som redan sedan unga år haft en kärlek till svensk gammal charm i 20-tals hus kände även i hjärtat att det nog var mer åt det klassiska hållet vi ville åt när det kom till kritan. Jag hade även fått upp ögonen för New England-stilen o dess vackra arkitektur på husen, även Darling gillade den. Ni vet de här hemtrevliga husen man kan se i amerikanska filmer som var enda barnfamilj verkar bo i längs lummiga villakvarter. Liggande panel, härliga vernador (porch), hänggungor osv... Den stillen kände vi att vi ville knyta an med i vårt husbygge, lite New Enlgand inspirerat korsat med klassisk svensk gammaldags charm.

Huset vi sedan fastande för är ett kataloghus från Fiskarhedenvillan som heter Tranan. Men vi har ändrat om planlösningen och även fasaden för att passa oss, så det blir inte så jättelikt originalet. Huset är ett 2-plans hus som kommer få liggande vit panel och svart glansigt tegeltak samt fönsterspröjs. Huset kommer bli drygt 180 kvm stort och bestå av 4 sovrum, ett allrum, ett arbetsrum, två badrum, rymlig entré, tvättstuga/groventré, matsal som sitter ihop med vardagsrum och ett kök med köksbar ut mot matsal/vardagsrum.

Något som jag värdesätter extra med huset och som vi valt till är förhöjd takhöjd på hela entréplan, ryggåstak överplan, glasade pardörrar med spröjs ut mot verandan från matsal och stort allrum på övervåningen samt en modern vit kakelkamin från Contura med stort fönster. Placeringen av hus och garage känns mycket bra med för det gör att vi från huset får en vinkel ut mot garage som kommer fungera perfekt som uteplats direkt från verandapardörrarna!



Good Morning!


Dalia är en klar sommarfavorit, tror ni det är för tidigt att plantera ut i kruka ännu?


Hello Sweethearts!

Fredagsmorgon en kvart innan avfärd mot skola/dagis/jobb. Solen skiner utanför över Smedby och på datorn diggar glada toner ut från min nya favoritlåt, fredagsfeeling! Härligt!

Hoppas er dag blir lovely!

Pussar!

Dagens tankar

En bild från vår resa till Gotland i början på april, funderar på att använda den till en tavla i nya huset...


Skönt med fredag imorgon, ser fram emot att ha fredagsmys och gott till kvällen, riktigt få varva ned efter ne hektisk vecka och samla kraft inför en tuff helg! Helgen känns lite mer på riktigt nu när jag börjat jobba igen, man ser fram emot helgen på ett annat sätt, tid med familjen och så... Även om just denna helg inte riktigt kommer bli så ledig, för denna helg kommer vi att vända ut o in på hela huset och göra det fint nog att visas upp på Hemnet, har lite mycket ångest. Är pedant och kontrollfreak som gillar när allt är precis i sin ordning in i minsta vrå... Därför känns det som en hopplös cirkus att slita på två för att få hemmet så glänsande och säljande fint som jag önskar.

Ska springa o köpa massa nytt som blommor, handdukar, ljus, textillier osv imorgon på min lunch, enda tiden jag hinner köpa det på, helgen kommer bli för körig och på måndag ska det plåtas... Är skeptisk mot fotografen som kommer hit också, är så kräsen och fast jag känner att jag inte har ork att fota själv denna gång efter att ha tokstädat en hel helg så kanske jag gör det i alla falla. Vill ju att det ska bli bra! Ja det är en del att styra med kan jag lova...Men det ordnar sig på något vis, så glad att min pappa kommer hit o erbjudit sig måla och att mamma kan passa barnen. Eventuellt att svärfar med kunde hjälpa till o sätta sista listerna med... All hjälp tas tacksamt emot! Sugen på att hjälpa till? Putsa fönster kanske? Jag kan bjuda på en pizza o öl för besväret! ;-)

Kram

Glöm inte bort tävlingen...

...Om tvålen "Happy Days" här hos mig fram till söndag!

Delta här!


Pyjamaslek ute

Det kändes avlägset imorse när snön vräkte ned att det var så varmt bara någon vecka tidigare att Meja kunde smita ut och spela fotboll i bara pyjamasen en kväll runt påsk. Så jag var tvungen att leta fram bilderna och värma mig och mina minnen med hopp om att sommarvärmen åter hittar tillbaka snart!

 

Hoppas att ni alla har haft en fin vecka så här långt, min första arbetsvecka har gått kanon än så länge och jag känner mig fortfarande så taggad över att vara tillbaka. Får många frågor om hur det känns att börja jobba igen efter så lång tid som 2 år men det känns helt rätt i tiden och hur kul som helst att komma igång igen. Så glad över att ha ett jobb jag trivs på. Även om det skulle vara roligt att få chans att spinna vidare på mina estetiska talanger någon gång i framtiden, kanske som ett sidoprojekt i alla fall. :-)

 

Vet inte vad som hände igår men plötsligt så hade min blogg fått 1098 visningar på en endaste dag, hoppsan! Kan inte hitta någon rimlig förklaring men det var ju roligt med en topp! Hoppas några nya läsare vill stanna kvar, lägg gärna till bloggen som favorit om ni vill kika in åter!

 

Kramar!


Huset byggs

Tänkte ni var lite nyfikna på husbygget? Här är två foton från helgen, de senaste bilderna från idag har jag inte tillgängliga just nu tyvärr, o det har hänt en hel del sedan dessa här ovan togs. Får försöka att uppdatera bloggen med fler bilder snart igen, för det går verkligen undan när hela snickarlaget bygger från morgon till kväll!

Alla stommar är på plats på båda plan (av att dömma av mina otränade ögon) och taket har börjat att läggas. Snart ska fönster och dörrar sättas in. Vi kikar varje dag och fotograferar, så roligt att se vår dröm växa fram! Man har haft en bild i huvudet om hur allt ska bli o nu när det blir verklighet är det roligt hur nära bilden stämmer överens med verkligheten. Vi har inte kunnat låta bli att försiktigt smygga in och känt på rummen lite med. Lillan är på bilden här ovan i en del av vårt blivande vardagsrum. Till höger om henne efter dörröpningen kommer det bli en kakelungskamin och framför henne längre bort kommer matsalsdelen och till höger om den från bilden sett kommer bardelen från köket att gå ut och köket därefter att vika in i nästa rum. På högra bilden ser man allrumsdelen med ryggåstak på övervåningen, där kommer taket att gå ända upp till nock, dvs vi bygger inte ner taket utan har det öppet hela vägen. Det kommer ge en hel del rymd och något jag värdesätter extra mycket!

Trevlig kväll!

Godnatt min skatt

Smög in i mörkret och knäpte en bild på lilla sessan i sin nya säng, därav lite mörk bild.

 

Ikväll bäddade jag i lillans "nya" säng, den är ju inte så ny i den bemärkelsen att den är fabriksfärsk. Nej den är ju snart 100 år gammal och i handgjort snickeri hennes säng. Men trots sina år i ett himla fint skick och som ny då den varit väl omhändertagen under alla år. Meja tyckte det var roligt att hoppa ned i sin utdragssäng och snabbt kastade hon även i ett gäng gosedjur som skulle mysa tillsammans med henne där. Inga problem att natta henne i den nya sängen, hon verkar trivas och somnade fort!

 

Nu återstår bara att leta efter söta sängkläder till sängen som passar in i rummets övriga anda, vill gärna ha något småblommit eller annat sött mönter och kanske lapptäckeöverkast? Får hålla ögonen lite öppna. Tycker inte riktigt att Gunila Axéns annars så fina moln gör sig i rummet, det krockar lite med den övriga inredningen.

 

Idag gjorde jag ju föresten entré på jobbet med och ville kastade mig in i arbetsrollen som kundrådgivare med iver, ja för det är roligt att vara tillbaka på jobbet. Men första två veckorna kommer jag att gå utbildning eftersom det var så länge sedan jag jobbade så man är väll lite ringrostig och måste uppdatera sig med nya rutiner osv innan man kör igång med arbetsuppgifterna. Men jag känner mig mer än taggad och tycker det ska bli så kul att komma in i matchen igen. :-)

 

Hoppas er vecka börjat bra!!

Smygbild på 20-tals sängen

Klänningen som hänger på sängen bar Meja på sin 1-års dag.

 

Börjar bli klar med den söta utdragssägnen som jag fyndade på blocket i förra veckan, den har fått sig en makeover med pensel och vit färg. Skeptikern Darling som rynkat ögonbrynen åt mitt projekt vart faktiskt imponerad! Blir riktigt fint i Mejas flickrum som mestadels består av ärvda och begagnade möbler inspirerade utav shabby chic. Mycket vitt och mycket nött blandat med mitt eget kreativt skapande, som trädgrenen eller stolen. :-)


Förstår att ni vill se sängen i sin helhet och kanske även en före och efterbild, jag får bjuda på det nästa vecka, så kika in snart igen!


Valborgsmässoaftonsfirande och födelsedag


Hoppas ni hade en fin valborgsmässoafton!


Vi hade ett trevligt valborgs- och födesldagasfirande av sonen igår här hemma med två kalas. En på förmiddagen för släkten och en på kvällen för fina vänner som ville firade in valborg och sonen med oss. På förmiddagen sken solen så vi kunde sitta ute och ha tårtkalas på altanen med grönskan omkring. På kvällen bjöd vi vännerna som kom på grillat och tog därefter en sväng mot Höjdarbacken och betraktade vårt husbygge innan vi gick ned och såg på majbrasan. Vid majbrasan tog vi i och sjöng för kund och fosterland "ja må du leva" för födelsdagsbarnet, att folk runt om glodde och undrade brydde vi oss inte om. Klart sonen ska firas med buller och bång! Han tackade för skönsången och fyrvekrerierna som han trodde vi ordnat för honom, hihi. Pontus var jättenöjd med sin dag och slocknade som en lycklig men trött stjärna straxt efter att gästerna åkt hem. Det gjorde vi andra förresten med. ;-)


RSS 2.0