Avkoppling

 
Lördagskvällen och söndagskvällen ser ut så här, min favoritdryck Noa Relaxation med smak av fläder och rabarber (såå god!!) och en skål popcorn! 
 
 
 
Den här helgen har för mig handlat om avkoppling, att stänga av omvärlden och vara i nuet med mina barn och min familj. Har varit så otroligt stressad under senaste veckor som rusat på allt för fort. Jag har försökt att rycka i handbromsen men inte helt lyckats, därav min panikångestattack tidigare i veckan. När det blir för mycket för mig vill jag helst bara skärma av mig från allt och alla så långt jag kan. Jag vill bara vara ifred och med mina barn. 
 
Vi har tagit helgen som den kommit utan massa planer. Var igår ute på en avkopplande kvällspromenad med lillan i vår vackra natur på landsbyggden och kände mig så välmående efteråt. Naturen, mina barn, avkoppling, god mat, kärlek och tid med familjen idag på morsdag ger mig massor. Även Noas avkopplande drycker med te och melissaextrakt får mig att varva ned. Tog fram ett av mina finaste vinglas igår och hällde upp, har ju inte druckit alkohol sen mer än ett halvår tillbaka. Det är ju lite synd att låta så fina glas stå oanvända då man lika gärna kan dricka något annat man tycker om ur dem.Morsdagfika


Idag är det en speciell dag. Inte bara för att det är morsdag utan för att jag för första gången på 4 år (sen separationen) har barnen hos mig denna högtidsdag! 

Vi har haft firande i mitt föräldrahem och njutit av massor godsaker runt ett uppdukat bord utomhus. Mysigt men lite kyligt tyckte barnen som lånade filtar. Dagens roligaste på morsdagfirandet var när mormor plötsligt propagerar för att jag ska skaffa pojkvänner. 

-"Vänner" kan man ha flera av! Tänk dig en snickare, elektriker, målare, biltvättare...! Vad bra ordnat du skulle ha det.

Haha! Jaa söta mormor, jag som hade nöjt mig med EN pojkvän... Hade i och för sig varit ett plus om han var händig! 

Jag hade inte med mig kameran idag så bjuder på ett mobilbildskollage. 

Picknick inomhus

En liten prinsessa i sin mammas klänning. Den hade jag när jag var brudnäbb på mina föräldrars bröllop. 
 
Picknickkorgen och picknickfilten är nya, de ska användas flitigt ute i sommar. Men visst är det lite mysigt ändå att duka upp till picknick när regnet slår mot rutan?
 
De vackra bakverken har min mormor virkat åt Nyponrosen, så himla fina! Nallen där är föresten min sen jag var liten och den har på sig min bebisklänning. :-)
 
 
 
Jag hade planerat att ha picknick med mina hjärtan denna vecka, men solen har hittills varit bra på att gömma sig bakom tunga regnmoln. Men picknick kan man ju faktiskt lika gärna ha hemma i vardagsrummet. Det tyckte i alla fall Meja var en fin idé och bjöd in alla sina gosedjur och dockor till picknick på golvet. 
 
 

Newborn photo

 
 
Ikväll har jag suttit med bilder från bebisfotograferingen i helgen med lille Noah. Här är ett mindre urval. Så mysigt och ovant det var att hålla en liten nyfödd bebis i sin famn igen, man kan ju inte göra annat än o njuta! 

Panikångestattack idag

 
 

Du springer ett maraton, driver på dig själv stenhårt kämpandes med hinder i vägen men kommer aldrig i mål. Iställer kraschar du med världens smäll rakt in i en vägg som tornat upp sig från ingenstans. Racet tar slut, du tar slut, utmattad faller du ihop men känslan av att springa och forfarande vara anfådd är kvar. Du försöker att komma igen, vilar, tar det lugnt och kämpar med att komma ner i ett lugn och återfå andningen, få bort hjärtklappningen och pressen. Det tar tid, lång tid. Umattningskänslorna förföljer dig långt efter att du försökt springa det där loppet. Så fort något påminner dig om den press och stress du känt inom dig börjar ångesten och tröttheten komma.

 

För två år sedan så hade jag tagit slut, jag förstod inte varför jag var så trött jämt, att sova 7-8 gånger mitt på dagen var inget jag brukade göra. Inte ens att gå den korta promenaden till matbutiken 10 minuter bort klarade jag av. Kände inte igen mig själv, hade tappat all drivkraft och såg livet ur en dimma som bäddat in mig. Och jag bröt ihop, gång på gång, förstod inte alls vad allt handlade om. Känslomässigt var jag helt slut efter år av bergodalbannaåkande i mitt liv och att hela tiden drivit på mig själv att fortsätta. Jag stannade inte upp då jag behövde. Blev sjukskriven men kom aldrig tillbaka i mig själv och den energi jag en gång haft mer än till 80%.

 

 

Där är jag idag, jobbandes på 80% och har ännu en gång fått resa mig efter en krasch i höstas som totalt slog undan benen på mig. Jag får påminna mig hela tiden att mina reserver är slut, att jag får värdera om saker. Att jag är ömtåligare nu och att det är helt ok att prioritera sig själv första, att säga nej när det behövs. Det är en utmaning i sig för en person som alltid satt alla andra först, som har den här omhändertagande personligheten som alltid ska finnas för alla andra men glömmer bort sig själv. Det gör jag inte längre. Har blivit bra på att sätta mina gränser och att känna efter.

 

Men så kommer det dagar som idag, då det inte var en vanlig dag på jobbet, då allt är kaos när ett välmenat jippo skapade oro och stress inom mig. Så jag i min känslighet fick panikångestattack. Jag försökte hejda attacken långt innan den bröt ut men sen slog den till med världens kraft rakt inför mina kollegor som så klart blev oroliga. Det var jobbigt, för att jag inte ville att de skulle se mig må så dåligt och för att jag gjorde dem oroliga. Så jag fick faktiskt ta mig hem efter halva dagen, det gick inte att fortsätta jag var helt yr. Väl hemma låg jag och sov i tre timmar helt utslagen, nyvaken var jag fortfarande skakig och tagen av dagen och min attack.


Nu har jag kommit ner i varv igen och kan känna lugn inom mig, jag mår bra igen. Jag lyssnar på lugna kärlekslåtar och hör regnet mot rutan. Det är lugnt, stilla och precis så som jag behöver nu. När det här händer för mig så vet jag att jag mår bäst av att dra mig undan till lugnet, oftast så släpper det efter ett tag då. Men jag förstår att det kan verka oroande för andra. Det är nog därför jag skriver om det så öppet, för att skapa förståelse.  


Det bästa av det bästa

 
 
Senaste veckorna har varit händelserika och intensiva, inte minst förra veckan som bjöd på en spontantripp till Stockholm. Där bjöds på ett väldigt lyckat shoppingrace som avslutades med en mysig glasspicknick på Kungsan med Stockholmsvänner. Från Stockholm tog jag och min vapendragare Jenny oss sen vidare till Eskilstuna och tjejfest. Där åt vi gott på en grekisk kolgrillsrestaurange och dansade senare vidare och provade några av stadesns uteställen. 

Söndagen intog vi Norrköping igen och slog oss ner i en park med sallad och njöt av vackert väder. Hade därefter en nyföddfotografering och tänkte resten av söndagen ägna mig åt att varva ner och vila upp mig. Tji fick jag för har man två fina vänner som tjatar på mig från olika hålla att komma ut i naturen och motionera slutar det med att man hämtar upp vännerna och åker ut till en vacker rofylld plats, Marmorbruket. Var väldigt glad över att ha blivit övertalad för oj så vackert och mysigt det var! Sitta vid havet, höra fåglarna och bruset från vågorna som slog mot kliporna vi satt på i den varma solnedgången. 


 
Den här veckan har hittills visat att fortsätta sig vara lika fartfylld, idag var jag iväg på hemligheter i Linköping vilket även resulterade i en ny omgång lyckad shopping! Skulle ha gått på en husvisning ikväll men hoppade av då besiktningsprotikollet inte bådade gott och magkänslan inte var med mig hela vägen. Hoppas att finna mitt hus snart nu, jag tänker på det varje minut... 

Men för att sammanfatta helgen och de senaste dagarna har jag haft den bästa av helger tillsammans med de bästa av människor i mitt liv. Känner mig lycklig! 
 

Solskensglädje och doften av syrén

 
 
Så här vackert skiner solen in i mitt syréndoftande kök.
 
 
God morgon onsdag, god morgon världen! Känner mig så glad och pepp idag och sinnet känns lite lättare Det släppte en enorm massa stress efter att jag fixade körkortet i lördags.
 
Tack för alla gratulationer, ni är för underbara!
 
Har varit ute med bilen lite varje dag faktiskt, i helgen tog jag mig ut på landet bland böljande gula rapsfält, det var så vackert! Har lagt upp en bild på Instagram från det tillfället. 
 
Nu blir det jobb och sedan ska jag ut och åka lite bil igen, har hittat ett rött hus med vita knutar (!) som jag ska titta närmre på! Kan det vara något att ha denna gång? ;-)
 

Firar att jag fixat körkortet!

Skååål i mouserande alkoholfritt, för att jag fått mitt efterlängtade körkort! 
 
 
Den här flarran har legat på kylning och väntat på att få bli öppnad sedan första dagen jag gick in på körskolan. I lördags var det äntligen dags att smälla iväg korken! 
 
 
Skålade i alkoholfritt med de två bästa i mitt liv, mina barn!  
 
 
 
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Där satt den, det blev jihooo och glädjetårar i lördags när jag satte uppkörningen och blev godkänd för körkort! Det känns overkligt, jag har knappt förstått det än. Är både i lyckorus och skräck. Så konstig overklig känsla, att köra sin egen bil, ensam. Jag har kört lite nu i helgen och börjat lära känna min egen bil. Eftersom jag körde allt på körkskolan och inget privat, så hade jag ju inte möjlighet att få in känslan i min egen bil, så vi håller på att lära känna varandra nu.
 
Jag måste bara berätta om uppkörningen, ja om redan innan den började. På morgonen sa Meja, "Mamma, igår var ingen otursdag (fredag den 13:e), det var ju en turdag! Så det blir nog en turdag idag också! Är du mycket nervös?" Ja, vad säger man, älskade unge!! Så fin och omtänksam, som peppar mamma redan innan vi gått upp ur sängen. Jag hade haft en lite märklig dröm under natten, där en person i mitt liv som jag inte alls står nära längre omfamnade mig. Men känslan gjorde mig så lugn och trygg. Jag tog även på mig ett smycke som betytt mycket för mig som jag bara kände skulle stärka mig lite extra. Sen kom en doft i hallen när jag var på väg ut mot körskolan och uppkörningen. Det luktade farmor och farfar! Jättestark var den doften som kom från ingenstans och försvan lika snabbt. De lever inte längre, båda gick bort när jag var liten. Men jag minns exakt hur det luktade hos dem, känslominnet hos mig har alltid varit starkt. Den gjorde mig med lugn, för ja tänkte att det kanske var en hälsning, att de var med mig under uppkörningen.

Innan uppkörningen så körde jag och min körksolelärare en timmes uppvärming, både inne i staden, på landsväg och motorväg. Hon har för övrig varit helt fantastisk och underbar, ett ritkigt proffsigt stöd under min tid i körskolan och så glad att jag just fått köra med henne. När vi kom till Trafikverket så fick jag en bra känsla för inspektören, hon kändes lugn och trygg hon med. Sen kommer det lite roliga, hon ber mig att köra precis samma sväng, ja nästan på pricken samma, som jag nyss variut ute och kört! Jag blev helt paff, detta hade hon naturligtvis ingen aning om. Så jag kände mig trygg då eftersom jag nyss varit på de vägarna och känslan under uppkörningen var superbra. Sen kom vi tillbaka och jag fick veta att jag klarat det!! Jag började storlipa, bara grät! Fattade inte att det var slut på mitt kämpande för kortet nu, att jag verkligen var klar! Hur konstig men härlig känslan som helst!! 

Vi firade med att äta kina tillsammans jag och barnen med mina föräldrar. Jag fick rosor i vackra underbara pastellfärger. På kvällen fortsatte vi o fira med mys framför ESC, riktigt bra lördag! 

Så den här helgen har gått åt till firande och att smälta det hela. Tror ni att det fanns en mening med allt det här, att det var någon som hjälpte mig på traven, eller var det bara slumpen? Ödet? Hur som helst, allt gjorde att jag fann det lugn inom mig som jag behövde. 
 
 

Grå moln på en klar himmel

 
 
Sommardagar med ett ljusblått himlavalv och värmande strålar bäddar in dessa dagar i maj. Sinnesstämningen är lätt och det känns som om människor vaknar upp ur en evighetslång vinterdvala och börjar leva igen. Allt går inte bara på repeat dag ut och in, nu finns där uteserveringar, picknicksfiltar, glass vid vattnet och rullande cykelhjul genom staden. När vi vaknar kvittrar fåglarna helt lyriskt, träden bäddar in staden med ett grönt tak som lämnar lekfulla skuggmönster på marken. 

Jag går genom stadens vårsorl och lyfter blicken mot solen, kisar och försöker att ta in så mycket av allt det här underbara i denna sötdoftande rosablommande värld som möjligt. Försöker att se igenom de grå moln som inte vill skingrar sig på min himmel. Det finns så mycket att glädjas åt, i stunden kan jag verkligen fångas av allt det underbara. Det gör att de flesta som ser mig tycker jag har blivit starkare och gladare nu och det har jag. Men det är svårt o kämpa jämt. Jag har gjort så stora förändringar i mitt liv senaste halvåret som verkligen tagit på min ork.

(Senaste månaden har mitt humör varit lite svårt att hålla i schack, det beror säkert på en hel del stresspåslag och att det tar tid för mitt inre att läka och komma tillbaka efter en tumult höst/vinter som resulterade i sjukskrivning. Min tinnitus ger sig tillkänna något extremt när jag mår dåligt och är stressad, den skriker på mig dygnet runt och gör mig trött.)
 
 
Så nu tänker jag lyssna på vad jag behöver och det är lugn och ro hela helgen. Jag tar en paus från allt som stressar mig och lever bara här och nu, stänger av och kopplar från sociala medier i så stor utstrckning jag kan.

Ha en riktigt skön helg, nu ska jag vara ledig i dagarna fyra.

Flyttankar

 
Njuter varje minut av solen dessa dagar, underbara vackra sköna maj. Du härliga försommar, vad du gör mig lycklig!
 
 
I mitt huvud just nu kretsar mycket kring att fixa fint utomhus här hemma, köpa blomster till framsidan och få det mysigt på balkongen. Önskar så att jag hade haft ett rum extra här, för jag trivs så bra i mitt hem och området. Närheten till skogen, landet, skolor, kommunikationer, kompisar osv... Men hur jag än vänder o vrider på en lösning för att vi ska få plats så slutar det med att jag inser att vi behöver flytta, helst nu. Tänk om man hade tur att hitta något nytt snart... Om det lilla drömhuset utanför stan som jag ser framför mig när jag blundar plötsligt blev vårt. 
 
Fokus fortsätter även på körkortet, nu när jag har en egen bil så längtar man ju lite extra efter att få köra den. Speciellt nu till sommaren då man vill ha möjlighet att ta med barnen på utflykter vi inte kunnat göra tidigare.
 
 

Lediga sommardagar

 
Lediga soliga varma dagar med de bästa i mitt liv. Som jag har njutit denna långhelg, det tror jag vi är många runt om i Sverige som har, helt underbart att kombinera långhelg med årets första sommardagar! 

Jag har haft det så fantastiskt att jag inte vet var jag ska börja, man kan säga att jag hunnit med en hel sommar på bara några dagar. Har häslat på vänner och hängt på deras balkonger och solat samt blivit bjuden på mat. Vi har pratat, skrattat och haft det så mysigt! Har även haft mina barn extra i helgen, vi gjorde en utflykt till vänner och har haft picknick i gröngräset och barnen blåst såpbubblor. 

Igår började jag dagen kl 7 och sprang milen på landsvägarna i underbara solen och lugnet. Mötte inte en människa på hela rundan, bara en räv med stor yvig svans som skuttade över fältet. Efter rundan tog jag frukost på min soldränkta entré till sällskap av våryra fåglars kvitter, rena orkestern! Den starten på dagen vill jag alltid ha!

Idag har varit en helt galet lyckosam dag! Startade med att både baka sockerkaka och scones på morgonen, barnen blev lyckliga. Jag har även fyndat och haft sån tur i olika sammanhang, idag är nog en bra dag o köpa sig en trisslott. Var en sväng till köpcentrummet där jag sprang på både skor, kjolar, nagellack till mig, skorna på rea för bara 50 kr desutom! Hittade även en hel del annat som jag behövde, var aningen fulllastad på min cykel hem sen, haha! Hittade även en vit picknickkorg som jag länge drömt om för bara 99 kr! Även det ett oväntatfynd. Sen hade jag turen att bara några minuter efter att en annons på blocket lagts ut råka se Mejas drömcykel, så jag slog till! Fick åka med pappa en tur i min nya bil som jag lääängtar efter att få köra själv, vi tog en fika i solen ute på landet när vi ändå hämtade cykeln. 

Bästa långhelgen!Bilder från mobilen, jag har använt systemkameran men orkar faktiskt inte lägga in bilderna nu. ;) 

13-års firande

 
 
Firandet av min valborgsprins i lördags var mer än lyckat. Vi klämde in oss 11 personer i mitt kök och mumsade på smörgåstårta och Pontus hallonkakor som vi bakat tillsammans tidigare. Jag kommer lägga in recept på kakorna senare. Smörgåstårtan hittar ni recept på om ni klickar på länken. Min tonåring var så nöjd och glad med sin födelsedag att han till och med höll ett tacktal på kvällen och somnade lycklig och upprymd!
 

Fångarna på sängkanten

 
Om det är något jag uppskattar hos andra och värderar högt hos mina vänner är det humor! Vad vore livet utan att skratta och få må bra? Senaste två dagarna har jag skrattat så mycket att jag till och med fått träningsvärk i magen, förstår ni?! Haha!
 
Idag har jag skrattat speciellt mycket åt min och vännen Rogers konversation på jobbet. När singellivet börjar bli trist o man får hjälp med fina förslag att starta en tv-serie med namn som "Mamma söker hunk" och "Fångarna på sängkanten" ja då viker jag mig dubbelt av skratt! Så vad säger ni, vad ska nu min nya "tv-serie" heta? Fler spännande förslag? ;-)
 
 
Ja och om ni som gick stenhårt på mitt aprilskämt så nej, det var inte sant, bara ett önsketänkande! Får fortfarande grattishälsningar, haha, galet! 

RSS 2.0