Champagne på balkongen

 
 
En uppdatering vore på sin plats, jag vet att jag varit lite frånvarande denna vecka men det är för att det har varit så sjukt intensiva dagar. Har haft stort fokus på att få ordning läghenheten inför fotograferingen för mäklarbilderna. Har även varit i Linköping en sväng och haft fotouppdrag. Utöver en massa jobb har jag hunnit med att ha semester också. Har faktiskt haft otroligt glada dagar! Sol, vänner, goda middagar ute, några drinkar, skratt långt ut i natten, dansat på uteställen, suttit i sommarnatten åtskilliga nätter med största leendet!
 
I fredags var fotograferingen av lägenheten klar, det firade jag och tjejerna med att dela på den flaska champagne jag ställt fram på balkongen. Sen dansade vi vidare ute i sommarnatten på glada ävntyr.
 
Ja jag dricker alkohol igen, jag hade ett långt uppehåll på 9 månader då jag avstod helt pga mitt mående Men faktum är att jag mår så bra som aldrig någonsin just nu, det spritter av glädje i hela mig. Så jag kände att under kontrollerade former, som sällskapsdryck och inte inte i syfte av att berusa sig är det ok. 
 
Åh, just det! I höst så ska jag börja dansa, något jag velat göra i flera år. Lady latin mix heter kursen, ska bli så kul! Jag är en person som inte kan sitta stilla då jag hör bra musik, allra helst vill kroppen bara röra sig och snurra runt. Så jag tänkte att det här blir glädje för mig och träning i ett! Perfekt! 

Skärgårdskväll

 
En julikväll såg det ut så här i skärgården. Jag packade in barnen och min vän Jenny i bilen och åkte tlll Gryts skärgård, Ekön. Där åt vi kvällsmat på solvarma klippor, letade vackra stenar och kände på vattnet. Jag lyckades även med konsten att balansera stenar, vilken häftig känsla att hitta tyngdpunkten och få dem balansera på varandra! Gav mersmak. 

Date night

 

Date night med sonen på balkongen igår. Tropisk varm sommarnatt, kall dricka i glasen och partyglada toner ur högtalaren som fick mig att vilja dansa under stjärnhimlen. Pontus tittade skeptiskt på mig och skrattade när jag ville bjuda upp honom till en en dans på balkongen, haha! Det är nätter som dessa som jag lever för hela året. Det är minnet av fjäderlätta nätter som dessa, när hjärtat klappar lyckligaste bekymmerfriaste slagen, som håller mig varm och orken uppe vinterhalvåret. 

 

Fara på stranden!

 
Den här otäcka rostiga djävulssaken låg halft gömd i sanden där vi slog oss ned i Varamon i tisdags. Vi kom så tidigt att vi fick tag i den bästa platsen, så det var lätt att tänka att någon valt ut just den platsen att placera den vid. Jag blev helt chockad, för den låg nästintill osynlig där i sanden och det var jättenära att jag gick rakt på den när jag bredde ut vår filt! Blev skärrad och otroligt lättad över att ingen av oss faktiskt hade skadat oss på den och fått uppsöka vård. Sen kom tankarna rusande och snurrade runt. Var det någon med onda förhoppningar om att någon skulle skada sig på allvar som gömt den rotiga stålögglan med taggar som virats runt?? Som en hemmagjord taggtråd! Varför låg den där? Var kom den ifrån och vad skulle den ha använts till annars?

Kastade den i närmsta sopptunna och var extra observant på stranden resten av dagen. Var försiktiga med vad som kan gömmas i sanden eller för all del även i vattnet i sommar! 

Strandhäng på Varamon

 
 
Med bilen fullpackad för en hel dag på stranden åkte vi mot Varamon idag. Nyponrosen har längtat och pratat om att åka tillbaka hit så länge, sist vi besökte Varamon var för 3 år sedan. En riktigt fin dag har vi haft och det var så härligt o höra lillan fnissa och skratta så hela dagen lång, kasta sig i vågorna och studsa upp o ner av glädje! Båda barnen älskade strandlivet och att bada i havet.
 
 

Nu börjar semestern

 
 
 
Dagarna har rusat på senaste tiden. Det har varit välfyllda dagar av händelser och aktiviteter där jag bland annat ägnat mig åt att måla om mitt vardagsrum. Den nya tavelväggen blev föresten så fin! Nu känner jag harmoni i hemmet igen. Jag ska låta er se snart, har inte hunnit fotografera. Kanske smyger jag upp en bild på mitt Instagram @myhappydays.se först. 
 
Har i veckan också fått träffa en av de bloggerskor jag som jag haft kontakt med längst, sen jag startade bloggen för 6 år sedan. Hon är även veckans blogg på vår gemensamma bloggportal denna vecka, Hemma hos Kikan. Jättekul att få träffas irl och precis så där sprudlande glad och varm personlighet som jag föreställt mig. Vi fotade familjebilder som jag blev så himla nöjd med, blev så där riktigt pirrig o glad i hela kroppen när jag gick igenom dem efteråt!
 
Jag har även varit på en riktigt trevlig grillkväll med vänner utanför stan. Den kvällen tankade mig något enormt med glädje och energi! Att få skratta så mycket tillsammans med underbara personer, äta gott och bara må bra!
 
Har haft ett otroligt bra mående senaste veckan, känt mig så glad som om jag seglat på vackra lätta moln över marken och alla bekymmer hållt sig långt borta. Är så där lycklig att jag inte vet vart jag ska ta vägen i mina känslor! När lyckokänslorna inte vet sina gränser och man exploderar av bubblande glädjerus inom sig. Sakta efter långt hårt arbete med att vända tillbaks från en mörk period som satte mig på så många prov har jag börjat återfå energin och balans. Det i samband med att jag haft så oroligt mycket kärleksfulla personer runt mig dessa dagar och fått uppleva så många fina stunder senaste tiden har verkligen fått mig att känns mig hög på livet just nu! ❤️
 
Och nu, nu börjar 5 veckors semester! Firar in det med middag tillsammans med tjejerna ikväll. 

Saltvatten i mitt hår

 
Årets första dopp idag! Tillbringat min söndag på en brygga i skärgården med min vän Jenny. Helt underbart, solen som torkar kropp och hår torr från salta droppar. Titta upp på molntussar på den blå himlen, vågor mot bryggan, båtar som åker förbi...! Kom hem helt varm inombords, brunbränd och med solblekt hår. 

Stress över lägenhetsfotografering

 
 
En vecka ledigt, som skulle ha inneburit en veckas avkoppling, njuta i nuet och bara må bra blev en veckas ångestladdad stress för den här perfektionisten med kontrollbehov. I alla fall så är jag det när det kommer till fotografering och även till mitt hem. Nu ska dessa två bitar sammanstråla, men inte med mig bakom kameran och det gör mig ångestfylld. Mitt hem behöver sylas till inför fotograferingen och jag måste lite på att fotografen gör sitt jobb. Ett jobb jag egentligen helst gjort själv. Det är som när jag bestämde mig för att fotografera mitt eget bröllop, jag vet att jag har svårt för att bli riktigt nöjd om jag lägger kameran inkl redigering i någon annans händer, för jag vill göra allt på MITT sätt och jag vet precis hur jag vill ha det. Riktigt jobbigt är det, men jag känner oftast att jag inte blir nöjd annars. 

Nu blev det hastigt bestämt att mitt hem ska läggas ut som kommande försäljning i väntan på att nytt boende dyker upp. En fotografering är bokad om två veckor och jag måste styla till hemmet inför fotograferingen. Prylar ska tas bort, tavelväggen i vardagsrummet ska göras om, hål spackas igen, väggar målas om, växter införskaffas osv osv... Mycket som snurrar i huvudet nu och inte mycket sömn den senaste tiden. 
 
Och som om det inte vore nog med att tänka igenom stylingen och planera, göra inköp och utföra jobbet på kort tid så har jag på detta en enorm ångest över att bilderna inte kommer bli så som jag vill ha dem. Jag kan ju gå runt i mitt hem och fota när jag vill under hela dagen i förhållande till ljuset, för att få de bästa bilderna. Vill ju visa mitt hem så som jag visar det för er här, som denna bild ovan jag tog i det underbara kvällsljuset. Vill ju att man ska känna sig inbjuden, sugen på att flytta hit och slå sig ner, ja ni fattar... Jag vet inte alls hur det kommer kännas när fotografen är här och har en timme på sig. Har sett smakprov som ser bra ut från andra objekt men jag känner ju mig själv och vet att jatg är petig så ororar mig ändåt. 
 
Jag vet när radhuset skulle säljas, då kompleterade jag mäklarens fotograf med egna bilder, hälften var nog mina på hemnet, haha!! Och när jag sålde min första lägenhet en gång i tiden var jag superseriös, gjorde en egen försäljning privat där jag byggt en egen hemsida, webadressen med gatunamnet, stylade bilder och välskriven text. Var flera mäklare då som hörde av sig och var imponerade och blev till o med erbjuden att hoppa in som mäklarfotograf. 
 
Har alltid varit så förbaskat envis och "kan själv". Allt ska jag fixa själv. Så här kommer det troligtvis att bli denna gång. Fotografen gör sitt jobb, men jag kommer att fotografera också, för att ha egna bilder om jag inte blir nöjd. That´s me... 
 

Gilla gärna inlägget, kommentera och följ my Happy Days på Facebook
 

Gone fishing

Dagens fiskelycka, en liten mört uppdragen av... Mig! Detta var dagens enda fångst, fast det var mycket fisk som var på och naffsade och åt av masken vi hade som bete. Denna lilla rackare fick vända tillbaka ner i vattnet igen. 
 
Pontus ville också få napp och var tävlingsinriktad
 
Min fångst!
 
Meja hade var riktigt sugen på att fiska länge
 
Syskon som ror tillsammans 
 
 
Vi har haft en härlig eftermiddag och kväll ute på sjön med min morfar i hans roddbåt. Så rogivande det är att komma ut på vattnet och sitta med ett spö och vänta på napp. Lite fika hade vi med oss också att mumsa på i båten. Lycka att få komma ut så här! 
 

Svar på Inredningsfrågor

 
 
Jag frågade om ni mina fina läsare hade några frågor att ställ mig i detta blogginlägg. Fick en hel rad härliga frågor från Annie
 

Har du några favorit-TVprogram om inredning/hus? 
-Nej faktiskt inte, jag följer inga inredningsprogram alls just nu... Lite trist för jag älskar inredning och renoveringsprogram! Men det händer att jag tittar på "En plats på landet", som är ett program där familjer/par får hjälp att hitta sitt drömhus utanför stan. Gillar att man får se så många olika hus och inredningsstilar. 

Beskriv ditt drömboende med fem ord: 
-Ljusinsläpp, 20-talsvilla, trädgårdsdröm, trägolv, kakelugn

Vad står på din "must have-list" och vad står på din "wish-list" när det kommer till flytt? 
-Måste ha ett varsit rum till mina barn och känslan i hemmet måste vara rätt. Jag är beroende av mycket ljus så hemmet måste ha bra ljusinsläpp och en bra planlösning. På min wish-list står vackra spröjsade fönster, inglasad veranda, uppvuxen blommande trädgård med fruktträd, vackra trägolv, kakelugn, högt till tak, träbalkar, snickarglädje, djupa fönsternischer... Jag skulle kunna fortsätta att rabbla hur mycket som helst, haha! 

Drömresan går till... 
-Gotland längtar jag väldigt mycket efter just nu men är även sugen på Santorini, det ser så vackert ut där. 

En inredningstrend just nu som du Älskar: 
-Att man kan blanda nytt och gammalt lite som man vill och skapa sig en personlig stil

En inredningstrend som du älskade/haft och nu inte klarar av: 
-Ektrenden, det skulle vara ekgolv, ekbord, ekköksbänkar osv osv... I radhuset jag bodde i anammades den trenden väääldigt väl o nu står jag knappt ut med ek överhuvud taget. 

Drömprylen: 
-Den är lätt, min systemkamera alla gånger om! Och även som inredninigsdetalj, jag samlar gamla vackra kameror och har dem som vackert blickfång i mitt hem. 

Vad kommer aldrig någonsin in i ditt hem: 
-Såna här stora möbler som är kombinerad tvbänk och bokhylla som tar upp en hel vägg

Någonting du hemskt gärna skulle vilja lära dig:
-Jag är väligt sugen på att renovera ett helt hem. På vägen till färdigt hem lär man sig ju även en hel del.
 
 
 

Att tjuvkika på bröllopsbilder

 
Fina favoriter från ett bröllop i juni låter jag er tjuvkika på idag. 

Blogglista en regnig lördag

 
Det regnar och jag tillbringar den här lördagen med att redigera bröllopsbilder. Behövde ett avbrott så jag roade mig med att plocka ihop en blogglista.
 
 
 
Vad gjorde du igårkväll?
-Låg i soffan och lyssnade på regnet, tände ljus, pratade i telefon till 2 på natten och redigerade bilder.

Vad har du funderat över på sistone?
-Personlig utveckling, ångest, relationer, framtid, jobb, studier men framför allt hus. Har jättestor ångest över boendesituationen nu, det tär på mig något fruktansvärt. Vi behöver flytta till sörre och jag hittar inget. 

Hur gör man för att ragga på dig?
-Visar sitt intresse och får mig att skratta. En stor portion humor, fina ögon och ett varmt leende lockar alltid lite extra. Ja och så får han gärna dofta gott och vara kramgo, gillar myskillar då jag har stort närhetsbehov.. :)
 
Vad gör du när ingen annan ser?
- Sjunger alldeles för högt med inlevelse och dansar runt i mitt vardagsrum i underkläder, ooops! Eller så ligger jag på soffan och garvar högt för mig själv så tårarna trillar ner för kinderna. Kan ha så sjukt roligt i mitt eget sällskap och skratta åt mina egna skämt.
 
Senaste låt du har lyssnat på?
Total eclipse of the heart - Bonnie Tyler

"Turnaround, every now and then I get a little bit lonely
And you're never coming round
Turnaround, every now and then I get a little bit tired
Of listening to the sound of my tears
Turnaround, every now and then I get a little bit nervous
That the best of all the years have gone by"
 
Vem pussade du senast?
-Oj, ja det måste varit när jag smygpussade barnen, de gillar inte pussar längre o den här mamman älskar ju att pussas!  
 
Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: 
-Långsint, lättirriterad och rastlös

Vilken är din hemliga skill?
-Känner på mig saker, det är som att det undermedvetna ibland ger en vink för mig att något kommer hända. Kanske man kan förklara det med att jag har en stark intution? 
 
Vad får du oftast komplimanger för?
-När det kommer till utseendet är det ögonen och rumpan. 
 
Nämn något som man kanske inte vet om dig?
-Lever med ständigt högfrekvent tjut i ena örat, tinnitus. 
 
 
Om ni har fler frågor som ni vill ha svar på går det bra att ställa dem i kommentarsfältet så ska jag lyfta upp dem med :)
 

RSS 2.0