Bröllopsfoto, Marie & Kimmen

 
 
När klockorna ringde i Östra Eneby Kyrka för Marie och Kimmen var inte ett öga tort, det är ett som är säkert. Inte ens fotografen kunde låta bli att snyft till. Så vackert när kärleken är så där genomträngande stark att den slår rot i allt och alla, magiskt! Ett axplock av ögonblick fångade från deras bröllop ser ni här, svårt att begränsa sig när man har så många fler att visa. 

Fortsatt kärlek och lycka till er på er väg tillsammans! 
 
 

14 Gotlands tips

 
Ska du åka till Gotland i sommar? Här kommer 14 Gotlands-tips, alla besökta sommaren 2018. Jag har delat upp tipsen så de är samlade i närheten av varandra. 
 
 
Bungenäs, norra Gotland (öster om Fårösund)
 
På norra Gotland ligger Bungenäs kalkbrott, ett stort och kargt område som tidigare var försvarets. Uppleves bäst med cykel, området är stort och när jag besökte Bungenäs förra sommaren så fanns tyvärr inga lånecyklar kvar så vi fick helt enkelt traska runt. Blir man hungrig finns häftiga Kalkladan med servering i området, standkanterna är långa och solsängar finns att låna om man bor på hotellet i området. Natruen är häftig och vacker, ett måste att uppleva! 
 
 
Fint o Fult, Fårösund
 
Fint o Fult är en loppis och vintagebutik på norra Gotland, Fårösund. Här finns en salig blandning av de mest härliga ting till helt okej priser! Gillar du att gå på skattjakt och leta fynd bland begagnat och nytt ska du absolut ta en tripp hit om du är i närheten. 
 
 
Prima Gård, Fårösund
 
Vi fortsätter på norra Gotalnd och kommer till Prima Gård vid Fårösund, ett måste, måste, måååste att besöka!!! Det här var en pärla som vi mer eller mindre ramlade över förra sommaren då vi var på jakt efter ett mysigt lunchställe. Här blev det härligt gårdshäng, besök i deras butik och en så god sommarsallad på närproducerade och ekologiska råvaror. 
 
 
Smöjen kalkbrott och badplats, norra Gotland
 
Smöjen i Hellvi  liknar inte något annat, här kan man tro att man är utomlands och blickar ut över medelhavet. Kalkstensbrottet bjuder in till bad i klart turkost vatten men det blir djupt direkt, viktigt att tänka på. 
 
 
Helgumannens fiskeläge, Fårö
 
Åk över till Fårö och gör ett stopp vid Helgumannens fiskestugor, ett välbesökt fotomotiv. 
 
 
Raukarna, Fårö
 
Jag skulle verkligen rekommendera att göra en cykeltur genom vackra Fårö, den karga naturen här är något alldeles speciellt. Vid Fårösund kan man vid flertalet ställen hyra en cykel, antingen innan man åker över med färjan eller på Fårö. Här går lammen fritt och man ser dem lite överallt, så tar du bilen tänk på att köra lugnt på de mindre vägarna. Besök raukområden i naturreservatet Digerhuvud och Langhammars, lugnet här ute om man tar sig förbi turistklungorna är väldigt speciellt. 
 
 
 Crêperie Tati, Fårö 
Wow, vilket sälle Crêperie Tati på Kutens Bensin är!!  Det här är faktiskt min favorit av alla på Fårö. Deras franska crêpiers är kungliga, vill inte äta några andra än deras för det går inte ens att jämföra. Sen är ju Rockabilly-miljön bara så cool och måste upplevas!! 
 
 
Hall-Hangvar naturreservat, norra Gotland
 
Hall-Hanvar är ett nästan 30 kvadratkilometer stort naturreservat beläget på västkusten på norra delen av Gotland. Här kan man njuta av den vackra naturen, lugnet och se solen stiga ned i havet. 
 
 
Botaniska trädgården, Visby
 
Innanför Visbys murar nära havet och Strandpromenaden ligger den lummiga oasen Botaniska trädgården med Kärleksporten i närheten. En varm dag är det skönt att fly hit för att strosa runt i den vackra trädgråden och söka svalka. 
 
 
Visby
 
Visbys gamla stad innanför ringmurarna är nästan bäst att upptäcka på egen hand, genom att promenera i trånga gränder som Fiskargränd och dofta på alla rosor som klänger på fasaderna sommartid. På kvällen skulle jag rekommendera att ta en promenad längs ringmuren. Vacker utsikt når man via Domkyrkoberget.
 
 
Leva Kungslador, Visby
 
Vid besök i Visby rekommenderar jag ett stopp vid LEVA Kungslador, här finns någor för både stor och liten. Njut av hembakat från stenugnsbageri, en god lunch eller strosa runt i gårdsbutiken och den stora trädgården.
 
 
Pannkaksträdet, Visby
 
Med barn med på resan är Pannkaksträdet ett stopp som hela familjen skulle uppskatta, ligger strax utanför Visby. Parken är skapad av en pappa som ville hedra sina två små pojkar som omkom i tsunamin 2004 i Thailand. Och jag kan int ens skriva den meningen utan att börja lipa...  Parken bjuder på massor aktiviteter som passar hela familjen. 
 
 
Villa Villerkulla, Visby
 
I Visby ligger Pippi Långstrums hus Villa Villerkulla som användes som inspelningsplats när filmerna om Pippi spelades in. Vill man besöka huset och busa runt i det går det bra, men då måste man betala inträde till Kneippbyn. Väl inne på Kneippbyn finns även vattenland och åkatraktioner. 
 
 
Nisseviken, söder om Visby
 
Vill man äta fantastiska pizzor och njuta av skön atomsfär och vacker solnedgång vid havet är det tll Nisseviken 6 mil söder om Visby man ska bege sig. 
 
 
 Avslutningsvis, gilla gärna inlägget!  ❤
 
 

Midsommarhälsning

 
Söta röda jordgubbar och hasselnötschoklad med saltcrisp i ett somrigt torn på kakfatet, min midsommarhälsning till er.
 
Hoppas att ni njuter för fullt av en underbar midsommarhelg, som för en gångs skull var solig och skön. Vi fick bara några droppar regn på kvällen när grillarna skulle tändas men det gick över på en halv minut. :) Tack vare det härliga vädret är mina ben fullpepprade med kliande myggbett nu, mitt blod är alltid godaste blodet tydligen, jag slår alltid alla i antal myggbet. Och illa nog så verkar jag tåla myggen dåligt med, så blir svullet och extremt kli-igt, trots att jag går på dubbel dos antihistamintabletter sommaren runt (pga pollen). ;-) 
 
Jag firade för första gången någonsin utan mina barn, det kändes lite märkligt och ovant först men de hade en fin midsommar de med på sitt håll. Själv var jag bjuden på midsommarfest utanför stan med traditionell sillunch, lekar, tipspromenad och grillning på kvällen, en trevlig midsommarafton! Hur har ni firat midsommar? 
 
Kram
 
 

Juninatt

Varma ljusa juninätter, det är något magiskt över dem.
 
Imorgon firar vi midsommarafton, den tiden på året som är som ljusast och blommorna växer högt i dikeskanterna på grusiga landsvägar.
 
För mig har midsommarafton alltid varit väldigt speciell, det är något i atmosfären som inte går att ta på men som går att känna in. Något energifullt och laddat, kanske är det naturen som växer och frodas som mest som avger sån kraftfullhet? Eller att vi nordbor vaknat till liv igen när ljuset återvänt? Jag har kommit på mig sjäv med att ju äldre jag blir, ju mer uppskattar jag tiden av vår och försommar då allt vaknar till liv igen.
 
Jag la nog inte riktigt märke till det som mindre, hur vackert det faktiskt är och hur min själ blir glad av allt spirande liv när jag är ute och går längs ängar och på undangömda skogsstigar. Ja skulle kunna sitta på en sten hur länge som helst och bara ta in närvaron av allt liv runt omkring mig. Det är fint. 
 
Glad midsommar, om vi inte hörs innan!

Ps, glöm inte bort att gilla inlägget, det skulle göra mig så glad! <3 

Balkongliv trots allt

Minns ni om hotet balkongliv inställt denna sommar? 
 
Bilderna är från förra veckan, en varm juninatt då jag trodde att jag skulle få njuta av balkongen för sista gången denna sommar. Jag satt ute till inpå småtimmarna och redigerade bröllopsbilder till mjuka akustiska toner i sällskap av lite bubbel i glaset och njöt av den varma natten och en vacker himmel. Dagen efter började renoveringen av tak och fasad, nu är hela huset inklätt i byggnadsställningar och skyddande nät.
 
Men eftersom det inte var någon byggnadsställning just framför min balkong och bara nät, så frågade jag snällt om jag inte kunde få klippa upp nätet, då det inte var till någon nytta just hos mig. Vet ni, det gick bra!! Så i eftermiddags gick jag lös med saxen och nu är min utsikt fri igen. Vilket betyder att jag återigen kan njuta av balkonglivet fullt ut! LYCKA!! 
 
Status annars just nu, lätt stressad och slutkörd efter intensiva dagar av rapportskrivning. Fick fly fältet hemma med pga renoveringskaos och allt oljud det medför och försöka hitta arbetsro på andra platser, det gick bra tur nog.
 
Är trött och slut i kroppen pga pollen en med, går lite runt och känner mig genomförkyld för jämnan. Det där med gräs, att man inte ska tåla något som blommar just hela sommaren är ju lite typiskt.  
 
Fotade min barndomsväns överraskningsbröllop i lördags, kändes så fint i hjärtat att få närvara bakom kameran och fånga ögonblicken från deras dag. De bilderna ska jag kasta mig över så snart denna sista skolvecka gått mot sitt slut. Längtar! 
 
Hoppas att ni har det fint! 
 


Skolavslutning, nu sommarlov!

Skolavslutning för båda skatterna idag, så nu börjar ett långt välförtjänt sommarlov! Hurra! Lillan slutade 3:an idag och stora sonen 9:an, i höst väntar äventyr på nya skolor med nya klasskompisar för båda två. Så sommarlovsfina barnen var, Nyponrosen hade planerat sin outfit med gammelrosa spetskläning och blommor i håret i månader och länge väntat att äntligen få ta på sig sina kläder. 
 
Även mamman får sommarlov snart, kul att få göra mina hjärtan sällskap! Men jag får vänta ytterligare en vecka innan terminen är slut. Jag har en rapport som jag ska skriva klart först samt dagar med redovisning i skolan nästa vecka innan jag med kan pusta ut!  
 
Bäst att ta och fortsätta på rapporten nu, den tar verkligen rejält mycket mer tid än jag kunnat föreställa mig! 
 
Ha en fin kväll raringar! 
 
 

Ljusa juninätter

 
 På vägen hem från äventyr breder en rodnande junihimmel ut sig över havet, vackra juninätter som dessa är som magi för en nordbo som lever på sommarminnen i halvårsvis mörker.  
 
Igår hade vi en vacker nationaldag, klarblå himmel och varma 30 grader, vilken succé! Jag firade den med att äta glass vid havet och sen blev det en spontan paddlingstur i en stor gummibåt  i 2,5 timmar, i mestadels motvind och en kamp med att ta sig fram. Alltså mina stackars armar, hade så sjukt ont i kroppen när jag skulle sova, kunde inte lyfta mobilen ens, så ont har jag aldrig haft, jag bara låg och tjöt. Det i kombination med att solen bränt på och tusen mygg hade ätit sönder min kropp gjorde att jag mådde väldigt illa, fick ställa fram en spyhink. Usch, jag gick nog in för mycket igår, det jag upplevde igår var värre än att föda barn, haha! Okej, nu låter det överdrivet, men det var ont hela natten och typ noll sömn. Det är konstigt hur fort man ändå glömmer, för idag känns det som jag skulle göra om det iallafall, trots hur hemskt jag mådde. 
 
Nu mår jag bättre igen, men det blir en lugn dag, jobbar hemmifrån denna klämdag som tur är! 

(Bilder och film från mitt äventyr frinns på Instagram Stories) 

Övergivet hus bland rapsfälten

 
I ögonvrån registreras en rörsel över öppna landskap där ett rött litet torp med vita knutar ligger inbäddad mitt bland guldgula rapsfält som glöder i kvällsljuset. Genom ett krossat fönster fladdrar en gardinkappa ut och drar iväg med vinden. Vinden leker och drar, kappan fladdrar än hit och än dit, sen blir det stilla. En historia ligger över platsen och vilar i det förflutna. Frågor utan svar dyker upp, alltid lika förbryllande hur ett hem lämnats vind för våg till tidens tand. Genom krossade rutor syns ett fullt möblerat hem, nu något vandaliserat. Leksaker och böcker ligger utspridda, husgeråd är kvar i köket, allt har lämnats kvar.
 
I det sista majljusets glöd när solen sänker sig blir platsen vemodigt vacker.


Juni

 
 Vi stiger in i juni
 
Slutspurt på min praktik, rapportskrivning och redovisning i skolan, en hektisk första del på sommaren. Men jag visualiserar att juni är lugnet, lite som balsam och en sval smekning. De sista lena blombladen från trädkronor som dansar bort i vinden, skolavslutningssånger och mössor i skyn, glada studenter och sömnlösa långa ljusa nätter, där en dag blir till oändlighet.
 
Juni är lite som början på det nya, tiden som börjar om, som blomstrar och säger, -Kom!  
Vi glömmer mörkret som var, kylslagna nätter och att det kändes som en evighetslång dvala, det var då. Nu är här, vi är där, ståendes med ena foten på tröskeln till sommaren och kliver in i det bekymmerslösa vackra. 
 

RSS 2.0