Har du en inspirerande blogg?

 
 
Jag känner mig lite sugen på att bli en riktig bloggslukerska igen, förr var jag hur aktiv som helst och hade koll på hundratals bloggar, kändes det som... Även om jag inte läste alla grundligen var dag så kikade jag gärna in i många till och från för att fångas av en känsla, inspireras av vackra hem, få shoppingtips till redan överfyllda garderoben eller beundra helt enastående fotografers vackra bilder, de som fotar så där grymt makalöst att det susar till i magen ni vet... Men ibland så var jag bara nyfiken i en strut och ville tjuvläsa lite om andras liv, de i min stad, de på andra sidan jorden, de med ett skönt avslappnat humoristiskt sätt att delge sin vardag på osv...
 
Tyvärr har jag tappat det lite senaste halvåret då jag bara fokuserat på mig själv i det som varit. Så nu är sötsuget där igen och starkare än någonsin efter nytt bloggodis! Vill börja läsa nya pärlor och upptäcka guldkorn i bloggvärlden som jag missat. Har det dykt upp några nya godbitar? Kanske är det just din blogg jag vill följa eller kanske följer du en som är så himla bra att andra inte bara får missa den?
 
Dela med dig av ditt/dina bloggodis-tips i en kommentar här så blir jag riktigt glad, tack!! ♥

50% rabatt på valfritt plagg från Bloomingville!!

 
 
Har ett väldigt väldigt bra erbjudande att dela med mig av till er fina läsare, detta får ni inte missa!
 
LillaTussilago.se har tom nu på fredag 29/6-12 halva priset på ett valfritt plagg från Bloomingville, det finns verkligen himla mycket kanonfina plagg, spana in shoppen nu!
 
Detta gäller för alla som är prenumernater på nyhetsbrevet och som uppger koden "Josefin" i medelandet vid beställningen,
 
Happy Shopping!!
 

Vågar jag tro...

Alba Top- Bloomingville, LillaTussilago.se
 
 
Hoppla, nu verkar det vara igång igen, nätet alltså... Vågar man hoppas och tro det? Ja vi kör på det tycker jag, peppar, peppar. ;-)
 
Min sista semestervecka har nu rullat igång, men känns helt ok att snart återgå till vardagen igen. Har varit en skön tid att landa i det nya livet i Nya Lyan. Tid för mig själv och att komma till ro, precis vad jag behövde. Och fast hela juni snart gått så känns det som hela härliga sommaren är kvar framför oss som ett enda stort äventyr att fylla med roliga minnen. Har så mycket kvar av den här sommaren att ge, och så väntar jag så klart på sommarhettan med, soliga dar tack...!
 
Jag tror i alla fall det här kommer bli en himla bra sommar, det känns så! ♥
 
 
 

Andas...

 
 
Jag har inte bloggtorkat med flit men tillfälligt problem med anslutningen som är segare än en snigel, tror jag behöver ta mig en liten nypa frisk luft, gå ut och andas på det här... Tills jag får ordning på det hela kan ni kika in på Instagram där jag uppdaterar desto flitigare, sök efter myhappydays_se. Och har du inte appen eller en smartphone, kolla in webstagram direkt på nätet och ta del av dagens bilder där.

Söndagsprojekt

 
Började dagen med att få upp pulsen ute i spåret, alldeles rödblommig när jag kom innanför dörren, härlig start på dagen! Sitter just nu och lyssnar om och om igen på en gammal låt (men för mig ny favorit) med Lene Marlin som jag inte hört förr, nu kan jag inte sluta lyssna på den... Vacker!
 
Idag blir det att arbeta på diverse fotoprojekt, bla en del produktbilder och en bilfotografering för en Chryslerklubb. Sen ska jag hinna plugga en del med, har uppkörning nästa vecka...! Till kvällen väntar jag hem mina skatter, så jag vill hinna göra klart så mycket som möjligt innan de kommer. Bäst jag försöker slita mig från bloggen ett tag och gör lite nytta!
 
Kram

Carpe Punctum

 
Ta vara på dagen idag, lev här och nu, älska dina nära och dig själv. Fånga ögonblicken, le med hjärtat, fånga livet. Lär av dina misstag, gör dem till något bra. Var inte långsint, det gör mer ont än nytta. Jag vill inte titta tillbaka och ångra dagar, valmöjligheter och komma på när det är försent att jag glömde bort mig själv och kärleken i livet.
 
 
Jag mår bra idag, mycket bättre än vad jag känt att jag gjort på länge. I hela mig, i allt jag gör mår jag bra och i det val att fortsätta min egen väg ur en vardag som gjorde mig ledsen mår jag bra. Jag blir lite starkare för varje steg jag tar...Jag lyssnar på mitt hjärta, på den väg den vill gå för att må bra och klappa lycklig slag.
 
Min tatuering på underarmen handlar om det, Carpe Punctum, Fånga Ögonblicken. Så vill jag leva, så vill jag även leva genom linsen på min kamera, det är det som taggar mig i mitt fotograferande, att fånga ögonblicken! Både på bild men även i mitt hjärta, därför jag mår bra just nu... För jag fortsätter att fånga livet i doser av lycka och nyfikenhet, my Happy Days...
 
 

In love...!

Långklänning Bloomingville från LillaTussilago.se
 
Ännu en bild från min fina nya långklänning, in love!

Bloggen har inte lagts ned!

 
Vackraste långklänningen ever, Bloomingville i somrigt aprikost, en förälskelse!
Klicka hem den från LillaTussilago.se
 
 
Hej på er, hoppas ni hade en fab midsommarafton! Min och lillans slutade kl 20 då vi bäddade ned oss sjuka och eländiga, feber och magsmärtor. Men nu är vi piggare igen båda två efter att ha sovit inte mindre än 12 timmar i sträck, vakande kl 10 imorse. Jisses! Skönt att man är mer piggelin igen, vart en kort midsommarafton men vi hade mysigt iaf. Hann med traditionell picknick i gröngräset med fika, dans runt midsommarstången och grillning på kvällen. Sen var vi nedräknade och dagen över för oss.
 
Som rubriken lyder, min blogg Happy Days har INTE lagts ned. Men Blogg.se har gjort lite förändringar och flyttat över bloggarna till en annan snyggare och smidigare portel, gillas! MEN, tyvärr slutade min grundadress för bloggen (landhagen.blogg.se/happydays) att sluta gälla iom det, vet inte varför eller om det går att åtgärda. Tråkigt nog försvann hälften av mina besökare iom det... Ni som fortfarande använder er utav den gamla adressen landhagen.blogg.se/happydays måste alltså byta ut den till myhappydays.se för att komma åt min blogg. Sprid gärna vidare till de som missat detta, så tråkigt när läsare hör av sig och är ledsna för att jag slutat blogga... För det är inte sant. myhappydays.se är det som gäller!
 
Nu ska jag vila vidare för jag känner mig inte riktigt 100, äta lite lördagsgodis och lyssna på en nygammal favorit, Lene Marlin, kram!!
 

Happymori

 

För några veckor sedan fick jag hem mtt nya iPhone case från happymori i finaste ljusrosa. En riktig nybilven  favorit som används flitigt dagligen, gillar den skarpt! Den är både praktiskt och elegant i bra kvalité och givetvist utformad för att man lätt ska komma åt alla olika reglage, portar, hörlurar mm på mobilen när den är kvar i fodralet. Gillar den lite extra för det fina knäppet runt om med dålda magneter, smidigt att stänga och öppna. Är även glad för att man tänkt på kameran och gjort ett hål på baksidan för linsen, smidigt!


Ni hittar happymori hos Gadgetkungen.se, finns i flera olika färger och utförande!


Snygg framsida med praktiskt dolt magnetknäppe.


Smart utskärning för kameralinsen, praktsikt då man inte behöver ta ur telefonen och bara kan knäppa på! Gissa hur mycket jag gillar det?! ;-)

Inte bara iPhonefodral utan även plånbok med förvaring för sedlar och kort, allt i ett! Så perfekt det kan bli!


Softa...

Sköna småblommiga summer pants och sockersöt topp i fin puderfärg från danska Bloomingville, finnes på lillatussilago.se

 

Godmorgon, säger jag som nyss gick upp. Har blivit en skön ovana att ligga o dra sig på mornarna när man inte har några måsten för dagen. Softar i sommartunna nya kläder från Bloomingville, älskar verkligen detta danska märke, både fina kläder och inredningsdetaljer. Ser att det skiner ute idag mellan molnen så nu är det frulledags på terassen i solen som gäller. Hoppas vädret blir skapligt för senare idag ska jag över till min fin fina vän Anna utanför stan på grillhäng...!! Ska bli himlans trevligt, med eller utan sol!!

 

Önskar er alla en hääärlig tisdag, love!!

 

Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine.

 

 



Lite ta hand om sig själv...

För någon vecka sedan, tror det var bara någon dag efter att jag flyttat till mitt egna bo, hoppade jag på tåget mot grannstaden Linköping. Behövde komma iväg och göra stan någon annans stanns, en egen shoppingutflykt samt att jag hade ett inbokat besök på Hudvårdsrummet.

Det var helt underbart att få lyxa till det lite extra med en avkopplande behandling, just vad jag behövde då, bara få bli ompysslad och bortskämd. Trevliga Hanna på hudvårdsrummet gjorde en ansiktsbehandling som gjorde rena underverket, vilken lyster min hud fick efter det! Var så nöjd, inte känt mig så fräsch i hyn någonsin som jag gjorde efter det besöket. Fick även med mig en hel del ny kunskap och nya produkter anpassade för mitt ansikte.

Kan varmt rekommendera alla att någon gång göra en behandling på salong, man får experthjälp och råd samt hjälp med att hitta rätt produkter för ens egen hud, något som jag vet kan vara svårt på egen hand. Jag kommer gör fler besök hos Hanna, himla trevlig och lättsam tjej med massa kunskap, det känns tryggt att gå till någon som vet vad hon gör och pratar om. Kan även tipsa er om att Hudvårdsrummet har en webshop, kika gärna in!




Home Sweet Home


Vackra pioner gör sig fint i hemmet i den nya tjusiga Bloomingville-vasen, från min favoritbutik lillatussilago.se (som har fraktfritt under helgen, några timmar kvar, skynda fynda!!).

 

 

Sitter uppe på kvällskvisten och jobbar, äntligen! Wow, vad härligt o komma igång, ni anar inte!! Har som ni förstår fått tillbaka min dator med nytt liv och nu ska jag kunna kasta mig över alla bilder igen och få lite tätare uppdateringar här i bloggen. Vilken otrolig glädje det ger mig att vara tillbaka mer här, kunna göra det jag brinner för, foto och blogg! Tänkte börja med att bjussa er på lite detaljbilder från hemmet i form av mina vackra pioner som står i en ny fin vas av märket Bloomingville. Den gör sig riktigt fint på min antika loppisfyndade skänk, glädjespridare i hemmet med fräscha snittblommor.

 

Ha en fin kväll nu så ska jag jobba vidare, och tack tack tack för alla fantastiska rader ni lämnar efter er och för att ni delar med er av egna livshistorier! Det är verkligen omtänksamt av er att ge mig det stödet, att få känna att man inte är ensam i att gå igenom en seperation och att det blir bättre! Kramar


Nu kör vi nya tag!!

 

Whooo, Happy Days är tillbaka fulltankad med massa massa energi och nu köööör vi nya tag och en hel del nya kommande inlägg!! Har så mycket att bjuda på och flera bilder som legat o väntat på att få publiceras, så snart kommer det rycka i uppdateringsknappen kan jag lova, håll i er...! ;-) Men först hägrar liten siesta på balkongen i eftermiddagssolen o lite vitt i glaset tillsammans med röda solmogna lokalodlade jordgubbar (för det tänker jag unna mig), vi hörs snart!


My Happy Days

Instagrambilder från senaste dagarna (sök myhappydays_se)

 


2 veckor

Tänk att det redan var förr förra fredagen som jag satt mitt i natten på golvet omringad av flyttkartonger och installerade mig i mitt nya bo. Jag trivs, faktiskt fantastiskt bra! Min lya är fin med fräsch standard o relativt nytt kök, härligt välplanerad med ljus och öppen planlösning, tre uteplatsmöjligheter (perfekt för soldyrkaren jag, sol från morgon till kväll!!) en privat lekplats för barnen i föreningen, supertrevliga grannar som hälsar en hjärtligt välkommen och nya kompisar till barnen... O hjärtat har hittat lugn o ro, här vill jag bli kvar!

Tänkt en hel del dessa dagar, på livet, förhållanden, val man gör, att våga ta steget till något nytt... Jag såg aldrig det här komma, har alltid haft det inpräntat i mig att en familj ska hålla ihop, man stannar med den man en gång valt att ha vid din sida. Man har bra dagar o mindre bra, men det hör vardagen till. Men man håller ihop... Men så ställs allt på sin spets, man är tvungen att känna efter hur man egentligen mår, känslorna man lagt locket på, kvävt och inte låtsas om... Är det rätt? Är det så här vardagen ska vara? Är det här bäst för barnen? Är det verkligen så här mitt liv ska levas för att jag och vi alla ska må bra och vara lyckliga?

Jag tror att vi strävade åt ett och samma mål han och jag, drömmen om ett "perfekt" liv i hus. Men på toppen med allt det i sin hand som man kunnat önska och begära kändes något inte bra. Kanske var jag för uppslukad av att förverkliga vår dröm att jag blundade för hur allt kändes innerst inne, hoppades och ville tro att allt skulle bli bra... Det jag såg som en nysatsning för oss och en början på något nytt och bättre blev inte det. Tvärtom. Kände att jag inte behövde något av allt det där "fina" som vi nu byggt upp och jag var omringad av, det var bara saker...

Det jag behövde var att må bra och hitta mig själv, lämna det som gjorde mig ledsen, tog all energi och ork... Få må bra, bli glad och känna efter hur livet ska vara för mig...

Lever just nu bara för stunden i det som är här och nu, orkar inte hänga upp mig på drömmar om framtiden. Ser långt bort något suddigt framför mig om ett lyckligt familjeliv med någon som älskar på lika villkor, ett förhållande där båda stärks som personer, någon som inte bara är min man utan även min bästa vän, någon med liknande intressen, kunna göra saker tillsammans... Men det känns väldigt avlägset dit och jag har ingen brådska, jag måste hitta mig själv först.


View from my balcony tonight

Tittade ut i rätt ögonblick, tappade andan lite över hur vackert det var...


Om att sakna sin dator...

Tittar in o lämnar lite rader efter mig, fortfarande utan dator men tur man har mobilen, hur skulle jag annars klara mig!? ;-P

Allt bra här annars, men saknar verkligen verkligen att få vara kreativ, sitta o jobba med mina bilder, ligger dessutom efter med arbete så datorn kom hem nu!!

Saknar även att uppdatera bloggen, blir inte samma sak med mobilen... Vill ju komma igen mer nu när saker o ting fallit på plats och jag börjar komma i ordning med mitt nya liv. För orkeslösheten som bott inom mig försöker jag komma över nu, vill komma igen o vara aktiva jag igen.

Känner ett sånt lugn inom mig numera, mår bra av den här förändringen. Trivs enormt i min lägenhet med, den är nästan som ett radhus kan man säga, med egen liten (betonar liten) stenbelagd trädgårdsdel, en terassdel och en balkong... Känns verkligen som hemma o jag har redan fått ordning på det mesta, känns hemtrevligt. Kommer visa lite mer bilder sen när jag fått tillbaka datorn, får hålla er tillgodo med Instagrambilder så länge! Ursäkta om kvalitén därmed inte är den bästa...


Gjorde en avstickare

Sitter i kvällsolen, balkonghäng i nya lyan. Åh vad jag älskar stunder som dessa, bara koppla av med ett glas vitt, lite snacks, skön musik (just nu Amanda Jenssen) och njuta av stunden... Kom förresten hem igårkväll efter ett dygn i storstaden, Sthlm. Drog iväg lite spontant och hälsade på en av mina fina vänner. Har shoppat, umgåts, druckit skumpa på Östermalm, besökt spännande konceptet "Smaka på Stockholm" på Kungsan, dragit en barrunda, suttit i solen ute på fik, träffat trevliga nya människor och bara mått allmänt bra. En kanonvistelse med lyckad shopping, fick bl.a. med mig 4 par nya skor hem, oops! Men tyckte jag var värd det just nu, ibland får man faltiskt unna sig, så det så... ;-) Önskar bara att jag hade stannat lite längre, men har andra saker inplanerade i veckan...

Har förresten abstinens efter min dator som inte är klar än. Hoppas på nästa vecka...! Man blir lite låst när man bara har iPhonen, kan inte jobba med mina nytagna bilder som jag vill bildbomba i bloggen. Men den som väntar på något gott... kan vänta lite till! Hoppas ni med står ut o vänta, kan bara erbjuda Instagrambilder för tillfället. Om ni missat det så kan ni följa mig dagligen där (sök myhappydays_se), finns även dokumenterat med bilder under flytten.

Kram på er, trevlig torsdag!

 


All kärlek till Er!!

Jag skulle inte fälla fler tårar över några mer kommentarer, men det gjorde jag... När jag överöstes av peppande kloka ord från så många fina läsare kom tårar av överväldigande... Ni är så fantastiskt fina och omtänksamma, tack för ert stöd! Jag har läst alla kommentarer, känt ett leende sprida sig i ansiktet och fyllts av nytt mod, nu sträcker jag på mig och går med ryggen rak och blicken fokuserad rakt fram, alla tråkigheter ligger långt långt bakom mig...

Kärlek till er!!


Hjärtats egen väg

De flesta av er som kommenterar är omtänksamma och rara, blir glad o berörd av era fina hälsningar. Tack för att ni fyller mig med styrka i det här. Men så finns det en liten klick kommentarer som inte är lika glada att läsa, började morgonen med tårar, men valde snabbt att inte lägga ner mer tankar eller energi på elaka påhopp.

MyHappyDays har alltid varit skonad från respektlösa kommentarer tidigare, från starten har jag bara fått en elak kommentar under dessa år. Men när man skriver om något så laddat ämne som skilsmässa, och flytt är det klart att det finns många olika åsikter om rätt och fel.

Har sen jag berättade om min livssituation blivit anklagad för att inte kämpa, vara falsk, egoistisk, inte tänka på barnen, att jag låtsas leva i en perfekt fantasivärld, är en bekräftelsesökare, tragisk och självupptagen...

Det är otroligt ledsamt att mötas av respektlösa ogrundade kommentarer, men jag väljer att inte ta till mig dem. De orsakade tårar först men min nya livsglädje kommer de inte åt.

Livet är en resa vi gör med upp och nedgångar längs hela vägen. Ibland kommer man till ett vägskäl i ens liv, om man då väljer rätt eller inte vet man först efter att man gått en bit. Man måste följa sitt hjärta och göra det man tror på.

Nu har vi tagit detta beslut i hopp om att bli gladare, lyckligare och framför allt bättre föräldrar. Ett förhållande är något man ska må bra i och inte tvärtom. Jag tänker inte förklara mig mer eller försvara vårt val, hoppas ni fortsättningsvis kan respektera detta.

Någon tyckte att jag varit falsk och låtsas leva ett perfekt liv i bloggen. Men har man läst min blogg senaste halvåret så har man nog inte kunnat undgå att förstå att något varit på gång. Har inte skrivit rakt ut vad som tyngt mig men mellan raderna lämnat ut en del känslor. Allt jag skriver i min blogg kommer direkt från hjärtat, jag är inte falsk som person men försiktig med vad jag lämnar ut av mig själv när man har en välbesökt stor blogg. Därför väljer jag många gånger att inte skriva öppet om problem i vardagen, de lägger jag åt sidan och sköter privat. Mår jag dåligt en dag väljer jag oftast att försöka vända på det och se ur en annan synvinkel, se möjligheter istället för problem. Det är det som ger mig kraft och energi att komma vidare, utmana sig själv att tänka positivt när man mår dåligt, för någon stans väljer man oftast själv hur man mår... De gånger jag haft en tuff dag har jag istället för att beklaga mig och lägga ned en massa negativa tankar i bloggen om detta försökt hitta något positivt att skriva om. Det kanske är falskt? Jag ser det mer som en slags självhjälp att må bra.

Men det viktigaste i allt är att vi alla fyra från familjen mår bra och det gör vi, framför allt barnen. Det känns som rätt val här och nu.

Tack för fortsatt visad respekt och hänsyn!


En ros utan avsändare

"If your dreams don ́t scare you they ́re not big enough! Dream it, do it!"


Vilken dag jag haft idag! Satte mig på tåget till grannstaden Linköping i förmiddags. Fördrev lite tid på lyckad shopping innan jag blev bortskämd och ompysslad av duktiga Hanna på Hudvårdsrummet. Vilken härlig person, så trevlig och kunnig, fick otroligt mkt bra tips och råd att ta med mig! Jag ska skriva lite mer o visa bilder senare när jag har fått tillbaka min dator som är på "uppfräschning", har bara min mobil att tillgå just nu...

På väg hem fick jag ett blomogram att hämta, en röd vacker ros med ett meddelande men utan avsändare... Vilken fin omtänksam vän jag måste ha, undrar bara vem den är ifrån, jätteglad blev jag iaf! Tack snälla vem du än är, jättenyfiken nu!

Hemma låg ett fint paket från Gadgetkungen och väntade på mig, ska visa er så snart datorn är klar!!

Har även fått fortsatt fint hemma i lyan, gu vad jag trivs!! Det känns som hemma... :-)

Nu ska jag se till o få lite mat i kistan, kurrar!

Ha en fin kväll och tack för omtänksamma o gulliga kommentarer i föregående inlägg ang flytt och skilsmässa. Jag mår bra!

Puss!!


Där vägen delar sig

Heeeej!!

Ledsen att jag inte skrivit och uppdaterat bloggen på senaste. Har flyttat i helgen, sitter just nu min egen lya och relaxar framför min nya stooora tv och tar igen mig efter 3 dagars slit. Ni har nog anat sista tiden har det varit något på gång, allt har inte stått rätt till. Vi har separerat och jag flyttade från huset i fredags då jag fick nyckeln till mitt nya hem. Nu har jag spontant kvällsbesök av en vän som just ringde på, jag skriver mer snart!

Kramar!!


RSS 2.0