En doft av kärlek

 
 Mitt ljus som jag visade i tidigare inlägg, fick frågor om doften på ljuset som går under namnet "kärlek" och till er som undrade så doftar den lavendel ros, friskt, fräscht och uppiggande.
 

Ett finfint tävlingstips!

 
Sista chansen, men ändå en chans kvar! Vill bara ge tips om en härlig tävling värd att uppmärksamma som min favoritbutik LillaTussilago har på sin facebooksida. De tävlar just nu ut 500kr att handla fina MIM-Pi kläder för, bara älskar deras barnkläder, sååå fina!
 
För er som vill delta, klicka här till tävlingen
 
Ha en FAB torsdag vänner!

Jobbat med foton ikväll

Två från familjefotograferingen som jag hade tidigare i januari, bilderna från det tillfället har varit mitt arbete för kvällen. Nu har jag suttit så länge med bilderna att mina ögon börjar se vimmelkantigt, så tror det är bäst att fortsätta vid nästa tillfälle och säga gonatt, hoppas ni haft en fin tisdag!

Har det blivit någon sån här goding än?



Känner inte riktigt igen mitt humör nu för tiden, tror jag lider solbrist! Så fort solen visar sig skiner mitt humör ikapp med den men när molnen börjar hopa sig blir jag genast en aning grå... Skulle nästan göra vad som helst för att få åka utomalnds en vecka nu...! Muntrade upp mig efter jobbet med semla, tyckte jag var värd det för andra dagen i rad. Sitter just nu och spanade sista minuten och peppar mig själv med att våren är nära nu, eller hur!? För det måste jag få tro! ;-)
 
 

Vissa dar är bara så attans bra!

 
Mitt smile satt som en smäck denna måndag, blev så glad och upprymd över att det kändes som vår i luften. Ute på lunchpromenaden droppade det från hustaken, smältsnö porlade nerför Norrköpingsgatorna och glittrande i solen... Graderna hade smygit sig precis över nollan, inte allt för långt borta lurar våren runt hörnet. Den känslan gjorde mig både lätt i sinnet och i stegen.

Efter jobbet bar det av på en spontan kvällsfika hos min barndomsvän och hennes små prinsar. Bara för den glada känslans skull var jag tvungen att köpa med semlor till oss att festa på! Den minsta prinsen på 6 mån somnade på mitt bröst för natten sen, så himla mysigt! Det var ett tag sedan man hade en sån liten plutt sovandes i sin famn (kolla instagram för bild)... En riktigt mysig och härlig måndag har jag startat den här veckan med. ♥
 
Kram och gonatt!!
 

Min lördagskväll...

Min lördagskväll, 20-talet brinnande ljus, kärlekskranka ballader på i bakgrunden, redigering vid datorn och en rofylld känsla... Trivs!

Lördagsmiddag, whiskeyfilé

 
 
 
 


Bilder från dagens middag, snabb whiskeyfilé som är en favorit hemma hos oss, Lite lagom lyxigt och snabblagat, bara 20 min i ugnen sen kan man kalasa!
 
Nyfikna på att testa? Här är receptet.
 
 
 
 

Vad som händer när man kör VAB


Torsdag-Fredag stavas VAB.

Varit hemma med Nyponrosen och vakat över henne och kräksjukan. Det hela gav sig som tur var fort och på fredagen var hon åter igen en piggelin liten fröken som nästan klättrade på väggarna och kände sig uttråkad hemma. Det botade vi med att roa oss på bästa sätt som att prova olika grimager framför mobilkameran. Senare mot kvällen fick Meja den tokiga idén att hon skulle ha en mustasch och hon fick lov att gå loss på mitt ansikte med pennan också, haha, ibland undrar jag vart man får alla briljanta idéer ifrån... Men jisses vad mycket vi skrattade, vi hade så roligt!!! Bästa fredagsbrytet, tjejmys och glada känslor! Är så glad för den här tokiga hemmadagen med fröken Mys!

Samtliga bilder från mitt Instagramflöde (myhappydays_se),

 
 
 

Happy Friday (från sjukstugan)

Happy Friday to you all!! Vad kommer ert fredagsmys att bestå utav? Kanske cupecakes pimpade med vimpel?
 
 
Vår slutspurt på veckan började med en oväntad kräkning mitt i torsdagsnatten och fortsatte tyvärr i samma spår på dagen. Lillan i soffan med täcke, isglass, festis, favorit gosedjuren, en mysig bok och barnprogram. Jag själv bredvid vakandes över lilla Nyponrosen. Anar att jag själv dragit på mig en slänga influensa också, för en hemsk huvudvärk smög sig på under kvällen och var kvar när jag vaknade nu på morgonen. Så för vår del blir det en lugn helg och jag hoppas att det inte blir värre än så här utan istället så sakteliga avtar! Handspriten är min bästa vän i helgen!
 

Bild från gårdagens sjukstuga i mitt Instagramflöde (myhappydays_se), fick 1000 följare i veckan btw, hurray!!

Kvalitétsmys (och hur jag fotar i mörker)

Meja-Mys uppkrupen i soffan

Dagarna trillar på bra fort tycker jag, snart halva veckan gjord. Några timmar hemma på vardagskvällarna hinns med till mys med barnen, sen sova och upp till en ny dag med nya tag. Ser verkligen fram emot helg och ledig tid tillsammans med skatterna. Men massa mys har vi i alla fall kvällstid, man får ta all den kvalitéstid som man kommer åt mitt i veckan. Och vem har sagt att det inte går att fånga dessa stunder på bild bara för att det är mörkt? Kanske inte optimala ljuset att fotografera i men tycker dessa vardagsbitar i livet är lika viktiga att fånga på bild som andra små och stora ögonblick.
 
Har fått frågan flera gånger nu om hur jag fotograferar i mörkt och svårt ljus. Jag drar upp ISO så mycket jag vågar utan att drabbas av störande brus i bilderna. Sen har jag ganska stort bländatal och så lång slutartid som jag vågar ha på fri hand utan att det ska bli oskarpa skakiga bilder.
 
Denna bild ovan är tagen med ISO 1250, bländaren 1,6 och exponeringstid 1/80 sek.

Måndagskväll med pannkaksfest!



Skatterna och jag ställde till med pannkaksfest ikväll! Vi lyxade till det lite extra med sommarens skörd saftiga jordgubbar och glasstårta som tillbehör, mumsigt kalasande så det stod härliga till!
 
Kloka barn har jag med, fått höra så stora tänkvärda ord idag att jag blivit förstummad av stolthet och känner mig översvämmad av kärlek i mitt mammahjärta. Som när jag hämtade dotterna sa hon eftertänksamt spontant. "Mamma, om någon har mycket pengar och den andra inte något, då kan man ju faktiskt dela. Det tycker jag, man ska dela med sig till den som inte fått något!"
 
Lika varm i själen blev jag när jag tjuvlyssnade på min son i köket under tiden jag stekte pannakakor för glatta livet. Han förde en diskussion för sig själv som lät ungefär så här: "Det spelar ingen roll hur man ser ut eller vad man gör. Om man har ett handikapp eller ser förskräcklig ut, man kan vara snäll i alla fall och ha ett gott hjärta. Det viktigaste är att man har roligt, mår bra och är glad, att man har ett bra liv."
 
Underbara kloka ungar!

Saknar ljuset


Min favoritblomma ranunkel fick flytta hem i en vacker bukett till mitt kök idag tillsammans med persikoknoppar på kvist. Färgglada buketten på bilden ovan är dock från förra året, det är för mörkt att fotografera min mörklila ranunkelbukett just nu. För så är det ju så här års. När man kommer hem är det allt för oftast inte mycket ljus kvar av dagen och härligt ljusa bilder är svåra att få till mitt i veckan när man jobbar om dagarna... Det är nu jag kan sakna tiden som mammaledig och man hade hela långa dagar hemma, tid att vara med skatterna, tid för fotografering och att fånga dagen. Längtar kolosalt mycket efter ljusa våren nu...!

En glimt av årets första familjefotografering


Några bilder från familjefotograferingen igår, årets första. Jag gjorde ett hembesök med min kamera till en familj som önskade vit och ren bakgrund och vi använde befintligt ljusinsläpp. Svårare än så behöver det inte vara.
Även om jag gärna tar till vara på dagsljuset vore det någon gång i framtiden roligt med en studioset och möjlighet att prova studioljussättning.

Krispig lördag

 
 
 
 


Kylan slog till och svepte in över vinterlandskapet med en krispig slöja under natten. Det var så kallt som -22 grader imorse när jag vaknade, brr!! Dagen idag har så här långt bestått av familjefotografering, pizzabak och till kvällen väntar biobesök, men vad ska man se? Det är frågan...
 
Kramar och trevlig helg! ♥
 
 
 
 

TGIF

Härlig flygande känsla inom mig idag, känner mig lätt i sinnet som en fågel. Solen skiner från vinterhimlen och årets första semla väntas till eftermiddagsfikat på jobbmöte. Kvällen ligger oplanerad och obestämd framför mig men ska fylla med spontana roligheter. Och, det är underbart att le igen!!

Happy Friday!

 


Nyponros i snön

 
 
 
 


Veckan har gått så fort, redan fredag imorgon och en efterlängtad helg! Bilderna på Nyponrosen är från förra helgen, när vi var ute och "bakade tårta" i nysnön. Har varit en något ostadig vecka för mig hittills, varit lite trött och nedstämd efter vissa privata omständigheter, så helgen kommer välbehövligt. Längtar efter att ta vara på ledigheten och piggna till, ska se till att fylla på förrådet med mer energi, glädje, fotografering och spontana roligheter.
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
 

Cheer me up...

 
Egentligen, så har jag glädje, kärlek och välbefinnande i mitt liv som får mig känna mig som i ett lyckorus just nu. Men idag gick jag in i en grå dimma (av hormonöverslag?) och suckade ihop i en trött hög. Ogilla! Försökte bota det med ett skönt skumbad när jag kom hem från jobbet och tände doftljus (det på bilden luktar fantastiskt uppiggande). Nu får sömnen göra sitt, imorgon blir en piggare dag, pepp pepp!
 
Gonattkramar

Cupcakesbak

 
 
Här är svaret på gårdagens fråga, det var cupcakes som vi bakade igår! Lillan och jag bakade i köket och storebror var bjuden till kalaset efteråt. Tror lillfräken tyckte smeten var lika god som kakorna efteråt. ;-)
 
 

Gissa vad vi gjort idag?


Lördagsmys

 
Hemma hos mig denna lördagskväll ser det ut så här, levande ljus och mys! Älskar min vintage kamera som jag fått av snälla föräldrar som fyndade den på en loppis för några år sedan. Drömmer om att han en liten samling av gamla kameror, de är ju så vackra! Samt att för mig är det kärlek!! Amore... ;-)
 
Ha en underbar lördagskväll!

Fredagsmys med vitlöksmarinerad kyckling

 
Jag och skatterna njöt av en färsk egen vitlöksmarinad ungsstekt kyckling ikväll. Fredagsmys är höjdpunkten i veckan för oss, den är lite helig. Middagen följdes upp av soffmys framför barnkanalen och popcornskålen laddad. Vi hade en toppenfredag! I helgen väntar mer äventyr på oss, som Busfabriken och muffinsbak.
 
Önskar en fin helg till er alla!

Vårkänslor



Hittade några bilder från i julas när jag och lillan var hemma hos mina föräldrar som hamnat i glömska.
 
 
Vintern känns just nu så här i januari nästan obegripligt lååång. Tokigt nog har jag redan börjat odla vårkänslor i mitt inre så det nästan börjar bli olidligt. Men våren kommer den med och jag har på känn att tiden trots allt kommer gå fort tills man sitter där på en uteservering i jeansjacka, lapar sol och njuter av livet, så där bekymmersfritt som det brukar kännas just i de stunderna...
 
Så länge får man se det vackra i vintern, som att den trots allt gör sig fin på bild och kanske att det till och med kan bli några vändor till i pulkabacken... Jag ska plocka in vårkäslor i form av ljus inredning och tulpaner, det får bli något av ett nytt projekt att sysselsätta mig med i väntan på våren, att få lite fint och vårigt i hemmet.
 
Hoppas ni har en fin vecka så här långt, kram!

Irland i skymning





Det är något speciellt med skymningsbilder, är det inte? Satt och tittade igenom min mapp med ca 700 bilder från Irlandsresan i september och fastnade för dessa kvällsbilder. Längtar verkligen tillbaka, what a time of my life! Nej, det måste bli lite mer åka av snart, vill ju ut och se världen! :-)
 

Be your own star

 
"To be a star, you must shine your own light, follow your own path, and don't worry about the darkness, for that is when the stars shine brightest"

Min tid ikväll går åt att bildredigera och leka i ps, provar mig fram för att hitta rätt känsla, något av en utmaning. Har kommit in i en period då jag vill exprimetnera mer med bilder och blivit lite "mätt" på kort-skärpedjupa bilder, foto är så mycket mer! Inte det att jag tänker sluta fota som jag brukar, don't worry! Men om man äter sin favoriträtt om och om igen kommer det till sluta smaka extra gott. Så jag bryter isen lite med att leka loss och låta krativiteten prova mig fram.
 
Var alltså inte oroliga för att vardagsbilderna kommer att försvinna, kommer fortsätta precis som jag alltid gjort, för att fånga glädjen, ögonblicken och lyckokornen i vardagen med min kamera kan jag helt enkelt inte låta bli att göra! .

Tre vinnare...!

 


Nu äntligen avslöjare jag vinnarna i min jultävling! Grattis säger jag till:

Sara Björk
 
Jungarå Fotografi
 
Sandra
 
Maila mig era adressuppgifter på josefin.landhagen@gmail.com så skickas vinsterna!
 
 

Helgen

Möttes av denna syn hemma idag, visset kan också vara vackert på bild tycker jag
 

Helgen gick alldeles på tok för fort, hade behövt två dagar till, minst, av ledighet. För jag har inte haft någon julledighet som de flesta andra utan jobbat alla dagar och inte hunnit ladda batterierna.. Men härligt med helg  var det och den fyllde mig med energi och glädje. Imorgon börjar en ny vecka, en mysig vecka med skatterna, min hjärtan. ♥
 
Kramar!
 
 
 
Ps, jag kommer publicera vinnarna snarast, ledsen att jag inte hunnit med men de här jul- och nyårsdagarna har varit rätt intensiva för mig, men nu börjar nya tag och äntligen mer tid! :-)
 

En friare känsla


En bild jag redigerade igårkväll på Nyponrosen som jag är sisodär nöjd med men som fick stort mottagande på Instagram
 
 
Känner för att börja fota och leka lite mer med mina bilder och för att vara friare, mer kreativt och konstnärlig igen.. Vill bara fånga det med känsla på bild, ge en bild som känns och berör. Skulle vara så himla kul att få vara en konstnärsfotograf just nu, om ni förstår hur jag menar. Vill fortsätta att utveckla mig som fotograf, vet precis vilken håll jag ska åt. Men det är tiden, den jag måste jaga ifatt. Jag får helt enkelt utmana mig själv mer! Nu ska jag skynda mig iväg, har en tid till frissan att passa, kramar!

Mitt 2012


9 bilder från året som gått
 
I januari levde jag ännu i vita villan på höjden och till frukost en morgon läste jag en personlig intervju i Norrköpings Tidningar om mig och min blogg Happy Days. Februari kom och jag fyllde 30 år med mitt livs bästa födelsedagsfest ever! Jag älskade att baka och laga mat i köket och vart veckans matblogg på Blogg.se under våren. I maj förevigade jag min finaste Anna och hennes man när de gifte sig, ett av många vackra bröllop jag fotograferade det året. I början av sommaren flyttade jag till eget bo och i augusti firade vi Nyponrosens 3-års dag och jag vart även antagen att vara deltagare i Apotekets bloggpanel. Jag reste till Irland och min barndomsvän Kath i September, kommer snart tillbaka vännen! Hösten hade jag och skatterna mysiga dagar fyllda med små och stora äventyr, en regning dag hade vi saftkalas i hemmet. Jag drack chailatte när vintern kom i november och snöiga december tog jag självporträtt ute i virvlande snön. Avslutade året med att bli veckans blogg på Blogg.se och så blev jag en del av Everyday, med det blev en dröm sann...! Ett gott år och jag är otroligt tacksam och glad för allt!
 
Finns så mycket mer som hänt det här året givetvis och jag kan säga att året var fullkomligt, det känns som jag inte slösade en enda dag, jag levde verkligen i nuet och tog tillvara på alla ögonblick! Precis som min tatuering på underarmen säger "Carpe Punctum" ("Fånga Ögonblicket"). Precis så som jag vill leva och så som jag vill fotografera. Jag känner att det här året har gett mig så mycket, det var ett stort, händelsrikt år med många förändringar, bra sånna som fått mig att bli en starkare person med ännu mer livsglädje!

Vaken mitt i natten med kreativa fotodrömmar

En flaska som låg kvar på Drottninggatan nyårsdagen som ett minne, fotade på min promenad i förrgår.
 
 
Jag gav upp! Det gick inte att ligga kvar i sängen och vrida på sig längre, varit vaken sedan straxt efter 03 och jag som skulle ha sovmorgon idag... I mitt huvud snurrar tankar om fotografering, är inne i någon kreativ period just nu och det fullständigt exploderar i mitt bröst. Vill bara uttrycka mig i bild, fotografera och skapa! Det är som en galen klåda som inte vill ge sig, bara måste få göra det jag brinner för. Saken är den att jag har haft så ont om tid senaste tiden, jag har tokjobbat hela jul- och nyårshelgen, en endaste dag, en enda, har jag varit ledig. Men nu är det lugnare framöver och helgen som kommer ska jag verkligen njuta av ledighet. Så inte så konstigt att jag känner så här då jag inte fått leka med kameran ordenligt på ett tag... ;-)
 
Fick två förfrågningar ang barn- och familjefotografering igår, så himla roligt! Snart får jag gå lös med kameran och få utlopp för min passion. För övrigt vore det himla roligt att fota bröllop snart igen, är någon där ute på jakt efter en bröllopsfotograf? Hör av er till mig på josefin.landhagen@gmail.com

2013 är här

 
Gott nytt år till er alla önskar en något seg Josefin ikväll. Var bjuden på trevlig nyårsmiddag hos finaste vännens familj igår, mycket roligt hade vi och det blev sent, tror vi firade in nyåret fram till halv sex på morgonen... Har man toktrevligt så har man!
 
Men trots att dagen varit lite seg så lockade eftermiddagssolen med mig ut på en skön långpromenad. Och på hemvägen fick årets första krispiga tulpanbuketter följa med mig. Är så uppiggande fräscht med snittblommor i hemmet, det får mig alltid le gott inombords när jag går förbi.
 
 
Nu tänker trötta jag fortsätta kvällen i soffan, kram och trevlig fortsättning på 2013!
 

RSS 2.0