Vår trädgård i maj

 
I trädgården blandar sig den söta doften från vippande grenar av syren med äppelblom och spirea. Själen får ett lugn i denna nyfödda tid när färgerna kommer åter och ljuden stannar mellan grönskande trädkronor. Världen kläs in i en spirande blomsterprakt och på något vis känns allt lättare. Man kan gå ut barfota, bara det. 
 
 
 
Växthuset i maj, där står det stolt och redo för sin första säsong. Jag har fyllt en av jordbäddarna med tomatplantor och snart ska chili och paprika få ta plats. Men jag tar det lite varsamt, vill se hur växterna trivs på denna plats först innan de åker ner i jorden. Så jag flyttar runt och lär mig tyda hur de trivs bäst. Ena sidan i växthuset är lite mer skuggig än den andra som badar i värme och kräver mer soltåliga växter. Har ni något bra tips på vad vi kan plantera där? 
 
 
 
Syrenernas tid, här gäller det att ta tillvara på den korta blomstertiden, njuta och vara här och nu, närvarande i nuet och ta in blomningen så långt det går. Just nu står alla trädgårdar runt om i kvarteren i full blom och jag älskar det. Njuter lika mycket av att titta in i andras grönskande oaser som att vara i min egen. 
 
 
 
Nya utemöblerna till växthuset som vi köpte på en loppis, fina gedigna gamla tunga gjutgärnsmöbler i snirklig stil. Visst gör de sig fint där inne!?
 
 

Hemma hos oss i 30-talshuset

 
Så här ser det ut i skrivande stund hemma hos oss i vårt kära 30-talshus. Inne har vi kommit till ro med de flesta projekt, nån liten list bara som ska dit. Om ett par veckor väntar inredningsreportage nummer 3 detta år, ja det är smått galet men jag har fått hela 8 förfrågningar sedan januari från olika håll. I helgen var jag med i lokaltidningen i deras helgtidning i mittenuppslaget och på framsidan. Såg ni mig, ni som bor inom Östergötland?
 
Nästa år kommer hemmet att synas i två stora inredningsmagasin, dels ett vinterreportage och dels ett sommarreportage. Kul och galet, får man väl säga!? Jag hade aldrig i min vildaste fantasi någonsin kunnat föreställa mig ett sånt stort intresse för vår renoveringsresa. Men det är väldigt roligt att vårt jobb blir uppmärksammat, för det är mycket jobb och planering som lagts ner. Och att få synas med återbruk tycker jag är viktigt, så fler kan få inspiration att ta hand om det som redan finns istället för att köpa nytt. 

Ha en skön fortsättning på veckan, kanske är ni långlediga? 

Vilken rysare!!!

 
 
Jag är lättad och rosenrasande på samma gång. 
 
Kanske tittade du in och såg att min blogg var raderad? Kanske undrade du vad som hänt? Hade jag tappat suget, hade jag utan förvarning raderat 13 år av mitt liv, där ord känslosamt flätats samman och format en varsamt berättad histioria sett genom mina ögon. Där mina skatters barndom med knasiga upptåg, kärleksfulla stunder och fina berättelser bara kastats bort? Där viktiga jobb fanns att referera till och ett brett receptregister att inspireras av. Ett liv mellan toppar och dalar där berättelser kommit till liv genom bild och ord. 
 
Skulle jag ha raderat allt, bara så där...?
 
Nej, så klart inte. Jag har gått på tårna och balanserat mellan hopp och förtvivlan, försökt att inte rusa iväg och tänka det värsta. Och i en veckas tid utan respons jagat upp varenda en jag kunde tänkas komma på inom koncernen för Blogg.se.
 
Nu undar ni, vad var det som hände?? 
 
Ett säkerhetscerifikat hade gått ut (tydligen) som teamet på Blogg.se skull hjälpa mig fixa ett nytt, men istället RADERAS hela min blogg! Sen gick det en vecka av tystnad från deras sida. Men lyckligtvis är bloggen nu åter uppe och live. 
 
Det är jag tacksam för. 
 
Nu är jag tillbaka, men frågan är hur länge till jag kommer att vara kvar, jag känner inget större förtroende för denna portal längre. Jag är bra sugen på att börja om, kanske på en egen kanal, en egen plats eller tillsammans med andra kreatörer som skapar magi ihop. Kanske om tiden finns, att det får bli en nystart. Men i så fall lovar jag att säga till om var och när. 
 
För det är det här med balansen av att vilja och hinna. Skulle någon räcka ut handen och säga, "Hej kom till oss!" så hade jag kanske greppat den. 
 
Men, nu fortsätter vi som om inget hänt, tills vidare! 
 
 
 RSS 2.0