Frukoststund

 
 
Måndag, ny vecka och den får vakna till ro med en stilla frukoststund i lugnet här hemma där jag sitter nedsjunken i tankar med mitt te. Förra veckan var jag hemma och kurerade mig, men den här veckan ska jag så sakta komma igång med vardagen igen. Känns skönt. Är fylld av förväntan inför den här veckan och har en bra känsla i magen. Känner att jag kommit ner i ett lugn efter att ha varit uppe i varv senaste tiden, saker och ting börjar falla på plats. 


Ha en fin måndag!

Höstens sista verser

På den plats som jag en gång namngav som Gränslandet, där gränsen mellan stad och land möter varandra, faller nu löven ner och bäddar in marken. 
 
Solen silar mellan glesa trädgrenar och får det att lysa som guld på stigar som är gömda. 
 
Här under rasslet av vinden i trädkronorna som fick löven att dala till marken låg jag på en mossig sten och tittade rakt upp och bara andades in magin i nuet. 

Jag tycker allt att hösten är den vackraste av årstider. 
 
Efter veckor av gråmulna regntunga dagar tittade solen fram och torkade upp leriga vattenpöllsfyllda vägar. 
 
Är det inte vackert, mönsterbildningen på åkermarken.
 
Löven som lägger sig i fårorna.

Och hon som gick här med systemkameran över axeln och fångade ett rofyllt sig själv med mobilen där hösten sjunger sina sista verser. 

Solsken igen

Rykande varmt honungste med mjölk i.
 
Solskensfrukost med mina hjärtan

En krya-på-dig-blomma från mina föräldrar, varit hemma i veckan.

Det magiska ljuset, aaah!!
 
Vi startar helgen med sol, efter veckor av grått dis väcker solen oss denna lördag! Jag är pepp på att ta med mina skatter på en promenad men de verkar inte lika pigga på att följa med. Men är det en så här härlig dag kan man inte bara stanna inne, det borde vara smått förbjudet! Jag som dessutom har varit inne större delen av veckan och vilat upp mig vill verkligen passa på att gå ut nu. Ska prova ett beprövat trick, att locka med att köpa med oss lördagsgodis på hemvägen, så borde det nog gå vägen! 

Ha en fantastisk lördag, kram på er! 

Halloweentårta

 
 
Här kommer ett tips på en Halloweentårta som jag gjorde förra året. Receptet bygger på en klassiska kladdkaka som jag sedan dekorerade.

  1. Vispa 2 ägg och 2,5 dl socker poröst
  2. Tillsätt 3 msk kakao (Ibland byter ut en msk till chilikakao från Santa Maria för mer sting och hetta i). Blanda i 1,25 dl vetemjöl, 125 g smält smör och blanda till en jämn smet.
  3. Smöra en ungsfast form och täck med ströbröd
  4. Häll i smeten och in i ugnen 175 grader i 25 minuter. 
  5. Gör chokladglasyr när kakan är klar och fått svala något:
    Rör ner 100 g hackad mörk choklad i en varm kastrull med 1 dl vispgrädde. Låt det tjockna, jag hade i lite florsocker och smör också, så det blev extra gottigt. ;) 
  6. Bred över chokladglasyren på kladdkakan. Stick sedan ner kex som påminner om gravstenar och dekorera med skelettben och skelettarmar som kommer från Crazy Bones godisklubbor (finns att köpa på ÖoB, en påse kostar en tia!). Vi brukar även ha dessa klubbor att ge barnen som ringer på och frågar "Bus eller godis!" 
  7. Servera gärna med vispad grädde till
 

Veckan startar med kärlek

Att få krama om de här två idag, obeskrivligt mycket kärlek! 
 
Det finns så mycket tacksamhet inom mig för livet och en mållös förundran över hur stort det är. Att det rymmer så mycket magi. Jag är glad att få starta min nya vecka med mina barn, att starta veckan med att krama om dem så hårt jag vågar och kan. Att få vara en del av all denna magi och dela livet med dem. Känner mig lyckosam.

Gråtunga skyar

 Mobilbilder från min promenad igår, samtliga finns på Instagram @myhappydays.se


Gråtunga skyar bäddar in staden i ett evigheternas oktoberdis. Vädermännsika som jag är borde jag var låg och tyngd av vädret nu, men sinnet är lätt. Jag vet inte, det kanske är stressen som bedövat mig under nästan en månads tid som nu börja ge med sig som lättat upp min sinnesstämning. Det kanske är pms-hormoner som lämnat min kropp nu, förra och förrförra veckan var inte rolig, då hade jag rena kriget inom mig med känslorstormar. Kände det som det var mest synd i hela världen om lilla mig. Inget har förändrats sen jag kände så, men de tunga känslorna är på väg att flyta bort, skönt.

Jag gick i duggregnet igår och lät löven klistra sig mot mina skor. Jag älskar melankolilken i det höstiga vädret, att få känna sig låg om man vill. Fast jag nästan tvärtom blir full av inspiration och glädje när jag går i färgstarka lövhögar och ser ljuset blänka i vattenpölar. Jag drar upp min mobilkamera och kan gå helt i min egen värld, allt liksom försvinner bort och blir oskarpt runt mig. Jag ser bara mina bilder framför mig, stannar och knäpper en bild, går vidare, hittar något nytt som fångar min uppmärksamhet och som skulle bli en fin bild. Jag älskar dessa fotopromenader, då jag bara har mobilen med mig.
 

O nu när jag tar upp det här med mobilfotande, jag sätter just nu ihop ett inlägg för att ta bättre mobilbilder. Så jag tänker passa på och fråga er, vad skulle ni vilja att jag tar upp i min guide?  
 
 
 
Fortsätt använda den nya funktionen med att ge inlägget en smiley! När ni ska lämna en kommentar hittar ni ett par smiley´s som ni kan klicka på för att tycka till om mitt inlägg. Gör gärna det! Glöm inte att gilla inlägget med, så syns mitt inlägg bättre för andra och fler kan hitta in hit! 

Att visa en outfit

-Meja, kan inte jag få ta en bild och visa din nya fina klänning på bloggen? /Jag
 
-Nej, jag vill inte ta kort! /Meja

-Du kan sitta i soffan med din iPad om du vill. /Jag
-Nej! /Meja
Men du, titta, får inte iPaden plats i ficka på magen?? /Jag
-Jooo, hihihi!! /Meja
 
-Och titta, nu har den en lång röd tunga! /Meja
-Om du hoppar i soffan, får jag ta kort då? /Jag
 -Ok då! /Meja
-Titta på tungan, hihi!! /Meja
 
-Nu stänger jag munnen! /Meja
 
Vad snygg du blev med nya koftan och min hatt också! /Jag 

 
Därefter drog "Cirkus Meja" igång på allvar. Om ni vill se tre bildklipp från denna tokiga föreställning så har jag dem på Instagram i stories just nu! Skynda skynda! Klänning med roliga fickan på magen som blir en mun med tunga från H&M, lika så den urmysiga koftan och svarta sammets leggins. 
 
 
 
Fortsätt använda den nya funktionen med att ge inlägget en smiley!
När ni ska lämna en kommentar hittar ni ett par smiley´s som ni kan klicka på för att tycka till om mitt inlägg. Gör gärna det!
 
Glöm inte att gilla inlägget med, så syns mitt inlägg bättre för andra och fler kan hitta in hit! 
 

Söndagslistan


 
En intensiv vecka med söndag som enda vilodag. Har varit full fart från morgon till kväll varje dag och i regel somnat utslagen redan vid 21. Men helgen var mysig, den behövde vi, barnen och jag! 
 

Herravdelningen

Veckans oväntade bubblare, herre jisses så mycket snyggt det fanns inne på H&M Herr. Trettonåringen har ju faktiskt växt sig om sin mamma nu på typ en halv centimeter. Så blev premiärhänga på stora herravdelningen igår. Jag blev helt till mig, för äntligen kan jag köpa snygga herrkläder åt någon igen! Jag älskar att få styla outfits och blev grymt överraskad av att kläderna på herrarnas var så coola! Här kan jag hänga oftare och spana på både det ena o andra, lät ju lite galet, haha! Föresten, "herravdelningen", det borde ju kunna vara en egen fortsatt katergori på min lista, men inte med betoning kläder då utan dejting och kärleksfronten. Men den är ju rätt så öken så kanske inte har så mycket att bjuda på där för den nyfikne i alla fall! ;)
 
 
I huvudet på Josie
Oj så det snurrat, varit en riktigt djup tankevecka. Mest bakåt men en del nutid och en del framåt med. Jag tror att jag just nu har fastnat lite, känner att allt står stilla och jag vill ha fart och vind i mitt liv, vill ha förändringar, men det kommer inga. Känner mig rastlös, nedstämd och försöker att bryta mig loss men hur mycket jag än försöker så händer inget. Känns som om jag sitter fast i kvicksand och känner mig stundvis väldigt ensam och låg med. Så undrar jag, ska hela livet gå ut på att man måste kämpa som en idiot i motvind med allt? Kan man inte någon gång bara få prova lyckan att åka på en räkmacka och att nya möjligheter serveras? Nähepp... 

Veckans funderare
Om jag ska hoppa av dansen, jag vill hellre dansa pardans och inte efter koreografi. Vill lära mig dansa latin på riktigt, känner att kursen inte motsvarade mina förhoppningar och tyvärr inte ger mig den glädje jag hoppats på.
 

Projekt
Påbörjat ett inlägg för att ta bättre mobilbilder, hoppas kunna leverera inom ett par dagar!

 
 

Nätterna 
Plågats av riktigt hemska mardrömmar som varit ovanligt klara och verklighetstrogna, sovit oroligt och vaknat kallsvettig. En dröm som särskilt påverkade mig mycket var att jag förlorade mitt jobb när jag ville yttra min åsikt. Jag fick inget nytt jobb, kunde inte behålla mitt hem, fick sälja av med allt jag ägde och förlorade vårdnaden om barnen då jag inte kunde erbjuda dem ett hem. Det slutade med att jag hamnade på gatan helt övergiven, ägde bara kläderna jag hade på mig. Vaknade genomsvettig i panik, skräck och andnöd. 

 

Träning
Längtar så efter att få träna ordentligt igen nästa vecka, kommer hänga på gymmet så mycket jag bara kan! Älskar att träna, känner mig piggare, friskare och jag vill se fortsatt resultat på kroppen. 

 
Veckans mysigaste
Biolördag med barnen då vi såg Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, såå bra, vill se den igen! Samt sovmorgon med helgfruksot, bordet uppdukat med massor och hembakade varma scones. 
 
Oväntad roligt händelse
På väg mot bion igår, vi tog bilen, så stannade inte bilen framför oss för en äldre man som var på väg att ta första steget ut på övergångsstället. Det resluterade i att bilisten fick en höjd hyttande knytnäve av mannen. Men jag som körede sakta och stannade fick istället ett leende och tummen upp. Haha, skön gubbe! 


Fotsätt  även gärna den nya funktionen med att ge inlägget en smiley! När ni ska lämna en kommentar hittar ni numera även ett par smiley´s som ni kan klicka på för att tycka till om mitt inlägg. Gör gärna det! Vore så kul att se hur den nya funktionen fungerar. Glöm inte att gilla inlägget med, så syns mitt inlägg bättre för andra! 


Puss och kram, ha en skön söndag finaste ni! 

Bättre mobilbilder? Ge mig en smiley!

 
 
Jag funderar på att sätta ihop ett inlägg om att göra bättre mobilbilder, vad skulle ni tycka om det? Tänker mig tipsa om bra fotoappar som jag använder mig av och lite "tänk på" och andra tips. Kommenterar gärna och gilla inlägget och det känns intressant!

Prova även jättejättegärna den nya funktionen, som jag ingår i testpanel för, att ge inlägget en smiley! När ni ska lämna en kommentar hittar ni numera även ett par smiley´s som ni kan klicka på för att tycka till om mitt inlägg. Gör gärna det! Vore så kul att se hur den nya funktionen fungerar. 
 
 
 
 



Relax och lyx i badet

 
Så här mysigt hade jag det i badet igår. Ja för det fick bli ett bad precis som jag skrev i söndagslistan Nedsjunken i massa skum och mjukgörande oljor lät jag tankarna sjunka bort tillsammans med en bok och skön musik. Var så sugen på o tjuvstarta med en liten charkbricka så det tog jag och plockade fram att njuta av tillsammans med ett glas iiiiiskall Noa. Söndagslyx i badet, avkoppling och bara njuta av nuet, mm! 
 

Söndagslistan

 
Regning höstdag här hos mig idag, har varit på kalas för min ena lillebror och haft en mysig dag med familjen. Kör på med en lista igen för att sammanfatta veckan som gått, det verkar ju uppskattat av er med! Fått frågan om man får kopiera min lista, självklart. Länka gärna tillbaka in till mig då är ni snälla. :)
 

Tankar
Känt mig lite som i gråtoner denna vecka, det har varit en spiral med negativa tankar som jag försöker att bryta. Vet inte om det är vädret som påverkar mig. Är en riktig vädermännsika och blir tung i sinnet om solen inte visar sig. Jag är nog inte gjord för att leva i ett kallt och mörkt klimat... 

Träningen
Jo jag fortsätter att träna, 5 pass har det blivit den här veckan. Yoga, dans, styrka, konditon och cykel i vanlig ordning. Har sett reslutat av träningen att jag fått en bättre hållning, axlarna ser stakare ut och jag har tappat lite i vikt. Det där med vikt är föresten ett ämne jag gärna unviker, tycker inte om vikthets. Så därför väger jag mig aldrig, har inte gjort sedan jag var gravid med Meja och var tvungen iom besök hos MVC. För mig räcker det att jag möter en sund person i spegeln som mår bra, några kilo hit eller dit är skitsamma så länge jag mår bra! 
 
Längtan
Har ett sug efter att gå på bio, vill gärna se Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, älskar Tim Burtons filmer! Funderar på att ta med barnen på den nästa helg! 
 
Stressen
Som ni vet har jag senaste tiden haft problem med stress. Nu känns det som jag har fått ner stressnivån något, känner mig mer avslappnad och det är jätteskönt, ska fortsätta att ha fokus på att hitta lugn i vardagen. Det som är bra är att jag hittade en av de stora orsaken till stressen. Det har varit intensivt på jobbet senaste veckorna med högt tryck och beordrad övertid mm, inte konstigt egentligen att jag känner av det i kroppen. 
 
 
 
Vad jag hoppas på nästa vecka
Mysiga kvällar med barnen, någon utflykt till helgen kanske och så måste vi göra stan en sväng o shoppa höstskor. Åh, bästa veckorna är veckorna med barnen! Då jag bara har dem hos sig på halvtid så blir jag väldigt fokuserad på att få ut det bästa av dagarna då. 
 
Vad ska jag göra nu?
Ska tända upp levande ljus och plocka fram lite gott till kvällen. Ska faktiskt festa till det efter en strikt tränings- och kostvecka med lite extra gott. Blir charkbricka, ostar, kex och chokladfondue! Frukter doppad i mörk choklad är ett undantag från min "inte äta godis regel". ;) Ska förresten kanske börja med att ta ett varmt bad, det har jag längtat efter hela veckan! 

Ha en skön söndagskväll, puss och kram! 

Höst på balkongen

 
Höstljung i djup rosalila har fått fylla upp blomsterkorgen på balkongen. Det som är bra med ljung är att den behåller sin vackra färg hela säsongen, även om den torkar torkar ut eller fryser. Vilket ger en vacker färgklick hela hösten och vintern om man så vill. Äpplen i korg från mina föräldrars trädgård, de har så det svämmar över i trädgården. Vilket äppelår vi har! Kläderna som Skrållan har på sig föresten är Mejas egna som hon hade som nyfödd liten bebis. Tänk att hon var så där liten som dockan sin! 
 
 
 
Vet ni vad, nu ska jag chocka er!! Eller kanske mest mig själv! För dagen jag aldrig trodde skulle komma har kommit. Dagen då jag åker till gymmet INNAN jobbet på morgonen. Ska få en genomkörare med PT så här på morgonen, stackarn. Ja jag säger stackars PT och inte stackars mig, även om jag tror att jag kommer få mer än vad jag tål. Jag åt nämligen världens godaste (men oj så starkt) tzaziki igår när jag var ute med mina vänner och spelade quiz på en mysig krog. Så jag lär ju svettas vitlök utan dess like idag, stackars PT som sagt. Haha, nähepp nu ska vitlöksbomben snart ta o hoppa på sin cykel o fara iväg mot gym och jobb!
 
Ha en skön dag, snart har vi helgen i sikte!
 

Veckan i en lista

 
 
 
Tänkte att jag skulle sammanfatta veckan som gått i en lista likt förra veckan
 

Träning

Styrka, kondition, cykel, dans och löpning har jag hunnit med, tränat 3/7 dagar vilket ändå får anses väldigt bra med tanke på att det är barnvecka. Konstigt nog trots stenhårt PT-pass i fredags bara lätt öm i musklerna. Ska det vara så?? Vi till och med höjde vikter och körde på mer än tidigare då jag sa att jag inte fått träningsvärk efter mina tidigare styrkepass. Jag var verkligen som spagetti i hela kroppen den här gången och skakade efter att hon kört stenhårt med mig så blir så överraksad, ska man inte få mer värk? Nästa vecka satsar jag på två pass yoga, två pass styrka, ett pass dans och säkert cykel och löpning däremellan med. 

 

Tankar

Tyvärr fastnat i en negativ spiral då jag ältat det som gjort mig sårad i det förgågna, så dumt! Känt mig ledsen och arg, rivit upp gamla känslor. Men nu känns det som det har lättat lite efter att ha fått ventilera med en vän. <3 

 

Nyttigheter

Förutom träning bestämt mig för att hålla mig borta från chips, glass och fika med. Godis har jag ju skippat senaste halvåret. Vill äta mat jag mår bra av och inte få i mig massa onödigt socker, fett och salt. Jag dricker ju inte alkohol för den delen heller längre, kan sträcka mig till ett glas om det är middag ute. Men jag vill fokusera på träningen och min hälsa nu o då känner jag mig ännu mindre sugen på alkohol. 

 

Bästa känslan

När jag såg min dotter susa uppför kullen i seneftermiddagssolens varma sken med armarna utstäckta. Så glad att jag hade kamerna i min hand just då, bara älskar den här stunden och att jag fick den på bild! 
 
 

Lycka

Att jag idag kunde sitta ute på föräldrarnas altan i oktober i bara en tröja och sola i 16 grader värme! Hade kunnat ligga ute i bikini, så varmt det var! Jag älskar att värmen och solen håller sig kvar så här länge! Det var så härligt att vi åt middag ute, mysigt! 

 

Utmaning

Att få ner stressnivån, jag har lyckats stegvis o få ner den lite för varje dag. Men minsta lilla har räckt för att stressen ska blomma upp inom mig igen. Jag tar det sakta, ser fram emot en ledig måndag och att kunna varva ner inför nya dagar på jobbet. 


Fotoboken

 
Kommer ni ihåg fotoboken som jag skrev om för någon vecka sedan? Nu är den här och jag är jätteglad över den! Både bilderna i färg och svartvit hade bra färgåtergivning och jag är nöjd med hur man kunde presentera bilderna i olika layouter. Det blev särskilt fint när man har en serie bilder som den med Meja på ängen.
 
Hela boken är fylld med så många vackra underbara och minnesrika bilder, jag riktigt längtar efter att få visa den för besök som kommer. Det är alltid speciellt att se sina egna bilder i tryck, jag slås av hur fantastiskt det är att ha alla desa bilder från mina barns uppväxt samlade på detta sätt.
 
Sen känner jag mig stolt över att jag faktiskt kan fånga ögonblick som dessa som utstrålar magi. Jag kan ibland vara lite väl hård mot mig själv o känna att jag inte är bra nog. Men nästa gång jag är det, så ska jag påminna mig om den här boken. För när jag bläddrar i den så känner jag mig stolt. Och så känner jag mig glad över att kunna föreviga barnens uppväxt på detta sätt, vilken bildskatt de får med sig. Jag lägger ner så mycket kärlek när jag fotograferar, jag lägger ner alla känslor på min palett, det är just med känsla som jag fångar bilder när jag fotar. För mina känslor, de sitter utanpå skinnet, det är mitt hemliga trick i mitt fotograferande. ;-)

Vill ni också göra en fotobok som denna kan jag rekommendera Solentro.se som jag använde mig av. 

RSS 2.0