Jul med barnen i vårt hus

 
"God jul" kanske är lite sent att skriva så här några dagra efter annandag jul. Men med en liten i familjen så har jag helt enkelt inte hunnit med att skicka en julhälsning på bloggen. Så här kommer en bildlig hälsning något i efterkott från vår jul som vi firade på juldagen här hemma i vårt 30-tals hus. Tomtemor kom på besök och delade utjulklappar, så mysig och lugnt julfirande! 
 
 
 
 
Här är några bilder på mina töser ett par dagar innan julafton. 
 
 
 
 
Vi vaknade upp till en vit jul i år, under natten hade det snöt, vilken lycka!! 

Julkärve, en barndomsdröm!

 
Utanför vårt hus en julkärve till småfåglarna.
 

När jag var liten fantiserade jag om att en dag som vuxen få bo i ett eget hus. Där skulle jag då sätta en klassisk julkärve i trädgården framför köksfönstret på vintern. Nu 30 år senare blev min dröm verklighet. Framför spröjsade fönster och vita knutar står den! Att en så enkel sak som en julkärve med rött band kan betyda så mycket. ❤️
 

Julgardin i vinröd sammet

 
Julfint i sovrummet med nya juliga vinröda sammetsgardiner.
 
 
Har ni tänkt på hur lätt hemmablind man blir? Innan vi flyttade in i huset för snart 1 år sedan tänkte jag på alla charmiga gamla originaldetaljer i vårt 30-talshus. Som våra spröjsade fönster med valsat glas och hasp. Vackra gamla radiatorer i alla rum och spännande vinklar och vrån. Jag tänkte på hur gärna jag ville fånga detta på bild. Sen blir det till en vardag, jag älskar fortfarande alla detaljer med vårt hus lika mycket med tänker inte på dem med kameran i min hand eftersom jag ser dem för jämnan. Föstår ni hur jag menar?
 
Men nu tänkte jag på det efter att ha fotat våra nya vinröda gariner i sammet i sovrummet. Ibland ser man "vardagen" bäst på bild. Nya gardiner var det ja! Ville åt en julig och omfamnade mysighet och blev så nöjd med dessa vinröda tjocka som passade ihop med de vita i spets! Den vackra julstjärnan är med ny, så vackra hålmönster, får mig att tänka på tårtpapper eller spets. Så kul att få göra julfint hemma!
 
 

Julklappsskåp av skafferi

En perfekt julklappsgömma i vårt skafferi som blev ett tillfälligt julklappsskåp.
 
Springer dagarna på lika fort för er eller är det bara jag som tappat tiden under min jakt på en blixtsnabb 10-månaders bebis som ständigt är i farten? Hon ställer sig och går upp längs med möbler, släpper taget och vinglar så här är det prio ett att vakta och följa minsta steg. Pratade med min vän igår som är pedagog på förskola. Hon berättade att de inom barnomsorgen räknar med att man ska klara 5 st 1-åringar själv... Blev helt svettig, huuur är det möjligt! Jag är så otroligt full med beundran över hur man över huvud taget kan hantera att passa mer än en sjövild liten i taget, så stor eloge till er alla som gör det! 
 
Själv hinner jag bara passa 1 barn och inget mer under dagarna just nu. Om hon inte sover för då låter jag kreativiteten ta plats och roar jag mig med att slå in dekorativa julklappar. Detta lass är årets julklappar 2021. Eftersom vi hade tömt skafferiet inför upprustning fick klapparna tillfälligt flytta in på de tomma hyllorna där. Men visst blev det mysigt!? Om kvällarna maxar vi myset genom att tända ljusslingor där inne och låter dörren stå öppen, ler varje gång jag går förbi.
 
Vill ni veta hur man slår in paketet med "solfjädern" ovanpå hittar ni en video på mitt Instagram, länken leder dit.

Vår andra advent

Pulkaåkning på tomten med mina töser.
 
 
Det årliga pepparkaksbaket resulterade i massor kakor och ett pepparkakhus.
 
Jag ramlade in i en spontan loppishörna när vi skulle veckohandla mat förresten, fick med mig två mässingstakar som ni ser på bild. Fina va!?
 
Hoppas att ni haft en fin helg, vår gick alldeles för fort som vanligt. Helgen har legat gnistrande klar och kall, riktigt vintrigt ute. Så pulkan åkte fram och systrarna busade i snön. Det årliga pepparkaksbaket klarade vi också av och så har vi fått en del gjort i hemmet.
 
Sedan vi flyttade in i februari har det varit ganska rörigt lite överallt, detta då renovering har pågått runt om i huset. För en som är pedant och mår dåligt när var sak inte är på sin plats kan det vara lite prövande för psyket, hehe... Men så skönt nu när vi börjar komma mer i ordning, som att vi inte har 2 kylar och 2 frysar stående i vardagsrummet till exempel eller mikro och porslin i hallen. När vi kunde flytta in kyl- och frysskåpen i köket fick vi plats för att göra julfint i vardagsrummet, så mysigt!
 
Sen ska vi självklart inte köra med dubbel uppsättning kyl/frys framöver men just nu kan vi inte sälja de gamla då vi inte kan installera de nya innan vi fått dörrarna som ska sitta på dem, det här med uteblivna leveranser under pandemin och så vidare ni vet. Men i januari kommer förhoppningsvis det sista till köket, det håller vi tummarna för!
 
Kram på er
 

Frost och pulkaåkning

 
 
Graderna har sjunkit rejält här i Östergötland, idag var det riktigt frostigt vackert ute. Vita iskristaller bildade en filt över oss och fram kom Enyas pulka. Vi tog en premiärtur med babypulkan i trädgården när solen var framme. 

RSS 2.0