Året 2020 i bilder

 
 
 
Detta år har jag mycket att vara tacksam för som har varit lyckosamt trots att vi befunnit oss mitt i en orolig pandemi som kastat omkull vardagen världen över. För min del har 2020 varit ett bättre år i mitt liv, även om jag mestadels befunnit mig i en självvald karantän större delen av året. Jag har ändå känt en balans i livet, haft hälsan och fått många fina och positiva överraskningar och stora drömmar som besannats. Det jag saknat och som jag hoppas blir ändring på nästa år är att få träffa mina vänner och släkten mer. Jag ser fram emot 2021 och hoppas det nya året för med sig gott. 
 
 
Tack 2020 för:
  • Jag fick möjlighet att fokusera på min hälsa och ta kontroll över att få balans i kroppen igen. Gjorde en hårmineralanalys i januari som visade att det jag misstänkt stämde, kroppen hade lagrat skyhöga halter av koppar som jag mådde dåligt av. Fick hjälp med att ställa om kosten och börja avgifta. Detta var en ögonöppnare för mig och jag kom att läsa på väldigt mycket om hälsa, mat, kroppens imunförsvar och om inflamatorisk kost. Är glad att jag tog ett aktivt val som kom att förändra mitt liv på ett sätt jag inte hade räknat med och inte vågat berätta om helt än. När något är så stort att hjärtat blir rädd för att dela med sig är det bätttre att vänta. 
  • Att ha fått jobba som Digital marknadskommunikatör på Norrköpings kommun under vårens LIA. Redan innan jag startade min utbildning var målet kommunikationsenheten på kommunen, så att få in en fot och få ta hand om en digital marknadsföringsplan, analys, foto och kommunikation ut till kommuninvånare och kommunbesökare var oerhört betydelsefullt för mig. Jag är väldigt tacksam för den chansen och det glädjer mig oerhört att se att det arbete jag gjorde fortfarande används. 
  • En dröm till som gick i uppfyllelse! Att få mina foton uppsatta på reklampenare runt om Norrköping. Mina foton som jag tog under min tid på kommunen har suttit uppe vid tre olika tillfällen runt staden på stora reklampelare under årets gång. Även i tryckt media och digitala kanaler har de synts. 
  • Min examen! I maj stod jag färdigutbildad Digital marknadskommunikatör med högsta betyg i alla ämnen genom mina 2 års studier på Yrkeshögskolan. 
  • Vi köpte hus, vårt drömhus! Det börjar landa nu men är ändå så overkligt stort för mig som burit på den här drömmen i halva mitt liv. Drömmen om om dagen jag får flytta till huset med kärlek i väggarna och vårda en gammaldags uppväxt fruktträdgård. I början av nästa år blir den sann!! Med honom och barnen! Kärlek, familjeliv och ett mysigt hem, ser fram emot att dela med mig mer då. 
  • Jag sålde min lägenhet som varit mitt älskade hem i så många år.
 
Stora förändringar som vi står inför nu 2021! 
 
Och jag tror
Att när vi går genom tiden
Att allt det bästa inte hänt än
 
Gott Nytt 2021!

Julafton 2020

Rött sidenband runt julklapp
 
Julklappar under granen
 
Jultåg under granen
 
Öppning av klappar i julstrumpan
 
Vi i familjen som firade julafton själva detta corona-år.
 
Jultallriken plockades med gottigheter från...
 
...julbordet.
 
Julmust till maten i höga glas
 
Tomten kom på besök på kvällen och delade ut julklappar
 
Paketöppning vid brasan
 
Delikatessbord med julgodis, chokladpudding, hembakad kola, frukt och mycket mer!
 
 Alkoholfritt bubbel
 
Julchoklad
 
Marsipan, skumtomtar, polkagris, tryffel, lakritschoklad...
 
Julafton 2020 firade vi i mindre skala men så mysigt vi hade! Lugnt och skönt hemma med god mat och Tomten hittade även hit och delade ut klappar. Den första julklappen vi öppnade var dock väldigt oväntad. Vi hade spelat Bingolotto på uppesittarkvällen dagen innan, men gick och la oss före det var slut. Så på morgonen när vi rättade lotterna blev det rejält glädjerus när sista lotten visade på vinst! 30.000 kr i resor och 1.000 kr i bokpaket!!! Resebeviset ska gälla i 2 år läste jag vilket är bra, för åka utomlands just nu i pandemin lockar inte. Men sen har vi en härlig resa att se fram emot och böcker att läsa! 
 
En härlig julafton!
 

God jul

 
Sänder er en varm julhälsning med önskan om en god jul! 
 
I år måste vi vara extra rädda om varandra och se till att inte få ökad spridning av denna pandemi. Det gör att julen inte blir sig lik i år när vi alla behöver vara försiktiga och anpassa våra julfiranden. För egen del blir vi bara hemma med barnen, träffar ingen i släkten och inga vänner. Men det blir mysigt ändå, det blir traditionsenlig med mat och klappar men bara för oss. Hur kommer ni att fira jul detta speciella år?
 
God jul och ta hand om er!
 

Ser du månen där du är ikväll?

 
Ser du månen där du är ikväll? (Tillsammans igen) 
 
"Jag tror jag lärt mig flyga nu
Utan vingar som du sa
Rakt ut i mörkret ner mot stadens ljus, lyser allt vi lämnat kvar
Allt kan försvinna på en sekund
Så kom å sätt dig här en stund
Och tänd ett ljus och lys upp natten, för allt vi inte sagt än"
 
 
 
Det finns låtar som är vansinnigt bra och sen finns det låtar som redan efter ett par toner berör, skapar gåshus över hela kroppen och får känslorna att explodera och fullständigt svälla över. De där sällsynt fantastiska musikaliska hälsningarna som hjärtat tar till sig på en gång utan att man hört helheten eller texten fullt ut. Man bara känner att magin är där, blir fängslad och allt annat stannar upp och hamnar ur fokus.
 
I år har det hänt mig två gånger, en gång i våras och nu idag när jag hörde Thomas Stenström sjunga Ser du månen där du är ikväll? (Tillsammans igen). Jag kände direkt hur den greppade tag efter mig och fick min totala uppmärksamhet på ett par sekunder, hur orden började leta sig in och la sig tillrätta. Jag tror jag glömde bort att andas, blev helt tagen och ögonen blanka.
 
Vad är detta? Nyfikenheten tog över och jag var tvungen att veta mer om låten som fick min värld att stanna upp. Det visade sig att Stenström gjort låten som ledmotiv för Cancerfonden och deras julfilm i år, hur fint!? Detta innebär även att för varje lyssning låten får just nu under pågående kampanj skänker Thomas Stenström och Sony Music alla royaltyintäkter från låten oavkortat till Cancerfonden.
 
Vill ni höra en fantastisk låt och samtidigt göra skillnad uppmanar jag er att lyssna. Mina högtalare har gått varma hela dagen, så fin låt med fantastisk text.
 
Lyssna härhttps://ThomasStenstrom.lnk.to/cancerfonden
 
 
 
 

Hängande pepparkakshus i julgran

 
Så här blev mina hängande pepparkakshus i julgran.
 
 
Nu börjar julkänslan komma mer och mer när doften av utslagen hyacint tillsammans med gran och pepparkakor sprider sig i hemmet. I veckan pyntade barnen julgranen och jag passade på att hänga upp mina pepparkakshus som jag gjort, tyckte det blev så mysigt! Håller ni med? 
 
För övrigt blev jag så himla nöjd med kungsgranen som vi hittade i år, perfekt form, tät och så stor! Fick faktiskt klippa av den för att få in den i hemmet och få på stjärnan på plats i toppen. Vackra fina gran!
 
Fyra dagar kvar till julafton, december har verkligen gått fort! I år blir det inget vanligt traditionellt julfirande, vi kommer hålla oss hemma och mysa med barnen istället. Det kommer bli julbord och delikatessbord i hemmets lugna vrå med julklappsöppning, tänd brasa och julfilm. Mysigt och lugnt, precis det som jag behöver. Känns även lite fint att få fira en sista jul här hemma, om 2 månader bor vi ju inte längre kvar här utan har flyttat till vårt drömhus. Så nära nu! 

Hängande pepparkakshus

Hängande pepparkakshus
 
Kreativt pyssel i form av hängande pepparkakshus har jag ägnat mig åt när vi hade pepparkaksbak här hemma i familjen under andra advent igår. Jag skar ut söta små hus ur min deg och gjorde hål i dem upptill med sugrör innan de gräddades i ugnen. Tanken är att jag ska hänga upp dem i granen sen när den är köpt. Så länge får de hänga på rad i köket.
 
Tänker att de även kan vara fina att ha hängandes i ett fönster, på en trädgren eller som dekoration på julig tårta. Har så mycket kul idéer om hur man kan dekorera med husen om man inte föredrar att äta upp dem på en gång. Kanske har även du någon kul idé att dela med dig av? 
 
Kristyren blev jag himla nöjd med förresten, testade ett nytt recept i år som blev perfekt på en gång! Det är busenkelt, blanda 1 äggvita, 4 dl florsocker och 1 tsk 12% ättikssprit med elvisp, klart!
 
I år lyckades jag även hitta perfekta tyllen för att göra små fina linjer med kristyren, köpte ett Fineliner sprittset. Kan varmt rekomendera, jag blev supernöjd! (Ej samarbete, bara ett tips!!)
 
Längtar efter att få fira jul i nya huset nästa år, har redan nu massa drömmar och pyssel-idéer! Vi kommer att ha ett litet uthus på tomten med, så räknar även in det i mina dekorationsplaner! Tänk att vi köpt hus, det är ännu så stort för mig att jag blir helt tagen av tanken. Har drömt om livet i hus så länge, snart är vi där! 
 
 

RSS 2.0