Mors dag smoothie

 
 
Mors dag startade med att jag gjorde mig en rosa fruktig smoothie på kvarg, banan, jordgubbar och lite mjölk. Dekorerade med fina nyplockna syrener och tända ljus, en lugn start på denna söndag som sedan fortsatte med förmiddagsfika och firande av min mamma hemma hos mina föräldrar. 

Hoppas att ni har en fin söndag, kram

Ett år närmre examen

 
 
Om ett år, så är jag en nyexaminerad Digital marknadskommunikatör, känns galet att det första studieåret redan går mot sitt slut! Nu har jag bara 4 veckor kvar innan sommarlov tar vid. Jag är som jag redan berättat ute på praktik nu, så kallad LIA (Lära i arbetslivet), där jag får jobba med kommunikation och marknadsföring på företagsinkubatorn LEAD.

Jag har kanske inte nämnt så mycket om min praktik tidigare, enbart på grund av tidsbrist. Men ni fick ju se en glimt av min uppstart, då vi hade event på Vildmarkhotellet, vilken början på praktiklivet att få bo på hotell, äta gott i två dagar och gå på spa! Drömigt värre! Jag jobbar halva mina tid i Linköping och halva i Norrköping. Det innebär att jag pendlar en del i veckorna men det har jag trivst med, det är kul med variation och det tar ju bara ca 40 minuter med bil.

Här ovan kan ni se hur vackert det är utanför vår byggnad i Mjärdevi i Linköping just nu, våren verkligen har blommat ut, det är så ljuvligt och man blir som pånyttfödd! Även i Norrköpings lokaler som vi sitter i är det fint, jag är på Strykbrädan, som ligger mitt i Norrköpings hjärta, Industrilandskapet. Där har jag ett vattenfall utanför mitt kontorsfönster, det är nog inte många som har den förmånen att jobba med en sån häftig utsikt! Vill ni se bilder därifrån med? 

Vad gör jag då på min praktik? Det är en salig blandning! Vilket är bra, för jag gillar variation och kreativitet! Det roligaste under praktiken hittills har varit att jag tillsammans med en medpraktikant fått sätta ihop en hel kampanj själva som ska gå live i dagarna i sociala kanaler. Där vi har gjort precis, A L L T. Allt från design, texter, foto, film, redigering, uppbyggnad, intervjuer, planering mm. Utöver kampanjen har jag skrivit mycket artiklar, delat inlägg i sociala medier, gjort intervjuer, fotat porträtt och event, gjort efterforskningar och mycket mer. 
 
Det som jag nämt ovan kan man bland anant göra när man jobbar som Digital marknadskommunikatör, bredden av olika yrken och uppgifter är stor. Mer eller mindre alla bolag idag är i behov av någon som kan jobba med digital kommunikation och marknadsföring, så utsikten för jobb är stor efter examen. Det är därför denna yrkesutbildning har tagits fram, man har helt enkelt tittat efter behovet på marknaden idag. 

Åh, om jag får drömma, så önskar jag i framtiden att få jobba med marknadsföring för Norrköpings kommun, jag tycker det är en så fantastisk vacker stad med mycket liv, idéer och som satsar stort, vi är på väg att bli en ny stad som växer i olika riktningar. Om så inte för Norrköping så skulle jag tycka om att jobba för kommunen på en mindre ort, på deras kommunikationsavdelning och få chans att lyfta fram kommunen där. 

Helgens fina dagar

 
Fina dagar går alldeles för fort, helgen hade gärna fått vara någon dag längre. Den bestod  bland annat av årets första sitta ute och äta grillat, så himla mysigt och gott! En lång vandring i skogen full av fågelkvitter och liljekonvalj, där vi gick uppför berg och nedför en ravin intill ett forsande vattenfall, en magisk undangömd plats som vi återkom till.
 
Jag har varit fruktansvärt sugen på rabarberpaj med vaniljsås hela helgen, måste försöka komma över några rabarber och baka en paj senare i veckan! 
 
Årets första åska slog även ned i helgen, jag som blivit så väldigt åskrädd sedan vi nästan blev träffade av blixten förra sommaren tyckte det var jättejobbigt. Jag vill inte behöva leva med den här rädslan, måste hitta ett sätt att bearbeta den på. Kanske hjälper det att se många program om blixtar? Andra tips? 

Balkongliv inställt

 
Bilderna på balkongen speglar längtan som håller mig varm kalla vinterdagar. För efter en frusen säsong vet jag att då kommer värmen åter, då blir nätterna ljusa och jag kan återigen öppna upp dörren till mitt magiska sommarrum, balkongen. Gränsen mellan ute och inne suddas ut. Här sitter jag och solar mig, läser en bok, äter mat, skrattar i gott sällskap och nattsuddar med ett svalkande glas när nätterna är varma och ser solen gå ner. Här är mitt extra kontor på kvällarna när mörkret lagt sig, där jag sitter och redigerar bilder i sällskap av fågelkvitter och tända ljus. Men så blir det inte i år. 
 
Föreningen ska rusta upp tak och fasad, ett arbete som var planerat på mitt hus i slutet av augusti. Men så igår nåddes jag av nyheten att arbetet flyttats fram till juni och kommer vara klart mot slutet av juli. Jag typ gick sönder. Hejdå sommaren, byggnadsställningar och en helt inklädd balkong kommer vara vad jag får njuta av istället.
 
Det är ju inte bara det att jag kommer tas ifrån rätten att nyttja balkongen på baksidan, uteplatsen och min balkong på entrén, jag kommer ju knappt kunna vistas hemma under byggkaoset. Att byggarbetet lagts mitt under min lediga period i sommar då jag kommer vara hemma känns så trist.
 
Så i år, kommer jag nog förmodligen inte kunna bjuda på så mycket bilder från skönt häng på balkongen. Jag får satsa på att försöka hitta på så mycket som möjligt utanför hemmet istället. Jag har börjat att accetpera att det är så här nu, men tårarna var många igår, det kändes tufft. Tufft för en person som egentligen är en husmänniska och lever i en alldels för liten lägenhet, som längtar efter det där balkonlivet hela året... För det är så nära uteliv hemma jag kan komma. 

Visst kan man sätta allt i perspektiv, det finns värre saker. Ja det gör det, jag vet för utöver detta så har jag större saker, som är viktigare. Vad gör då att balkonlivet blir inställt? Så länge det andra reder sig, så kan jag köpa att jag får vara utan mina uteplatser denna sommar. Men det var lite droppen som fick bägaren att rinna över, när bägaren redan var fylld. När man är ensam och ska vara stark, möta motgångar och kämpa själv hela tiden.
 
Jag tänker att jag ska passa på att verkligen ta vara på tiden nu innan byggställningar tar över. Blommorna jag hade planerat att köpa, jag köper dem ändå! Först kände jag mig uppgiven, men det löser sig. Det gör det! Vi får en mysig sommar ändå, det blir bra. 
 
Här kommer jag inte kunna sitta och njuta av solen på entrén. Det kommer täckas för.
 
Att lägga sig och sola på framsidan eller ta en bokstund blir inte heller möjligt med arbetare och byggnadsställningar här.  
 

Kärlek och energi

 
Hej vänner, hur mår ni och hur var er helg? 
 
Jag har inte riktigt samma tid över att skriva här just nu, som ni kanske märkt av. Då man jobbar hela dagarna så vill man inte starta igång datorn igen när man väl är hemma och kan koppla av, därav mindre inlägg. Annars så mår vi bra och jag trivs verkligen toppen på praktiken, kunde inte hamnat på en bättre arbetsplats! 
 
Helgen så här långt har varit helt underbar, känner mig så glad i själen. Startskottet på denna helg bjöd på tacokväll tillsammans med min bästa vän och barnen i fredags. Vi hade även sån tur att de tidigare regntunga molnen skingrades och solen värmde högt på kvällshimlen. Det firade vi in med årets första balkonghäng och skålade i rosa bubblor. Så underbart, jag lever verkligen för somriga kvällar som dessa! Efter tacos såg vi på Let´s dance och undertecknad somande som ett litet barn i soffan då, pinsamt trött efter en hektisk arbetsvecka. 
 
Under lördagen fortsatte solen att värma oss, passade perfekt för en utflykt så jag och barnen tog en cykeltur. Vi hamnade på Färgargården och åt räksmörgås på deras utomhusservering under ett blommande träd på innergården. Så idylliskt där, vackra gamla röda bevarade stugor mitt i lummiga grönområdet Åbackarna och Strömmen, om ni inte varit där så är det en pärla väl värd att besöka i Norrköping. På hemvägen var vi tvugna att stanna till och ta årests första glass vid klassikern Halvars i Södra Prommenaden. Mot kvällen så fick Nyponrosen en idé om att äta på Pinchos, så vi cyklade in till stan igen och hade tur att få ett bord på den annars fullsatta restaurangen. Mycket mysig lördag! 
 
Nu denna söndasgmorgon så smög jag iväg på morgonen och inhandlade lite extra lyx till frukostbordet, färska apelsiner, jordgubbar, färskpressad juice och chokladcroissanter, mm! Sen ställde jag mig och bakade varma rykande scones innan jag kallade till frukost. Älskar stunder som dessa, att få göra mina älsklingar glada och överraksa med något extra. Det är de små guldkornen i vardagen som man lever länge på sen. Tycker ni med om att överraska?
 
Fredag, lördag och söndag, tre dagar som fyllt mig med massa kärlek och energi. Bra helg, fina dagar och en utvilad och lycklig Josefin är nu laddad för en ny arbetsvecka imorgon. 


Vackra vårdagar

Körsbärsblommornas ljusrosa blad har lossnat nu och dansat iväg med vinden. Vackert är kort.
 
Vårvarma dagar bjuder på te i solen på trappan.
 
Sonen fyllde 16 vårar på Valborgsmässoafton, hipp hipp hurra!
 
Den vackra muggen har jag köpt av den kreativa och skickliga keramikern Anna Keramik. Den är lika vackert utsmyckad med blomster på insidan. 
 
Min Nyponros, festfin inför disco på fritidsgården, även minsta hjärtat börjar bli stor. 
 
Han, stora hjärtat! 
 
Vacker vårkväll på Djurön, lugnet, fågelkvitter och solen som målade landskapen i varma nyanser.
 
 
 

RSS 2.0