Industriell inredning

 

 

Så här i slutet på vintern då man väntar in vårens skiftning så kommer inspirationen smygandes. Vill förnya mitt hem och tänka i nya material, färger, möbler osv. Jag har som ni vet i flera år letat efter större, men utan någon framgång. Mycket för att jag faktiskt i grund och botten trivs så bra i min bostad idag, det är svårt att hitta något som motsvarar alla förväntningar då man gärna jämför med det man har. Det är så mycket som ska stämma in. Men jag håller ögonen öppna, plötslig kärlek kan ju faktiskt uppstå då man får tänka om och kanske inser att det varit så värt att vänta.

 

Så i väntans tider, så stannar jag kvar och boar in mig lite mer här hemma. Börjar mer och mer tänka på att faktiskt bygga upp den där väggen som jag funderat ut som en lösning för att få en sovalkov i vardagsrummet. Måla om, kanske fixa nytt golv och smårenovera. Tänker att känslan av välbefinnande växer sig starkare då. För jag är en person med förändringsbehov, jag tycker om förnyelse och att planera ny inredning. Så då kanske det är läge att ändra om lite hemma, skaffa nya möbler osv.

 

Blev därför så glad då jag fick upp ögonen för Reforma Sthlm, så mycket inspirtation, häftiga inredningsdetaljer och möbler, finns massor coolt! Jag fastande för den klassiska fåtöljen Montmartre i industristil still. Gillar industrill känsla, när det bryter av. Tänker mig den stå längs vita väggar med en bruten tegelvägg på gammalt slitet mörknat plankgolv... Den stilen gillar jag.  

 

 

Vad tycker ni om för typ av inredningsstil? Har ni några bra tips och råd för att få ett litet hem att kännas större? Hit me! :) 

 

Inlägget är i samarbete med Reforma Sthlm och produktbilder lånade från deras sida. 


Tänkaren och kännaren

Ägnar timmar av kvällsmörkret i januari åt att ligga och lyssna på musik. Det ger mig ro. Jag är tänkaren, kännaren och allt däremellan. Man kan inte förstå allt men jag känner in väldigt mycket.

 

”When you're happy, you enjoy the music. When you're sad, you understand the lyrics.” 

 

För mig går varje tonart och vibration in i hela kroppen, far runt som ett rus i blodomloppets bana. Texterna fyller mig med visdom och talar rätt till mitt hjärta. En nyplockad lista spelas dagligen. Jag har fått anledning att tänka mycket. På framtiden. På val i livet. På mig själv. Jag är på väg o byta riktning i livet, att följa mitt hjärta. Jag tror det är dags för det nu, lämna alla återvändsgränder och ta fram det mod jag samlat på mig. Jag börjar bli redo för det nu. 

 

Min musiklista i mörkret

 

 

 

 


Vintern kom en helg

 
Vintrarna har varit väldigt snåla senaste åren här i Östergötland. Inte mig emot, jag är inte gjord för kyla och minusgrader. Men vackert är det allt, när vintern bäddar in landskapen i sin vita gnistrande filt. Så i helgen när det var underbart väder att ge sig ut i tog jag med barnen på utflykt. På eftermiddagen kom dimslöjor in, det var helt magisk! Jag körde bil på landsbyggden och åkte genom den ena dimslöjan efter den andra, det var helt vitt runtom, sen klar sikt. Häftigt väder. Hade bara önskat att jag haft möjlighet att fånga det mer på bild. Men vissa minnen bevaras bäst inom sig, just som de upplevelser de är. 
 
Nu slaskar snön bort igen, tur jag hade barnen just den här helgen så vi kunde njuta av vädret tillsammans. 

Vinterdimma

 
Dimmig lördag ledde till vackra bilder när jag tog en fotopromenad på landsbygden. Här där mitt hjärta samlar kraft och själen hittar ro. 
 
 
Fin söndag till er.

Hjärtats dvala

 
 
En stormande våg
Genom livets tysta korridor
 
Ibland inser man att man kan ha levt på en lögn.
När man verkligen förstår, att alltihopa kan ha varit en lögn hela tiden.
Är det som att man har svalt en sten.
 
Ibland är det vackraste man har en dröm.
Tomhetens bedövade vakum.
Det enda positiva är att tomrum inte gör ont. 
Men stenen tynger.
 
Hjärtats dvala i skymningsljus. 
 
Det blir ljusare igen
 
 
 

Tell me more - oljelampor

 
Genomförkyld kämpar jag mig genom januarimörkret. Skämde bort mig med att beställa hem oljelamporna jag så länge kastat trånande blickar på. Nu sprider de mysfaktor i hemmet och gör outhärdliga sista vintermånaderna lite lättare att genomlida. Jag är inte gjord för vinterköld och mörker, ge mig en plats i första värmande vårsolen på ett fik längs med kullerstenskantade gator. Ranunkel fick följa med hem från närbutiken med, en av mina absoluta favoritblommor. 
 

RSS 2.0