En morgon med start på Apoteket.se


Surfar på Apoteket.se se denna morgon


Hej alla fina ni som tittar in på Happy Days idag, hoppas ni fått en fin start på den nya veckan, kanske väntar ett njutnigsfullt höstlov på er?


Själv skulle jag ha jobbat denna vecka men min lilla nyponros har fått vattkoppor! Så nu blir jag o mina små hemma och får lite "höstlov" vi med. Som tur är har Meja inte så jättestora besvär av sina koppor men klart att de kliar lite grann. Fastande inne på Apoteket.se av två orsaker, dels bra råd och tips för hennes koppor och dels för min egen del då de har fått in så mycket härliga makeupnyheter!! Här har det beställts hem en hel del, enkelt och smidigt och oj vad jag är pirrigt förväntansfull över att få prova de läckra och fräscha märkena Apoliva, Idun Minerals och Nouba!!


Härlig start på morgonen med lite nätshopping!


Är nämligen uttagen som en av 6 i bloggpanelen för Apotekets nya e-handelstjänst med makeup, grymt roligt!! Kommer att skriva lite recensioner om de produkter jag beställt så snart de anlänt, tills vidare vill jag gärna tipsa er om att vara med och tävla om makeup värde 2000 kr! Vilken kanontävling!

Trevlig måndag, kramar!!



Mitt nya mörka jag

Lilla jag i spegeln :-)

I och med att jag fått mörkare färger nu vågar jag även prova mer smink, som läppstift, vad härligt med lite färg på läpparna! Det satte genast lite mer pigghet till ansiktet tycker jag, ska nog ta o uppdatera sminkväskan framöver med fler starka skalor på paletten...

Tjohoo vad kul det är att vara ett nytt jag, känns som en pånyttfödelse! Vad jag behövde detta, efter ett otroligt tufft, påfrestande och slitsamt år, ja nu kanske ni undrar vad jag menar med det eftersom ni inte fått ta del av hela mitt liv här i bloggen. Jag har valt att enbart lyfta fram guldet i vardagen för att fokusera på det för min egen del och orka vidare, de fina stunder och de ögonblick jag här delat med mig av har fått mig att jag orkar fortsätta. Jag vet inte om bloggen är rätt forum för mig att gå ut med allt det jobbiga som varit, det känns fel... Men samtidigt är det och har varit oerhört jobbigt att hålla det inne, vill inte att det här ska bli en falsk arena där man blickar in och känner att allt bara är perfekt och glatt, livet är inte bara så även om jag är Fröken Positiv.

Men i alla fall, jag behövde verkligen ge mig själv en kick med positiv energi, den här egoboosten fyllde på förrådet just när det behövdes som mest!

Bus eller godis?


Önskar er en fin lördagskväll, här hemma är sonen med bästa vännen i busartagen just nu och snart när mörkret sänker sig tror jag de ska ut på en godisjakt. Hur gör ni andra som vill uppmärksamma Halloween? Egentligen infaller ju Halloween på måndag 31/10, men eftersom det är en måndag passar det nästan bättre att tjuvstarta och småfira redan nu i helgen. Eller sparar ni det till kommande helg ihop med Alla helgon? Eftersom Halloween inte tagit sig in i Sverige som en ny tradition är uppfattningen om när det ska firas lite utspridd och man känner sig alltid lite förvirrad...

Vad blir det för er ikväll, bus eller godis?

Taking a walk on the dark side...

 

Tack för alla fina kommentarer på bilden jag smög in på min nya frisyr igår, vad roligt ni gillar den!


Jag fick för mig att jag behövde en förändring, en förnyelse av mig själv. Fick därför infallet att kasta mig in hos frissan och sätta mitt hårs öde i hennes händer. Det vart en stor förändring, ca 15 cm kortare och från solblekt blondin till eldig brunett med guldiga slingor och lugg! Jisses vad jag kände mig modig då hon föreslog att vi skulle färga hela håret, utan någon som helst tvekan eller närmre eftertanke gav jag löfte om att köra på. Jag litar på henne, har klippt mig där i så många år och aldrig blivit besviken, inte en enda gång, så jag kände mig trygg med att låta henne gå loss. Sen behövde jag det här, behövde få göra om mig och prova något nytt, göra något för mig själv. Så i höst och vinter är jag på den mörka sidan men till våren lär jag nog längta tillbaka till mina blonda rötter igen och mitt vanliga jag.

Det var förresten roligt att få chocka familjen, sonen kände inte igen mig när jag skulle hämta från skolan och lillan ville känna på håret och sa att det var fint. När maken kom hem ja då vart han så chockad att han nästan trillade baklänges tror jag, hade ju inte ens nämnt att jag skulle till frissan eftersom jag bestämde mig så snabbt. Så han vart bra förvånad då han möttes av en brunett här hemma, haha...

Även om skillnaden färgmässigt är som natt och dag så känns förändringen trots allt för mig inte alls stor, jag tänker inte så mycket på det mer än att jag är nöjd! Känns inte ovant eller konstigt, det känns bara bra. Jag har ju ganska mörka drag egentligen med mina mörkgröna ögon och nästan svarta ögonbryn, så det mörka smälter väl in i mina färger o den röda tonen framhäver mina ögon. Sen har jag redan provat denna färg tidigare i år, men då som slingor (här kan du se hur jag såg ut då) och trivdes väldigt bra i färgen så jag känner mig väl lite hemma i den sen förr.

Trevlig helg sweethearts!

 

Mysstund framför brasan med kvällstrött liten nakenfis i famnen, fotograf Piraten.


Nu är det fredagsmys i vårt hus, sprakandet från brasan och godis i skålarna, bästa stunden på veckan! Så sönt att få vara alla samlade och koppla av och ta vara på ögonblicken, de små guldkornen i livet. Önskar er alla en skön och härligt start på helgen, kramar fulladdade med massa positiv energi till er alla!


Some sunshine


Tack snälla rara för alla fina kommetnarer, var roligt ni gillar hallen på Höjdarbacken. Och tack för många bra förslag på vad man kan använda som skydd i facken på skohyllan mot smuts och repor från skorna. Vitt är ju så snyggt men inte alltid praktskt så jag ska nog kika närmre på era tips!

Hoppas att ni alla haft en fin dag, nu ska jag varva ned framför brasan så jag passar på att önska en trevlig kväll!!

Hallen, vit liggande panel


Kudde My HIDEAWAY från Blackballoon samt "Home sweet Home"- kudde från Netto och ljuslyktan från Cervera.


Hemma hos oss har hallen börjat bli färdig, så här ser entrédelen ut nu. Till vänster när man kommer in har vi klädavhägning mot en vit liggande panel tillverkat av spillvirke. Den har jag sedan målat och själv spikat upp. Inte bara snyggt utan även praktiskt med panel där, enkelt att kunna torka av då man lätt drar in smuts utifrån. Skohyllan har jag fyndat på Blocket för 250 kr och målat vit. Den har en tillhörande hatthylla med men den är just nu under renovering och ska också bli vit och fin först innan vi sätter upp den.

Ang skohyllan, jag är inne på en lösning att lägga något typ av skydd som t.ex. plast i facken för att skorna inte ska repa. Har ni några idéer om vad jag kan använda?



Skydda dina bilder med Copyright©

Ett enkelt lite tips tänkte jag dela med mig av idag som man egentligen kan använda fler bildhanteringsprogram än bara photoshop för. Men jag använder photoshop som utgångspunkt så får ni prova er fram i det bildbehndlingsprogram som ni känner er hemma vid.

 

Att lägga upp sina bilder på nätet gör att vem som helst i princip kan komma åt dem. För att få lite skydd mot tjuvar är jag som ni nog sett noga med att märka upp alla mina bilder med Copyright © och namn/singatur. Det visar att det är du som har upphovsrätten till bilden. Detta gör jag genom att lägga ett textlager över bilden.

 

Öppna upp din bild.

 

Välj textinfogning, ställ sedan in val av typsnitt, storlek och färg.

 

Håll in "alt"-knappen samtidigt som du skriver siffrorna 0169, vips så har du ett ©-tecken.

 

Skriv din text (t.ex. ©Ditt Namn) ovanpå bilden.

 

Vill du ha texten lite genomskinlig så väljer du till höger hur pass mycket av textlagret som ska synas, dvs opaciteten på lagret. Själv ställer jag oftas in det till 50% opacitet för att få texten svagare och bilden inunder att träda fram.

Spara som jpg så har du fått en märkning på bilden! Givetvis kan detta inte garantera att du får ha dina bilder på nätet i fred i alla fall, så välj bilder du vill dela med dig av med omsorg.

 

Vill man göra en signatur som man är nöjd med för att använda flera gånger så kommer nästa tips, skapa en signatur som en PSD-bild.

 

Välj Arkiv och Nytt, ställ in mått utefter storlek på texten, jag valde 200 pixlar bred och hög. Skapa din signaturmärkning, jag skrev som ett exempel stort © med typsnitt "Sylfaen" och valde ett annat typsnitt på mitt namn,"Vladimir Script", som jag skrev över copyrightmärket. Valde även att sänka opatiteten på lagret med © till enbart 20%. Sen länkade jag samman båda textlager (© och Josefin Landhagen) genom att välja Lager och Lägg samman synliga.

Därefter spara som psd (photoshopdokumment) och du kan ta fram signaturen inför varje bild du vill märka. Bara öppna upp bilden som ska märkas samt psd-signaturen och dra över signaturen till bilden.


Vill ni som deltar i photoshopskolan lägga upp ert bidrag på era bloggar får ni jättegäran lämna mig länken i detta inlägg så kan jag gå in och kika samt ge en kommentar!


Hoppelihopp


En bild från söndagen, lilla fröken Nyponros hittade sina änglavingar i sin skattkista och ville provflyga lite, hoppelihopp hoppade hon runt i hemmets förmiddagsljus. Den fina klädkroken hittar man förresten hos LillaTussilago och de finns i flera härliga färger. Önskar er en flygande start på ny veckan, kramar!

 


Happy Shopping!

Foto LillaTussilago


Har precis kommit hem från simskolan med sonen och även tillbringat en stund av dagen dess för innan åt familjefotografering, helt underbart vackert väder vi haft idag och som gjort för en fin fotosession ute. :-)

 

Tänkte bjuda er alla fina läsare på ett litet tips, LillaTussilago bjuder alla shoppingsugna på frakfritt helgen ut o butiken är fylld med massa fina nya höstnyheter! Bilderna ovan är från butiken, världens mysigaste utbud! Så skynda fynda!


Someone like you...


"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"

På repeat under denna lördagskväll i högtalaren, Adele står verkligen för en hel del favoritlåtar hos mig just nu, denna tycker jag är så sorgligt vacker...


Lördagen har bjudit på billig snabbrusch inne på Ikea med två griniga ungar som inte var på humör. Mamma, är det ok om vi lämnar dem hos dig nästa gång så att vi faktiskt kommer ut med något mer från butiken än bara våra två huliganer? ;-) På vägen hem plockade jag upp två blocketfynd som jag köpt till hallen, skohylla samt hatthylla så helt tomhänta kom vi inte hem i alla fall. Nu pågår renovering av båda och det ser mycket lovande ut, kommer bli tjusigt värre mot den liggande panelen i hallen, ni ska få se...! Annars är vi nyss hemkomna och brakmätta efter en trevlig kväll bortbjudna till familjen M, mannen i huset är nära på kock så oooojoj vad vi har blivit bortskämda med fin mat, älgkött som smälte på tungan. Nu nedvarvning framför brasan...

Kram och trevlig lördagskväll!





Let´s helg!


Tänkte bara skänka fredagen några små rader här i bloggen innan jag fortsätter myset i hemmet. Hela helgen breder ut sig framför oss nu och har massa roligt på schemat, imorgon en shoppingtripp till grannstaden, senare middag hos bästa vännerna samt på söndag fotografering av en familj och därpå simning med sonen, full fart hela helgen! Just nu pågår lite kalsfirande för maken så jag ska fatta mig kort här o vill bara önska alla en trevlig helg!

Kramar!


Happy day!




I denna stund ligger jag med laptopen på golvet framför brasan och bara myyyyser i värmen och njuter av lugnet  inne i Höjdarbacken. Radion står tyst på i bakgrunden och spelar nya höstfavoriter, glada pirriga känslor i kroppen, hela världen tycks le och livet är underbart! Vissa dar känns bara så där lite extra bra och energigivande som bara vissa dar kan. Idag var en sån dag för mig och jag hoppas alla andra fina läsare haft en härlig lillördag ni med!

Nu ska jag mätta magen med en kvällsmacka o ett kylskåpskallt glas mjölk, kram o gokväll!

Roses are red...


Jag tror bestämt att jag har hamnat i en rosig period, kan man ha en sån? Älskar helt enkelt att sitta o leka med mina bilder på rosorna jag fick av Darling... Det drar iväg lite åt alla möjliga håll och jag känner hur kreativiteten släpper sig lös och det sprudlar av skaparlust och idéer! Leka med rosor gör mig glad!


When she was just a girl
She expected the world
But it flew away from her reach so
She ran away in her sleep
And dreamed of
Para-para-paradise, Para-para-paradise, Para-para-paradise
Every time she closed her eyes


Photoshopskolan: Svartvit foto med detalj i färg

Jag tänkte dra igång och publicera inlägg om redigeringstips som utlovat i en photoshopskola. Målet är att försöka lägga in ett tips i veckan, om jag hinner med, och ni som är nyfikna på att lära er är alla välkomna att delta eller bara kika in för inspiration. Själv använder jag mig av svenska Photoshop CS3, det är det programmet och den versionen som jag utgår från i mina övningar här.

Vill ni som deltar i skolan lägga upp ert bidrag på era bloggar får ni jättegäran lämna mig länken i detta inlägg så kan jag gå in och kika samt ge en kommentar!


Ett av de största önskemålen har varit att lära sig hur man gör en svartvit bild med detalj i färg. Man kan göra på olika sätt men det enklaste är att man gör två lager, ett i färg och ett i svartvit som man lägger ovanpå varandra, det svartvita ska ligga överst. Sen tar man fram penselfunktionen "suddgummi" och suddar bort det svartvita i översta lagret där färgen ska titta fram. Spara bilden i tex jpg och båda lagern länkas samman till en bild:


Öppna den bild du vill använda, välj sedan "Lager" och "Duplicera lager". Byt namn på lagret om du vill annars så klickar du bara på "ok". Nu finns det två lager om du kikar i menyraden till höger (enligt standardmenyn i photoshop).



Nu ska vi se till att lagret vi gjorde på bilden ska bli svartvit. Välj "Bild" och "Justering" och "Svartvit".


Nu har vi två lager, en i färg och en i svartvit. Se till att det är det svartvita lagret som ligger högst upp så att hela bilden just nu ser svartvit ut. Välj "Suddgummi" i paletten till vänster, justera om nödvändigt storlek och hårdhetsgrad i menyn ovanför. Nu ska vi sudda i bilden där färgen ska kika fram. Var försiktigt vid kanterna och välj en smalare pensel där. Zooma gärna in i bilden för att kunna jobba detaljrikt och noggrant.

 


När du känner dig klar så spara bilden.

Tada, klart!

 

Hängde ni med?



Vintage Roses in light

“Laugh as much as you breathe and love as long as you live.”

Ett bröllop

Jag har halkat lite efter i mina uppateringar kring fotouppdragen på min fotoblogg. Men nu har jag uppdaterat med lite bilder från Carolina & Brynjars bröllop i juli, har fler bilder från deras bröllop att visa från festen och vart efter kommer jag fylla på med bröllopsbilder från de andra bröllopen jag var bröllopsfotograf på i somras... Kika in! :-)

Effektiv söndag på Höjdarbacken


Meja i farten, vardagsrummet är ännu otapterserat som synes men i hallen är det vitt och fint!!

 

Jag har varit så effektiv idag! O tyvärr har jag inget bildbevis just nu, men i hallen har jag själv snickrat upp liggande panel vid entrén där vår avhägningsdel kommer var samt även hunnit måla med kvistlack, grundfärg och täckfärg. Så nu är det såg gott som klart, imorgon målar jag sista gången, pirr i magen av glädje!

Mer panel har vi att sätta upp, det ska nämligen bli liggande vit panel på väggen här på bilden ovan har jag tänkt, från kök ut till matsalsdelen. Men jag tycker sånt här är så himla roligt att jobba med, jag snickrar gärna och målar så får mannen såga till bitarna åt mig, bra arbetsfördelning. Där bordet står på bild ska det komma ett kryssbord på plats med bordsskiva av flera plank så smånigom, en snickare ska få bygga det åt oss. Bordet som står där nu är svärmors gamla som kom väl till pass så länge o det passade ju in rätt så bra i alla fall.


Trappan upp mot allrummet

I vår trappa är det tapetserat och klart, så tjuusigt, jag är riktigt sprudlande glad o nöjd över resultatet! Till vänster om trappan (från bilden sett) när man kommer upp i vårt allrum har vi det som kommer att bli min lilla "ateljé" där jag ska inreda för att kunna ta porträttfoton. Till höger om trappan med dörren på glänt har vi stora badrummet med takhöjd upp till nock, älskart!! Och dras er blick upp mot taket nu så skriver jag det en gång till för de som missat när jag skrivit förr, ja taket ska målas vitt, men först om ett år. Tänk vad det kommer göra mycket sen när taket är målat... Längtar!

 

Trevlig helg raringar, nu ska jag ta hand om mina busfrön o sen väntar loppisrunda!


I Mejas rum denna soliga höstmorgon


Fredagsfeeling!


Minns ni min kopp varm choklad? Detta var chilihonungschokladen som jag toppade den med.



I got a feeling, glada toner fredagsfeeling med fredagsmys i sikte! Bästa stunden på hela veckan när fredagskvällen lägger sig över hemmet och helgen står för dörren. Hemma hos oss blir det tacopartaj senare ikväll med våra skatter, tända brasan o mysa ihop oss i värmen... För visst var det frostigt kallt imorse? Brr! Vill inte att vintern börjar riktigt än, än har jag inte njutit klart av hösten, den är ju så vacker och jag har många ögonblick kvar att fånga av den...

Önskar er alla en mysig fredag, vad hittar ni själva på idag?

En groda


Vinnaren av en valfri tavla från barntavlor.se blev Erica!

Grattis till en helt underbar tavla, maila mig dina adressuppgifter på josefin.landhagen@home.se så kommer vinsten inom kort!

I detta nu...

 

Just vinkat av målaren som jobbat hårt i vita villan Höjdarbacken idag, vår stora entréhall blir sååå vit och fin!! På den sparade väggen till höger om dörren ska det upp liggande panel som maken och jag håller på att såga till just nu. Där blir det sedan klädavhägning. Till höger tar köket vid och jag fotar från soffan i vardagsrummet. Så nu fick ni en liten beskrivning av planlösningen med.

 

Nu kan jag inte sitta här o blogga, har en trött madame att natta, lister att måla och ja, en vinnare kommer presenteras senare med av en valfri tavla från barntavlor.se. Jag har inte glömt men slutade jobbet sent idag o kom nyss hem o nu måste jag ta tag i vardagen först och främst...

 

Vi hörs senare igen, tjing!


Dagens värmande och en välsignelse


Ajja i halsen, hesa kraxningar hoppar ur min mun idag och kunderna på jobbet tyckte lite synd om mig. "Gud välsigne dig" sa till och med en av dem när vi skulle avsluta samtalet. Vart så stum och ställd av förvåning över den fina kommentaren att jag bara lyckades hasplade ur mig "Tack detsamma" utan att egentligen veta vad man svarar på en välsignelse? Vi får hoppas den hjälper i alla fall! ;-)

Annars har jag hållit mig i schack med jobbets kaffemaskin idag och kört på riktigt många varma koppar choklad. Men favoritkoppen tog jag efter jobbet då jag lyxade till lite extra när jag kom hem. Varm choklad toppad med vispad grädde, krossad chilihounungschoklad och lite kanel på det... Mmm!

Krax och trevlig kväll!

Sista chansen att tävla om valfri tavla!


Nu är det slutspurt på tävlingen, du har chans att vara med och tävla dagen ut och Du tävlar här!
Imorgon presenterar jag vinnaren av en valfri tavla från barntavlor.se.

En salig röra av vardagsbabbel

Höstpromenader kan bjuda på intressanta fynd för en liten.



Kom hem från jobbet vid 19-tiden och blev så glad när jag fick se resultatet efter att pappa tapetserat sista väggen i trappan med den urfina tapeten med vintagekänsla! Så himla himla fint vi får det tack var dig! Så nu när det är avklarat är det dags för mig att lyckas få tid över för att måla trappan vit också. Sen ska nedervåningen tapetseras i vitt med för just nu är de bara förarbetade med tjusiga spackelfläckar, det är därför jag inte bjuder på så mycket helheltsbilder från hemmet just nu även om jag förstår att ni är nyfikna på vårt nya bo. Vit liggande panel ska upp med i hall och kök och det har jag o mannen börjat såga till men med jobb från morgon till kväll och familj att ta hand om går det sakta men säkert fram, kommer i alla fall bli kalas och den som väntar på något gott...! Kan knappt förstå hur fint det faktiskt kommer att bli snart, så häftig känsla att se hemmet växa fram!

Mannen överraskade förresten mig med att komma hem med två presenter och ett fång 7 mörkröda stora rosor igår på vår bröllopsdag. Ett helt år har alltså redan gått sedan vi gifte oss i Kärleksporten på Gotland den vackra höstdagen 10-10-10. Tack söta för alla hälsningar och gratulationer! Någon frågade om det var jag som var fotograf då och ja, det var jag som tog våra egna bröllopsbilder, galet kanske men man måste våga lite här i livet... På lördag har vi lyckats trixa ihop en date, middag ute på tu man hand och biomys... Ser fram emot lite egen tid med min kärlek och så tacksam över snälla morföräldrar som ställer upp för oss med barnen.

Måste även skriva att det dagligen ramlar in förfrågningar om både bloggen, husbygget, fotograferingar och vipinbjudningar till diverse arrangemang. Har svårt att hinna med och svara på alla mail men jag gör mitt bästa och hittills har jag dock inte gått på något mingel då de flesta inbjudningar ligger i sthlm. Men någon gång kanske man får tillfälle när man har vägarna förbi. Jag har även fått kalendern full med bokningar och hinner inte ta på mig fler fotograferingar i år, men bladen för nästa år ligger blanka. Roligt är även att jag börjat få förfrågningar om intresse i att köpa förstorningar på mina bilder jag publicerat i bloggen, tex denna bild på björnen.

Jag har även tagit mig fram till ett beslut, ska börjat fokuser mer och mer på att ta klivet ut o bli min egen, har lite idéer som jag vill prova även om det är jäkligt nervöst att blotta sig och sin konst kan jag erkänna. Vet inte om jag vågar men jag vill prova mina vingar. Nu är det inte tänkt att bli min huvudsakliga försörjning utan bara vid sidan av och jag kommer jobba kvar på mitt ordinarie jobb som innan. Men jag vill göra det här och se vart det kan ta mig för det är mitt skapande jag brinner för och känner glädje i... Men måste få chans att jobba på mitt projekt lite mer och finslipa för det kommer att ta tid att samordna och lära sig allt. Jag är den där tjejen med hundra viljor och idéer, har ni märkt av det? Nya projekt på gång hela tiden! Ibland kan jag känna att bloggen därför spretar iväg lite åt alla möjliga olika håll, husbygge, foto, design, vardag, familjeliv, loppisfynd, renoveringsprojekt, inredning, outfits och ja lite till. Är det för rörigt tycker ni? Skulle vilja jobba om designen med så smånigom och så här inne med. Men en sak i taget heter det visst... ;-)

Nu ska jag ta del av dagens mailskörd, sen väntar kudden och imorgon en ny fullspäckad dag. Kramar och natti!

Ett år sedan "Ja"



Secret of happiness

What we call the secret of happiness is no more a secret than our willingness to choose life.


Jag går på högvarv, hade därför en liten timeout från Bloggen och tog helg om ni tyckte det vart lite tunt med inlägg här. Saken är den att i mitt liv pågår det väldigt mycket just nu som kräver full fokus och många tankar. Har bland annat blivit fångad av en förändringarnas vind som blåst in i mitt liv, vet inte om jag kommer trivas med det nya som väntar men något säger mig att det här kanske var just vad jag behövde, en ny vändning. Vinden fick fart på en vilande glöd inom mig och blåste den till liv. Som ni vet, jag är en kreativ person med stor skaparlust och intresse i bildliga uttryck, det vill jag spinna vidare på och jag har haft ett projekt inom mig väldigt länge, en dröm jag vill förverkliga och det är nog dags att våga välja mitt liv och min lycka och inte bara drömma om "en dag"...



Mitt spex-kex


Det finns en person med en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Full med energi, glädje och kärlek fyller han våra dagar med lycka och skratt. En busunge med glimten i ögat och omtänksamt genomgod, one of a kind. Lyckliga jag att vara din mamma!


Busy days

Fönstret i tappan fint inramade med vår tjusiga tapet. En dag ska trappan bli vit med, den som väntar på något gott...

 

Gokväll!

 

Här är busy days kan jag lova, man märker att tiden är knapp då man som heltidsarbetande familj ska försöka få vardagen gå ihop med alla måste samt få en gnutta egen tid åt sina intressen. Jag vill ändå att ni ska veta att jag läser alla era hälsningar och blir varm i hjärtat, tack även för era fina mail och även alla frågor, är ledsen om jag inte hinner besvara er alla och förlåt om jag fått någon att känna sig bortglömd! Jag kan bara skylla på tidsbristen och hoppas ni inte tar illa upp om jag inte hejat tillbaka sista tiden när ni lämnat mig ett par rader. Viljan finns starkt men tiden rinner iväg till så mycket annat. Hoppas ni förstår!

 

Jag kan passa på att nämna att jag filar på första lektionerna i photoshopskolan som kommer framöver, har redan planerat inför de 6 första kapitlen utefter era önskemål, så upplägget är klart men så måste jag ju lägga ned lite tid på att göra instruktionerna med. Ger ni mig lite mer tid till det? ;-)

 

Kramar!!

 


Skulle vilja bjuda på en kanelbulle...



...Ni har väll inte missat att det är kanelbullens dag idag? Det har inte min mage som är nöjd, mätt och belåten efter att ha fått i sig fyra runda nygräddade bullar idag. Hade gärna bjudit på en bildlig fin kanelbulle för mina läsare idag men har man jobbat hela dagen och får tid först nu att uppdatera bloggen ja då finns det inte några bullar kvar att fotografera och inget vackert ljus heller. Men, jag vill bjuda er på något annat istället nämligen ett toppentips om att en riktig pärla bland härliga netbutiker bjuder sina kunder på fraktfritt hela veckan, kalaserbjudande! Så kika in och fynda hos LillaTussilago! Ni kan ju till och med trycka ned mig och Meja i varukorgen om ni vill. ;-)



Min lilla skatt

En bild jag bara älskar på min lilla skatt tagen i helgen, kärlek!

Tävling, vinn valfri tavla från Barntavlor.se


Bilder barntavlor.se



Visst är det väl trevligt att börja en ny vecka med något roligt och positivt som en tävling? Ni har chansen att vinna ett valfritt tryck från den fina och populära butiken
barntavlor.se.


För att delta:

1) Kika in i butiken och berätta vilken tavla du skulle välja samt "gilla" barntavlor.se på Facebook (om du har möjlighet.)
2) För en extra vinstchans, "gilla" inlägget på bloglovin alternativt berätta om tävlingen i din blogg/facebook med länk hit.


Tävlingen avslutas 12 oktober, lycka till!

Kolmårdens Djurpark en söndag i oktober


Bilder säger mer än tusen ord...


Mysiga lördag med bästa vännerna på middag och härlig kvällspromenad i Gränslandet.

Den 1 oktober 2010 kl 10:10, ett fireri!


"Kom och tänka på en sak, datumet  10-10-10 vore ganska häftigt att gifta sig på :-)"


Idag är det ett år sedan jag mottog ett frieri per mail (komiskt nog kl 10:10 utan att Darling tänkt på det). Först slog jag direkt bort det som ett skämt och tänkte "haha vad rolig han är", men Darling stod på sig och jag förstod då att det var allvarligt menat... Och eftersom jag aldrig drömt om det där stora pampiga bröllopet i en marängbakels till klänning och flera hundra gäster så kändes det så rätt att vi skulle smyga iväg i all hemlighet och göra vår dag till bara vår. Vi valde att åka iväg ett par dagar på en kärleksresa till  en plats som betyder så oerhört mycket för oss, vår kärleksö Gotland, och gifte oss i kärlekspoerten. Årstiden var ju perfekt också, skulle jag gifta mig en dag ja då skulle det vara på hösten ute i den vackra färgsprakande naturen, det hade jag bestämt sedan lång tid innan då jag hade en hemlig dröm att få vackra bröllopsporträtt ute bland höstlöven. Så vi bestämde oss för att det går att ordna ett bröllop på bara 10 dagar och det gick, allt vart så perfekt, mer än vad man kunnat önska!! Och visst vart släkt, vänner och bekanta överraskade, det var nog ett par som ramlade av stolen när det helt plötsligt kom en hälsning från ett bröllopsklätt par. ;-)

 

Jag har en egen kategori för vårt bröllop 10-10-10 som ni kan kika i om ni vill läsa mer.

 


RSS 2.0