Min tonåring

 
 

En glad och stolt son mötte mig i dörren igår efter jobbet. Han överraskade mig och sin lillasyster med ett skinande rent och välstädat hem! Ibland är det så jag vill nypa mig i armen, vilken kille jag har! Han berikar mitt och allas liv i sin omgivning med så mycket omtanke men framförallt kärlek! 

 

Idag fyller killen i mitt liv 13 år, det är stort! Stort och helt ofattbart. Idag blir min son tonåring, hur gick detta till? Hur kunde åren flyga förbi så här fort? För 13 år sedan blickade mitt 21-åriga jag ner på ett litet knyte omgiven av slangar i min famn. Min beräknade junibebis blev en valborgsprins och kom när vi firade in våren istället för sommaren. Du är en sällsynt lysande stjärna som har så mycket att lära ut till andra av din godhet och kamratskap. Du gör mig stolt varje dag, i varje andetag och i hela min själ.

 

Grattis på födelsedagen min Pontus, jag älskar dig oändligt!

 

 

 


Stärka barnens självkänsla

Vacker och hållbara Nejlikor står i tre vaser runt om i hemmet hos mig. Det är en så tacksam snittblomma, står sig länge och köper man en bukett kan man med fördel dela upp den i mindre buketter.
 
När lillasyster kommer hem från skolan och storebror står med famnen utsträckt och väntar på en stor kram, kärlek! 
 
Hon som har en extra anledning att le stort nu efterson hon igår blev ägare till en bil, nu är det bara körkortet som fattas! 
 
Syskonkärlek som värmer i hela hjärtat och gör mig så stolt! Meja sa idag att Pontus var bra på att ta hand om henne. Det är han, han är så mån om henne så det finns inte ord nog! 
 
 
Idag efter kvällsmaten hade vi en liten övning, i att se det fina i sig själv. Jag vill stärka mina barn i sin person, få dem att tro på sig själva och aldrig tvivla. Jag vet allt för mycket om hur osäkerhet kan förstöra när "jag-duger-inte-känslorna" sätter in. Har jobbat så otroligt mycket på att stärka mig själv i min egen person sen tonåren och fortfarande tvivlar jag och tappar bort mig själv, jag riktigt avskyr när det händer. De är ett tufft jobb att bättra på sin självkänsla.

Så idag bad jag var och en att säga 5 saker de var bra på eller kände sig stolta över hos sig själva. Sen berättade vi bra saker som vi tycker om hos varandra. Det var så himla härligt och jag märkte hur stolta barnen blev, när de insåg att det fanns så mycket hos dem som är speciellt och fantastiskt, som de ska uppskatta och inte förminska.
 

Min framtid på 3 minuter

 
Det hittade hem en överraskning i form av en bok till mig igår, en fylla-i-bok om min framtid! 
 
Vissa dagar behöver man skapa sitt eget solsken och ibland behöver man även hjälp med det. Jag har en tung tid bakom mig som fortfarande påverkar mig mer än jag vill. Det gör mig trött och jag dippar om vartannat. Senaste veckan har jag verkligen kämpat varje dag med att hålla igång, vara aktiv, fokusera på glädjen och inte ramla ner i ett mörkt hål. Så hittade den här fina oväntade vårpresenten hem till mig igår, en bok som visade sig vara just vad jag behöver i detta nu! Tack så jättemycket Nico från nicotext.se! 
 
Min framtid på 3 minuter är en fyll-i-bok som kommer hjälpa mig att fokusera rätt i mina tankar om framtiden. Den är i snygg design och innehåller även tänkvärda citat vilket jag verkligen gillar. Det här kommer bli lite som en kompass för mig att hitta rätt framåt. Boken innehåler stora och små frågor där jag kan skriva ner och punkta upp mina svar. Senare kan jag gå tillbaka och utvärdera hur mitt liv ser ut längre fram. Om jag har gjort den där drömresan än och hur blev det med andra drömmar? Har jag slutat att älta det jag lovat mig själv och släppt taget om det förgångna?

Det här ska bli spännande, 3 minuter varje dag ska jag ägna tid åt boken! 
 

Fröknäcke, recept!

 
 
 
Nu mina vänner, kommer ett recept som jag har velat dela med mig av väldigt länge, fröknäcke! Det är bara såå gott! Anledningen till att jag inte har publicerat receptet tidigare är att jag inte hunnit med att fota, för de har tagit slut så på direkten. 

 

Du behöver:

2 dl majsmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl finhackade nötter (t ex hasselnötter, valnötter, cashew – att blanda alla dessa 3 blir en höjdare)
2 dl kokhett vatten
0,5 dl olivolja
Flingsalt

 

Gör så här:

Mojsa ihop alla ingredienser, smeten ska vara kladdig,
bred ut på bakplåtspapper på plåt till en ganska stor kaka. På med flingsalt.

In i ugnen på 150 grader i 1 timme.
Bryt, och ät och njut. Förvaras bäst i plåtburk.


En middag ute ikväll

 
Klick på mig själv, fotografen med kameran i högsta hugg! Ser ni håret, jag är så glad över att det blir längre och längre nu när det blivit välmående igen! Håller btw på att låta hårfärgen tvättas ut för att övergå till ljusare hår i sommar. 
 
 
Haft en dipp sen uppkörningen som gick helt galet, verkligen varit riktigt låg. Men blev på bättre humör igår då jag hade myskväll med en fin person som alltid får mig att skratta och idag väntar en middag ute. Jag är faktiskt inte så mycket för utekvällar längre, jag tycker det är trevligast o sitta på typ en pub med vänner, gå ut o käka en bit, sitta och snacka på hemmafester och så. Ibland går jag ut bara för att jag är danssugen eller vill lyssna på nån spelning. Men allt som har med att röja, bli full, ragga på klubbar och utelivet över lag känns helt ointressant för mig. Det har nog mycket med min inre resa att göra, att jag söker mig till lugnet nu, vill ut mot landet och finna ro i naturen. Asfaltsbarnet som inte kunnat tänka sig att lämna stan har börjat bli en lantis, eller en cityko som jag blev kallad igår, haha!! 

Men idag kör vi en mindre utgång, vi börjar med middag så får vi väl se vart kvällen tar oss. Men jag har varit så otroligt trött hela dagen, så det blir inte klackarna i taket för den här donnan. Men trevlig ska vi ha, jag och vännen! Nej nu måste jag hoppa ur myskläderna och börja piffa mig, det gör jag till toner från Wunderbar med Albatraoz så får jag upp energin och glädjen! 

Ha en härlig lördagskväll vänner!

Uppkörningen

 Så här tjusigt är det i Norrköping nu, älskar denna tid då körsbärsblommorna slår ut! Men nu var det ju något annat jag skulle skriva om och jag gissar att många av er är väldigt nyfikna över hur det gått idag?  
 
 

Körningen började så bra, hade skönt flyt och började känna hur nervositeten släppte i och med det. Hade berättat innan att jag kände mig nervös så inspektören som för övrikgt var lugn och trevlig visste om det. Men jag lyckades alltså komma ner i varv eftersom det gick bra o började känna mig trygg med min uppkörning. Tänkte att fortsätter det så här bra är det inga problem! Sen kommer vi till ett rödljus med en sopbil i höger körfält framför som ser ut att stå och vänta. Vi ska svänga höger så jag saktar in, håller ett bra avstånd o ställer mig för att vänta på grönt jag med. Men! Sen kommer sopgubbar dragandes med tunnor som de ska tömma. De tappar en tunna ut på gatan, gräs överallt far ut. De tar upp tunnan men tappar den från maskinen igen när de ska tömma den. Jag börjar iom detta bli stressad då jag märker att det tar tid o tänker att nu blir jag kuggad för att vi blir stående här med bilen igång ca 5-7 min. Jag funderar på om jag borde stängt av bilen och delar även med mig av mina tankar till inspektören. Han säger givetvis inget men för mig kändes det iaf bra att berätta hur jag tänker i situationen. Den här händelsen stressade upp mig o jag låste mig tyvärr vid att jag säkert skulle bli underkänd nu. Så när vi fortsätter åka är jag inte alls lugn inom mig längre, nervositeten har ökat och självförtroendet sjunkit.

 

Vi kommer till en parkering och jag får välja en valfri lucka att backa in i. Jag lyckades så klart välja en ruta där bilen bredvid stod snett och till och med över strecket. Grattis, smart val! Fick iallafall till en fin parkering efter att ha trixat in mig. Däremot var inspektören missnöjd med mitt val av parkeringsplats, även om parkeringen blev bra. Detta talar han inte om för mig då men jag kände ändå själv att jag var missnöjd med mitt val av parkeringsplats och kände på hans kroppspråk att han inte riktigt var nöjd med den heller.

 

Efter det här var jag riktigt uppstressad så när vi strax efter parkeringen ska svänga in höger missar jag en stoppskylt! Så ursäkta ordvalet, såå onödigt och jävla dumt!! Jag körde mot stoppskylt, har jag aldrig någonsin gjort förr o aldrig tänkt göra! Riktigt riktigt besviken på mig själv nu, usch!! Desutom hade jag ju kört jättemycket i detta område o visste att de satt flera stycken tätt inpå varandra. Men stress och nervositet gjorde mig tyvärr ouppmärksam. Efter det kände jag att det inte var nån mening med att fortsätta köra men "the show must go on", så vi körde klart o sen fick jag höra det jag redan visste, att jag inte var godkänd. 

 

Inget körkort till mig idag på uppkörningen.

 

Suuurt! Men bara att ta nya tag, det var iaf skönt att höra att han inte tyckte jag gjort något fel när vi stod o väntade med motorn igång bakom sopbilen eftersom vi inte visste hur lång tid det skulle ta. Tänk om jag bara inte hängt upp mig på det så kanske jag hade fortsatt att behålla mitt lugn och fokus hela uppkörningen! Nu är det knapert med nya uppkörningstider så nästa gång är först i mitten på maj. Då måste jag fixa det!

 

Ska inte hänga läpp över detta utan ha en trevlig torsdag i det fina vädret. Ikväll blir det middag ute tillsammans med vänner och kollegor, ska bli kul då jag inte sett dem på 3 veckor! Godkänd teori

 
 
Hej världen, jag har inte glömt bort er där utanför min bubbla men ja, det är inte för inte det kallas intensivutbildning. Jag andas körkort precis dygnet runt, vaknar ur drömmar på nätterna då jag befinner mig i olika trafiksituationer. Det händer varje natt, jag menar verkligen varje natt senaste veckan. Vaknade t.ex igårnatt två gånger ur två olika drömmar med ny trafiksituation i varje. Det är galet men bilar, körning och trafikregler är det enda som kretsar i huvudet på mig nu.
 
Har haft sjukt mycket stresspåslag senaste dagarna och försökt att varva ner med hjälpa av komedier, roliga klipp, musik och avslappningsövningar mellan pluggande och körningar. Men idag lossnade en stor stressfaktor, teorin! Den är klar och godkänd nu, så bara uppkörningen kvar. Vågar inte ens tänka på hur pass nervös jag kommer vara inför den, med tanke på att jag vid ett tillfälle idag kände mig nära att svimma av all stress... 

Har ni något bra knep att ta till när man är nervös och stressad? Hur kändes uppkörningen för er? 
 

Hej från pluggbubblan!

 
Den där känslan av lugn har spridit sig inom mig nu. Satt och pluggade teori intensivt i flera timmar igår, lyckades pricka in 67/70 rätt två gånger på skolans teoriprov (riktiga provet krävs minst 52 godkända) och hade en riktig lyckad köring idag där allt flöt på fint. 

Har varit så sjukt uppstressad över teori och körning att allt varit kaos inom mig och tårarna sprutat till och från. Känner sån enorm press över att fixa körkortet nu när jag tagit ledigt för att köra intensivt. O när man är stressad blir det istället kortslutning totalt i hjärnan så igår fick lova att stänga in mig helt i min egen bubbla o bara fokusera på att plugga o koppla bort allt annat. Kommer fortsätta att göra så nu i helgen och nästa vecka så mina vänner får förlåta men jag kommer att vara svår att nå. 
 
Så nu får vi bara hoppas att jag fortsätter hålla stressnivån nere med lika fint fokus för nästa vecka väntar både halka, riktiga teoriprovet och uppkörningen! 
 
 
Ha en härlig fredag finaste ni, håll gärna era tummar för att det kommer gå bra för mig nu! 


(Bilder från mobilen)

Kärlek är alltid svaret

 
We can hide things away. But we can't forget.

Lär dina barn kärlek och omtanke, håll om dem så ofta du kan och berätta hur mycket du älskar dem genom alla stjärngnistrande galaxer ut i det oändliga. Att det finns kärlek utan slut för att hjärtat rymmer så mycket. Lär dem att tro på sig själva och att våga säga ifrån och stå upp för andra, att se skilland på rätt och fel. Lär dem att alla är vi olika och det är något fint som vi respekterar, ingen annan är som du. Det griper verkligen tag i hjärtat på mig är när barn far illa, i hemmet eller i skolan. Barn som mobbas, är ensamma och utanför eller har en tuff vardag av andra anledningar. Och det värmer enormt när man ser mod, när någon räcker ut sin hand till den som är ensam eller vågar gå mot strömmen. 
 
Jag älskar mina barn så gränslöst varje dag, älskar som att jag drar mitt sista andetag. De här två vackra skatterna är det finaste livet har gett mig och jag önskar så att kärlek vore något givet för alla barn. Jag önskar även att vi blir bättre på att ta hand om varandra, både när det gäller våra barn men även hur vi vuxna agerar mot varandra.  
 
 
 
(Skulle bara ta några bilder på Meja och så ville hon inte vara med, så kom den här bilden till. O ju mer jag tittade på den ju mer fylldes jag av känslor och tillslut bara rann det över mig, är en riktig känslomänniska.)

Nyföddfoto Kevin


Den här mysiga lilla killen fick jag på besök hos mig igår för nyföddfotografering, 12 dagar gammal och så där liten o nätt som man knappt minns att ens egna barn varit... Så fin och lättjobbad, rena modellen redan ;) Jag riggade en "studio" i mitt vardgsrum när jag skulle ta dessa bilder, golvet bland annat la jag ut som bakgrund, jag kan visa hur om ni är intresserade?
 
 
Min måndag har börjat med körskolan, första lektionen på tre dagar och jag kände mig lite ur form efter ledigheten så usch, råångest! Men det gick bra! Det blir en ny körning i eftermiddag och tiden där emellan tänker jag fortsätta nöta teori men tog nu en liten paus för att titta igenom bilderna jag tog på lille Kevin igår.
 
Helgen gick väldigt fort, hann faktiskt inte med så mycket pluggande alls. Men behövde nog en paus, i fredags var jag helt slut efter en intensiv vecka med fokus på körkort. Lördagen hade jag en supermysig ost- och vinkväll med två härliga tjejer där vi skrattade och pratade så mycket om livet, killar, seperation, barn, dejtande, erfarenheter och ja tjejkväll på hög nivå helt enkelt, haha! Träffade en läsare ute senare som kände igen mig i vimlet, hej My! Roligt att träffas och lycka till med fotograferingen!

Nej nu måste jag visst fortsätta plugga här, ha en härlig måndag, solen skiner här i Norrköping och hoppas ni andra får njuta av den också var ni än befinner er! 
 
Kram o kärlek

Var det någon som sa Freeeedag!?

 
 
 
Ja nu har helgkänslan landat hos mig iallafall som tog "helg" redan kl 10 idag efter två körlektioner. Så himla kul det är med intensivutbildningen! Har kört flera lektioner dagligen sedan i måndags och det är världens skillnad från hur jag körde första lektionen till hur jag kör nu. Har fått in bra flyt i körningen, känner mig säkrare i trafiken och saker börjar sitta och gå per automatik. Känns riktigt bra och blir pepp av min lärare som är så otroligt duktig!
 
Nu blir det att nöta en hel del teori under helgen, men jag självklart även passa på att vara ledig med så klart. Utöver plugga ska jag på klädbytardag och sälja av med typ tonvis av barnkläder, träffa min bästa vän, gå på en tjejkväll med några (för mig alkoholfria) drinkar ute samt fota ett nyfött litet pyre, såå mysigt! 

Hur ser er helg ut? 
 
 

Porträtt Nyponrosen

"Are you a princess?" I said and she said "I'm much more than a princess, but you don't have a name for it yet".

 

Jag hade en bild i huvudet av ett porträtt jag ville ta på Meja, i en murrigare, intensivare och mer konstnärig stil med svärta. En bild som man kan se framför sig uppförstorad på en stor vägg på en utställning. Så blev den här bilden till. Men jag kände mig lite osäker, jag själv älskar fotot, men ni som läser i min blogg kanske får stora chocken och bli förvirrade då detta skiljer sig från min bildstil ni ser här i vanliga fall. Så jag vågade inte posta fotot här från början. Istället smög jag ut det på Instagram (@myhappydays.se) för att kolla av reaktionerna där. Och reaktioner kom direkt och överraksade mig med att vara så många och framförallt positiva! Det blev nog den mest kommenterade bilden senaste halvåret skulle jag tro. Så här skrev några av mina följare:

"Vilket foto!!! Blir helt tagen!!"
"Detta är nog det finaste fotot jag sett hos dig. Blev helt mållös"
"Älskart! Va duktig du är"
 
Som fotograf tycker jag om att prova olika bildstilar, utmana mig själv och prova något nytt. Så här till vardags med bilder för bloggen blir det mycket ljusa lättsama enkla foton med en positiv feeling, men jag brinner mest för att fota mer åt det konstnärliga hållet när jag har möjlighet. Där jag får lägga in mer känsla och skapa starkare uttryck. Så vad tycker ni om bilden? 

Tulpanpepp till körkortet

Jag hittade fina billiga tulpaner idag utanför körskolan, de fick följa med hem som pepp!
 
Jag mår så mycket bättre med blommor runt mig, vackra färgsprakande buketter ger sån energi och glädje.
 
 
 
Nu när jag är hemma mellan två körningar hinner jag även med lunch, tvätta och dammsuga! Ja dammsugningen står vårt "husdjur" robotdammsugaren Feedo för. Perfekt så får jag mer tid till att hinna med allt mellan pluggandet. Känns som om jag har fått till ett bra upplägg för allt. Idag är jag mindre stressad med, det är skönt. Men inte mycket mer än körskolan hinns med nu kommande veckor, igår satt jag med boken och datatester fram till 22 när jag somande i soffan mitt i ett teoritest... Bara körning i huvudet på mig från morgon till kväll. Nu väntar nästa körning så måste skynda iväg igen, det är så himla kul och känner att det flyter på bra! 

Ha en skön tisdag o hoppas solen hittat fram till er med! 

Intensiva pluggtider

 
 
Hej mitt i lunchen!
 
Jag har tagit mig ett litet break nu från min nya intensiva vardag. Från morgon till kväll kommer jag att lägga all min tid på körkortet nu kommande veckor. Jag har till och med tagit semester från jobbet för att fixa detta, har alltså bokat in mig för att köra intensivt. Det här känns så kul och det känns bra att lägga all fokus på bara detta. Så att det kommer rulla på och jag får möjlighet att nå mitt mål att ha körkort nu i vår. Förstå vilken frihet för mig o barnen i sommar, jisses!! 

Ni får gärna peppa mig eller lämna bra tips på vägen till körkortet! Jag är en aning uppstressad för att jag verkligen verkligen har bestämt mig för att fixa detta nu en gång för alla och helst inom den tid jag satt ut. Men mest av allt är jag bara väldigt glad och fast bestämd o klara det!

Kram, önska mig lycka till! 

Bloggbilder i bättre kvalité

 
 
Jag fick frågan om hur jag spara mina bilder för bloggen för att få bra kvalité. Så här sparar jag mina bilder för webb och blogg i Photoshop:
 
  1. När jag är klar med min redigering (och har slagit ihop eventuella lager) för bilden så ändrar jag bildstorleken. Jag har en standardstorlek som är anpassad just till min bloggdesign om 780px bred. Storleken ändrar jag via Image --> Image Size (Bild --> Storlek på bild).

  2. Då bildstorleken förminskas kommer skärpan att bli sämre, därför behöver man justera detta som ett sista steg innan bilden sparas för användning till bloggen.
    Jag lägger därför på skärpa via Filter --> Sharpen --> Smart Sharpen (Filter --> Skärpa --> Smart Skärpa). Radius/Radie ska ha ett värde om 0,3 och Amount/Mängd brukar jag ha runt 55. Har något högre om bilden är stående och har lite högre upplösningen än en liggande. Jag brukar även ha reglaget Reduce Noise/Reducera Brus på 13%. 

  3. Sen är jag klar med bilden och sparar i jpeg.
 
Att tänka på:
Jag har detta redan inställt så behöver inte gå in och ändra manuellt varje gång, men bilden ska vara sparad i 8 bitar via Image --> Mode --> 8bit (Bild --> Läge --> 8 bitar)
 
Sen jag började använda min MacBook Pro 15" Retina för ett år sedan har det varit lite pilligt att få till kvalitén alla gånger. Eftersom min Retina-skärmar har en pixeltäthet som är så extremt hög. Så det jag uppelver på min skärm, upplever man bakom en "vanlig" skärm på ett annat sätt. Jag ser detaljerna bättre och för mig kan en lågupplöst bild då se lite "kass" ut, vilket så klart ställer till det lite då man jobbar med bloggbilder i låg upplösning. Men genom att hålla mig till denna modell för webbilder brukar det bli bra!
 
Har ni fler önskemål eller frågor om foto/regdigering osv får ni gärna ställa era frågor i inlägget här!

Fotograf Nyponrosen

 
 
Bilderna ovan fotograferade min Nyponros på sin lille kusin Leo under påskhelgen. Hon var så entusiastisk när hon bad att få låna min kamera. Gick ner i knähöjd för att hitta rätt vinkel och så provknäppte hon några bilder först o säger, "Jag skulle bara kolla ljuset". Haha, undrar vart hon snappat upp allt! ;-) 
 
Visst är hon duktig min lilla fotograf?
 
 
 
Fotograf: Meja

April! April!

 
Vet ni vad, jag måste avslöj mig nu innan det börjar gå för långt... Det var ju 1 april igår, så...
 
 
 
April! Apriiiil!
 
Ledsen om jag lurade er igår, men var på bushumör! Det hade ju så klart varit fantastisk underbart att få skriva ett sånt inlägg "på riktigt" och kärleken är välkommen att knacka på i mitt liv. Men, tyvärr, jag har inte fått någon pojkvän. Däremot så var historien om ett blombud som kom fel sann, det fick jag faktiskt för en tid sedan. Så historien var inte helt påhittad, bara den sista delen att jag skulle fått kärleksbud och blivit med pojkvän. Känner mig nästan lite elak när jag fick så gulliga grattishälsningar, en annan dag hoppas jag kunna berätta en sann kärlekshistoria för er! Hoppas ni inte blev allt för besvikna på mig för att jag lurades så där...

Blev ni lurade något mer igår? Tell me! Mina busfrön började redan luras för fullt på morgonen och ja en o annan artikel på sociala medier fick mig att höja på ögonbrynet.

Ha en fantastisk helg, kram och förlåt för mitt aprilbus igår!
 

När kärleken knackar på

 

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja, men det här inlägget har jag drömt om så länge att få skriva, så det känns nästan overkligt att nu göra det. Det har blivit som en fantasi långt bort som jag hoppats få uppleva. Något har hänt senaste tiden och kanske ni har märkt att min enerig och glädje har vänt? Följer ni mig på Instagram (@myhappydays.se) kanske ni uppmärksammt något där? ;-) Att jag numera mår så bra beror inte bara på hårt arbete med mig själv utan även på... Honom! Ja, knappt så jag vågar skriva det redan men det känns så bra. Så där att det bara rusar i hela kroppen och det känns som om jag hittat hem nu, i hans famn. Det är verkligen så som det sägs, att när man minst anar väntar kärleken. För min del var det ett blombud för en tid sedan som kom fel. Men helt fel kom det inte i alla fall, för med budet så kom han. Så man kan säga att jag fick ett kärleksbud och att kärleken verkligen knackade på den där tisdagskvällen! 

Jag låter er veta mer snart, kram och kärlek från mig!!

RSS 2.0