Julita Gård och Alpackor - Semestertips

 
Semestertips i Södermanland och Östergötland
 
 
En utflykt till Julita Gård utanför Katrineholm gjordes med familjen i veckan. En inhägnad park i herrgårdsmiljö med trädgårdar och lekytor runt om, upplevelse för alla åldrar. De har bland annat byggt upp en så mysig gård till barnen med miniatyrhus där Gubben Pettson och Findus bor.  

 
 
På hemvägen gjorde vi ett stopp i Simonstorp vid för att hälsa på alla ulliga och gulliga alpackor vid Jägarbo Alpaca. Ett mysigt besök, där kan man även få möjlighet att gå promanad med en egen alpacka om man bokar in sig. 
 
 

Körsbärssaft recept

 
Körsbärssaft recept 🍒 
 
2 liter körsbär (ca 1,2 kg)
6 dl vatten
6 dl socker 

  1. Tvätta och kärna ur bären, lägg i gryta med vattnet och koka under lock 5 min. Mosa sönder bären och koka ytterligare 5 min.
  2. Sila av med silduk, låt självrinna 30 min.
  3. Koka upp i rengjord (alt ny) gryta och rör i sockret, låt puttra 2 min.
  4. Häll upp på varma rengjorda flaskor, förslut och förvara kallt.
❣️Psst, av bärmoset går det bra att göra tex sylt eller använda i kakor, så kasta det inte!
 
 
Det gamla körsbärsträdet levererade i år, hurra! Det är vår 3:e sommar i huset men det är första året som körsbärsträdet bar en stor laddning bär! Sån skatt, en stor lycka! Jag tycker det är livet med trädgård, att få ta tillvara på det som bjuds och använda det. 3 kg bär lyckades vi plocka i år, av det blev det två omgångar saft, se recept ovan och av bärmoset blev det både sylt och en långkaka i panna. 
 
Spara gärna ner receptet! 
 
PS. Om du vill ha tätare uppdateringar så kika in på mitt Instagram där jag uppdaterar nästan dagligen, klicka på länken! https://www.instagram.com/myhappydays.se/

RSS 2.0