1:a advent

Vi startade dagen med att tända första ljuset i adventsljusstaken. 


I år fick det bli JUL-bokstäverna i zink som agerar adventsljusstake. Köpte dem för många år sedan men senaste åren har den legat nedpackad tillsammans med min julkänsla som tidigare inte riktigt infunnits sig efter seperationen. 
 
 
"Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna,
det är mörkt nu, men det blir ljusare igen.
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på.
Tänd ett ljus för jordens barn."

Vackra rader och väldigt träffande i denna oroliga tid med terrorattentat och så vidare... 

Vi lyssnade på julmusik under frukosten som bestod av varma nygräddade scones och varm lyxchoklad i kopparna med vispgrädde och marshmallows toppad med kanel. 
 
Pontus tyckte tummen upp om adventsfrukosten!
 
Nu ska vi baka pepparkakor och senare tänkte vi ta oss ut till en julmarknad. Ha en trevlig första advent!

Ge mig din favorit quote!


Trust your intuition and be guided by love
 
Jag har som ni vet en kärlek till vackra och kloka citat och har en egen kategori här på bloggen för det, Quotes. Om ni förljer mig på Intagram (för det gör ni väl!? @myhappydays.se) så har ni nog sett att jag ofta kryddar mina bilder där med tänkvärda quotes. Jag fyller ständigt på mitt förråd med nya, just nu är jag på jakt efter korta och kanske även lite roliga citat.
 
Vilken är din favorit quote? Dela med dig i detta inlägget med en kommentar! 

Syskon som delar rum

 
För någon månad sedan så ändrade vi om lite i barnens rum, lillasyster fick platsen högst upp i våningssängen. Eftersom syskonen delar rum får man göra det personligt och boa in så gått det går. Så med vimplar, rosgirlang, boklist med några favoritböcker på samt gosedjur blev det fint o mysigt för Nyponrosen där uppe. 

Men åh fy bubblan vad jag drömmer om att barnen ska få varsit rum! Pontus blir tonåring nästa år och hur kul kan det vara då att dela rum med lillasyster 6 år yngre? Men, än så länge så har de inte klagat, de har ju varsit rum hos pappa med. Så de verkar faktiskt tycka att det är mysigt o få dela rum hos mig o att leva så här nära inpå varandra som vi gör hos mig tycker jag bara är bra för att skapa en nära och öppen relaiton. Men jo det är dags för större, hur mycket jag än älskar denna lägenhet. O drömmen om det lilla huset kan jag inte släppa. En dag...! 

Har ni föresten egna barn som delar rum? Hur tycker ni att det går, vad är åldersskillnaden? 
 

NovemberfrostI lördags när jag vaknade gnistrade novemberfrosten i solens första strålar, det var så vackert! Tog med mig kameran ut och fotade, härlig start på helgen. Kylan som bet friskt i kinderna, solen i ögonen och kameran som fick jobba mig varm. Det är bra medicin, att var ute i naturen, fota och känna solen i ansiktet. Jag har även haft tillfällen att umgås med härliga människor i helgen som fått mig skratta samt tid för avkoppling och hemmamys. En bra helg med spontanitet och glädje. 

Första snön
Igår kom den, första snöfallet! Virvlande vita flingor mot en svart natthimmel mötte mig ute när jag gick mot sista bussen hem efter att ha hjälpt min vän Jenny med hennes flytt. Vi hade sprungit i trappor hela kvällen och ätit flyttpizza på golvet direkt ut kartongerna  med händerna. Så himla mysig kväll! Ska över och hjälpa henne fortsätta med flytten idag. 

När jag gick igenom en gammal hårddisk igår hittade jag dessa bilder för två vintrar sedan, så passande med tanke på att första snön sedan kom samma dag! Man får tycka vad man vill om snö och vinter, men vackert är det! 

Ha en riktigt trevlig fredag! 

Novemberdis genom mobilenIgår låg dimslöjor och dis över novemberlandskapet strax utanför mig på landsbyggden. Jag började dagen med att springa ett varv i skogen och sedan tog jag mig ut bland dimslöjorna. Hade bara med mig mobilen så bilderna är tagna med min iPhone o håller inte högsta kvalité men tycker det blir bra bilder ändå.

Idag blir det att viga min lediga torsdag till att gå igenom mina bilder på gamla hårddiskarna. Har flera bilder som jag tänkt att jag ska kunna göra något bra med. Har en affärsidé som jag så smått kommer att ta tag i, men verkligen i snigeltakt! Ganska skönt ändå att det får ta den tid det behöver utan stress, krav och måsten. Bara köra det efter hur jag själv mår, orken är ganska oberäknelig just nu. Ena dagen glad och energifull o har lite mer ork än vanligt, nästa dag kan vara som att jag fallit platt och går runt i en dimma av trötthet. Virrig är jag med, otroligt tankspridd och har svårt med närminnet och att fokusera och planera, bara att planera hur jag ska åka med bussen kan bli jobbigt. Det kan vara lite frustrerande men jag skrattar samtidigt åt det, för att ha kvar humor är väldigt viktigt för måendet. 

Someone special

 
Att möta någon med ett så stort hjärta som du, att få finnas som mamma i ditt liv, vara där bredvid dig livets alla vägar. Att just du kom med så mycket kärlek inom dig och omfamnade hela mig och mitt hjärta. Det är speciellt, Du är speciell. En ovanligt kärleksfull pojke som förespråkar rättvisa och tar de mindre till dig på ett beskyddande och hjälpsmamt sätt. Som älskar att få andra att skratta.
 
Jag har svårt att hänga med hur lilla knytet på 2,3 kg och 44 cm lång, född allt för tidigt och spenderade första veckorna av sitt liv på ett sjukhus med slangar runt sin lilla kropp nu blivit så här stor? Så stor att jag börjar ärva dina urväxta kläder, att du är lika lång som mig när du står på tå. Så stor att du kryper upp bredvid mig i soffan när jag gråter och säger. "Mamma är du ledsen? Tänker du på R? Jag förstod nästan det. Kom så ska jag visa dig en rolig serie jag har hittat. Det är bättre att skratta lite.". För humorn har vi tillsammans och vi kan kikna ihop och vika oss dubbelt i soffan i varsit skrattanfall så vi knappt får luft. Jag tror sällan jag skrattar så mycket med någon annan som jag gör med dig. 

Du har mitt hjärta på ett alldeles speciellt sätt och jag kan inte sluta att förundras av hur jag fick lyckan i mitt liv att bli mamma till dig, som jag sjöng för dig redan i magen, "du är det finaste jag vet". I söndags när jag tittade mig i spegeln sa du, "Men mamma, du behöver inte titta dig i spegeln, du är fin!". Det visar bara på en av alla de vackra sidor du har. Lycka den flicka som blir din en dag. 
 

Husvisning igår

 
 
Förra veckan fick i rasande tempo, förstår inte hur fort den försvann... Vi avslutade veckan med förhandsvisning utav ett hus, ett gammalt charmigt 20-talshus med vita knutar och snickarglädje med lantligt läge. Jag vet att nyfikenheten hos mina läsare finns om hur mitt husletande går. Detta låg faktiskt så lantligt att det låg granne med en bonngård men ändå bara 20 minuter från där vi nu bor. Men nej, vi kände ganska direkt både barnen och jag att det här inte var vårt kommande hem, charmen till trots var det för mycket att fixa och för litet för oss med sina 68 kvm. Jag hade förälskat mig i bilderna på hemnet men magkänslan på plats var en helt annan och om det är något jag har lärt mig att lita på genom åren är det magkänslan. Drömmen om ett hus fortsätter! 

Någon som har ett mindre hus att tipsa om i Norrköpingsområdet? Gärna lite utanför stan och med äldre charm. Maila mig! josefin.landhagen@gmail.com

Efter husvinsningen var vi på en veckas försenat farsdagfirande hemma hos mina föräldrar. Tevlig eftermiddag även om jag var väldigt trött pga min utmattning så där mot slutet av dagen och veckan. Skulle ha medverkat i en tv-intervju under förmiddagen med om cellförändringar och livmoderhalscnacer, ett väldigt viktigt ämne som jag hoppas att de får tid att lyfta fram vid senare tillfälle. Intervjun blev nämligen inställd pga det tragiska som inträffat i Frankrike. 

Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter, jag ser framåt!

"Bröllopsbrud" i november


-Mamma, varför fick inte jag var med på ditt bröllop? Meja hade hittat mina bröllopsskor som hon undrade om hon kunde få när hon blev stor. Sen tog hon på sig dem och glappade runt i dem här hemma och kände sig så fin. Under tiden bubblade frågor om både det ena och det andra om mitt bröllop så jag tog fram min bröllopsklänning och mina smycken jag hade den där oktoberdagen på Gotland 10-10-10 när jag och barnens pappa gifte oss i smyg i Kärleksporten. Lilla stumpan klädde på sig allt! Där stod hon, så himla vacker och fin, jag bara häpnade! Mitt läpstift jag haft den dagen fick hon på sig också och sen rosorna som stod på bordet fick bli en fin bröllopsbukett. 


Sen var jag ju bara tvungen att fota Nyponrosen nu när hon stod där så uppklädd och fin i min bröllopsutstyrsel. Så vi tog en snabbtur 10 minuter från vårt hus och fotade på landsvägen. Men då menar jag verkligen snabb, en minut knappt fick jag på mig sen hade hon redan tröttnat, haha!! Det gäller att vara snabb som bröllopsfotograf, tur jag övat på många par genom åren. ;)


Liten beundrar sig i spegeln!


För stora bröllopsskor skulle absolut trippas runt i!


Titta så fint klänningen svänger! Men överdelen var så stor att vi fick knyta fast  den i ryggen.


Rosorna doftar gott!


Känner sig fin!


Med mammas pärldiadem, halsband och armband på. 

Och om det inte är uppenbart så är det hela en utklädningslek för min dotter, jag hoppas ingen tar illa upp o associerar med barnbröllop och så vidare vilket jag helt tar avstånd från. Meja ville klä ut sig till brud och låna mina saker, säkert för att uppleva lite av det bröllopet mellan mig och hennes pappa som hon inte var med på när hon var 1 år. 

Tankar om kärlek och hatUndrar vad som händer i vår värld idag, hur kärlek så lätt kan stängas ute ur hjärtan och mörker ta över. Hat som föder ännu mer hat och galenskap. Jag tror på godhet, att prata, försöka skapa förståelse och att ge kärlek och ännu mer kärlek. Omtanke, medmänsklighet och sträcka ut sin hand till den som närmast behöver den. Försöka förstå, se svårigheter och att allt inte är svart eller vitt. Varför måste vi skapa så mycket hat i vår värld? Är det inte bättre att försöka hitta harmoni och respektera varandra. Alla är vi olika men alla har vi samma värde. Du kan ha din åsikt och jag min, men kan vi inte förstå varandra kan vi väl i alla fall respektera att vi tycker olika? För att citera barnen som på eget intiativ skrek i kör när jag kom till förskolan en dag: "Kärlek är bäst!" Ibland, eller ja rätt ofta, så tycker jag att barn har bra mycket mer mod och ser på problem med klarare ögon än oss vuxna. 
 

"Darkness cannot drive out darkness, only light can do that.
Hate cannot drive out hate, only love can do that."

Martin Luther King Jr.

Det blev en lördagsmorgon med eftertanke, ja eller snarast senaste veckorna har jag tänkt väldigt mycket på hemskheter vi människor ställer till med i världen. Jag ser människor men ingen mänsklighet. Det är terrordåd, krig, flyktingar på flykt, mord, bränder, barn i utsatta situationer, mobbning, rasism, tiggare, hemlösa, egoism och skottlossningar för att bara nämna en del. 

Samtidigt som det här händer så reflekterar jag över hur lätt konflikter kan uppstå i vår egen vardag med sårade känslor och missförstånd som följ då man just inte försöker att lösa problem från början. Det är farligt, det visar bara hur lätt och fort vi förvärrar något litet och genom egen tankekraft få det att bli till något stort. Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör då vi människor har så lätt att sätta skruv i oss själva, inte försöker att lösa saker från första början. Det handlar om respekt, förstålese och mod. Våga prata. Om vi tycker olika, kan vi ändå hjälpas åt att möta varandra med förstålse och respekt? Alla är vi lika olika. 


Friday FeelingsPå bordet en härlig uppmuntrande rosbukett som jag fick i veckan, så vackra. Nu ser jag fram emot att snart börja fredagsmyset hemma hos oss, skönt med en tidig fredag tillsammans med mina skatter. Planerar vad vi ska äta för gott ikväll och om vi ska passa på att slänga ihop en kaka då vi får sällskap till kvällen. Mitt arbetslag äter ute ikväll men jag kände att lugnet hemma med mina barn var mer behövligt för själen nu. Fredagar med barnen är heliga för mig med och jag behöver det här lugnet i mitt liv nu. Även om det hade varit fantastiskt trevligt o umgås med mina kollegor utanför arbetet så vet jag att det kommer fler tillfällen. 

Önskar er en fin fredag, kram och tack för era värmande kommentarer, de uppskattas ska ni veta! En påminnelse eller om ni missat det tidigare, gilla gärna inläggen jag skriver genom att klicka på "gilla". På så sätt får jag även en egen uppfattning om vilka inlägg som uppskattas mest av er. <3En 6-åring med mod


Vid lämningen av Nyponrosen på skolan imorse blev jag stoppad utav en förälder i klassen. Hon var tvungen att berätta något min dotter gjort. Det visade sig att hennes son hade svårt med talet och blev retad för detta vid ett bord där min Meja suttit med. Men istället för att skratta med de andra barnen och gjort sig rolig på hans bekostnad hade hon blivit arg och skrikit "SLUTA! Han har inga framtänder, det är därför han har svårt att prata!". Det här hade den stackars pojken blivit så glad över, att hon stod upp för honom så han hade berättat om det hemma. Mamman sken med hela ansiktet då hon berättade om detta o jag blev så himla varm inombords och stolt!! Att min blyga 6-åring som sällan tar för sig och tar plats i en större grupp vågade säga ifrån! Vilket mod!

 
Meja vet ju själv hur det är att vara tandlös där fram och vad gluggen kan ställa till det när ord kan bli till läspningar. Namnet Meja betyder föresten just kraft och styrka, vilket mod innebär. Jag är stolt över dig!

 

5 saker alla borde veta om utmattning

 
 

Jag fick tips av en nätvän om denna läsvärda text om utmattning som alla borde läsa för att öka förståelsen. Det är inte svårt att se att jag drabbats när jag går igenom punkterna, för de beskriver mig till punkt och pricka! Hon som alltid ställer upp för alla andra o inte kan tänka på sig själv även då jag balanserar på en tunn kant, då får jag dåligt samvete. Hon som presterar högt i alla lägen, annat accepterar inte duktiga jag som driver på mig själv och ändå aldrig blir nöjd. Frustationen, att jag vill vidare ur eländet men begränsas i min utmattning. Jag måste acceptera att saker tar tid nu, att jag måste lära mig säga nej och att jag framför allt blir mer egoistisk och tänker på mig själv.

 

Jag lägger ut de fem punkterna i sin helhet här, hela artikeln hittar ni på Kurera. Kanske är just du i riskzonen? 


1. Utmattning drabbar dem som är starka
– De som drabbas av utmattningssyndrom är ofta högpresterare med stora inre resurser. De ställer höga krav på sig själva och upplever dessutom krav både på jobbet och hemma. Den här styrkan är precis det som lägger grunden för utmattning. Det krävs en stark person för att pressa sig så hårt och så länge

 

2. Utmattning drabbar de omtänksamma
– Utmattade personer är godhjärtade människor som ofta tänker mer på andra än på sig själva. De tycker att det känns egoistiskt att fokusera på sig själv, men i förlängningen leder det till att de försummar sina egna behov. Det är som att köra en bil utan att stanna och tanka. Utan bränsle tar det stopp. Utmattning är som ett inre motorstopp.

 

3. Utmattning drabbar dem som har svårt att säga nej
– Eftersom de som drabbas av utmattning ofta är omtänksamma, generösa personer med stora inre resurser vill de ställa upp och hjälpa till. Det som andra ber om är inte så betungande och svårt, och därför finns det inget skäl att säga nej. Men till slut går det inte längre. Tiden och orken räcker inte till. De inre resurserna är tömda.

 

4. Utmattning är inte depression
– Utmattning har många likheter med depression men det finns några avgörande skillnader. En är att deprimerade personer ofta har gett upp och anklagar sig själva. Det gör sällan de som är utmattade. I stället brukar det finnas en frustration eller ilska över hur livet ser ut och en känsla av att: ”Så här kan det inte fortsätta”. Den frustrationen är bra – för i den finns fröet till förändring.

 

5. Vägen ur utmattning är att fokusera på sig själv
– Ju mer man prioriterar sitt eget välmående, desto snabbare kan man återhämta sig från utmattning. Genom att ägna tid åt fritidsintressen som får oss att slappna av och vara med människor som gör oss glada fylls de inre resurserna upp igen. Att öva sig på att sätta gränser, säga nej till andra, träna sig i att be om hjälp och att ställa mer rimliga krav på sig själv är färdigheter som är allmänt stärkande och som dessutom förebygger att man drabbas av utmattning fler gånger.


Mitt liv med panikångest

 
Det är ingen lätt sak att skriva om ångest. Hur något så dumt som man bara vill skaka av sig kan rubba ens hela värld. Paniken i hjärtat som tickar likt en bomb, kipande andning som man sprungit ett långt lopp. Känslor som sköljer över likt en tsunamivåg, plötsligt och oförberett med full styrka. Verkligheten blir svajig när fotfästet känns halt, allt snurrar och illamående och yrseln sätter in. Att ta sig genom en vardag, undvika sociala situationer för att man inte vill att den storm man har inom sig ska lysa igenom med följdfrågan om hur man mår, som man inte vill svara på.

Jag har levt med återkommande panikångest i några år nu och lärt mig hantera dem bättre. Innan jag drabbades hade jag inte en aning om hur det var att känna ångesten krama åt så hårt och skräckfyllt att man på riktigt trodde man skulle dö utav en attack. Har lärt mig vad som ofta utlöser och triggar igång paniken hos mig, så jag undviker att hamna i situationer jag inte mår bra av. Jag jobbar på att sätta mina gränser tydligare och mer direkt. Att göra mina val fort och bestämt, sätta mitt mående först. Vara mer ego, inte fokusera på vad andra tycker och tänker om jag säger ifrån. Jag försöker ta mig igenom ångesten när jag känner den rulla in, använda de redskap min psykolog gett mig... Känn på känslorna, inte stänga in dem, låta allt komma ut. Andas rätt, djupa lugna andetag från magen.
 
"Don't close your heart to how you feel
Don't be afraid the dream's not real"


"Det är en tisdagmorgon i februari när jag skriver det här inlägget, väckarklockan ringde för 30 minuter sedan. Jag ligger kvar och känner ångesten som är kvar från igår, ledsamheten också. Måndagen var ett svart töcken. Det började på söndagskvällen. Tårarna gick inte att få hejd på. Sonen undrade varför jag grät. Han stoppade om mig med en filt i soffan. Usch, jag skäms så det gör ont, inget barn ska behöva trösta sin förälder och bli orolig. Även om jag tycker det är bra att man kan vara öppen med sina känslor så vill jag inte utsätta mina barn för oro.
 
När måndagsmorgon kom igår sansade jag mig och höll modet uppe innan skolan. Barnen kramade en glad mamma hejdå. Jobbet kom, jag gick dit och önskade att jag hade suttit i ett eget rum där ingen såg mig. Vet inte hur jag klarade mig igenom 8 timmar och på det presterade högt. Jag velade i tanken om jag verkligen borde varit där. Precis som jag gör nu. Det är därför jag ligger kvar. Men jag vet, om 10 minuter kommer jag att bita ihop, ta på mig, sminka mig lätt och gå. Jag hamnar i ett dilemma och blir fylld av ännu mer ångest. Måste kunna sköta mitt liv, får dåligt samvete. Jag försöker ta mig igenom ångesten. Jag vet inte när jag kommer vara stark nog att posta det här. Att vara stark. Något alla jämt talar om för mig att jag är. Något jag som minst känner att jag är när ångesten kommer. Nu sätter jag på musik. Musik att fly in i, det brukar hjälpa litegrann.
 
Det är onsdag nu, jag fortsätter skriva på inlägget jag påbörjade igår, solen kikar in genom mina fönster. Det är tyst, stilla. Jag ligger kvar och tänker på igår. Jag gick till jobbet, jag kom dit. Allt gick i slow motion. Jag tvingade mig själv att sitta kvar så länge jag orkade. Men efter en timme, efter att ha kämpat mot mitt mående och försökt allt för länge, såg jag mig själv stänga av datorn. Sen gick jag. Det var som att se sig själv göra något men inte förstå att jag verkligen gjorde det. Med panik i halsen gick jag ut, försökte få luft, försökte lugna ned mig. Jag började må kraftigt illa. Visste inte vad jag skulle säga när jag ringde och sjukanmälde mig. Jo, jag mår illa, det gör jag faktiskt. Bättre o säga en del av sanningen, för att säga som det var, att panikångesten kramade om hela mig, det klarade jag inte då..."
 
Jag skrev det här inlägget som ett utkast i februari, det skulle ta mig nio månader att våga posta detta inlägg. Sen dess har jag klarat mig från panikångest fram tills jag fick besked om nya cellförändringar och risk att förlora livmodern. Det är snart två månader sedan nu och ångesten ligger lätt över mig dagligen sedan dess. Men på ett hanterligt sätt. Försöker att undivka de situationer som triggar den, jag gör det jag känner att jag orkar och klarar. Men jag känner mig även starkare i det hela att jag vågar prata om det nu, tidigare kändes det nästan dumt eller pinsamt och jag frågade mig själv många gånger, hur kan man må så dåligt av ångest?
 

Positiv måndag

 
Idag är det faktiskt så det känns, efter lång tid av mörker så anar jag lite ljus. Det måste vara en väldigt bra helg med god vänskap, inre lugn och många skratt som gjorde sitt till. Lite av den där glädjen som brukar bo inom mig tittade fram med solen idag, var ute nyss och fick vårkänslor i november. Utmattningen och ångesten inom mig och många trötta gäspningar till trots så känner jag att det här kommer bli en bra dag. Skickar massa kramar och kärlek till er med en önskan om en Happy Monday!

Kan ni inte berätta om något positivt med just denna måndag i era liv (litet som stort) så hjälps vi åt att fylla på positiva förrådet?
-Min positiva är att mina älskade busfrön kommer hem idag. ❤️

Söndag


God morgon! 

En lugn söndag vaknar till liv hemma hos mig, i alla fall ligger lugnet över hemmet för utanför fönstret viker sig träden för vinden och rutorna är täckta av piskande rengstänk. Riktigt höstrusk, tycker ändå det är lite mysigt.  

Veckan som gått, har varit otroligt trött. En dag när jag kom hem från jobbet strax efter kl 12 somnade jag o sov till 19:30! Det var helt kolsvart när jag vaknade o förstod ingenting, var helt förvirrad... Nätterna är alltid oroliga, vet inte om jag sover eller är vaken, är som något mellanlägge mellan dröm och verklighet. Men det är utmattnigen som jag lever med i kombination med allt som hänt sista tiden som tar ut sig. Så jag lyssnar verkligen på kroppen och hur jag mår nu och undviker att planera för mycket. Allt får ta sin tid.

Helgen har varit lugn och bjudit på precis det som jag behöver, umgås med trevlig männsikor och att få skratta, det var länge sedan jag gjorde. I fredags blev jag bjuden på en trevlig spontanmiddag hos vänner med massa skratt och en del dans i vardagsrummet, haha! Lördagen pizza och filmmys med en av mina bästa vänner Linda, så glad att du finns i mitt liv vännen.

Nu ska jag se ikapp gårdagens avsnitt av Så mycket bättre, i eftermiddag väntar tågresa till en annan fin vän, Adam som jag inte träffat sedan i somras. 

Ha en fin söndag alla och grattis pappa på Farsdag, kram!

Små blir stora

 

Tänk att jag skapat de här två fina personerna. Älskar dem så långt in i hjärtat och av hela min själ. Så stora nu, 12 och 6 år. När jag började den här bloggen var min stora kille i sin systers ålder nu. Vad hände med den mysiga tiden av barnvagnspromenader, sovande bebis på bröstet i soffan, tultande steg och söta babysaker? Småbarnstiden var en speciell och lycklig tid för mig som jag saknar och skulle vilja vara med om igen. Ni har växt så fort, nu är vi ett team, ni är inte bara mina barn utan även mina bästa vänner. Ni är starka självgående individer med egna viljor. Det blir en hel del bus och skratt när ni är hos mig och kärlek, bekräftelse och ännu mera kärlek. Vi går på äventyr, myser, pysslar och drömmer tillsammans. Jag vill vara en närvarande förälder och en vägvisare i era liv.. Hoppas ge er trygghet och mod att möta världen med öppna ögon och stort hjärta. Älskar er, ni är det finaste jag vet ❤️En uppmuntran


Ett fint smycke från MyDROMEDARY hade hittat hem till mig i förra veckan. Likt en uppmuntran i detta mörkgrå diss jag hamnat i längs med livets prövningar just nu. På något vis ger den mig en skön styrka runt halsen. Jag gillar den jättemycket!Idag var jag hos min psykolog och snörvlade mig igenom en timme på morgonen. Skämtar inte nu men har blivit så rödgråten sista tiden att jag är helt helt förskräckligt rödfnasig och stram runt ögonen. Blev en vända till apotetket efteråt o fixa lite mjukgörande och svalkande krämer till min stackas hud så förhoppningsvis ska det bli ordning nu. Till lunch blev jag hembjuden till min vän Jenny som skämde bort mig med god mat, aptiten är det ju lite sisodär med nu men jag fick i mig hela två portioner! Veckans utbildningstillfälle i företagnade däremot kom jag inte iväg på, energin tog verkligen helt slut. Det är som att jag gått in i sorgen så mycket senaste veckan att jag glömmer bort att jag under den är drabbad av utmattningen också... Man blir ju trött bara av att vara ledsen, men nu gjorde utmattningen sig tillkänna helt. Jag får välja noga vad jag orkar och inte orkar, jag kan inte göra allt jag vill tyvärr. 

Har tänkt på att det är viktigt att ha saker att se fram emot, för det ger mig lite ljusglimtar. Så nu har jag bokat in en sak som jag ser fram emot, en ny tatuering. 
 

NoHate-dagen 4/11

 
I morgon är det NoHate-dagen, den dag då vi alla hjälps åt att fylla internet med kärlek för att visa att det inte är okej med elakheter. Det är så lätt att gömma sig bakom anonymitet och fegt kasta iväg nedvärderande kommentarer, påhopp, kränkningar och mobbas. Jag tar helt avstånd från detta beteende och vill hjälpa till att stöda NoHate-dagen. Detta med att på nytt lyfta fina kommentarer här i min blogg som jag fått senaste tiden som alla bidrar till ett snällare internet. 

Som jag skrivit senaste tiden har jag en väldigt tuff tid just nu med många motgångar, utmattning, sjukskrivning, olyckor och dödsfall... Men jag har fått så mycket fina kommentarer, massa kärlek, pepp och böner för mig i mina kommentarer. Jag vill hylla er alla o säga tack, det är svårt, men jag försöker. Jag vill passa på att tacka och lyfta dessa kommentarer lite extra:

Postat av: Lovisa
"Fina fina Josefin! Vad tufft du har det, livet testar dig verkligen på alla sätt just nu! Förstår att det måste kännas hopplöst och meningslöst, men du ska veta att vi är många som tänker på dig. Jag ska be för att du får den stöttning och kärlek du behöver för att ta dig igenom detta 💖 Kram"

Postat av: Anonym
"Vill skicka en stor varm kram och jag ber en bön för dig! 
Lidande kommer ibland och ibland med råge! 
Man hittar inte svar på varför det sker. 
Kämpa för dina barn, gör ditt bästa och var den ärliga fina person som du är. Gå vidare och du kommer få uppleva nya ljusa dagar med mycket skratt och värme och du kommer få nya insikter med dig på din resa."
 
Postat av: Jes
"All världens styrka skickar jag till dig finaste J! 💕 Livet prövar oss hårt ibland, men tänk på att det är i motvind som Draken lyfter! När man nått botten finns bara en väg och det är upp! Stora kramar från Jes"
 
 
Ni som även följer mig på instagram (följer ni mig inte så gör det på @myhappydays.se) vet att jag dessutom nominerade några av mina vänner tidigare och bad dem skicka vidare ett handgjort hjärta. Passa på att göra det ni med idag under hashtagen #NoHateSE. Nominera 3 personer som står upp för ett snällare internet eller som du vill ska stå upp med dig mot näthat.

Alla bilder samlas här, här kan du dessutom läsa mer om näthat, lyssna på podcasts eller ta del av tips mot näthat.

Mitt så kallade liv

Standing on a line between giving up and seeing how much more I can take.

 

I slutet på sommaren mådde jag så bra, kände mig starkare än på länge efter ett halvårs hårt intensivt jobbande på att återigen hitta balans i mitt liv med ett positivt livsflöde. Sen kom beskedet med nya cellförändringar, "Vi kanske måste ta bort livmodern". Jag rasade fulltständigt, panikångest och en orublig oro blev återigen vardag. På det toppade sig en rad andra faktorer som att duktiga jag inte kunde låta bli att överprestera på mitt jobb, att omtänksamma jag fanns där för två vänner i varsin livskris fast jag inte hade mående nog att finnas till ens för mig själv, att min älskade son fick en livsomvälvande diagnos. Även två olyckor där jag hamnat på akuten och blivit sydd och förvärrad tinnituss som följd samt stort ärr i aniktet och ingen känsel längre i en fingertopp är något jag numera lever med dagligen som påverkat mig. Det och mycket mer ledde till att jag pang bom tappade andan igen. Jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom och ifrågasatt, fick elaka kommentarer på min blogg och när jag kände att nu brister det snart, kom ett hjärtskärande och chockerande besked om att min kärlek förra året, han som var min pojkvän då, inte längre lever efter tragiska omständigheter. Jag orkar inte mer nu. Tappat lust o motivation till allt, utom mina barn. Det är egentligen det enda som håller mig uppe, att jag måste finnas där för dem. 

 

Jag vet inte ens om jag vågar posta detta, men det är just så här det är, jag måste skriva av mig, försöka hitta ord på det kaos som finns inom mig. Livet prövar mig ordentligt just nu, mer än jag kan hantera och jag känner emellanåt att jag är nära ett totalt sammanbrott. Jag försöker hitta steg att jobba på med mig själv för att komma tillbaka, kommer få hjälp med det med.


Den här bilden tog du R förra hösten, minns du? Svårt o greppa att du inte är kvar när alla minnen lever så starkt inom mig, hör ditt skratt och känner värmen av din famn... Vi hade en stark energi ihop och upplevde så mycket tillsammans under den tid vi fick. Vila i frid. 


RSS 2.0