Tankar om kärlek och hatUndrar vad som händer i vår värld idag, hur kärlek så lätt kan stängas ute ur hjärtan och mörker ta över. Hat som föder ännu mer hat och galenskap. Jag tror på godhet, att prata, försöka skapa förståelse och att ge kärlek och ännu mer kärlek. Omtanke, medmänsklighet och sträcka ut sin hand till den som närmast behöver den. Försöka förstå, se svårigheter och att allt inte är svart eller vitt. Varför måste vi skapa så mycket hat i vår värld? Är det inte bättre att försöka hitta harmoni och respektera varandra. Alla är vi olika men alla har vi samma värde. Du kan ha din åsikt och jag min, men kan vi inte förstå varandra kan vi väl i alla fall respektera att vi tycker olika? För att citera barnen som på eget intiativ skrek i kör när jag kom till förskolan en dag: "Kärlek är bäst!" Ibland, eller ja rätt ofta, så tycker jag att barn har bra mycket mer mod och ser på problem med klarare ögon än oss vuxna. 
 

"Darkness cannot drive out darkness, only light can do that.
Hate cannot drive out hate, only love can do that."

Martin Luther King Jr.

Det blev en lördagsmorgon med eftertanke, ja eller snarast senaste veckorna har jag tänkt väldigt mycket på hemskheter vi människor ställer till med i världen. Jag ser människor men ingen mänsklighet. Det är terrordåd, krig, flyktingar på flykt, mord, bränder, barn i utsatta situationer, mobbning, rasism, tiggare, hemlösa, egoism och skottlossningar för att bara nämna en del. 

Samtidigt som det här händer så reflekterar jag över hur lätt konflikter kan uppstå i vår egen vardag med sårade känslor och missförstånd som följ då man just inte försöker att lösa problem från början. Det är farligt, det visar bara hur lätt och fort vi förvärrar något litet och genom egen tankekraft få det att bli till något stort. Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör då vi människor har så lätt att sätta skruv i oss själva, inte försöker att lösa saker från första början. Det handlar om respekt, förstålese och mod. Våga prata. Om vi tycker olika, kan vi ändå hjälpas åt att möta varandra med förstålse och respekt? Alla är vi lika olika. 


Kommentarer
Postat av: Mira

Ja. Det gäller att göra det man kan - här och nu. Man vet aldrig vad som sker imorgon. Att kärlek och glädje är större än hat och ilska vet vi, men det gäller att visa det oxå. Att börja med sig själv och sina känslor, tänka efter en extra gång. Allt som händer nu är skrämmande, man lider med de anhöriga samt bygger upp en rädsla för att hatet håller på och ökar i styrka. Att det kommer närmare och närmare. (Vilket det tydligt gör med SD redan nu).
Det enda vi kan göra är att vara starka själva och stå emot, visa att vi är FÖR kärlek, empati och en världsunion. ❤️

Bra skrivet Josefin, ha en fin lördagskväll. Stor kram

2015-11-14 @ 19:19:12
Postat av: Ivy

Kloka reflektioner. Finns väl ingen friskt funtad människa som är oberörd inför det som händer nu omkring oss. Alla tänker vi nog att var blir nästa terrorattack? Kan det hända i en galleria eller shoppingstråk i Sverige? Tänk om man är där då eller ens barn? Tankarna far runt.
Samtidigt får vi inte låta hat och negativitet ta över. Vi måste stå emot- tillsammans!

2015-11-14 @ 23:26:30
Postat av: Scandinavian Wellness

Hej fina du! Tänkvärt inlägg du skriver. Citatet du nämnde av Martin Luther King är en av mina favorit quotes.Ligger så mycket styrka och sanning i de meningarna. <3

2015-11-17 @ 09:10:35
URL: http://scandinavianwellness.nu/
Postat av: Matilda

Mycket bra inlägg, tänkvärt. Man hade hoppats att alla i hela världen kan läsa detta och ta åt sig. Jag tror inte på Gud, men ibland önskar man att det hade funnits någon som kunde driva ut allt hat och orättvisa i världen...

2015-11-17 @ 11:20:51
Postat av: Tess

Håller verkligen med dig! Något jag saknar är respekt och hänsyn. Man FÅR tycka olika, men varför ska folk hata, hota, kränka, håna etc. när någon tycker något annat? Det gäller så "små" saker också, så man fattar ju varför världen ser ut som den gör när "småsaker" kan växa och bli enorma. Jag försökte tala om för en grupp personer att de hade all rätt att tycka illa om Halloween, men att de åtminstone kunde respektera dem som gillar det och vill fira det. Men det gick de inte med på. Det skulle bort, det skulle vara på deras vis och alla som tyckte något annat var idioter. Kan tilläggas att detta var personer som alla var över 60 år gamla. De som ska föreställa våra "förebilder".

2015-11-17 @ 17:46:09
URL: http://highlandertess.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0