Solsken, glädje och små äventyr

 
Fyllda av energi, solsken, glädje och små äventyr är vi efter en påsklovsledig torsdag. Vi började med att besöka frisören för att trimma sonens frisyr. Sen blev det en sväng på stan där vi även passade på att äta lunch. Efter att vi mättat magarna tittade solen lagom fram när vi var klara och temperaturen hade ökat så då fick jag en idé. Vi tog en spontan promenad runt Åbackarna och vårt vackra Industrilandskap. Det hela fick en god avslutning i form av en varsin glassig belöning i solen efter lång promenad. Faktiskt imponerad över att mina små orkade runt hela långa sträckan, till och med jag kände att det tog på benen.
 
Så vackra byggnader här i vår stad, håller ni inte med! 
 
Syskonkärlek! Det blev ett par stopp på vägen och då myste mina skatter, barnen är precis lika kramsjuka som sin mamma, haha! 
 
Finaste Nyponros!
 
Underbart porträttljus och fina färger ute nu, även om det inte blivit någon grönska än. Fick sån våldsam lust att fota barn- och familjeproträtt, ni får gärna maila mig vid intresse josefin.landhagen@gmail.com
 
Nysnaggad stor kille
 
Ett hav av vårblommor i Åbackarna mötte oss, så vackert att man blir helt nipprig och vill brista ut i vårskrik! 
 
Meja och skuggan på språng! 

Vår glada påsk

Påskäggsjakt i trädgården
 
Min mamma hade pyntat så fint i hela hemmet
 
Och trädgården var också påskfin
 
Snödropparna som växer upp på samma plats varje år
 
Mer kreativ påskfint på trappen!
 
Lyckan att hitta ett påskägg i vårsolen!
 
Mer skatter som hittades, snäckskal
 
Nya långkjolen som låg i påskägget
 
Nyponrosen fotograferade mamma Fin. Bär ett kamerahalsband, fotograf som jag är. Det är en present som jag fick skickad till mig av Kikan, tack söta du!
 
Vi avslutade en skön dag med släkten ute i vårsolen med grillat, underbar dag och påsk! 

Vårkänslor i luften

Glad påsk! Vi slarvade med att skicka påskkort men både jag och barnen fick fina hälsningar i alla fall, tack! De ligger på en ny bricka i vackert grönt blommönster från Åhléns. 
 
Hela kroppen skriker av glädje idag! Vaknade och fick vårstädarfeeling direkt på morgonen. Sopade rent min framsida från grus och plockade fram utemöblerna till balkongen, nu är vi reda för ljusare och varmare tider! 
 
Blombutiken fick sig ett besök så jag kunde få lite nya blomster till hemmet. 
 
Och jag är lyckligare än någonsin idag!
 
Framsidan fick blommor med, det gör så mycket att mötas av blommor tycker jag!
 
Plättar i luften, få se om jag lyckas få dessa att överleva nu. Jag har redan haft ihjäl två av dessa blommor innan, vad kan jag göra för fel? 
 
 
Åh så jag ler idag, hela jag är fylld av bubbliga vårkänslor! Tog mig en skön vårpromenad runt Åbackarna runt lunch, det är verkligen ett favoritpromenadstråk och man möter många som vill ta sig en skön promenad intill vattnet. Hade nya vårjackan på och solglasögon på näsan. Eftersom det är en riktig vårdag idag firade jag det även med att köpa årets första glass och satte mig på en parkbänk i solen och njöt tillsammans med andra glada vårfirare i stan. Den här stan, Norrköping i mitt hjärta! 

Varför ta porträtt när det regnar?

 
 
Den frågan ställde jag mig själv flera gånger tidigare idag då jag tog min kamerautrusting och gick ut på landet. Det duggade kalla droppar på min vinterbleka panna från en gråtung sky över mitt huvud. Jag gick på en lerig stig i skydd under stora granar trampandee i svart jord som doftade nyfallet skogsregn. Jag ställde mig frågan igen är det värt det? Blir det bra när det regnar? Men det blev nog helt ok ändå? 
 
Så här har ni mig, yrvädret Josefin som driver My Happy Days, ett envist "maskrosbarn" med känslor utanpå sitt skinn och en konstnärs hjärta. Dagdrömmare, beroende av kramar och choklad, mamma till två fantastiska skatter och egen företagare. Det sistnämnda skrämmer fortfarande skiten ur mig till den grad att jag inte vågar ta tag i att dra igång verksamheten ännu även om allt är godkänt på papper. Men snart. ;-)
 
Ha en skön långfredag finaste ni som tittar in!
 
Påskpussar!
//Josie
 

En flaska blev ljusstake

 
 
Minns ni när jag skrev om det goda alkoholfria rosévinet med den fina rosa flaskan? Flaskan var helt enkelt för tjusig i mitt tycke att göra sig av med, så nu fick den bli ljusstake hos mig. Vad tycks?
 
 
Skärtorsdag då jag sjunkit ned i soffan och tänker mysa in mig i en filt o bara slappan av o ta det lugnt hela kvällen efter en dag på jobbet. Skönt med ledighet nu, hela påskhelgen blir nog lugn för min det, blir mycket egentid, men jag känner att jag behöver det. Behöver tiden att komma ner i varv och tid för mina projekt. Kanske hittar jag på något spontant men inget är spikat, känns skönt så. Hoppas på fint väder för en fotopromenad och att kunna få sol på vinterbleka ansiktet. Sugen att gå på bio en dag med, så det kanske jag ska ta o göra, har ni något tips på aktuell film att se?

Ha en skön kväll och glad påskhelg!

Lika stolt över mina barn, på olika sätt

 
 I helgen tog jag och Nyponrosen en promenad i jakt på vårblommor, hon på sin kickbike. Med det kickade vi igång våren på riktigt även om vi inte kom hem med någon vårbukett. 
 
 
 
Ledig onsdag för mig idag, har hunnit med att vara på utvecklingssamtal med Meja som gick strålande. Min Nyponros fick massa beröm och fröken tyckte hon var jätteduktig som redan kan läsa och skriva trots att hon bara går i förskoleklass. Hon började ljuda ihop bokstäver redan som 4 år, då hon tidigt fick upp intresse för bokstäver. Det är roligt att att se att hon är framåt och ivrig att lära sig det hon fastnar för. 
 
På samma sätt som jag är stolt över Meja för det hon är duktig på, har lätt för att lära sig nya saker och är framåt så är jag även stolt över min son som tyvärtom har det svårt och jobbigt i skolan med lärandet. Jag är så otroligt stolt över hur han kämpar med det som för honom är svårt. För mig känns det faktiskt som en rikedom på något sätt att få insyn i två världar, en värld med ett barn som har lätt för sig i skolan och med en som har det svårt. Det gör att jag lätt kan sätta mig in i olika situationer och få förståelse och ha ett större synfält än de flesta som saknar den erfarnhet av vad det innebär att ha båda världar. 
 
Jag minns en mamma en gång som alltid höjde sitt ena barn till skyarna och skröt högt om hur duktig och framåt barnet var i allt.. Det gjorde mig lite illa berörd då barnets syskon ständigt hamnade i skuggan. Jag vet inte ens om mamman tänkte på det. För mig är stolthet inte bara något som ligger i att man ska prestera, vara bäst och synas mest. Alla barn är fantastiska, på sitt sätt efter sin egen förmåga. Det kan vara andra saker än just skolan som är betydligt viktigare som man lätt glömmer bort när man talar om stolthet. Som social kompetens, att vara en bra vän, en modig person som griper in vid mobbning eller en fantastisk förebild på andra sätt. 
 
Jag är lika stolt över mina barn, på olika sätt, för de är just olika personer. För mig är det även viktigt att bekräfta dem i det och berätta hur stolta de gör mig och varför.

Nu väntar en del påskig-ärenden denna lediga dag, så jag ska snart ta mig in mot stan och fixa en del inför påsken. Ha en fantastiskt fin onsdag och tack för att du tittar förbi My Happy Days!

Binda egen bukett

 
 
 
Jag o barnen var hos vänner i lördags, då tog jag tillfället i akt och band min egen bukett som present. Det blev en bukett med tulpaner i glada färger och gröna kvistar, att jobba med färg och form är något som jag tycker så mycket om, liksom blommor. Sen att få fota sin kreativa sakapelse med, haha, då kan man tala om lycka. Då har jag lyckats kombinera de bästa av världar gällande mina intressen.
 
 
 
 

Påskpyssel

Vi har påskpysslat idag, med pårlor och plattor till hjälp. 
 
Både stor och liten var med
 
Hela familjen var med och påskpysslade, till och med Skrållan satt med vid bordet.
 
Några av av våra påskpyssel med pärlor, en kyckling, påskägg, hare, hjärta mm. 
 
 
Påskpyssel har vi ägnat oss åt denna söndag, bland annat. Jag och lillan var även ute en sväng när solen sken, måste passa på att njuta av vädret också och inte bara sitta inne. Den här mamman har varit så trött i helgen föresten, igår somnade jag redan klockan 21, direkt efter att vi kommit hem från en mysig kväll hos vänner. Fler som känner igen sig i det här med vårtrötthet? Om det nu är det som spökar... 
 
 

Tänk om, tänk rätt

 
Change your thoughts and you change your world
 
 
Fredagspeppar bloggen med en massa glada känslor och hoppas att ni kommer få en fantastiskt fin helg!
 
Vad roligt att mina inlägg om tips på hur man får mer lycka uppskattas. Jag fortsätter gärna att dela med mig av hur jag själv jobbar med att få ett postivit livsflöde. Något som är väldigt enkelt att börja med är att sätta fokus på det positiva i livet. Genast där ser man vad mycket man har runt sig som ger energi om man bara öppnar ögonen och ändrar sitt tankesätt i små doser.
 
Vet inte hur ni har det runt om i landet men jag hoppas att ni får njuta av solen lika mycket som vi har fått göra senaste dagarna här i Norrköping. Efter disiga dagar kom våren och värmen till stan. Nu tar jag sikte på helg och en massa mys med mina skatter.
 
Trevlig fredag på er!!

4 sätt att nå lycka

 
Dagar som dessa, vårkänslor i hela kroppen på mig och mitt inre dansar en lycklig solskensdans! Idag njöt jag ute av solens strålar sittandes mot en stenvägg med blått glittrande vatten framför mig, musik i öronen och inre frid. Mer behövdes inte i den stunden! 
 
På väg hem däremot bubblade stressen upp inom mig, jag blev försenad då jag fastande i ett ärende och då knackade det där samvetet på axeln. "Hallå, du har barn att hämta! Du lämnar först och hämtar sist, skynda!!" Då mådde jag jätteilla ett tag och blev yrslig. Gillar inte alls det här med skuldkänslorna mot att lillan är på frita så länge, men vad ska man göra som ensamstående med kontorstider? Så jag blundade, andades och släpte taget om den känslan, nåja, till 80%! Jag gör så gott jag kan utifrån mina förutsättningar. Good is enough! 
 
 
 
 
Som ni vet jobbar jag mycket på att hitta balans i mitt liv och att leva med ett öppet lyckligt hjärta. Tänkte därför idag dela med mig av 4 steg som man kan prova för att öka sitt välmående. Prova en vecka och du kommer märka skillnad.
 
 • Stäng ute hat från ditt hjärta. Hat och negativa känslor tar såå mycket av din energi, släpp taget. Tillåt dig själv att känna på känslorna, men stanna inte i dem för länge. Då hamnar du lätt i en negativ spiral som kommer att dra dig djupare och djupare ner.
 • Grubbla inte för mycket, det skapar en inre oro. Det här är något jag jobbat på mycket själv. Jag känner mig mer avslappnad och välmående nu än när jag var yngre. Då gick jag runt o hade magont o var full av nervositet inför allt möjligt, verkligen sjukt jobbigt! Så en dag antar jag att jag bara kände för att nu får det vara nog och släppte taget. Hittade en trygghet i mig själv och litade till att allt ordnar sig, på ett eller annat sätt. 
 • Lev enkelt, ge mycket och acceptera lite. Lycka är inte saker, lycka är att må bra utan saker. För mig är det även en stor lycka att göra andra glada och se dem jag älskar må bra. Tror på att finna välmående i det man har, se de små guldkornen i vardagen. 
 • Sprid solsken runt dig, var inte självisk utan tänk på andra. Tänk bara på vad mycket ett leende kan göra, ett hej, ett tack eller en komplimang. Jag försöker utmana mig att ge komplimanger, tänk så mycet fint vi tänker om varandra som vi aldrig berättar. 

Han får inte ha skägg ner till magen

 
"Love is when he gives you a piece of your soul, that you never knew was missing"
 
 
En favoritbild från ett bröllop jag fotade för några år sedan, längtar efter att fotografera kommande bröllop i vår och sommar. Det här med kärlek, jag blir hög av att se andras lycka och starka känslor för varandra, det är så vackert. Hoppas att själv få uppleva den sanna kärleken snart. Känner mig redo att dela äventyr i livet med en man, en bästa vän och kärlek nu. Jag har en mental bild inom mig hur jag vill att vår kemi ska vara, så jag tror att det kommer hjälpa mig att känna igen honom när våra vägar korsas. Kärlek ska vara självklar och enkel, inte tilltrasslad med en massa känna efter i magen och fram och tillbaka, man bara vet när det är rätt. På samma sätt som jag visste att barnens pappa skulle bli pappa till mina barn första gången jag mötte honom. Det är sjukt egentligen, hur jag visste det redan då som 16-åring... Men så blev det!
 
Hade föresten på tal om att hitta kärleken en rolig diskussion med min dotter i morse. Hon sa "Du får välja själv vem du ska bli kär i, men jag vill hjälpa dig lite. Du måste tycka att han är snygg och han får inte ha skägg ner till magen. Nån som har en hund måste du hitta, hundar är gulliga! Då kan jag gå ut och gå med hunden. Sen ska ni få tvillingar, en pojke och en flicka." Behöver jag tillägga att jag blev väldigt full i skratt?? 

Är man intresserad av att anlita mig som fotograf är det bara att maila på josefin.landhagen@gmail.com


Då Som Nu För Alltid

 
 

Så lägger vi ännu en måndag bakom oss i arkivet. En måndag i mars 2016 som för mig handlade om:
 • KENT, blev så ledsen in i själen av nyheten att de lägger ner så tårar rann. Fina KENT, om ni visste vad er musik betytt för mig genom åren, från vilsen tonåring till ännu vilsnare vuxen. Text och musik som sätter känslor på sånt man inte kan beskriva. Mitt livs bästa konsert någonsin var i Lejongropen 2008, jag måste på avskedskonserten! 
 • Lugn och trygghet i mig själv, väldigt skön känsla jag bär med mig idag. Genom att fortsätta fokusera på det som är viktigtast här och nu får jag så mycket välmående och lyckas prestera därefter. Jag låter inte det som är oviktigt ta min tid eller energi. För mig har det här med gränsdragning alltid varit svårt, därför utmanar jag mig med det nu.  
 • Krama om mina skatter, åh så mycket kärlek jag har här hemma nu, bästa måndagarna när barnen kommer hem!
 • Fick en gåva på jobbet för att jag gjort så fina resultat, det gjorde mig chockad och glad, för att jag inte var beredd på att bli belönad. 
 • Insett att jag blivit lite kär i min dimmiga bild i förra inlägget, kan man sälja den som poster i mitt företag FotoFin sen tror ni? 
 • Vårkänslor, tog tunna jackan på imorse
Nu ska jag skrämma upp mig själv med Det okända, ett program som både faschinerar mig och lämnar mig med hjärtat i halsgropen. Tur att jag har en liten i min säng att krama om sen ;)

Dimmiga dar

 
 
 

Det är svårt att hålla fokus rakt fram med en positiv syn ibland. Men att fokusera på rätt saker, hålla hårt i positiva känslor och ta sig genom vardagen med en stor portion humor hjälper mig mycket. Det tillsammans med att jag med jämna mellanrum stannar upp och reflektera över livet och sätter gränser. Jag fortsätter målinriktad och följer den livsplan jag satt upp för nuet, det har lett till att jag står på en starkare grund idag. Men så kommer de, dipparna. När det negativa jag stänger ute gör sig påmint och när ensamheten känns tung, då ångesten går bredvid och jag känner att jag ännu har ärr som gör ont. Då försöker jag hantera det genom att stanna upp och känna på vad det är som känns fel, tänka runt det jag känner och ifrågasätter. Om något klämmer mig försöker jag ta reda på varför, det ger mig även insikt i sidor av mig själv som jag kanske inte uppmärksammar. 

 

Sen ser jag till att få ner 10 positiva saker jag är glad för här och nu.

 1. Ett samtal från en av mina bästa vänner mitt i natten när jag som mest behövde någon att prata med. ❤️
 2. Planerande av solsemester med glatt tjejgäng
 3. Att jag hittat arbetsglädje, driv och fokus i mitt jobb igen efter sjukskrivningen. 
 4. Mina barn, herregu hur mycket jag längtar efter dem nu!! 
 5. Hade världens mysigaste fredagsdejt med mig själv. 
 6. Att mitt hår blivit friskt, välmående och långt igen.
 7. Bilderna från dimman jag fotade i lördagsmorse som jag ska gå igenom och redigera.
 8. Att fortsätta skriva på min bok!
 9. Känner mig stark och har en inre stolthet i hur hårt jag jobbat med mig själv.
 10. Dagarna är längre och ljusare, det och solen gör mig glad!

En dejt med sig själv

 
 
Fredagskvällar är vigda åt heligt "fredagsmys" i vårt avlånga land numera. Men vad gör man då man sitter ensam hemma som singel utan sina barn och utan någon kärlek att hålla i handen? Jo man fixar en dejt med sig själv!
 
 
Min fredagsdejt med mig själv innehöll en låda hämtmat från stans godaste sushibar. Sushin fick sällskap av  en flaska bubbel och till det slog jag mig ner framför säsongsstarten av Let´s dance. Inte alls så pjåkigt! För att höja stämningen tändes levande ljus, vilket jag i och för sig gör alla kvällar i veckan den här mörka årstiden. Bästa fredagsmyset, när man är trött efter att ha jobbat till kvällen, att bara sjunka ner, äta och dricka gott och känna sig allmänt välmående! 

Men för att återkomma till bubblet! Jag hittade en nyhet inne på Systembolaget som jag blev på riktigt helt förälskad i!! Så här skriver Goddryck på sin hemsida:

"GodDryck No 2 Goda Bubblor Rosé
Ett mousserande alkoholfritt ekologiskt rosé vin med en ungdomlig fruktig smak med inslag av smutron, persika, jordgubbar och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till sallader och kycklingrätter."
 

Jag blev helt galen i No2, den smakar precis som vanligt mousserande rosé vin, men utan alkohol. Har druckit No 1 tidigare men den är lite beskare, den här är sötare men bara lite vilket jag gillar. Har svårt för att dricka allt för söta drycer som läsk och cider.

Det blev att återvända til systembolaget idag för att köpa en ny flaska till ikväll när jag och Jenny ska ses över mat och planera en kommande solsemester. Föresten är det alltid lika roande när personalen ber mig att visa leg, vilket de gör 99% av gångerna. Speciellt roligt gåger som denna när jag köper alkoholfritt. Men bra att de har koll! 

 

Att köpa eller inte köpa hus

 
 
Många har frågat mig hur det gått med visningen av huset i helgen. 


Jag tror att mycket i livet när det kommer till stora beslut handlar om att följa sin magkänsla. Man kan väga för- och nackdelar mot varandra, luta sig tillbaka och drömma, tänka sig in i olika situationer och tänka alla "om" och "men". Slå knut på sig själv och inte veta vilket ben man ska stå på när beslut ska tas.

Själv kan jag vara otroligt velig, jag behöver tid att tänka men mest för att känna efter vad magkänslan säger. Ibland kan det vara svårt då brukar "att sova på saken" fungera väldigt bra. Första känslan som kommer över mig då jag vaknar brukar vara vägen till det beslut jag väljer att ta.
 
 

Nu var jag på visning i helgen, det röda lilla torpet med vita knutar som min mormor bodde i sina första barndomsår. Jag var väldigt spänd innan visningen, dels för att huset motsvarade mina önskemål i storlek, med gammal charm, frukträdgård och utrymme till mitt företag. Sen ligger det väldigt bra med 2 min gångavstånd till barnens pappa vilket är ett plus för barnen. Men även rent historiskt med vetskapen om att min gammelmormor och gammelmorfar bott här med sina barn gav det ett stort värde för inte bara mig utan hela min familj. Min gammelmormor var faktiskt precis lika gammal som mig då hon flyttade därifrån med sin familj, skulle jag nu ta över det igen, i samma ålder som hon var då de flyttade?

På visningen hade jag halva släkten med mig, haha! Skrattar åt minnet då vi trampade in i hallen en efter en och mäklaren undrar om alla var med mig. Mina föräldrar var nyfikna och mormor och morfar ville så klart följa med. Mormor kände igen trappan upp mot övervåningen i huset, men det mesta var ombyggt. Otroligt häftig upplevelse var det i alla fall och roligt att ha med sig sina närmsta denna dag. Barnen vart förtjusta i huset och kunde tänka sig att flytta in.
 
 

Men, jag kände direkt en viss tveksamhet när jag gick in i huset och ja egentligen redan då jag läst besiktningsprotokollet. Med ett hus som är över 100 år gammalt får man räkna med att det kan uppstå problem. Huset är otroligt charmigt, men det mesta behöver göras om, inte bara måla och byta golv, som ändå är relativt enkla ingrepp. Badrummen skulle på sikt behöva göras om, taket bytas, panel plockas nes, dräneras om och både jag min pappa fick en stark känsla att vara vaksamma. Så min magkänsla säger mig, att hur charmigt det än är och hur mkt personligt värde det än har, så skulle det här huset innebära för mycket problem för mig. 

Läget är ju jättebra för barnen, men inte egentligen så som jag vill bo. Jag vill ju mer ut mot landet, åt det håll jag bor idag. Så när första budet på mobilen kom och det låg på utgångspriset kände jag att nu släpper jag det. Någon annan får ta vara på huset och ge det den kärlek som behövs. Jag är glad att vi fick uppelva det och mormor se sitt första hem igen. Ler av värme när jag tänker på nuvarande ägaren som hade varit så gullig och tagit fram ett gammalt kort åt mig då han fått höra min historia av mäklaren. 

Jag letar vidare, jag har mitt nya lånelöfte nu och kan titta efter andra objekt. Det känns ändå väldigt bra och jag är hoppfull! Ni håller väl en tumme för jag och barnen hittar vårt drömhus nu i år?

Bröllopsförfrågningar

 
 
 
Nu kommer de in, får flera förfrågningar varje vecka inför sommarens bröllopssäsong! Jag älskar att vara bröllopsfotograf, det är så roligt att få fånga de dyrbara ögonblicken, glädjen, kärleken och alla känslor på bild. Att få vara med på ett litet hörn en så speciell dag, fånga alla detaljer och samla minnen åt brudparet. Jag brukar gå runt med ett saligt leende och bli hög på kärleksrus och glädjen bakom min kamera...
 
Kärlek är vackert!
 
Om man vill boka mig som bröllopsfotograf är det hög tid att göra det nu, helgerna i sommar börjar att gå åt. Jag har även tid för bröllopsfotografering i vår.
 
Lämna in din förfrågan/bokning på josefin.landhagen@gmail.com

Helgfrukost

 

Go morron härliga söndag! Något jag älskar med helgerna är att skämma bort oss med ett uppdukat frukostbord med massor gott att välja på. Nyponrosen hade sagt i veckan att hon var sugen på honungsmelon så det överraskade jag barnen med tillsammans med kiwi och vindruvor på fruktfatet. Nu har vi fått i oss energi för dagen som är fullbokad till kvällen. Vi ska börja med att titta på huset min mormor bodde i som jag är intresserad av att köpa, det blir spännande!

Ha en fin dag alla! 

Loppis-höna till påsk

Påsken har börjat flytta in hos oss. 
 
 
 
 
Jag blev tipsad av en kollega om en väldigt bra och billig loppis, Bygget, som inte ligger långt från där jag jobbar. Så det blev en rask promenad dit tidigare i veckan. Där hittade jag denna vackra höna på påskpyntsbordet för bara 30 kr! Tyckte den var så vacker i färgerna, blev en perfekt godisgömma där i för mitt lördagsgodis. Måste besöka det stället någon mer gång, fanns mer än vad jag hade tid för att titta på just då.

Trevlig lördag till er!
 

Fredagspower!

Tacofredag med barnen har vi haft ikväll. Den fina glasskålen fick jag av en vän, perfekt att hälla grönsakerna i när det serveras taco. Nu är vi alla mätta och har startat spotify med glada parytoner. 
 
 
 
Superfredag idag, vilken härlig start på helgen jag haft!

Startade min fredag att inför en okänd grupp människor på Riskettan berätta att jag avstår att dricka alkohol. Det kändes så skönt! Just i det sammanhanget inför en hel samling unga vuxna på väg ut i livet säga att det är ok att inte dricka alkohol och att man inte behöver falla för grupptrycket kändes så viktigt. Jag har valt att ta kontroll över mitt liv och att säga nej till alkohol är för mig då självklart. Som jag känner nu vill jag aldrig mer dricka. Det finns så goda alkoholfria alternativ och jag vill inte åt ruset, jag mår dåligt av känslan att bli lullig och förlora mig själv i fylla. Jag kan sakna smaken av rödvin, men jag saknar inte ruset. Jag säger inte att jag aldrig mer kommer att dricka, kanske jag kan njuta av ett gott glas vin i solen en dag igen. Men nu, nu handlar det om att ta kontroll över mitt liv. 

Det gör jag verkligen nu. Jag var efter Riskettan på bankmöte med min bankkontakt, kom ut där så peppad och glad. Jag fick ett nytt mycket bättre lånelöfte än innan som gör att det är möjligt för mig att köpa huset jag ska titta på under söndagen. Det huset min mormor bodde i sina första år som barn...! 
 
Är på rätt riktning nu i livet! Jag har startat mitt företag FotoFin som jag ska sakta men säkert börja bygga upp under året. Är på väg att ta körkort och hoppas snart förverkliga min och barnens dröm om ett eget hus! 

En riktigt härlig känsla gror inom mig, full med pepp och framtidstro!
 
Kram och kärlek, ha en fin fredagskväll!! 

En helg att längta efter

Du har väl inte missat att följa mig på Instagram? ---> @myhappydays.se
 
 
Gissa om det ska bli skönt med fredag imorgon! Har haft riktigt intensiva dagar denna vecka, ja igår somande jag nästan sittandes på sängen innan jag la mig redan vid 21. 
 

Det som jag ser extra mycket fram emot med fredag och helg är:
 1. Tacokväll med barnen på fredag
 2. En oplanerad lördag att göra vad vi vill med, men det blir mellomys på kvällen
 3. Husvisning av min mormors barndomshem! Spänd på att uppleva det i verkligeheten och på om det finns en liiiten chans att det kan bli vårt, om allt känns bra och priset inte skenar iväg. 
 4. Fotografera, har fotoabstinens faktiskt då kameran fått vila denna vecka. 
 5. Ligga på soffan, läsa böcker och äta lördagsgodis. 
 6. Mysa och kramas med barnen
 7. Bara njuta av ledighet!
Vad ska ni själva göra i helgen?
Håll en tumme för oss och huset är ni rara! 
 

Fotografiska och böcker

 
 
Under Stockholmsbesöket var vi även på mitt favoritställe, Fotografiska. Kan nog inte i ord beskriva hur mycket jag älskar det stället, allt med det från vackra bilder till underbar mat och skön stämning. Hade jag bott i Stockholm hade jag sprungt där så ofta jag kunnat. 

På Fotografiska besökte vi främst Erik Johanssons utställning som hade premiär på fredagen, såå bra! Har beundrat hans bilder i flera år så det var kul att se dem utställda. Köpte med mig hans fotobok hem, det blev ett fint exemplar i min fotobokssamling. Köpte även en fotobok av Guy Bourdin.
 
 
Hade tydligen en bokhelg i storstaden för jag kom hem med inte mindre än 4 böcker, den ena saknas på bild eftersom det är en present. 
 
 
En annan av böckerna som jag köpte var den rosa tjusiga "The Golden Year" om hur man tar kontroll över sitt liv på ett år. Den fångade mitt intresse eftersom jag jobbar mycket med mig själv och själv skriver om att hitta vägen tillbaka till ett positivt livsflöde. 
 
Den beskriver såå mycket av vad jag själv gått igenom i livet och mycket av det jag idag jobbar med. Blir så inspirerad att kanske skriva ytterligare en bok, en självhjälpsbok, om hur man får tillbaka fokus på rätt saker i livet igen. Om hur man ibland måste rensa ut ur sitt liv på allt som inte längre ger energi utan bara tar. Jag skriver redan mycket i bloggen om det idag, att skapa ett positivt livsflöde. Jag kommer att fortsätta skriva här, boken får vänta men kanske kommer jag sammanställa allt en dag. Det är så frigörande att skriva och jag tror många även är i behov av att läsa detta då vi är många som vandrar vilse på livets väg ibland.

RSS 2.0