Lika stolt över mina barn, på olika sätt

 
 I helgen tog jag och Nyponrosen en promenad i jakt på vårblommor, hon på sin kickbike. Med det kickade vi igång våren på riktigt även om vi inte kom hem med någon vårbukett. 
 
 
 
Ledig onsdag för mig idag, har hunnit med att vara på utvecklingssamtal med Meja som gick strålande. Min Nyponros fick massa beröm och fröken tyckte hon var jätteduktig som redan kan läsa och skriva trots att hon bara går i förskoleklass. Hon började ljuda ihop bokstäver redan som 4 år, då hon tidigt fick upp intresse för bokstäver. Det är roligt att att se att hon är framåt och ivrig att lära sig det hon fastnar för. 
 
På samma sätt som jag är stolt över Meja för det hon är duktig på, har lätt för att lära sig nya saker och är framåt så är jag även stolt över min son som tyvärtom har det svårt och jobbigt i skolan med lärandet. Jag är så otroligt stolt över hur han kämpar med det som för honom är svårt. För mig känns det faktiskt som en rikedom på något sätt att få insyn i två världar, en värld med ett barn som har lätt för sig i skolan och med en som har det svårt. Det gör att jag lätt kan sätta mig in i olika situationer och få förståelse och ha ett större synfält än de flesta som saknar den erfarnhet av vad det innebär att ha båda världar. 
 
Jag minns en mamma en gång som alltid höjde sitt ena barn till skyarna och skröt högt om hur duktig och framåt barnet var i allt.. Det gjorde mig lite illa berörd då barnets syskon ständigt hamnade i skuggan. Jag vet inte ens om mamman tänkte på det. För mig är stolthet inte bara något som ligger i att man ska prestera, vara bäst och synas mest. Alla barn är fantastiska, på sitt sätt efter sin egen förmåga. Det kan vara andra saker än just skolan som är betydligt viktigare som man lätt glömmer bort när man talar om stolthet. Som social kompetens, att vara en bra vän, en modig person som griper in vid mobbning eller en fantastisk förebild på andra sätt. 
 
Jag är lika stolt över mina barn, på olika sätt, för de är just olika personer. För mig är det även viktigt att bekräfta dem i det och berätta hur stolta de gör mig och varför.

Nu väntar en del påskig-ärenden denna lediga dag, så jag ska snart ta mig in mot stan och fixa en del inför påsken. Ha en fantastiskt fin onsdag och tack för att du tittar förbi My Happy Days!

Kommentarer
Postat av: Elin

Så himla viktigt!! :)

2016-03-23 @ 15:59:48
URL: http://sennivikens.se
Postat av: Emmy

Superfina bilder! :)

2016-03-24 @ 18:46:53
URL: http://emmyis.blogg.se
Postat av: Ebba

Vilket fint och viktigt inlägg!

2016-03-24 @ 18:51:46
URL: http://jagarensol.blogg.se
Postat av: Anonym

Bra inlägg! Har sonen kanske dyslexi eller dyskalkyli? Jag har prickat in båda dessa och hade det fruktansvärt kämpigt i skolan! När jag fick diagnos blev det mycket bättre!/Stina

2016-03-25 @ 02:45:43
Postat av: Anonym

Bra inlägg! Har sonen kanske dyslexi eller dyskalkyli? Jag har prickat in båda dessa och hade det fruktansvärt kämpigt i skolan! När jag fick diagnos blev det mycket bättre!/Stina

Svar: Hej, nej det har han inte men en annan diagnos och kommer få speciellt anpassa undervisning nu.
Josefin -Happy Days-

2016-03-25 @ 02:45:45


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0