Pysselfia



Finaste Meja-Mys, min lilla fröken Nyponros är en riktig pysseltjej som älskar att rita, pärla och kan sitta sysselsatt länge om man sätter fram lite pyssel, så himla mysigt! Har längtat efter att sitta tillsammans med ett eget barn en dag och pyssla tillsammans. Med sonen har det inte gått så bra då han inte gillar det där riktigt, men lillan hon är som jag! Här sitter hon i superfin söt Oobi-topp med puffärm och rosett, från bästa lillatussilago.se. Hon valde ut den själv ur garderoben imorse och matchade med jeansleggins och rosa strumpor, hon kan det där med kläder redan lilltösen!!

Godmorgon hos oss

 
Så här kan en frukost hemma hos oss se ut, levande ljus, blommor på bordet, framdukat och bara hugga in... Och så den goda Fen som kommer på besök och svänger sitt spö över frukostbordet, kastar en förtrollning över morgonen och lovar oss att dagen får fortsätta i ett glatt skimmer...!
 
Gomorron!!

Grattis, du vann!!


Pysseliten
Grattis, du svarade rätt på frågan som var "Lyckopen" och fångade även intresse med ditt smaskiga recepttisp:

"Mitt recepet är från igår fast det var soltorkadetomater i Skär ett snitt i en kycklingfile soltorkadetomater cremefresch ,och mosade Apetina ostar och bind en bacon skiva runt om stek sen i ugnen"

Maila mig dina adressuppgifter på josefin.landhagen@gmail.com så kommer produktpaketet från Mutti hem till dig!

I detta nu, kvällsmys

 
 Fin stämning fixas med levande ljus och blomster, en fin box med glaslock och plats för nycklar har tagit plats på bordet, kommer från Nordljus.net.
 
Vad jag gillar mest med den här årstiden när mörkret sänker sig allt tidigare och bäddar in staden i nattens slöja är att tänd ljus! De sprider värme och stämning, mysigt! I köket ser det ut så här i detta nu. De krispiga höstorange vackra rosorna har jag köpt till mig själv här om dagen, gillar färska snittblommor i hemmet. Dessa lyser upp så fint med sin färg och bladen var krusiga, fina! Om ni undrar hur förkylningen går så är det liiite bättre idag, men det blev ingen rast och ingen ro, hade planerat att bädda ned mig hela dagen men så vart lillan febervarm och hängig så hon fick vara hemma och storebror ville då passa på att vara hemma han med och mysa med oss, passade på när han ändå har höstlov. Och mysigt har vi haft det, älskar varje minut när mina skatter är hos mig, det är ren lycka i hjärtat för mig!!
 
Återkommer snart med en vinnare i tävlingen om produktkit från Mutti!

Pillow Perfume

Ljuvlig söt liten flaska Pillow Perfume från Nordljus.net
 
 
 
Hoppas ni har en fin kväll!
 
Ligger själv på soffan feberförkyld och snorig, fryser konstnat. Trots lager på lager och upptinande skumbad fortsätter jag hacka tänder och säger "Brr...!".
 
Fick lite redigeringslust efter att ha sovit bort halva dagen och blev sugen på att visa er en söt liten flaska textilspray med fräsch doft av bomullsblommor, påminner om lakantvätt som hängt ute på sommaren, så där underbart ren...! Flaskan kom hem från Nordljus.net och används på kläder och sovrumstextil och jag låter den gärna stå framme när den inte används, fin att ha i blickfånget!

En tröja att älska

 
 
 
 
 
 
 
 

If you wanna fly

 
Startar en ny vecka med att rensa ut negativa bitar ur mitt liv och bara fokusera på guldkoren och det som får mig att lyfta. För visst är det härlig känsla när man är så där fjäderlätt och lyfter mot skyn? Den känslan vill jag ha inom mig, så hejdå tunga stenar, ni kan ligga kvar på marken när jag tar mig upp. :)
 
Karma!

Photoshoot!

 
Bjuder på en favoritbild i älskat motljus från söndagens plåtning med denna vackra modell, fler bilder kommer in i min fotoblogg under veckan. Fotade i så inspirerande miljöer och jag fick möjlighet att ta bilder som jag sett framför mig ett tag, lycka!
 

Att göra en ny måltid på italienska gourmetrester

 
Ni minns min härliga körsbärstomatsoppa? Jag använde resterna av den dagen därpå och förvandlade soppan till en ny måltid. Den visade sig vara perfekt till köttbullar och pasta! Stekte köttbullar och kokade med min soppa på slutet, lät det stå och småputtra och serverades till pasta. Mmm, det här vart faktiskt kanongott!!
 
 
Ps, Ni missar väl inte att ni kan vinna gourmetingredienser från Italienska Mutti!?
 
Tävlingen hos mig på Happy Days pågår tom söndag 28/10, än finns chans att kamma hem hela produktpaketet, skynda!!

 


Stop waiting

 
 
Stop waiting for the right moment, take the moment you have and make it right!
 
 
Härlig dag där ute, en underbar fredag med bästa känslan, leeer så det står härliga till! Happy Friday!! Hoppas solen och det härliga höstvädret smittar av sig på er med och att ni får en njutningsfull helg! Min börjar med födelsdagsfirande för finaste Anna, vännen som betyder allt o lite till för mig, blir en trevlig fredagskväll! Helgen har jag sedan lite av varje inbokat men mycket i spåret foto. Fototpromenad, redigering av bilder som blivit liggande allt för länge och en rolig photoshoot inplanerad.
 
Kram och ta vara på stunden!

Life is like a camera

 



Life is like a camera. Just focus on what’s important, capture the good times, develop from the negatives, and if things don’t turn out – take another shot
 


 
 

DentaPro- Apotekets bloggpanel

 
Som ni vet vid det här laget så sitter jag med i Apotekets bloggpanel, verkligen hur roligt uppdrag som helst och som jag är superglad över! För en tid sedan fick vi hem produkter att utvädera för Apotekets nya tandvårdsserie DentaPro. Den är framtagen tillsammans med tandvårdsexperter för att stärka tänderna, motverka ilningar, motverka muntorrhet, ge fräsch andedräkt och ge whitening-effekt.
 
Har nu hunnit använda och testat produkterna och är så här långt bara positiv! Tycker att samtliga DentaPros tandvårdsprodukter är skonsamma, effektiva men milda och lite neutrala, smakerna är fräscha och precis så där lagom mintiga. Känns svårt o förklara vad jag menar med det, men jag upplever att en del tandhygenprodukter kan vara väldigt starka i sin smak ibland. Mest positiv är jag över att munsköljen inte är så där stickande och brinnande stark som andra är. Jag provade den rosa på bilden och den är faktiskt första munsköjet som jag är helt nöjd med! Ren och fräsch med mild känsla, så skulle jag vilja beskriva produktserien från Dentapro, nöjd, helt klart!!
 
Sen gillar jag den där tablettasken med tabletter innehållande zink för fräsch andedräkt under minst 2-3 timmar. Kysssäkra! ;-)

Att fixa mysigt saftkalas inne en regnig lördag

 
 
 
  

Tävlingsdags, vinn produktpaket!!

 
Du har chans att vinnan ett produktpaket från Mutti innehållande deras tomatsås, tomatvinäger, tomatketchup, tomatsås med basilika, tomatsås med oliver, tomatsås med chilipeppar, tomatsås med basilika på flaska, tomatsås på körsbärstomater, tomatsås, krossade tomater, söt och saftig tomatsås, trippel koncentrerade tomater på tub och tomatsås med färska grönsaker på tub.
 
 
Du tävlar genom att svara på följande två frågor:
 
1.) Vad heter de näringsämne som tomater är den främsta livsmedelskällan till?
(Svar hittar du här)
 
2.) Berätta om ditt favoritrecept innehållande tomat:
 
Som ett plus i kanten för en extra lott får du gärna gilla inlägget på bloglovin och/eller berätta om tävlingen på facebook alt i din blogg!
 
Tävlingen pågår fram till Söndagen den 28/10
 
 Lycka till!
 

En sån där orubligt bra lördag trots evighetsduggande gråa skyar

Bild från mitt Instagram @myhappydays_se

Frukost med tända ljus, blommor på bordet, färska frallor och pyjamasklädda barn... Mysig start på dagen där förmiddagen fortsatte med att hjälpa mina grannar med trädgårdsarbete, roligt när man inte har en egen täppa att kratta och får stilla kliandet i fingrarna med föreningens rabatter... Hörde jag någon som sa att de hade ett charmigt litet 20-talshus över till mig, får vi flytta in? ;-)
 
Fina nya Lotusskålen av märke Martinsen från webbutiken Nordljus.net invigdes med cupcakesbak
 
Förmiddagens jobb följdes upp av att klappa oss själva på axeln över gott utfört arbete och jag firade med cupcakesbak. Vi fikade så det stod härliga till, barnen stämde upp i jubelsång över världens godaste chokladcupcakes och jordgubbssaft. Sonen; "Mamma, jag tycker du ska bli kock så att alla kan få smaka dina goda muffins!!". (Nu borde jag egentligen låta er tro att jag är så in i bomben duktig att jag förtjänade den repliken, men ska avslöja min hemlighet. Hade denna gång fuskat och köpt färdig modell pulver att blanda ut med vatten, men hysssch!!) Bilder från vårt saftkalas kommer i ett separeat inlägg, för de blev så många och fina!
 
Sonen ibland något tveksam till att mamma ständigt drar fram kameran, "Varför ska du alltid fota?".


Hand i hand med storebror i Södra Promenaden som låg vackert regnvåt och höstgul denna lördag i oktober.

 Bild från mitt Instagram @myhappydays_se

Dagen följdes upp av bussutflykt med skatterna in till stora stan. Regnrusket fortsatte ligga över oss som en orublig dimma men modet och humöret var i gott förvar när vi mötte upp fina vänner för lunch- och playdate på Arbetets Museum, vilken hit!! Älskar deras café, så snyggt, mysigt och härliga inredningsdetaljer, sen är det barnvänligt! Skaparverkstad med barnen efter lunchen, de tillverkade egna skatter och så vart det lite rundtripp på en av utställningarna. Vet inte vad det är, men jag trivs så förbaskat bra där, där i lokalerna på Arbetets Museum, har alltid gjort.. I gymnasiet brukade jag gå dit och besöka fotoutställnignarna, välbefinnande!
 
Bild från mitt Instagram @myhappydays_se

Hemfärd gick genom ett fortsatt regnande Norrköping, mys! Jag gillar att promenera i regn och sonen älskar regn, hans favoritväder faktiskt, så på oss gick ingen nöd, haha... Hemma myste vi in oss och stängde höstrusket ute med discodans i vardagsrummet, popade popcorn efter barnens önskemål och  plockepinnspelade. Sen var barnen trötta efter en händelserik dag att de stupade tidigt i säng, vilket gav mig en hel del egen tid så här på lördagskvällen... Så nu har jag hunnit uppdatera bloggen och nu ska jag ta lite gott att dricka, en chokladbit och placera mig framför tvn kanske? :-)
 
Trevlig lördagskväll på er!

Körsbärstomatsoppa

Som utlovt, här kommer mitt egna recept på tomatsoppa som jag lagade i förra veckan. Den är gjord på solmogna italienska körsbärstomater från Mutti, de passar perfekt till tomatsoppan med sin söta och intensiva smak och goda kvalité. 
 
 
Du behöver för ca 4 portioner:
1 finhackad liten gul lök
2 stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 burkar krossade tomater från Mutti (Pomodorini Di Collina)
3 dl vatten
1 ½ dl creme fraiche (kokabar)
1 dl rödvin
3 msk hackad färska basilika
1 tsk rosmarin
2 msk tomatpuré från Mutti
3 msk riven parmesan
Några droppar tabasco (smaka av)
Salt och svartpeppar efter smak
 
Fräs riven vitlök och finhackad lök med olivolja i en stor kastrull under några minter. Häll i tomaterna, rosmarin, basilika, tabasco, salt och peppar, tillsätt 3 dl vatten och 1 dl rött vin. Mixa tomaterna med stavmixer för helt slät soppa alt mosa sönder dem med visp/matlagningsgaffel för fylligare soppa. Låt stå och småkoka, min fick stå 20-30 min men du kan med fördel låta den stå och dra upp mot en timma för mer smak. Tillsätt creme fraiche och parmesan i slutet, låt koka upp en kort stund innan servering.
 
Portionera ut, toppa med en klick creme fraiche, strö lite riven parmesan över och dekorera med basilikablad. Servera förslgavis med tex vitlöksbröd till.
 
 Ps, imorgon kommer en trevlig tävling upp i bloggen, kika gärna in då!

Trevlig fredag finaste ni ♥

 
Fredagen är över oss, snart ska jag hem och starta fredagsmyset, bästa stunden på heeela veckan, som jag längtat efter den! Det är nästan något högtidsfullt över att få mysa ned sig i soffan med sina skatter, tända ljus, ta fram godisskålar och bara krama om sina finaste! Njuta av lugnet, ledigheten...
 
Idag blir jag förresten extra glad när jag kikar in här och ser att så många nya läsare hittat in och lämnar hälsningar, det värmer, kram på er alla! Vill ni hitta tillbaka till min blogg Happy Days så lägg gärna till min blogg som favorit på bloglovin. För den som använder Instagram kan ni även lägga till mig där, sök mig på @myhappydays_se :-)
 
Kram på er och ha en riktigt FAB fredag!

Snart får ni ett recept...

 
I förra veckan provade jag att slänga ihop en härlig tomatsoppa gjord på körsbärstomater. Bir alltid lite sugen på soppor så här på hösten, kura ihop sig inne med något varmt och gott och stänga ute rusket där ute.... Har inte gjort tomatsoppa förr men som vanligt har jag svårt att hålla mig till punkt och pricka efter recept så det höftades i både det ena och det andra i soppan men med gott resultat! Tänkte bjuda er på receptet så klart, det kommer så småningom så håll utkik i bloggen!

Hemma hos oss ikväll

 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Monday ♥

 

Utanför mitt kontorsfönster duggar regnet från en betånggrå oktoberhimmel, så tänkte lysa upp dagen med en solskensladdad bild och en på min lilla solstråle, önska er alla en ny fin vecka!

Solskensladdad

 
Är på gång just nu, fulladdad med härlig energi från vackra soliga höstdagar och ljusa utsikter, Happy Girl!

A smile is the prettiest thing you can wear


Bra härlig dag jag har haft idag, att le en hel dag...
Finns så mycket runt omkring mig nu som är i en positiv anda och känns bara så bra. Ja helt enkelt. Bra.
 
 

En ny vän


Lillan skaffade sig en ny vän i helgen, Busse, ungefär lika stor som hon själv men trots sin storlek en trogen följeslagare under armen vart hon än gick.♥


Pärla sig fin för kalas

Kalasdags idag då mina bröder fyllt år, lilla Nyponrosen bestämde sig för att klä upp sig och pärlade sig ett fint halsband innan vi skulle iväg. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen, men se så fint det blev!

Höst höst!!

 
Vilken härlig dag, höstsol och värme, galet positiv glädjeboost laddades på idag! Jag o lillan var ute i flera timmar och verkligen tog vara på dagen. Vi gick på upptäcktsfärd i skogen, gick promenad ute på Gränslandet, var i stora lekparken, tog en sväng till mitt hemliga utkiksställe på berget och en sväng i villaområdet vi bor i med hann vi med innan solen gick ned... Så mycket frisk höstluft vi har fått idag, sol ute och sol i sinne!!
 
Nu sitter jag här och ler när jag ser alla bilder jag tagit idag, så mycket bilder så det svämmar över, jag får försöka uppdatera senare med guldkornen. Nu känner jag mest bara för att slappa resten av kvällen, har planerat in en date med soffan och fjärrkontrollen som jag inte tänker missa... ;-)
 
Vill till sist bara ge er alla som lämnar så härliga kommentarer efter er en stor varm kram! Jag är dålig på att svara men ni ska veta att jag uppskattar dem så mycket och jag läser dem alla!! Imorse var jag extra glad när jag läste följande kommentar från Carro:
 
"Kikar in här lite titt som tätt, men är dålig på att kommentera. Tycker du verkar vara en riktigt grym mamma. Förstår inte riktigt hur du hinner med dig. Sedan ser du inte ut att vara en dag över tjugo heller. Du skriver verkligen inspirerande och man blir alltid glad då man kikar in här! :)"
 
Åh, tack!!  Jag känner mig smickrad och glad!
 
 
Hoppas ni alla har en härlig lördagskväll vad ni än hittar på, nu tror jag visst den där kylskåpskalla burken med cola vill följa med mig till soffan på date, ha det bäst, vi hörs!!
 
 

Pastagratäng med chorizo fresco


Det kom ett produktkit från Delize hem till mig igår, där i hittade jag receptet för kvällens middag, nämligen pastagratäng med chorizo fresco. Tyckte det lät spännande och så klart alltid roligt att prova något nytt! Pastagratängen var smidig och lättlagad, ca 20 min förberedelser och 20 min på gratinering i ugnen, alltid uppskattat med lagad mat som är enkelt att svänga ihop på kvällskisten!
 
Det här behöver du
Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen eller använd överbliven pasta.
Skiva chorizon i slantar och stek i 1 msk olja i en stekpanna, tillsätt krossade tomater och låt puttra i 5 minuter. Blanda pasta med sås och varva med riven mozzarella i en ugnsfast form.
Toppa med riven ost och hälften av persiljan.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
 
Toppa med restan av persiljan och servera!

 
 
Vill även uppmärksamma er på att Delizie just nu har en härlig facbooktävling där du kan vinna en uppsättning Le Creusetgrytor till ett värde av 5000 kr! För att delta i tävlingen klicka här och ta del av tävlingsreglerna, lycka till!
 
 
 
 

POMPOM

 
Lilla fröken Nyponros hjälpte till att piffa i barnrummet för några dagar sedan. Härligt uppiggande lekfulla pompoms som färgklickar sattes upp i taket, fina inredningsdetaljer! Dessa som finns i olika modeller och färger kommer samtliga från finaste webshoppen lillatussilago.se.
 

Hamburgare à la Happy Days

 


Vi stannade till på närbutiken efter hämtning i skolan idag och barnen fick önska kvällsmaten, hamburgare vart det eniga svaret! O faktiskt, lite komiskt nog, hade jag själv varit sugen på att göra egna tidigare under dagen... Och vilken hit det skulle visat sig att bli, lillan åt tills hon storknade och storan han åt hela två stycken!!! Jag tappade hakan och bara gapade när jag såg att tallriken var kliniskt ren efter andra omgången, förstår inte hur så mycket kan rymmas i en 9-åring... Själv vart jag ju proppmätt på en, o det var minnsan godaste burgaren ever!
 
Hamburgare är ju så bra på det sätt att man enkelt kan blanda sin egen efter tycke och smak, o efter vad kylskåpet erbjuder. Min burgare gjorde jag denna gång så här:

Hamburgarbröd (hade gärna föredragit den lite mörkare och mer fiberrika varianten som låg på brödhyllan men jag vart nedröstad av ungarna)
Ketchup
Skånsk stark och grovkornig senap
Aiolidressing med limesmak, tog mycket och det var nog det som gjorde det lilla extra i min burgare
Toskansk salladsmixpåse (ja inte påsen men innehållet förstås som bestod av romansallat, rosésallat och ruccola. Desutom var salladspåsen rosakampanjenmärkt, bra där!)
Tomat, skivad
Färskt hamburgerkött, viktigt!! Inte fryst!
Cheddarost som fick smälta på köttet
 
Voilá, symfoni i munnen!!
 


There Is a Light That Never Goes Out

 
 
 
 
Igår hade jag en underbar eftermiddag ute på långpromenad, gick till andra sidan stan och mina barndomskvarter. Hann samla så många fina stunder på vägen, både i sinnet men även på bild. Hösten är verkligen vacker, den färgar staden i ett nytt varmt ljus... Satte mig på slutet av min sträcka på en häll på ett öde fällt och blickade upp mot skyn. Följde flyttfåglar som ger sig av med blicken... Rofyllt, bara vara där ensam, allt var stilla som tiden inte fanns... Samlade en massa glädje och energi från den promenaden.
 
(Samtliga bilder från promenaden, fotade med iPhone 4 och publicerade på instagram @myhappydays_se)
 
 
 

RSS 2.0